Pješčana » wrote:kad mogu, znam se dić ujutro i gledat u sunce
savršen početak dana.
nego, što se tiče makjata, mene je uvijek zbunjivalo zašto konobari pitaju oćul hladno ili toplo mlijeko. nisam do ove teme imala pojma da postoje pravila
ja sam trenutno na čistoj turskoj kavi, i paše mi. malo je bilo čudno na početku ne imati mlijeko u njoj, ali sada mi savršeno paše takva.
da, ima sto stvari s kojima bi bilo ljepse zapocet dan nego s kavom i cigaretom. ok, ne kazem da nema drazi i u toj kavi i cigareti i da s vremena na vrijeme, ko se time bavi, moze i na takav dan zapocet, ali kad postane rutina, kad takve egzogenalije koje smo sami naturili sebi tko zna radi cega i koga, postanu npr regulator naseg metabolizma

, onda mi se cini da to stvarno postaje ona dosadna rutina, strojna repetitivnost i ne zna se vise ko kome sluzi, mi kavi i cigareti ili oni nama.

i onda, kad dostignemo taj stupanj rutine, onda to postane nas karakter, identitet, ponos, ustroj, ego i sto vec sve ne.
kako do ove teme nisi znala da postoje pravila? pa postoje. cemu sluze pravila? pa da bi ih izmislili.
ma ta neka kavna pravila su vrlo opcenita. onda kad se nadje neki kruzok istomisljenika, onda pokusavaju lansirat svoju modu, trend, uvest pravila, pa to onda postane tradicija, pa zakon, kultura..a sve je to ustvari u pocetku nastalo iz zajebancije i dosade.
a konobari pitaju..ko zna zasto. valjda misle da moraju pitat, mozda zele izbjeci neugodnosti koje su imali prije (iako, ne znam kako bih prepoznao jel mi u makjato stavilo vruce/toplo mlijeko..valjda se to vidi po tome sto hladno mlijeko duze ostane..objedinjenije

u kavi, ne znam).
meni je slicno kad idem kupit pet deka gavriloviceve. prije je gavriloviceva uzvijek bila gavriloviceva, danas kad pitam gavrilovicevu, pitaju me..a jel zimske, a kad pitam zimsku, pitaju me..jel gavriloviceve? niako na zelenu granu..