Kreme za sunčanje

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
ali

Post 02 May 2012, 15:31

Morticia » wrote:Jedina tonirana koju sam (doduše kratko koristila), a da ima 50SPF je Eucerin i nije loša.
To sam koristila jedno ljeto kad sam imala frku s licem i nije mi škodila, što je u to vrijeme bio teški izuzetak.
Ja sam Eucerin imala fluid spf 50 i bio je lagano žućkast :misli: al brijem da to nije bila tonirana.
Koliko prekriva i da li skliže ( a pitanjaaa :zubo: :rofl: )

elma

Post 02 May 2012, 15:32

Pješčana » wrote:kupila sam si danas ovu bijelu tubu za lice sa ovog topika. od sundancea
I kakva ti je?

Moram kupiti hitno neku kremu za lice s faktorom, a ne znam koju bih još uvijek :mama: :zubo:
Morticia

Post 02 May 2012, 15:33

Taj koji nije toniran i je žućkast, imam ga još uvijek kući.
Za ovo drugo ti baš i nisam mjerodavna jer te tonirane kreme i pudere nisam koristila nikad u životu osim tad (što znači da sam često to ljeto bila ne fleke :o), a imam i izuzetno suhu kožu tako da se meni ne kliže baš ništa, sve mi se ljušti. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Megalodona

Post 02 May 2012, 15:42

najbolja stvar za svijetlu put mi je lp fluid faktor 50.
stavila sam jednom na izrazito jako sunce, tjeme mi je pocrvenilo ali lice niti malo :D
malo se troši, sviđa mi se to što mi ne zamasti kožu i što mogu staviti i na oči bez da me peče 3 dana i da mi se zamute leće.
http://www.laroche-posay.com.hr/proizvo ... p5093.aspx
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
Morticia

Post 02 May 2012, 15:43

Ovaj, a jel' to tonirano? :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 02 May 2012, 15:44

Trenutno imam Avenovu kremu za lice, SPF 20, ali mislim da ću ove godine uzeti Uriage, ne znam imaju li neku emulziju, kreme mi užasno idu na živce.
Megalodona

Post 02 May 2012, 15:45

nije :D
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
Morticia

Post 02 May 2012, 15:47

:rofl:
Ali ali zanimaju tonirane kreme. :o :rofl:
Megalodona

Post 02 May 2012, 15:50

aha, sad sam pročitala :D
i vidjela da zna da ima i tonirana varijanta, to nisam znala niti sam vidjela za kupiti :D
ali ako je kao ovaj fluid, onda bi joj trebalo bit ok :ne zna:
ali

Post 02 May 2012, 15:50

Morticia » wrote:Taj koji nije toniran i je žućkast, imam ga još uvijek kući.
Za ovo drugo ti baš i nisam mjerodavna jer te tonirane kreme i pudere nisam koristila nikad u životu osim tad (što znači da sam često to ljeto bila ne fleke :o), a imam i izuzetno suhu kožu tako da se meni ne kliže baš ništa, sve mi se ljušti. :o
Nemam ni ja masnu, ali je jako osjetljiva, a i po ljeti mi se zna znojit ispod nekih težih ili krema koje mi ne pašu.
Baš za fluide od Eucerina i Avenea sam imala dojam da mi "skliznu" sa face :ne zna: tj. da mi mjestimično nestanu s lica i ne štite.

Megalodona, imam trenutno LRP kremu 50+ i super mi je, fluid mi nije bio drag jer su me pekle oči od njega. Čini se da imaju novu formulu pa se to možda sad promijenilo, ali namam trenutno razloga za takav eksperiment. Jedino bih još toniranu neku jer mi po ljeti lice bude užasno blijedo u odnosu na tijelo :zubo: , pa da ne moram stavljati ništa preko.
Morticia

Post 02 May 2012, 15:51

Jel' taj fluid isto ili slično k'o emulzija?
Uzela bih si i ja to ako jest. :o
Ali 20 ili 30 SPF.
Margarita

Post 02 May 2012, 15:52

ali » wrote: Baš za fluide od Eucerina i Avenea sam imala dojam da mi "skliznu" sa face :ne zna: tj. da mi mjestimično nestanu s lica i ne štite.
Ti bi nefluidan fluid.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Morticia

Post 02 May 2012, 15:53

ali » wrote: Nemam ni ja masnu, ali je jako osjetljiva, a i po ljeti mi se zna znojit ispod nekih težih ili krema koje mi ne pašu.
Baš za fluide od Eucerina i Avenea sam imala dojam da mi "skliznu" sa face :ne zna: tj. da mi mjestimično nestanu s lica i ne štite.
A kažem ti, nisam neki ekspert, stvarno.
Trenutno koristim za lice (ujutro i navečer) Uriage DS emulziju i super sam zadovoljna.
To je između ostalog i protiv ljuštenja i crvenila.
Morticia

Post 02 May 2012, 15:54

Margarita » wrote: Ti bi nefluidan fluid.
Zašto?
Jesu li fluidi isto što i emulzije?
Margarita

Post 02 May 2012, 15:58

Morticia » wrote:
Zašto?
Jesu li fluidi isto što i emulzije?
Zezam se, fluid je nešto što teče a ona bi da joj ne iscuri s lica.
Trebam i ja kupiti neku faktorsku kremicu za lice, ali ne želim ništa tonirano. Iako mi je najbolja zaštita šešir na glavi. Kad hodam. Ako prilegnem, može bilo što. Ovaj vikend sam zaboravila ponijeti šešir na plažu. Snašla sam se. Stavila sam gornji dio badića na glavu.
Megalodona

Post 02 May 2012, 15:58

Morticia » wrote:Jel' taj fluid isto ili slično k'o emulzija?
Uzela bih si i ja to ako jest. :o
Ali 20 ili 30 SPF.
ne znam što je emulzija :o, pa ti mogu samo opisati ovo.
manje je gusto od kreme, tj. nije mi tako teško za lice, lakše se upije, ne ostavlja naslagu bijeloga, a štite. stvarno, stavila sam kapljicu (uzela frendici), nije se vidjelo, nisam se znojila zbog njega, a prohodala sam par sati po kamenjaru. tjeme mi je otpadalo idučih par tjedana, ljuštilo se, ali lice je ostalo bijelo, tako da stvarno radi svoj posao. onda sam zaključila da je dobro i kupila.

čitam temu i vidim koliko znate o svemu tome, sve mi neugodno, ja samo znam što me zaštiti a što ne metodom pokušaja i pogreške, kao majmuni :zubo:
ali

Post 02 May 2012, 15:59

Margarita » wrote: Ti bi nefluidan fluid.
Ja uopće ne bi fluid, nego kremu :D

Morti, mislim da da - krema je krema, a fluid je fluid ili emulzija.
Margarita

Post 02 May 2012, 16:16

Kao da krema nije emulzija. To pišu samo da zbune ljude.
Éowyn

Post 02 May 2012, 20:39

ali » wrote:Ima li koja da je koristila ili testirala tonirane SPF50+ od Uriagea (Bariesun), LRP (Anthelios xl) ili Bioderme (Photoderm)?
Ili još bolje - sve 3, pa da da usporedbu.
Ja koristim ovu od Uriagea. Krema je prilično gusta i masna i kad je stavim izgledam kao da imam tekući puder. Ja imam prilično suhu kožu i odgovara mi.
Danas sam radila 8 sati, do posla imam sat vremena bicikliranja, nakon posla sam išla na aerobic pa odbiciklirala do doma. Lice mi je izgledalo potpuno isto.

Što se boje tiče, ja sam tzv. keltski tip (crvena kosa, plave oči, jako svijetla koža, pjegice) i nijansa mi super odgovara. Obično mi tonirane kreme budu pretamne.
Desire makes slaves out of kings.
ali

Post 03 May 2012, 20:29

Margarita » wrote:Kao da krema nije emulzija. To pišu samo da zbune ljude.
I mlijeko je emulzija, evo meni ono što proizvođači kozmetike etiketiraju fluidom tj. emulzijom nekako najviše i baca na mlijeko (samo šta meni onda treba čokoladno :rofl: ).

Morticia, a šta će ti baš fluid ako imaš suhu kožu? Bolje krema :ne zna:
Éowyn wrote: Što se boje tiče, ja sam tzv. keltski tip (crvena kosa, plave oči, jako svijetla koža, pjegice) i nijansa mi super odgovara. Obično mi tonirane kreme budu pretamne.
Dobro je znati :top:

Kupila sam LRP na kraju i uzela tester od Aveneove, drugih nije bilo.
Biodermu su imali samo u tamnijoj nijansi.
Lrp je 119 kn, Bioderma 99 čini mi se.
Ne znam još kakva je boja, imam puder trenutno pa ću sutra isprobati.
Morticia

Post 03 May 2012, 21:29

Zato sto imam osjetljivu i cudnu kozu.
Suha je, a smetaju joj masne kreme.
Ma skoro sve kreme, kad bolje razmislim. :gaah:
blue
Asgard

Post 03 May 2012, 23:07

ali » wrote:
Kupila sam LRP na kraju i uzela tester od Aveneove, drugih nije bilo.
Biodermu su imali samo u tamnijoj nijansi.
Lrp je 119 kn, Bioderma 99 čini mi se.
Ne znam još kakva je boja, imam puder trenutno pa ću sutra isprobati.
Sve ove tri - Avene, La Roche Posey i Bioderma su tonirane kreme za sunčanje? Ako da, jel imaju ok izbor tonova?
Éowyn

Post 04 May 2012, 21:45

Morticia » wrote:Zato sto imam osjetljivu i cudnu kozu.
Suha je, a smetaju joj masne kreme.
Ma skoro sve kreme, kad bolje razmislim. :gaah:
E takva je i moja, užasno suha, a od krema za suhu kožu se sva sjajim. Vichyjeva aqualia thermal mi je do sad najbolja za tu moju problematičnu kožu.
Desire makes slaves out of kings.
*jezebel*

Post 05 May 2012, 13:37

ne znam sta da si kupim u ljekarni. :mama: ne bih bas da je vise od 150 kn. :facepalm: trebam prvenstveno za lice i dekolte.

ja bih neki fluid, ali da je emulzija voda u ulju. ako je ulje u vodi, onda se preznojim (iako takve hidratantne kreme slove kao ''lakse''). nadalje, mora bit' za netolerantnu kozu, bez parfema, benzoata, bez previse alkohola i, najvaznije, bez avobenzona i oksibenzona. ne smije biti tonirana, a ni ostavljati mrlje na odjeci. prema vichyju, aveneu, adermi i lrp-u imam averziju tako da oni otpadaju. :rofl: dakle: bioderma, uriage, eucerin, svr ili nesto peto? :gaah: i kako da uzicam toliko testera kad uvijek imam toliko srece da bas za ono sto me zanima testera nema?! :madkava:

najlakse bi mi bilo kupiti laveru, ali nisam sigurna hocu li biti raspolozena za tesko razmazivanje. prije mi nije smetalo, ali sad sam stravicno lijena.

jel' netko probao kremu za suncanje od alverdea (baby)? ona sensitive mi se cini ok, ali alverdeovi losioni za tijelo mi nikad nisu pasali, ne znam koliko cu se usreciti s teksturom.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
kuki

Post 06 May 2012, 23:56

Alverdeov bih kupila sapun za ruke eventualno. :ne zna:
  • Information