Zbogom Jugoslavijo - i nikada više

Koljite se i gložite!
Lastan

Post 13 Dec 2011, 22:45

OliverZG » wrote:To naprosto nije istina, u vrijeme kad je to uvedeno u ustav to je bila više nego dominantna želja građana, više je ljudi to željelo nego je katolika bilo u to vrijeme :xzubo:
Ma da? A kako je ta volja i želja građana izražena?
Referendum za odcjepljenje nije sadržavao pitanje o zabrani bilo kakvih naknadnih udruživanja.
a kako se pokazalo poslije kroz pregovore s EU i zastoj istih dobro je da je postojala takva prepreka koja nije dozvoljavala raznim kreativcima da vježbaju kreativnost na ovom području.
Paranoja? :kava:

Emericzy

Post 13 Dec 2011, 23:05

Hroboatos » wrote:
E moj Emericzy, otkud od tebe ovakve bljuzge ?
Ne moramo se slagati, no sigurno si pismen i načitan
.

Ja bar znam odijeliti djelo od čovjeka, i smatram da je Leonid Leonov, staljinistički gnoj, velik pisac, a u propaloj Yu da je "Knjiga o Milutinu", pamflet Danka Popovića, vrlo dobar i emocijama nabijen roman- unatoč očitoj antihrvatskoj komponenti.

No, ti Jergovići, Tomići,... sve to ne vrijedi, pa to je.
Za Tomića se slažem. On je neduhovit i netalentiran. Ali Jergović umije s riječima. Nažalost, tu je umješnost strašno loše iskoristio.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 13 Dec 2011, 23:08

Lastan » wrote: Ma da? A kako je ta volja i želja građana izražena?
Referendum za odcjepljenje nije sadržavao pitanje o zabrani bilo kakvih naknadnih udruživanja.
Ako ćemo tako nije uključivalo ni to dali Crkva treba biti odvojena od države :rolleyes:, niti da bude demokratska niti išta. Neke stvari se u nekim trenucima podrazumjevaju. Uostalom što misliš da sada provedu referendum s pitanjem, da li smatrate da ustav treba omogućiti stvaranje nove Jugoslavije, kako bi prošao?

Isto tako za ustav u kojem je bio taj članak glasovala je većina zastupnika koji su izabrani većinom ljudi iz iste stranke, dakle očito je to bila želja a ne kompromis.
Paranoja? :kava:
Što se tiče ovih područja, paranoje nikad dosta.
Lastan

Post 13 Dec 2011, 23:23

OliverZG » wrote: Ako ćemo tako nije uključivalo ni to dali Crkva treba biti odvojena od države :rolleyes:, niti da bude demokratska niti išta. Neke stvari se u nekim trenucima podrazumjevaju.
A na koji se način to podrazumijevalo?
Uostalom što misliš da sada provedu referendum s pitanjem, da li smatrate da ustav treba omogućiti stvaranje nove Jugoslavije, kako bi prošao?
Pročitaj još jednom kako je sročena ta odredba.
Isto tako za ustav u kojem je bio taj članak glasovala je većina zastupnika koji su izabrani većinom ljudi iz iste stranke, dakle očito je to bila želja a ne kompromis.
Nema riječi kojima bih opisao koliko je ovo glupo. Ali pokušat ću: Bandić, Kosor, Milinović.
Što se tiče ovih područja, paranoje nikad dosta.
Jer što? Hrvati su toliko glupi da bi organizirali novu Jugoslaviju samo kad im Ustav to ne bi priječio?
Karlinjo

Post 13 Dec 2011, 23:35

Lastan » wrote: A na koji se način to podrazumijevalo?
Onako kako sam dolje opisao a tebi je glupo. :kava:
Pročitaj još jednom kako je sročena ta odredba.
Referendumsko pitaje ili ustavni članak? Pitanje je glasilo:

Jeste li za to da Republika Hrvatska ostane u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi (prema prijedlogu Republike Srbije i Socijalističke Republike Crne Gore za rješenje državne krize u SFRJ)?

Protiv toga je glasovalo 92.18% građana.
Nema riječi kojima bih opisao koliko je ovo glupo. Ali pokušat ću: Bandić, Kosor, Milinović.
Pa zapravo nije mi nimalo glupo objašnjenje ma koliko se ti rugao.
Jer što? Hrvati su toliko glupi da bi organizirali novu Jugoslaviju samo kad im Ustav to ne bi priječio?
Lako za Hrvate, problem su oni koji su to samo administrativno.
JPK

Post 13 Dec 2011, 23:39

OliverZG » wrote: Lako za Hrvate, problem su oni koji su to samo administrativno.
Meni je uvijek bilo zabavno kako pravi Hrvati podržavaju i štuju jednu transnacionalnu hobotnicu kakva je rimokatolička Crkva. Mislim, to je kao Soroš i njegovo Otvoreno društvo, ali pun kurac moćnije. I kad dođe do otvorenog sukoba interesa, kakav je trenutno u vezi onog samostana u Istri, hrvatski ogranak hobotnice se automatski stavlja u službu vanjskog gazde.
Kako se to uklapa u domoljublje?
Biti i mniti svemiropolisno
A.P.
Cactus

Post 13 Dec 2011, 23:43

JPK » wrote: Kako se to uklapa u domoljublje?
Uklapa se jer slijepo domoljubni rvati nemaju lijevu polovicu mozga :xlux:
Lastan

Post 13 Dec 2011, 23:51

OliverZG » wrote:Onako kako sam dolje opisao a tebi je glupo. :kava:
Da, glupo je. Jer iz pitanja ni na koji način ne slijedi ta odredba.
Referendumsko pitaje ili ustavni članak? Pitanje je glasilo:
Što misliš, na što se odnosi “odredba”? Na pitanje ili na članak Ustava RH?

Znaš li ti uopće čitati?
Pa zapravo nije mi nimalo glupo objašnjenje ma koliko se ti rugao.
Meni je gluplje i od toga. Ali od osobe koja ne umije odgovoriti na jasno postavljeno pitanje i ne očekujem da joj ne bude glupo. Otprilike kao što ne očekujem da ribi u vodi bude mokro.
Lako za Hrvate, problem su oni koji su to samo administrativno.
Jesi li ti normalan?

Jesi li ti svjestan što govoriš?

Ja, recimo, nisam Hrvat čak ni administrativno.
A od djece ljudi koji su govorili pizdarije kao što je ova tvoja gore zbog toga sam tijekom rata dobivao batine.

Jesi li slučajno pročitao kako se definira Hrvatska kao država? Piše u Ustavu RH. Časna pionirska.

Zanimljiva je ta demokratičnost kad se zagovara vlastita opcija (“većina je odlučila kako se meni sviđa i to je dobro”) u sprezi s teškim staljinizmom prema svim ostalim opcijama (“problem su oni koji bi mogli zagovarati drugu opciju”).

Najveći je administrativni (i logički) problem što se takvim fašistima ne može oduzeti pravo glasa. :kava:
Lastan

Post 13 Dec 2011, 23:51

A.P. » wrote:
Uklapa se jer slijepo domoljubni rvati nemaju lijevu polovicu mozga :xlux:
Nemaju ni desnu. :kava:
Karlinjo

Post 13 Dec 2011, 23:55

JPK » wrote: Meni je uvijek bilo zabavno kako pravi Hrvati podržavaju i štuju jednu transnacionalnu hobotnicu kakva je rimokatolička Crkva. Mislim, to je kao Soroš i njegovo Otvoreno društvo, ali pun kurac moćnije.
Crkva ne ide protiv naroda, uvijek je s narodom. Pa ako treba živjeti živjeti a ako treba umrijeti i umrijeti.
I kad dođe do otvorenog sukoba interesa, kakav je trenutno u vezi onog samostana u Istri, hrvatski ogranak hobotnice se automatski stavlja u službu vanjskog gazde.
Nema nikakvog sukoba interesa :kava:
A.P. wrote: Uklapa se jer slijepo domoljubni rvati nemaju lijevu polovicu mozga :xlux:
Ti si verificirala rad iste :kava:, ako već jesi hajde pojasni kako to radi lijeva polovica mozga u ostalih sada već hrvata.

Zapravo da ti iskreno kažem poprilično si degutantna s tim izrazom rvat koj često koristiš. S visoka gledaš na sasvim normalne ljude koji eto nisu imali sreću da im se dogodi eureka trenutak u kojem skuže da su baš svi oko njih debili.
Karlinjo

Post 13 Dec 2011, 23:57

Lastan » wrote: Najveći je administrativni (i logički) problem što se takvim fašistima ne može oduzeti pravo glasa. :kava:
Fašističke izjave daješ jedino ti.

Na pitanja sam barem ovo sasvim normalno i nimalo glupo odgovorio. To što si i ti doživio nekad u životu eureka trenutak je tvoj problem.
Silajn

Post 13 Dec 2011, 23:59

OliverZG » wrote: To što si i ti doživio nekad u životu eureka trenutak je tvoj problem.
Ne, nije. To je problem kršenja Ustava RH. Ako se smatraš Hrvatom, ne bi te trebao bolit kurac za kršenje njena Ustava.
Karlinjo

Post 14 Dec 2011, 00:01

Silajn » wrote: Ne, nije. To je problem kršenja Ustava RH. Ako se smatraš Hrvatom, ne bi te trebao bolit kurac za kršenje njena Ustava.
Što je to točno kršenje ustava. Da smatram da u Hrvatskoj postoje Hrvati i građani Hrvatske ili kako sam ih ja nazvao administrativno Hrvati?
Silajn

Post 14 Dec 2011, 00:05

OliverZG » wrote: Što je to točno kršenje ustava. Da smatram da u Hrvatskoj postoje Hrvati i građani Hrvatske ili kako sam ih ja nazvao administrativno Hrvati?
Ne seri. Prvo, građani Hrvatske nisu nužno uopće Hrvati. Drugo, to što nekog procjenjuješ većim ili manjim Hrvatom, ili Hrvatom ili administrativnim Hrvatom, a ocjenjuješ tu drugu skupinu kao opasnost za Hrvatsku, jest protuustavno.
Treće, napad na Lastana ili na neke druge lastane je protuustavan i nije nečija privatna priča.
Eks

Post 14 Dec 2011, 00:08

Oliver je samo navikao na crkveni diskurs. :xd:
Vjerujem da čak nije svjestan koliko je loše to što govori.
Herp
Nikki Gauda

Post 14 Dec 2011, 00:10

Silajn » wrote:
Ne seri. Prvo, građani Hrvatske nisu nužno uopće Hrvati. Drugo, to što nekog procjenjuješ većim ili manjim Hrvatom, ili Hrvatom ili administrativnim Hrvatom, a ocjenjuješ tu drugu skupinu kao opasnost za Hrvatsku, jest protuustavno.
Treće, napad na Lastana ili na neke druge lastane je protuustavan i nije nečija privatna priča.
Nemoj tako grubo Silajn, popoku.
Kad bi svi kao on ter njemu slični bili također i sličnijeh kapaciteta, svijet bi bio puno ljepšije mjesto. :xlux:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Karlinjo

Post 14 Dec 2011, 00:10

Silajn » wrote: Ne seri. Prvo, građani Hrvatske nisu nužno uopće Hrvati. Drugo, to što nekog procjenjuješ većim ili manjim Hrvatom, ili Hrvatom ili administrativnim Hrvatom, a ocjenjuješ tu drugu skupinu kao opasnost za Hrvatsku, jest protuustavno.
Soory ono ali ja sam tu i tamo pročitao ponešto o povijesti Hrvatske i sasvim sigurno mogu reći da postoji skupina Hrvata koja je opasna po Hrvatsku. Ja ih nisam locirao u neki određeni narod ili narodnost.

Treba biti poprilično lud da iz nekakve političke korektnosti glumiš da postoje ljudi koji nisu opasni po Hrvatsku kao državu.

Ustav nigdje ne brani da se kaže da postoje ljudi koji rade protiv interesa Hrvatske.
Silajn

Post 14 Dec 2011, 00:12

ex_anais » wrote:Oliver je samo navikao na crkveni diskurs. :xd:
Vjerujem da čak nije svjestan koliko je loše to što govori.
Zabole me. Bila sam godinama tolerantna prema sličnima tješeć se time da su glupi/naivni/neinformirani/whatever. Dok sam ja bila tolerantna i puna razumijevanja za nečije loše obrazovanje i/ili mentalnu ograničenost, ekipa je degradirala društvo kojeg sam dio do te mjere da za svakog tko se poslije devedesete doselio na Blatine pitam je li ušao u stan legalno ili ga je oteo. Mrš!
Silajn

Post 14 Dec 2011, 00:14

OliverZG » wrote: Soory ono ali ja sam tu i tamo pročitao ponešto o povijesti Hrvatske i sasvim sigurno mogu reći da postoji skupina Hrvata koja je opasna po Hrvatsku. Ja ih nisam locirao u neki određeni narod ili narodnost.

Treba biti poprilično lud da iz nekakve političke korektnosti glumiš da postoje ljudi koji nisu opasni po Hrvatsku kao državu.

Ustav nigdje ne brani da se kaže da postoje ljudi koji rade protiv interesa Hrvatske.
Ne seri. Kakava politička korektnost? Ti ćeš ocjenjivati tko radi protiv Hrvatske? Evo, ja tebe bez beda, temeljem Ustava RH, mogu proglasiti štetnim elementom. I, što ćemo sad?

Edit: "skupina Hrvata opasna po Hrvatsku" nije "lociranje u određeni narod ili narodnost"? Jebote. Što su onda ti Hrvati? Pleme?
Eks

Post 14 Dec 2011, 00:18

OliverZG » wrote: Soory ono ali ja sam tu i tamo pročitao ponešto o povijesti Hrvatske i sasvim sigurno mogu reći da postoji skupina Hrvata koja je opasna po Hrvatsku. Ja ih nisam locirao u neki određeni narod ili narodnost.
Kako ih nisi locirao? Rekao si administrativni Hrvati.
Karlinjo

Post 14 Dec 2011, 00:19

Silajn » wrote: I, što ćemo sad?
Ništa, kao štetni mentalno podkapacitirani element bez sposobnosti za racionalno procesuiranje informacije Oliver će se povući i povećati prosjek koji se odnosi na sva ta mjerila :xd:
Silajn

Post 14 Dec 2011, 00:21

OliverZG » wrote: Ništa, kao štetni mentalno podkapacitirani element bez sposobnosti za racionalno procesuiranje informacije Oliver će se povući i povećati prosjek koji se odnosi na sva ta mjerila :xd:
Tjah, a argumenti? A pila naopako? Išta? :mama: Stvarno ću morat ić radit :mama:
Eks

Post 14 Dec 2011, 00:23

Silajn » wrote:
Tjah, a argumenti? A pila naopako? Išta? :mama: Stvarno ću morat ić radit :mama:
Otjerala si ga. :gaah: Poše. Bliss će te ubiti.
Lastan

Post 14 Dec 2011, 00:47

OliverZG » wrote: Fašističke izjave daješ jedino ti.
Gdje?
Na pitanja sam barem ovo sasvim normalno i nimalo glupo odgovorio. To što si i ti doživio nekad u životu eureka trenutak je tvoj problem.
Gledaj: kad kažem da su ti odgovori glupi, to je znak mojeg beskonačnog optimizma. Jer ne želim vjerovati da si staljinist koji bi “administrativne Hrvate” slao u gulage.
Znam da to nigdje ne slijedi izravno iz tvojih izjava, ali implikacije su im toliko opasne. A činiš mi se OK iako se generalno s tobom ne slažem, pa želim vjerovati da si samo glup i neuk. A ne genocidan.

Pročitaj Ustav RH. Pažljivo.
I onda pokušaj vidjeti koja si njime zajamčena prava nekim građanima Hrvatske oduzeo svojim riječima.
Pokušaj shvatiti da si svojim riječima pogazio najviši zakon ove države. I da si, po vlastitoj klasifikaciji, time postao – opasan element.
vrrrlet

Post 14 Dec 2011, 10:25

Hroboatos wrote: Koji "desničari" ?
Možda nije neka sila, al' se vidi kako komu srce kuca:
Krajnje lukavo, na osnovu snimke dijela pijanih mladih SDP-ovaca koji pjevaju Balaševića ti si shvatio da je program SDP-a obnova Jugoslavije.

Ako to i je točno (iako je naravno prije maloumno), onda možemo reći da su i HDZ-ovci za obnovu Jugoslavije, jer pjevaju Cecu.

Tako da je bolje imati esdepejovsku, balaševićevu Jugoslaviju, nego hadezejovsku, cajkarošku.

Čija mladež sluša Laibach? Oni su za elektroJugoslaviju.
OliverZG wrote: Lako za Hrvate, problem su oni koji su to samo administrativno.
Evo, ja nisam administrativni Hrvat, nego veliki (187cm, molit ću lijepo), nisam za Jugoslaviju, i meni je problem što dijeliš glasove na izborima na hrvatske, administrativno hrvatske, nehrvatske i valjda četničke. Zašto ih nisi podijelio po boji kose? Po spolu? Po inteligenciji? Po visini? Dužini pišice? Sisa?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
  • Information