Nitko se ovdje gutanjem ne bavi profesionalno, molim lijepo!

Stare teme i začeci foruma
baja

Post 11 Feb 2012, 11:08

Tupelo » wrote:
Ovo ti je idealna prilika za one građevinske zahvate o kojima smo pričale. :lux:

Mislim da ću i ja morati pustiti da mi nešto rikne u boravku pa da potegnemo onaj stakleni zid. Razmišljam da zapalim parket. :o
sestro, čitaš me k'o bukvar :cerek:
kad sam došla k sebi od prvotnog šoka, zaključila sam da je to zapravo omen :o
muž će otići zagrijati tako da može isprazniti cijevi i onda više nema; pa ćemo na proljeće ili ipak na jesen... ruši miškooo :lux:
ja ću opaliti prvi udarac :cerek:
žao mi jedino fasade jer smo je, znajući da je za odstrjel, prepustili klincima na oslikavanje :D

kuki, vidim da ti dobro ide, mogla bi te uputiti s mužem na kuću da malo pripomogneš i nahraniš ptice :o :D

edit - Tupelo, ne vatru, radije pusti vodu da napravi štetu :zubo:

kuki

Post 11 Feb 2012, 11:12

Drugi put, nisam spavala, oprosti. :D
nodens

Post 11 Feb 2012, 11:13

kuki » wrote:Kako je govorio jedan dedasti susjed kad sam bila malena i razbila se, proć će dok se budem udavala. :(
A čemu ovaj tužni smiley? :o
kuki

Post 11 Feb 2012, 11:16

Mislim da mi se pokvario termometar. Jel se može pokvarit živin termometar? Piše da je 26 i inače mu vjerujem al sad je HLADNO u stanu.

Jesam se ja pokvarila od nespavanja? Ili ovih minus deset nešto čini ovih plus dvadeset šest?

Laku noć. :o Peti put. :o
nodens

Post 11 Feb 2012, 11:24

kuki » wrote:Mislim da mi se pokvario termometar. Jel se može pokvarit živin termometar? Piše da je 26 i inače mu vjerujem al sad je HLADNO u stanu.

Jesam se ja pokvarila od nespavanja? Ili ovih minus deset nešto čini ovih plus dvadeset šest?

Laku noć. :o Peti put. :o
Da, malo pijano zvučiš. :cerek: Znam taj osjećaj... doduše, meni je najžešći negdje oko 7 ujutro :zubo:
baja

Post 11 Feb 2012, 11:37

kuki » wrote:Drugi put, nisam spavala, oprosti. :D
aha, na proljeće dakle, okej :D
laka ti noć, iš :cerek:
Sašenka

Post 11 Feb 2012, 11:42

Pok, pok :D

Imam jedan problem i trebam vašu pomoć :o Ja mrzim kelj, nisam ga jela već godinama, otkad sam odrasla dovoljno da odgurnem tanjur i kažem mami neću :D E sad, trebala bih malo zdravije jesti, te čušpajze i takve stvari pa sam danas nadobudno kupila kelj. Ali, ja nemam pojma kako bih to skuhala, a da bude fino. Dobro, ne mora biti baš turbo fino, ali da bude podnošljivo. Imate li kakav dobar recept?
Life is short. Smile while you still have teeth.
ali

Post 11 Feb 2012, 11:45

..a unda » wrote: ..os dvi pametne? na da sam bio na zraku, nego je zrak i u glavi.. :zubo:

opa, evo i struja drce. iskljucilo mi modem. saljem post cim se modem oporavi i poprica malo sa serverima, da i kaze..malo sam maka.. :D
Unda je sinoć ostao bez struje izgleda.

Držimo fige da se meso iz zamrzivača ne pokvari :zubo:

(ne, evo, nadam se da grijanje nije na struju :()

Sašenka, kratko skuhaj , ocijedi, prodinstaj na ulju i češnjaku :ne zna: Možeš dodati i kuhanog krumpira.
Sašenka

Post 11 Feb 2012, 12:14

m.za » wrote:

Sašenka, kratko skuhaj , ocijedi, prodinstaj na ulju i češnjaku :ne zna: Možeš dodati i kuhanog krumpira.
Hvala, tako pripremam blitvu i to mi je super :D , ali mislila sam ipak više da bude onako saftno, kao čušpajz, ne znam kako bih opisala. Mislila sam možda ubaciti malo suhog mesa, paradajza i tako, da bude jušno, ali ne znam što bih sve ubacila :ne zna:
ali

Post 11 Feb 2012, 12:19

To ne znam, nisam nikad s keljem previše eksperimentirala :D

Nije mi loš kelj ni u maneštrici, ali ni to ne znam kako se radi :rofl:
(daj ti ovim tvojim podstanarima nešto na žlicu, imaš pravo, hladno je :S )
baja

Post 11 Feb 2012, 12:27

Sašenka » wrote:
Hvala, tako pripremam blitvu i to mi je super :D , ali mislila sam ipak više da bude onako saftno, kao čušpajz, ne znam kako bih opisala. Mislila sam možda ubaciti malo suhog mesa, paradajza i tako, da bude jušno, ali ne znam što bih sve ubacila :ne zna:
ja ga tako najvolim, na ulje :cerek:
a kad je na varivo onda ga spremam kao i druga variva :o :D
prodinstati kapulu i redom dodavati povrća kojeg imam, mrkva obavezno, nekad zveknem slanutak unutra, nekad krumpir... paradajz sos dodam na kraju, s češnjakom, peršinom i ostalim začinjem
a zgusnem sa zobenim pahuljicama i/ili cmeđom lećom koju skuham sa strane i štapnim mikserom pretvorim u kremu
kelj narežem na sitne trake da se ukućani ne bune :o
karambol

Post 11 Feb 2012, 12:32

baja » wrote: ja ga tako najvolim, na ulje :cerek:
a kad je na varivo onda ga spremam kao i druga variva :o :D
prodinstati kapulu i redom dodavati povrća kojeg imam, mrkva obavezno, nekad zveknem slanutak unutra, nekad krumpir... paradajz sos dodam na kraju, s češnjakom, peršinom i ostalim začinjem
a zgusnem sa zobenim pahuljicama i/ili cmeđom lećom koju skuham sa strane i štapnim mikserom pretvorim u kremu
Tako nekako i ja radim. Po inspiraciji. Ponekad dodam i par listića mente, manje napuhuje želudac, koje na kraju izvadim van, pa serviram...
baja

Post 11 Feb 2012, 12:41

karambol » wrote:
Tako nekako i ja radim. Po inspiraciji....
ae, što frižider ponudi :D
ovo s mentom je dobra fora
Mulica

Post 11 Feb 2012, 15:21

sašenka, napravi ovako kako pravi baja! ako želiš suho meso, uzmi rebarca ili nešto tako, prokuhaj u vodi 10ak minuta, izlij vodu i onda ta rebarca dodaj u teću s keljom...čim uliješ vodu, onda i rebarca dodaš!

ako želiš još malo mesnatije...pri kraju kuhanja u tavici izdinstaj sitno sjeckanu slaninu ili pečenicu, dodaj malo češnjaka i petrusimula, zalij sa passatom, prodinstaj 3-4 minute i onda dodaj u teću s kuhanim keljom! :cerek: milina! ja tako radim, bez ikakvog drugog mesa - ima miris dimljenog mesa, a mesa ima jako malo!

i da, mrkva i krumpir mi idu pod obavezno tu! :o

pokić :xlux:

u mom jebenom kvartu je sav snijeg počišćen :eek: kkk? :mama:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Tristana

Post 11 Feb 2012, 15:29

m.za, izgorio mi tvoj kolač u 15 minuta dok sam čitala neku plahtu .... :rofl: :rofl: :rofl:

Image

kad prozračim idem gledat di sam fulala :mama:
Megalodona

Post 11 Feb 2012, 15:30

ej, jel se sjećate kako je bilo zabavno bit bolestan dok smo bili djeca? niste morali ić u školu, i mama vas je stavila spavat u dnevni boravak da budete blizu nje i tate, i onda bi zarazili i mlađeg potomka i onda bi uživali bez škole i skakali po krevetu i gledali crtiće, i niste morali u školu baš kad je najnapetije u onoj meksičkoj sapunici koja je počinjala u 1 i nešto, ili tako negdje?

e, kad ste odrasli i bolesni je dosadno i glupo :o

sad vas idem pročitat :lux:
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
Nica

Post 11 Feb 2012, 17:03

Megalodona » wrote:ej, jel se sjećate kako je bilo zabavno bit bolestan dok smo bili djeca? niste morali ić u školu, i mama vas je stavila spavat u dnevni boravak da budete blizu nje i tate, i onda bi zarazili i mlađeg potomka i onda bi uživali bez škole i skakali po krevetu i gledali crtiće, i niste morali u školu baš kad je najnapetije u onoj meksičkoj sapunici koja je počinjala u 1 i nešto, ili tako negdje?

e, kad ste odrasli i bolesni je dosadno i glupo :o
E, a da samo znate kako je super kad ste roditelj bolesnom pubertetliji pa samo kmečavim glasom izvoljeva čaja, soka, keksa, čokolade, sad bi puding, dodaj maramice, dodaj toplomjer, dodaj deku.... Ali zato bez pardona može skakati po kauču, tebi po leđima, bratu/sestri, tući se, vrištati... Ne možeš doći do daljinskog ni gledati ništa na tv-u, sluša onu svoju glupu modernu glazbu, ne možeš ništa normalno napraviti, dosadno mu je pa postavlja bedasta pitanja....

Da, dijete mi je bolesno već nekoliko dana. Kako znate?
Groupie :cerek:
Ruralna

Post 11 Feb 2012, 17:29

AdMulica » wrote:
u mom jebenom kvartu je sav snijeg počišćen :eek: kkk? :mama:
Baš su dosadni, sve su počistili :tuzni:
Sašenka

Post 11 Feb 2012, 17:45

m.za » wrote: (daj ti ovim tvojim podstanarima nešto na žlicu, imaš pravo, hladno je :S )
Podstanari :rofl:
baja » wrote: a kad je na varivo onda ga spremam kao i druga variva :o :D
Hvala, probat ću tako :cerek: Dobra ideja za leću, ja ne volim dodavati nikakve gustine ni brašno, nego i grah zgušnjavam tako da dio graha izmiksam štapnim i vratim u lonac. Probat ću se lećom, nisam ni to nikad jela :zubo:
AdMulica » wrote:...izlij vodu i onda ta rebarca dodaj u teću s keljom...čim uliješ vodu, onda i rebarca dodaš!
Sva sreća što mi je mama Dalmatinka pa znam što je teća :D Mogla bih dodati malo špekeca, MP je Slavonac i obožava špek, ja ga ne volim. Tako ga dodam nasjeckanog recimo u grah, a kad si izvadimo u tanjur ja poberem sav špek i ubacim MP-u u tanjur :o
Sašenka

Post 11 Feb 2012, 17:47

Megalodona » wrote:ej, jel se sjećate kako je bilo zabavno bit bolestan dok smo bili djeca? niste morali ić u školu, i mama vas je stavila spavat u dnevni boravak da budete blizu nje i tate, i onda bi zarazili i mlađeg potomka i onda bi uživali bez škole i skakali po krevetu i gledali crtiće, i niste morali u školu baš kad je najnapetije u onoj meksičkoj sapunici koja je počinjala u 1 i nešto, ili tako negdje?
Je, bilo je super, ne ideš u školu, možeš dugo spavati, mama skače oko tebe :lux:
Nica » wrote: E, a da samo znate kako je super kad ste roditelj bolesnom pubertetliji pa samo kmečavim glasom izvoljeva čaja, soka, keksa, čokolade, sad bi puding, dodaj maramice, dodaj toplomjer, dodaj deku.... Ali zato bez pardona može skakati po kauču, tebi po leđima, bratu/sestri, tući se, vrištati... Ne možeš doći do daljinskog ni gledati ništa na tv-u, sluša onu svoju glupu modernu glazbu, ne možeš ništa normalno napraviti, dosadno mu je pa postavlja bedasta pitanja....

Da, dijete mi je bolesno već nekoliko dana. Kako znate?
Ajoj :rofl:
Ruralna » wrote: Baš su dosadni, sve su počistili :tuzni:
Ja znam tko je najbolji čistač snijega - sunce, jedva čekam sunce, sunce dođi :lux:
ali

Post 11 Feb 2012, 17:56

Tristana » wrote:m.za, izgorio mi tvoj kolač u 15 minuta dok sam čitala neku plahtu .... :rofl:

kad prozračim idem gledat di sam fulala :mama:
Pa šta, samo ti je rub izgorio :ne zna: izrežeš okolo i ovo drugo je super :D

Mislim da je do tvoje pećnice :unda:
180, srednja rešetka?

A možda je pleh bio prevelik za količinu pa je pretanko :ne zna:

Prvi put je najgore :S

Sašenka » wrote:
Podstanari :rofl:
Nezadovoljni ponuđenim jelovnicima, nakon nekoliko mjeseci odlučili su izaći... :D
kuki

Post 11 Feb 2012, 18:02

Sašenka » wrote:Pok, pok :D

Imam jedan problem i trebam vašu pomoć :o Ja mrzim kelj, nisam ga jela već godinama, otkad sam odrasla dovoljno da odgurnem tanjur i kažem mami neću :D E sad, trebala bih malo zdravije jesti, te čušpajze i takve stvari pa sam danas nadobudno kupila kelj. Ali, ja nemam pojma kako bih to skuhala, a da bude fino. Dobro, ne mora biti baš turbo fino, ali da bude podnošljivo. Imate li kakav dobar recept?
Ocijediš dvije naranče. Uliješ sok u blender. Staviš u blender kvarat glavice kelja. I bananu. Očisti sve one proklete konce iz kelja prije toga.

Popiješ. :D

Ako to radiš s pola glavice kelja dvaput dnevno, moguće da ti se nekon nekih mjesec dana jako zgadi kelj. :D
Mulica

Post 11 Feb 2012, 18:59

kuki » wrote: Ocijediš dvije naranče. Uliješ sok u blender. Staviš u blender kvarat glavice kelja. I bananu. Očisti sve one proklete konce iz kelja prije toga.

Popiješ. :D

Ako to radiš s pola glavice kelja dvaput dnevno, moguće da ti se nekon nekih mjesec dana jako zgadi kelj. :D
mmm...zvuči mljac :) :o
Tristana

Post 11 Feb 2012, 19:35

m.za » wrote: 180, srednja rešetka?
To sam zeznula, tj. spremila sam si recept bez prve rečenice gdje si napisala temperaturu :facepalm:

a možda je i do toga što sam pola sirove smjese polizala jer mi je bila prefina :o
Mulica

Post 11 Feb 2012, 20:00

Tristana » wrote:
To sam zeznula, tj. spremila sam si recept bez prve rečenice gdje si napisala temperaturu :facepalm:

a možda je i do toga što sam pola sirove smjese polizala jer mi je bila prefina :o
možda je do toga što si koristila svježe sastojke :o
  • Information