Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
Eks

Post 16 May 2013, 21:35

elma » wrote:Isuse... Ova njena izjava u tim uvjetima mi je psihopatska.
Jebiga, žena je imala neku viziju kako moj život treba izgledati, odnosno presliku svog životnog puta i kad je vidjela da to ne ide preko noći, onda mi je u jednom trenu sasula sve u facu. Da je odabrala bilo koji drugi trenutak, ok. Da ne kažem da sam tad bila i u užasnom odnosu s jednim članom obitelji i također brutalno iznapadana od istog (znala je za to i brijem da joj je to išlo na živce jer je prema svom roditelju tog spola gajila posebnu ljubav možda i pretjeranu) i to su mi bili najgori mjeseci života. Da, tad sam počela okapanja na terapiji, negdje tri mjeseca prva... i onda mi je ona jel zabila čavao u lijes.
Ljudi znaju bit neviđena stoka kad se vode "dobrim namjerama". A zapravo često projiciraju svoje greške i propuste. Ona je eto potratila mladost pa je smatrala da ja moram u godinu dana postat nova osoba prema njenom receptu. Tužna i otužna priča.
Kad se ostvarila kao žmk, to joj je dalo dodatnu snagu da me pljune. :)

Eks

Post 16 May 2013, 21:37

..a unda » wrote: sta bi bilo? ..ne bi nista bilo. upoznavatelju bih rekao..cim bi se s tom osobom primakao i zaustio da pocne upoznavanje, odmah bi ga prekinuo, pogledao u oci i rekao da znam tu osobu i da mi vec godinama ne pricamo, jer da ja godinama ne zelim pricat s tom osobom. zatim bih tako ostao i cekao dok mu ne postane neugodno i dok ne ode ca od mene s tom osobom. :cheer:

:D
A ne bi se osjećao da si problematičan, da radiš skandal i to? To me muči. :nogica:

I sjebo si kvot, tek sad vidim ono. :gaah: Pa ne mogu tražit od ljudi da se ne makar površno i poznanički ne sfrendaju s nekim s kim ja ne pričam, zar nije to djetinjasto i dramakvinasto :zubo:
elma

Post 16 May 2013, 21:42

Ova moja isto ima the viziju za mene i dodatnu snagu da pljune jer je uspjela ostvariti nešto što je htjela pa sad propovijeda o tome okolo :bicedobro: Zanimljivo, prije toga je isto bila savjetodavka, ali nikad nije ovako grizla. Sad sam to shvatila kad si napisala da je ova pljunula nakon što je postala ŽMK :misli:

Što se tiče ovog tvog, rekla bih "mi se znamo". Sad, ne znam bih li pričala. Kako ću u društvu ako mu se svi obraćaju da ja ne :ne zna: Ne znam kako je unda to zamislio :unda:
Eks

Post 16 May 2013, 21:45

elma » wrote:Ova moja isto ima the viziju za mene i dodatnu snagu da pljune jer je uspjela ostvariti nešto što je htjela pa sad propovijeda o tome okolo :bicedobro: Zanimljivo, prije toga je isto bila savjetodavka, ali nikad nije ovako grizla. Sad sam to shvatila kad si napisala da je ova pljunula nakon što je postala ŽMK :misli:

Što se tiče ovog tvog, rekla bih "mi se znamo". Sad, ne znam bih li pričala. Kako ću u društvu ako mu se svi obraćaju da ja ne :ne zna: Ne znam kako je unda to zamislio :unda:
Ma unda misli valjda da su mi ti fejs frendovi virtualni, a nisu i ne mogu ih se odreć osim ako se jednostavno ja ne uklonim iz tog društva u kojem jesam i u kojem želim biti i uostalom, ako ću se uklanjat sa svima koji dotičnog poznaju, onda je to zapravo povlačenje s cijele te scene. Jebemu miša. :gaah:
Nije mi lako odrediti se prema tome jer je to ionako meni bila dosta dugo bolna stvar, a kad je prestala biti, onda me sve ovo raspizdilo itd.

E da, to je to, ali vidiš, da su ta ostvarenja istinska i da je ta osoba sretna, ne bi ona to tebi radila, razumjela bi te i razumjela bi da ne možeš svoje univerzalne recepte dijeliti svima jer nisu ljudi jebeni muffini. Ne, ona je ispunjavačica forme i iz te pozicije ti sere. I vjerojatno sere i po sebi pritom jer sumnjam da sretna osoba ima volje i vremena sipat gorčinu na druge. Inače, takve savjetodavke koje svisoka pljuckaju po svima i svemu smatram izrazito tužnim kreaturama i koliko god sam sjebana drago mi je da bar nisam toliko.
elma

Post 16 May 2013, 21:52

A ne možeš s tim tipom biti u korektnim formalnim odnosima? Znači, baš nikako ne komunicirate? Jeste bili kad uživo u istom društvu nakon tih pas mater-svađi i jeste li pričali uopće? Stvarno ne znam...

Slažem se s ovim za savjetodavce. Ljudi muffini :rofl:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 May 2013, 21:56

ex anais » wrote:
A ne bi se osjećao da si problematičan, da radiš skandal i to? To me muči. :nogica:

I sjebo si kvot, tek sad vidim ono. :gaah: Pa ne mogu tražit od ljudi da se ne makar površno i poznanički ne sfrendaju s nekim s kim ja ne pričam, zar nije to djetinjasto i dramakvinasto :zubo:
..jesam, sjeba sam, pa sta.. :zubo: :D

nemam pojma jel to djetinjasto i kvindramasto. ako ne zelis s nekim imat nikakve kontakte, onda ne zelis imat nikakve kontakte. sta tu ima djetinjasto ili ovo ono..?
..i ne trazis ti nista od drugih. nema ucjena, nema pregovora, nema trgovanja. jedino mozda objasnjenje da se zna o cemu se radi, kratko, jezgrovito bez detalja. slobodna si odlucivati, vrsiti svoju volju za sebe, odabrati i urediti svoj svijet ugode. ti ne zelis gubiti vrijeme na neugodne situacije. ti imas dovoljno drugih problema kojima se trebas posvetiti i toje vrijeme zelis posvetiti tome kako biti sto kvalitetnija osoba.
ako si iskrena prema drugima, ako ih uvazavas, cijenis, ako ti je stalo do njih, onda ih obavijestis, obrazlozis im sta, kako i zasto..ali nema nagovaranja, daj ajde, daj ovo, daj ono.
ne moze se nitko naljutit na tebe ako si iskrena i fer. dapace.

ne bih se osjecao problematicnim. zasto? koji sam ja to problem napravio? pa ja samo s time rjesavam probleme svima.
koji skandal, sta? zar bih tako napravio nesto ..ne znam, necivilizirano, dramakvinasto, neobazrivo i neobzirno? zar se od mene ocekuje da glumim jer svi glume, pa eto, sta bi meni bilo lakse? mene se ne tice sta ce drugi smatrat skandalom i na sto zele gubiti svoje vrijeme. ne mogu se ja ponasat nekako da bi se nekom dodvorio jer ce inace taj o meni mislit ovo i ono. to nije moj problem. zivot je kratak.. :kokice: :cheer:
Eks

Post 16 May 2013, 22:02

elma » wrote:A ne možeš s tim tipom biti u korektnim formalnim odnosima? Znači, baš nikako ne komunicirate? Jeste bili kad uživo u istom društvu nakon tih pas mater-svađi i jeste li pričali uopće? Stvarno ne znam...

Slažem se s ovim za savjetodavce. Ljudi muffini :rofl:
A čuj, vjerujem da mu se smrkne pred očima kad me se sjeti. :D Nismo bili. To je bio clean cut.
..a unda wrote: ..jesam, sjeba sam, pa sta.. :zubo: :D

nemam pojma jel to djetinjasto i kvindramasto. ako ne zelis s nekim imat nikakve kontakte, onda ne zelis imat nikakve kontakte. sta tu ima djetinjasto ili ovo ono..?
..i ne trazis ti nista od drugih. nema ucjena, nema pregovora, nema trgovanja. jedino mozda objasnjenje da se zna o cemu se radi, kratko, jezgrovito bez detalja. slobodna si odlucivati, vrsiti svoju volju za sebe, odabrati i urediti svoj svijet ugode. ti ne zelis gubiti vrijeme na neugodne situacije. ti imas dovoljno drugih problema kojima se trebas posvetiti i toje vrijeme zelis posvetiti tome kako biti sto kvalitetnija osoba.
ako si iskrena prema drugima, ako ih uvazavas, cijenis, ako ti je stalo do njih, onda ih obavijestis, obrazlozis im sta, kako i zasto..ali nema nagovaranja, daj ajde, daj ovo, daj ono.
ne moze se nitko naljutit na tebe ako si iskrena i fer. dapace.

ne bih se osjecao problematicnim. zasto? koji sam ja to problem napravio? pa ja samo s time rjesavam probleme svima.
koji skandal, sta? zar bih tako napravio nesto ..ne znam, necivilizirano, dramakvinasto, neobazrivo i neobzirno? zar se od mene ocekuje da glumim jer svi glume, pa eto, sta bi meni bilo lakse? mene se ne tice sta ce drugi smatrat skandalom i na sto zele gubiti svoje vrijeme. ne mogu se ja ponasat nekako da bi se nekom dodvorio jer ce inace taj o meni mislit ovo i ono. to nije moj problem. zivot je kratak.. :kokice: :cheer:
E moj unda, blago onda tebi. Ja se slažem s tobom, samo ja često ispadnem drama ljama :zubo: pa ono, trudim se minimalizirati takve situacije.
Sad sam gledala, iamm ja jednu fejs frendicu zajedničku, imaš je doduše i ti :o al ne pad ami na pamet micati je.

I dalje mislim da nisi ubrao cijelu bit. Meni su jedna vrata zatvorena, prilično relevantna vrata, da tako kažem. Jebiga. Samo pokušavam saznat jesu li pritom zatvorena i neka sporedna vrata ili glavnija vrata, ne znam kako da se izrazim da me shvatiš. :o
I kad vidim tko sve koga zna, dođe mi da odem pod dekicu. : zec :
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 22:02

ex anais » wrote: Ma unda misli valjda da su mi ti fejs frendovi virtualni, a nisu i ne mogu ih se odreć osim ako se jednostavno ja ne uklonim iz tog društva u kojem jesam i u kojem želim biti i uostalom, ako ću se uklanjat sa svima koji dotičnog poznaju, onda je to zapravo povlačenje s cijele te scene. Jebemu miša. :gaah:
..
koja scena, sta scena..jebo scenu. ima scena kolko os, novaca nema..
mos i sama svoju scenu radit. sta sad neke scene, sta je tebi.. :D

unda valjda misli da ako su ti ti frendovi stvarni, onda ce razumjet zasto neces da ti budu fejsfrendovi. jednostavno, ne zelis dodatne probleme. ni sebi, a ni drugima. i ko je rekao da ih se odrices? samo nisu vise mutual fejsfrends. nes ti stete & zla. jel tako tako je.. :D
Eks

Post 16 May 2013, 22:04

..a unda » wrote: koja scena, sta scena..jebo scenu. ima scena kolko os, novaca nema..
mos i sama svoju scenu radit. sta sad neke scene, sta je tebi.. :D

unda valjda misli da ako su ti ti frendovi stvarni, onda ce razumjet zasto neces da ti budu fejsfrendovi. jednostavno, ne zelis dodatne probleme. ni sebi, a ni drugima. i ko je rekao da ih se odrices? samo nisu vise mutual fejsfrends. nes ti stete & zla. jel tako tako je.. :D
Isusepoše, ubijaš me. :mama:

Znači, da tvoje društvo se sutra zbog neke firme sfrenda s nekim recimo vlasnikom te firme ti bi odjebao vlastito društvo bez obzira na sve dosad i tvoju neku šansu da napreduješ? Znam da ti neće bit mila ova firma-usporedba, ali ne znam trenutno bolju.

5 gostiju. Ako ste članovi, jepite se, ako niste, također. :gaah:
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 22:15

ex anais » wrote:
A čuj, vjerujem da mu se smrkne pred očima kad me se sjeti. :D Nismo bili. To je bio clean cut.

E moj unda, blago onda tebi. Ja se slažem s tobom, samo ja često ispadnem drama ljama :zubo: pa ono, trudim se minimalizirati takve situacije.
Sad sam gledala, iamm ja jednu fejs frendicu zajedničku, imaš je doduše i ti :o al ne pad ami na pamet micati je.

I dalje mislim da nisi ubrao cijelu bit. Meni su jedna vrata zatvorena, prilično relevantna vrata, da tako kažem. Jebiga. Samo pokušavam saznat jesu li pritom zatvorena i neka sporedna vrata ili glavnija vrata, ne znam kako da se izrazim da me shvatiš. :o
I kad vidim tko sve koga zna, dođe mi da odem pod dekicu. : zec :
ja mislim da se ti bavis pizdarijama. :D

cuj, onda pusti sve da ide svojim tokom, tj nekako bez tebe, ali nemoj poslije..ajme, opet sam zasrala, jer ce mozda ovo, mozda ce ono, a mozda nece, a najgore mi je to..mozda. sta cu, sta cu.. :D

pa sta oces, da je ja maknem, tu zajednicku fejsfrendaru? :D

nemas ti sta pokusavat saznavat di su mala vrata, di su ova, ona. sta muljas? kazi onda odma..muljam i sad me zanima kako cu izmuljat do kraja. :D

sta imas pokusavat saznavat? jes ti detektiv neki tajni? fino dodjes, pitas, sta je, kako je, o cemu se radi, izneses svoje, ne znam, zelje, problem, pitas, trazis savjet, pomoc.. komuniciras, boris se, stvaras odnose, gradis odnose i ukidas odnose koji ti ne odgovaraju i koji ti nece odgovarat, ono, zivis jebote..
sta imas okolo ic dokucivat tajne veze. radis ono sto radis i kako radis i koliko radis, to nudis, to si ti, pa kakvo to sto radis jest da jest. sutra ce vjerojatno bit bolje, ali sad je tako, sto ne znaci da je lose ili da nije dobro.
pa nes sad okolokolnim putevima i dokucivanjma dolazit do sebe same? :D
to je to, karte su na stolu, ako nes ti, ima valjda ko oce. lako nece bit, a sta je danas uopce lako.. :D
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 22:21

ex anais » wrote:
Isusepoše, ubijaš me. :mama:

Znači, da tvoje društvo se sutra zbog neke firme sfrenda s nekim recimo vlasnikom te firme ti bi odjebao vlastito društvo bez obzira na sve dosad i tvoju neku šansu da napreduješ? Znam da ti neće bit mila ova firma-usporedba, ali ne znam trenutno bolju.

5 gostiju. Ako ste članovi, jepite se, ako niste, također. :gaah:
ne ubijam te ja, ubijas ti samu sebe.. :D

pa ne znam sta bi napravio u tom slucaju firme, vlasnika i tako to..
..ali, ako ja s tom osobom ne zelim komunicrat, ne zelim da..ne znam..nekako da me moze na taj nacin pratit, tj, ja s njim ne komuniciram, ali on sa mnom da i to jos dzabe u smislu da to moze bit protiv mene, ee ne da bi odjebao to drustvo, nego i drustvinog drustva drustvo i to jos kako bih odjebao, uf.. kamo srece da mos sve u zivotu sto neces, odjebat s nekoliko klikova misem.. :cheer: :D
Eks

Post 16 May 2013, 22:30

..a unda » wrote: ne ubijam te ja, ubijas ti samu sebe.. :D

pa ne znam sta bi napravio u tom slucaju firme, vlasnika i tako to..
..ali, ako ja s tom osobom ne zelim komunicrat, ne zelim da..ne znam..nekako da me moze na taj nacin pratit, tj, ja s njim ne komuniciram, ali on sa mnom da i to jos dzabe u smislu da to moze bit protiv mene, ee ne da bi odjebao to drustvo, nego i drustvinog drustva drustvo i to jos kako bih odjebao, uf.. kamo srece da mos sve u zivotu sto neces, odjebat s nekoliko klikova misem.. :cheer: :D
A dašta, i odjebat ću. Time je onda sabotaža kompletna. Autosabotaža također.

Nevermind. Hvala što si pokušao pomoći. :kiss:
ali

Post 16 May 2013, 22:50

..a unda » wrote: ma to je tako predivno jednostavno da je to cudo..

1.to sto niste u nikakvom odnosima, to je super. vec ogroman dio posla odradjen.
2. sabotirao je pa sta. njegovo je da sabotira, tvoje da radis po svojem.
3. to sta ce bit i kako oces li s tima mozebitno suradjivati, o tome kad do toga dodje.
4. ako ti je nesto cudno, tj ako je ta sabotaza napravljena, pa onda pusti ljude te sta ti je nesto bitno s njima da i oni vide sta je i kako je. zasto ih podcjenjujes? mislim, ako je tolika frka i grc, ako je ta sabotaza na neki nacin ostala u njihovim glavama, onda ti je sve isto, a i ako bude te mozebitne suradnje, tek onda ajme.
ako ih zanima, ako vide da im nesto ne stima, valjda ce pitat tebe ako se to tice tebe, sto ti o tome necemu mislis..
5. taj odnos je greska. bila. bilo pa proslo. zaboravi. ne gubi vrijeme na ceprkanje po svom emocionalnom smecu. idi dalje.
6. bolje da ne znas sta ti laje iza ledja. ko zna sta ti sve i ko sve laje iza ledja. ne obaziri se. to je njihov problem. radi svoj posao. idi dalje.
7. ne gubi vrijeme na olajavanja. nije bitno., to znaci da si ti drugima zivot. tebe nije za to briga. nemas vvremena za to. ti stvaras svoj zivot. idi & pici dalje..

:kokice:

..a unda » wrote: budi. ili ne budi. ne zamaraj se onim sto je bilo. idi dalje, pa ce pocet ici..

:kokice:
Sunda Tzu: Umijeće ratovanja :S
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 22:52

ex anais » wrote:
A dašta, i odjebat ću. Time je onda sabotaža kompletna. Autosabotaža također.

Nevermind. Hvala što si pokušao pomoći. :kiss:
cekaaaj..stani! nemoj odjebat.. :zubo:

tj, ako nisi shvatila, ja bih to tako napravio, ja..
ako ti to zelis napravit, jer sam npr ja to i tako rekao, a nisi sigurna, nisi mirna radi toga i ustvari ne razumijes zasto bi to i tako napravila, ako toga nema u tebi, ako nije u tebi, ako nije dio tebe, onda bolje nemoj. narocito ne precrtat bez ikakve svoje modifikacije ili kreacije.. :D

ne daj se manipulirat i bit povodljiva i podredjivat se tudjim interesima, zrtvujuci svoj. :D
Eks

Post 16 May 2013, 23:24

..a unda » wrote: cekaaaj..stani! nemoj odjebat.. :zubo:

tj, ako nisi shvatila, ja bih to tako napravio, ja..
ako ti to zelis napravit, jer sam npr ja to i tako rekao, a nisi sigurna, nisi mirna radi toga i ustvari ne razumijes zasto bi to i tako napravila, ako toga nema u tebi, ako nije u tebi, ako nije dio tebe, onda bolje nemoj. narocito ne precrtat bez ikakve svoje modifikacije ili kreacije.. :D

ne daj se manipulirat i bit povodljiva i podredjivat se tudjim interesima, zrtvujuci svoj. :D
Imaš pm. :mig:
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 23:35

ex anais » wrote:
Imaš pm. :mig:
..a sta ce mi. :D

bez obzira na pi em, princip je isti, postavke su iste, nema tu nekog velikog bas ibora. mos ovako ili mos onako u podvarijantama.. :D
Eks

Post 16 May 2013, 23:37

..a unda » wrote: ..a sta ce mi. :D

bez obzira na pi em, princip je isti, postavke su iste, nema tu nekog velikog bas ibora. mos ovako ili mos onako u podvarijantama.. :D
Jepi se. :gaah: Neš više od mene dobit pm, da znaš!
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 23:46

ex anais » wrote:
Jepi se. :gaah: Neš više od mene dobit pm, da znaš!
:D

..ma cuj, to je sve samo razrada knjige snimanja, ono tehnika cista. ali princip, ideja, ono sto zelis reci..ee, o tome se radi, o tome.. :D

tj, najvaznije je sto ti zelis. kad ti to bude jasno, onda ces znat sta ces i kako ces. trebas postavljat prava pitanja, onda odgovori sami dodju.. :D
Eks

Post 16 May 2013, 23:47

..a unda » wrote: :D

..ma cuj, to je sve samo razrada knjige snimanja, ono tehnika cista. ali princip, ideja, ono sto zelis reci..ee, o tome se radi, o tome.. :D

tj, najvaznije je sto ti zelis. kad ti to bude jasno, onda ces znat sta ces i kako ces. trebas postavljat prava pitanja, onda odgovori sami dodju.. :D
Vjerujem da i ti želiš dobiti na lotu, ali odgovori još nisu došli. Mislim, to što ja želim ne ovisi isključivo o meni.
..a unda
Undaminator

Post 17 May 2013, 00:06

ex anais » wrote:
Vjerujem da i ti želiš dobiti na lotu, ali odgovori još nisu došli. Mislim, to što ja želim ne ovisi isključivo o meni.
srecom ne ovisi. :D

to za loto nije dobra usporedba, nisam na to mislio. iako, ji dzing isto kaze da cak i u tom slucaju treba samo postaviti pravo pitanje. :D

mislim, ne znam, ne bih sad htio nagadjat i dodatno komplicirat, ali..mozda samo pogresno zelis? :zubo: :D
Eks

Post 17 May 2013, 00:09

..a unda » wrote: srecom ne ovisi. :D

to za loto nije dobra usporedba, nisam na to mislio. iako, ji dzing isto kaze da cak i u tom slucaju treba samo postaviti pravo pitanje. :D

mislim, ne znam, ne bih sad htio nagadjat i dodatno komplicirat, ali..mozda samo pogresno zelis? :zubo: :D
Pa ja uvijek pogrešno želim, tu nema dvojbe. :rofl:

Mislim da otprilike možeš naslutiti što želim. Jel to pogrešno, ne znam, možda je pogrešan moj stav prema svemu tome, ali sumnjam da je sama ta želja baš pogrešna.
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 17 May 2013, 01:42

elma » wrote:
Ma, imam tu jednu frendicu s kojom se jako volim družiti dok ne pričamo o meni :D Jer čim počnemo, krene me osuđivati i davati savjete, ona je jedna od onih savjetodavaca o kojima smo imali temu već. Zbog toga mi je postala "preteška" za druženje i malo sam odlučila maknuti od nje, ali mi se javila i malko me napala da šta se ja ne javljam (a ni ona se nije javljala svo ovo vrijeme). I šta reći na to?! Lagati mi se ne da, a ako kažem istinu, njušim da ćemo se posvađati, a nemam energije za to. Nisam ništa odgovorila još, razmišljam... :zubo: :facepalm:
Zato mi je to jeben-pošten: hoću se družiti, a neću reći što mi smeta. Mogu jedino trpiti savjete, a to mi se ne da. Zadnji put kad mi je nešto govorila, sam mislila da ću umrijeti od tuge. Ja preuveličavam naveliko znam :D , ali bilo je grozno poslije te kave. Pa sam se kasnije pokušavala sjetiti zašto se uopće viđam s njom. I sad si to mislim dok ovako sve napisano vidim :zubo:
I tako... :bicedobro:
:rofl:
Ako je oš zadržat, ubaci u sljedeći razgovor ovo boldano. Nemoj tražit savjet, samo onako, ispričaj priču. Čim ona počne savjetovat, a počet će :zubo: , netremice je gledaj. Ono, ništa pogled lijevo-desno, a jok, drito u oči. Kad svati, a shvatit će, to samo mazgov ne bi shvatio, nabaci vedar smješak. Ne podal, ne želiš da joj bude neugodno, vedar.
Ako treba pojasni joj da te njene metode ne bacaju u trans od sreće. Al da ti je inače draga.
Whereabout

Post 17 May 2013, 16:56

..a unda » wrote:
Ovo bih ja nekako izvukla kao dobru misao. Ali u smislu, ne dati da ti netko drugi kreira što i kako ćeš misliti, o sebi, o tome što će se dogoditi na jesen kad sretneš te ljude, o onome što vas povezuje. I nema nekog smisla konstantno strahovati i provjeravati što se dogodilo - ako sam dobro shvatila, tu su u pitanju nekakvi mogući osjećaji krivnje ili nešto slično, samopreispitivanja, možda padovi samopouzdanja - radije se pouzdati u to da su sabotaže izraz slabosti (kao i da su drugi ljudi u mogućnosti vidjeti isto to) te završiti tu priču kao vrlo vjerojatno točnu, unatoč onih jedan posto šanse da si pogriješila, i vidjeti možeš li nekako ubuduće izbjeći takve situacije. Budući da je ta osoba na nekom izvoru ili položaju moći, i da ju vjerojatno ne možeš zaobići, treba vjerovati i u to da je suživot s takvima moguć, i da je ta moć relativna.
.
Eks

Post 17 May 2013, 17:24

Whereabout » wrote:
Ovo bih ja nekako izvukla kao dobru misao. Ali u smislu, ne dati da ti netko drugi kreira što i kako ćeš misliti, o sebi, o tome što će se dogoditi na jesen kad sretneš te ljude, o onome što vas povezuje. I nema nekog smisla konstantno strahovati i provjeravati što se dogodilo - ako sam dobro shvatila, tu su u pitanju nekakvi mogući osjećaji krivnje ili nešto slično, samopreispitivanja, možda padovi samopouzdanja - radije se pouzdati u to da su sabotaže izraz slabosti (kao i da su drugi ljudi u mogućnosti vidjeti isto to) te završiti tu priču kao vrlo vjerojatno točnu, unatoč onih jedan posto šanse da si pogriješila, i vidjeti možeš li nekako ubuduće izbjeći takve situacije. Budući da je ta osoba na nekom izvoru ili položaju moći, i da ju vjerojatno ne možeš zaobići, treba vjerovati i u to da je suživot s takvima moguć, i da je ta moć relativna.
Sve što si rekla je na mjestu. Ja sam u afektu odreagirala, srećom ne pred ikim drugim nego ovdje na trkeljanju, ali najpametnije je to hendlat tako, s malo odmaka i zrncem soli. Ionako ne mogu previše utjecati na to kako će se situacija dotad razviti i nema smisla unaprijed strahovati "što ako".
elma

Post 18 May 2013, 16:37

Nina, kad sam vidjela da si me kvotala, mislila sam da ću opet morati cijepat drva :D
Mislim da ću upotrijebiti to s pogledom na sljedećoj kavi. Već sam sad nervozna :facepalm:
Ali u smislu, ne dati da ti netko drugi kreira što i kako ćeš misliti, o sebi, o tome što će se dogoditi na jesen kad sretneš te ljude, o onome što vas povezuje.
Ovo :S Jel vi znate koliko je to teško?! :zubo:
  • Information