Ili po frajeru.
O odgoju mačaka
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Obje su moje mačke padale s krova, a onda su naučile ne skakati za golubovima. Kad već nisu naučile letjeti.klonka » wrote:Jutros je pala kroz prozor. Srećom, u snijeg i nije joj ništa. Glupača.
Eno je opet na prozoru, gleda u ptičice.
Mislim da im se nije svidjelo što bi se našle na nepoznatom okolozgradnom terenu.
Moje obje mačke su mislile da je snježni pokrivač jedan veeeeeliki wc. Jednom sam ih ulovila kako marljivo kopaju rupu za sranje, a sad kako se snijeg topi, otkrivam dokaze posvukud.
Tak mi i treba kad sam ih naučila na one silikonske granulice za pišanje.
Tak mi i treba kad sam ih naučila na one silikonske granulice za pišanje.
Ah mace. Skrbiš se za njih, hraniš, maziš, radiš grebalice, čistiš za njima i sve te neke sitnce jer ih doživljavaš dijelom naše male obitelji a one - pogibaju. Kako to da moje mace nemaju ni taj jedan jedini život kako treba a kamoli njih navodnih 9 komada?
Od 4 udomljene sestre ostala nam je samo jedna maca od 18mjeseci. Naša najstarija maca a čini mi se da ni ona neće još dugo.
Iskreno rečeno, ne želim nikada više imati mace.
Od 4 udomljene sestre ostala nam je samo jedna maca od 18mjeseci. Naša najstarija maca a čini mi se da ni ona neće još dugo.
Ajoj, Potješe 
Nemoj je više puštati van.
Skoro sve moje mice bile su isključivo u kući baš zbog nekoliko loših iskustva s prvim micekima (promet, trovanje, ljudi, psi).
Nemoj je više puštati van.
Skoro sve moje mice bile su isključivo u kući baš zbog nekoliko loših iskustva s prvim micekima (promet, trovanje, ljudi, psi).
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Mi smo isto živjeli u kući pa smo uspjeli.klonka » wrote:Ja ne znam kako da svoju zadržim u kući. Imam vrt, dvoja vrata, prozore u prizemlju, 4 balkona, s jednog može po lozi sići u dvorište...
Stvar je u tome da ih u početku moraš paziti, a kasnije one same ne žele izlaziti. Barem je tako bilo s našima. One koje su se i odvažile izaći iz kuće, nikad nisu odlazile dalje od terase.
Na prozorima smo imali mreže.
Psi su zakon.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
PotjesePotjeh » wrote:Ah mace. Skrbiš se za njih, hraniš, maziš, radiš grebalice, čistiš za njima i sve te neke sitnce jer ih doživljavaš dijelom naše male obitelji a one - pogibaju. Kako to da moje mace nemaju ni taj jedan jedini život kako treba a kamoli njih navodnih 9 komada?
Na koji nacin pogibaju? Nadjete ih pod autom? Otrovane?
ajoj
nakon što sam oči isplakala nad prvim mačorom, koji mi je izdahnuo na rukama, pomirila sam se s idejom da ću biti izložena velikom emocionalnom riziku sa svakom idućom macom
trenutno imamo četvrtu po redu
prvi je zginuo od otrova, drugi od auta, treći najvjerojatnije od lovačke puške jer im je obilazio fazanik
sunce li im žarko licemjerno, uzgajaju fazane da ih mogu pobiti kasnije
svakako, nemam srca zatočiti mace u kuću
Da imam vrt, ne bih ni ja imala srca zatvarati macu u kucu.
Jednom prilikom smo isprobali macji pension sa pripadajucim divovskim ogradjenim vrtom.
Raspametili su se na travu
i na drvo.
I skuzili da drvo sluzi jos necemu
osim da tamo sjede ptice koje ih ljute jer kroz mrezu na balkonu ne mogu do njih.
Samo dok ja nabavim vrt mozda ce se odviknuti od prirode.
Jednom prilikom smo isprobali macji pension sa pripadajucim divovskim ogradjenim vrtom.
Raspametili su se na travu
Samo dok ja nabavim vrt mozda ce se odviknuti od prirode.
Moj mačak isto obožava biti vani i nemam ga srca ne pustiti
Ionako se boji biti sam i vrati se u kuću kad nikoga od nas nema na vidiku.
Ako ga pokušamo namamiti unutra počne ljutito puhati. Nemam pojma što mu to znači.
Ako ga pokušamo namamiti unutra počne ljutito puhati. Nemam pojma što mu to znači.
Desire makes slaves out of kings.
Potješe, znam kako ti je. 
Prekjučer naša maca crna, poginula pod kotačem nečeg teškog ispred dvorišnih vrata. Bila je u kući, samo sam ju malo pustila van, a kako je bio mrak, a preko ceste (slijepa ulica, sporedna cesta) uvijek nešto zanimljivo, nažalost nastradala je. Djeci nisam imala srca reći da je pogažena, ne nakon što im je jedna maca stradala pred očima (skok iz jarka prema kući nadajući se spasu čim je čula auto). Mala je plakala tri dana, nisam joj to htjela priuštiti. Iako je plakala jučer, danas nešto manje jer ta je crna maca zbilja bila posebna, kao čovjek u tijelu mačke. Jebemu i sad se lecnem kad u kuhinji pogledam na prozor, imam osjećaj da je još uvijek tu.
Sestrica ju stalno traži, nadam se da će ona biti opreznija. Iako mi nije jasno kako je završila na cesti jer čim je čula bilo auto, bilo tuđeg čovjeka, odmah je trčala u zaklon, u garažu, u kuću....
Eto nije pomogla ni kastracija, bila je cijepljena.....
Prekjučer naša maca crna, poginula pod kotačem nečeg teškog ispred dvorišnih vrata. Bila je u kući, samo sam ju malo pustila van, a kako je bio mrak, a preko ceste (slijepa ulica, sporedna cesta) uvijek nešto zanimljivo, nažalost nastradala je. Djeci nisam imala srca reći da je pogažena, ne nakon što im je jedna maca stradala pred očima (skok iz jarka prema kući nadajući se spasu čim je čula auto). Mala je plakala tri dana, nisam joj to htjela priuštiti. Iako je plakala jučer, danas nešto manje jer ta je crna maca zbilja bila posebna, kao čovjek u tijelu mačke. Jebemu i sad se lecnem kad u kuhinji pogledam na prozor, imam osjećaj da je još uvijek tu.
Sestrica ju stalno traži, nadam se da će ona biti opreznija. Iako mi nije jasno kako je završila na cesti jer čim je čula bilo auto, bilo tuđeg čovjeka, odmah je trčala u zaklon, u garažu, u kuću....
Eto nije pomogla ni kastracija, bila je cijepljena.....
Hvala ti
i ne razumijem ni te jebene vozače, k vragu, ja vozim već nekih 15 godina, od toga sve skoro po seoskim ruralnim područjima i nikad, ama baš nikad nisam zgazila niti jednu mačku. Ok, par puta sam skoro skrenula radi njih, al uvijek kad vidim macu pored ceste, prikočim, ako treba i zastanem (ak nema nikog otraga). Ne razumijem to stiskanje gasa i iživljavanja po cesti.
i ne razumijem ni te jebene vozače, k vragu, ja vozim već nekih 15 godina, od toga sve skoro po seoskim ruralnim područjima i nikad, ama baš nikad nisam zgazila niti jednu mačku. Ok, par puta sam skoro skrenula radi njih, al uvijek kad vidim macu pored ceste, prikočim, ako treba i zastanem (ak nema nikog otraga). Ne razumijem to stiskanje gasa i iživljavanja po cesti.
-
- Information
-