Zašto je ovaj forum toliko dosadan?

Stare teme i začeci foruma
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:05

Polina Belilowsky » wrote: Ja noćas nisam pisala o pojedincima, pa ipak sam pobrala warn od bliss.
Uvedite pravila, ništa bez njih. I nastojte ih se držat.

To što je judolino napravio po meni je za 3-dnevni ban.
Ne parcijale, barem za sad.

Nisi pobrala warn, napisala sam upozorenje na temu. To nije warning.
Na pdf-u O svemu ozbiljno postoje vrlo jasna pravila. Jesi ih pročitala?

baja

Post 21 Dec 2011, 16:06

bliss » wrote: Nije se kažnjavalo dosad pa ne treba ni sad? Svašta.
treba, ali treba raditi po jasnim pravilima
to je kao da, za istu stvar, jedno dijete dobije kaznu, a drugo veselo odskakuće trijumfirajući
nije fer
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:08

baja » wrote: treba, ali treba raditi po jasnim pravilima
to je kao da, za istu stvar, jedno dijete dobije kaznu, a drugo veselo odskakuće trijumfirajući
nije fer
Na OSO postoje vrlo jasna pravila. I sad kad je topik prebačen ovdje vi ste maknuli ban jer kao pravila više ne vrijede? On ih prekršio tamo, to nije bitno?

I to je konstantni problem. Na onom pdf-u su itekako jasna pravila i nitko ih ne ferma. Ni pravila, ni molbe, ni upozorenja. Dobro, ne nitko, rijetki.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1665 times
Post 21 Dec 2011, 16:09

bliss » wrote:Ne mogu vjerovati da ste ga odbanali.
Ne mogu ni ja vjerovati da se modovi ovdje povlače poslije prve čarke. Najprije je otišla Ash, sada ti. :D

Skidanje bana, velim, stvar je konsenzusa dok ne utvrdimo čvršća pravila. Imamo ih, ali koliko se poštuju, drugi je par opanaka.

Ono jest bilo vrijeđanje, to je barem jasno.
Potpisi su za budale.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 21 Dec 2011, 16:09

Osim upozorenja moderatora unutar teme, postoji i opcija Warning kojom se korisnika trajno opominje. Polina, nisi dobila trajnu opomenu, a nije ni judolino.

S druge strane, Lastan je jednom korisniku izbrisao krajnje vrijeđalački post, a sadržaj tog posta sad se nalazi u trajnoj opomeni. Meni se takav pristup sviđa. Osim toga, mislim da je bitno da forumašima koji kontinuirano trolaju i vrijeđaju to bude trajno zabilježeno - tako će postojati trag zašto je neki moderator na kraju nekog banirao.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 21 Dec 2011, 16:10

Polina Belilowsky » wrote: Ja noćas nisam pisala o pojedincima, pa ipak sam pobrala warn od bliss.
Uvedite pravila, ništa bez njih. I nastojte ih se držat.

To što je judolino napravio po meni je za 3-dnevni ban.
Ne parcijale, barem za sad.
Belina nisam ni mislila na tebe, nego bas na njega i u tom dijelu se vidim slazemo.
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 16:10

bliss » wrote:Nisi pobrala warn, napisala sam upozorenje na temu. To nije warning.
Na pdf-u O svemu ozbiljno postoje vrlo jasna pravila. Jesi ih pročitala?
Ma jesam, ali i na ogradi piše svašta...
Ako imate pravila, morate ih se držati.
Baz duplih kriterija, kao na onom forumu, jel.
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 16:11

ombia » wrote:Belina nisam ni mislila na tebe, nego bas na njega i u tom dijelu se vidim slazemo.
Opetovano grubo vrijeđanje na toj razini, usprkos opomenama, trebalo bi nosit ban od 3 dana.
Pod uvjetom da se tako radi sa svima, bez iznimki.
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:11

Hekatonhir » wrote:Ne mogu ni ja vjerovati da se modovi ovdje povlače poslije prve čarke. Najprije je otišla Ash, sada ti. :D
Zašto moram ponavljati? Ne povlačim se zbog ovoga.
Skidanje bana, velim, stvar je konsenzusa dok ne utvrdimo čvršća pravila. Imamo ih, ali koliko se poštuju, drugi je par opanaka.
Ja ih se držim. Ako ih se vi ne držite, to je druga stvar. Jesam li ja još uvijek mod ovdje? Vidim da sam ljubičasta. Dakle, zašto je ban maknut?
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:13

Polina Belilowsky » wrote: Ma jesam, ali i na ogradi piše svašta...
Ako imate pravila, morate ih se držati.
Baz duplih kriterija, kao na onom forumu, jel.
Gle, taj pdf ima drugačija pravila od ostatka foruma. Ti to nazivaj duplim kriterijima ako želiš. Pdf je nastao iz potrebe jer su neki ljudi htjeli mjesto gdje će se strože moderirati i neće se moći trolati i četati. Samo na tom jednom mjestu, na ostatku se prez problema može četat.
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 16:16

bliss » wrote:I to je konstantni problem. Na onom pdf-u su itekako jasna pravila i nitko ih ne ferma. Ni pravila, ni molbe, ni upozorenja. Dobro, ne nitko, rijetki.
Pa meni se i sviđa što ih pokušavaš provoditi. Čemu sve ako ih imamo, a nitko ih ne poštuje? :)
bliss wrote:Zašto moram ponavljati? Ne povlačim se zbog ovoga.
Nego zbog čega? Dobro radiš, trudiš se; što se mene tiče - potrebna si ovdje.
Potpisi su za budale.
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:18

Hekatonhir » wrote: Nego zbog čega? Dobro radiš, trudiš se; što se mene tiče - potrebna si ovdje.
Zbog toga što mi se više ne da glumiti čistačicu čije molbe nitko ne ferma. Očito je zabavno zaspamat baš nakon upozorenja na temi. Jer svi znaju da im nitko ništa ne može. Warninzi nemaju nikakve bodove, ništa od toga ne vodi u ban, a tako je bilo jasno ne neću banat tek tako.
Jasna pravila, učestale molbe što na temama što na PM i ništa. Niti malo dobre volje da se molbe uzmu u obzir. Neću više.

I onda kad banam, ban se makne za par sati. :facepalm:
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 16:21

bliss » wrote:Zbog toga što mi se više ne da glumiti čistačicu čije molbe nitko ne ferma. Očito je zabavno zaspamat baš nakon upozorenja na temi. Jer svi znaju da im nitko ništa ne može.
Čekaj, a ti misliš da mene slušaju? :D Majketi, tri sam dana prebacivao po pedeset postova s jedne teme na drugu, samo da rasprava ima smisla. Ako napišem štogod, to se ne vidi. Valjda zato što se ne služim crvenim slovima.

Strpi se malo, molim te. Tek smo na početku. :grli:
Potpisi su za budale.
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 16:22

bliss » wrote:Gle, taj pdf ima drugačija pravila od ostatka foruma. Ti to nazivaj duplim kriterijima ako želiš. Pdf je nastao iz potrebe jer su neki ljudi htjeli mjesto gdje će se strože moderirati i neće se moći trolati i četati. Samo na tom jednom mjestu, na ostatku se prez problema može četat.
To je neupitno.

No, koliko ja vidim, forum je nov i dok je bio u nastajanju dopuštano je ovo i ono. Sad tomu treba stati na kraj u smislu nekavog obavještenja od admina u kojem će se reći - bilo je svega, blah, blah, od danas je ovako. Te konkretno reći što se ne smije i toga se držat.

Baniranje judolina (ako je prije njega vrijeđanje tolerirano) nije oke.
baja

Post 21 Dec 2011, 16:22

bliss » wrote: Na OSO postoje vrlo jasna pravila. I sad kad je topik prebačen ovdje vi ste maknuli ban jer kao pravila više ne vrijede? On ih prekršio tamo, to nije bitno?
ne znam
u ovom slučaju sam samo promatrač
I to je konstantni problem. Na onom pdf-u su itekako jasna pravila i nitko ih ne ferma. Ni pravila, ni molbe, ni upozorenja. Dobro, ne nitko, rijetki.
ti si tamo da ih provodiš
ali, kritike moderature i zajedničke odluke bi se trebale odvijati isključivo na moderatorskom
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:23

Polina Belilowsky » wrote: To je neupitno.

No, koliko ja vidim, forum je nov i dok je bio u nastajanju dopuštano je ovo i ono. Sad tomu treba stati na kraj u smislu nekavog obavještenja od admina u kojem će se reći - bilo je svega, blah, blah, od danas je ovako. Te konkretno reći što se ne smije i toga se držat.

Baniranje judolina (ako je prije njega vrijeđanje tolerirano) nije oke.
Polina, ponavljam, pdf koji ja moderiram ima posebna pravila. To je od početka jasno. Vrlo je konkretno rečeno što se tamo smije a što ne smije.

Evo kako je sve počelo: viewtopic.php?f=9&t=372
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 16:25

bliss » wrote:Polina, ponavljam, pdf koji ja moderiram ima posebna pravila. To je od početka jasno. Vrlo je konkretno rečeno što se tamo smije a što ne smije.
Svakako, ali nisu svi kažnjavani, dopuštalo se svašta mimo pravila.
Ako je tako, i micanje bana judolinu je OK.

Konkretno, ja sam se tu nagledala divljih uleta sa slanjem sisa koje nitko nije brisao niti na njih reagirao. Čemu to?
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:27

Polina Belilowsky » wrote: Svakako, ali nisu svi kažnjavani, dopuštalo se svašta mimo pravila.
A što se dopuštalo na OSO mimo pravila? Vrijeđanje? Ne nije.
Trolanje? Off? Ajde pogledaj koliko je upozorenja po temama. Na to još idu warninzi i obične molbe na PM. Ili misliš da se na svako kršenje pravila trebalo reagirati banom?
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 16:35

Bliss, pričekaj malo sa svime, molim te. Rekoh, nije do tebe koliko do neujednačenosti. Večeras možemo zalijepiti nekakvu obavijest u kojoj će crno na bijelo stajati da će se, primjerice, trolanje i vrijeđanje na tvom podforumu kažnjavati na jedan način, a na drugima na drugi. Ali to treba biti jasno rečeno, uz razuman rok za prilagodbu.

Forum nam je svaštara, jebiga. Treba to priznati. :)
Potpisi su za budale.
ombia

Post 21 Dec 2011, 16:37

Meni je ovo prvi glas da se na O svemu ozbiljno radi sa drugim pravilima, eto fakat nisam znala. :facepalm: Ako sam koje i prekrsila, trebalo me se upozoriti. :o
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:39

Hekatonhir » wrote:Bliss, pričekaj malo sa svime, molim te. Rekoh, nije do tebe koliko do neujednačenosti. Večeras možemo zalijepiti nekakvu obavijest u kojoj će crno na bijelo stajati da će se, primjerice, trolanje i vrijeđanje na tvom podforumu kažnjavati na jedan način, a na drugima na drugi. Ali to treba biti jasno rečeno, uz razuman rok za prilagodbu.
Zašto to je vrlo jasno rečeno u sticky topiku.
Ne razumijem zašto se treba praviti da pravila tog pdf-a nisu u startu jasno postavljena, pa sad moramo stavljati obavijest za nešt za što obavijest već postoji. Pa nećemo se praviti bedasti.

Između ostalog piše: Pravila koja vrijede na ostatku foruma, te atmosferu čine ugodnom, vrijede i ovdje, uz napomenu da je moderatura ovdje nešto stroža. oni koji ovo mjesto ne shvate ozbiljno, neće moći po njemu pisati.
JPK

Post 21 Dec 2011, 16:40

Polina Belilowsky » wrote: Svakako, ali nisu svi kažnjavani, dopuštalo se svašta mimo pravila.

Konkretno, ja sam se tu nagledala divljih uleta sa slanjem sisa koje nitko nije brisao niti na njih reagirao. Čemu to?
Otkad je slanje sisa mimo pravila?
To što ti možda imaš nekakve palačinke koje nikog ne zanimaju ne znači da trebaš pokvariti veselje svima.
Biti i mniti svemiropolisno
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 16:40

bliss » wrote:A što se dopuštalo na OSO mimo pravila? Vrijeđanje? Ne nije.
Trolanje? Off? Ajde pogledaj koliko je upozorenja po temama. Na to još idu warninzi i obične molbe na PM. Ili misliš da se na svako kršenje pravila trebalo reagirati banom?
Ne mislim da treba.
I pročitala sam topic čiji si link dala.
Ali ponavljam, ako je sve još u nekakvom previranju ti se ne bi trebala micat s mjesta moderatora, niti bi judolino trebao biti u banu.

Počnite dosljedno primjenjivat pravila koja postoje. Od danas, na primjer,
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 16:41

JPK » wrote: Otkad je slanje sisa mimo pravila?
To što ti možda imaš nekakve palačinke koje nikog ne zanimaju ne znači da trebaš pokvariti veselje svima.
Imam sise koje nisi vidio niti u snu. :durica:

No to je spam i trebao bi bit pobrisan. :zubo:
baja

Post 21 Dec 2011, 16:42

Hekatonhir » wrote:Bliss, pričekaj malo sa svime, molim te. Rekoh, nije do tebe koliko do neujednačenosti.
slažem se
i pridružujem molbi da ostaneš, Bliss

stay :xd:
  • Information