Bože, Alternativa! Duhovnost. Staršno. Nisam to željela doznati.
Drugi summit Nesvrstanih
Nije problem što tračaš, nego što to radiš neprecizno.
Eno Perze je to što si napisala povezala s 'alternativom' LOL, a ja ono žešći racionalni skeptik.
Pomici si svaki dan za sat vremena, naprijed ili nazad, jednom ces vec doci na normalu. Ides inace spavati u cetiri ujutro, danas ides u tri. Rezi kablove.ex anais » wrote:
Ja sam odspavala svojih osam sati.![]()
![]()
![]()
Viš, da je sad dan, sigurno bi mi se unatoč tome uspjelo opet prispavati. Raspalila sam grijanje, možda me uspava pa uspijem još par sati do jutra tako da se počnem dizati ko čovjek. Dva dana u ovom tjednu sam se dizala ko čovjek. I bila umorna kao pas.
Koga ćemo tračati?ElliQuinn » wrote: Kad smo već kod tračanja, tko će otvoriti Trač?
Mislim, treba prvo sve razraditi. I tračanje treba zaslužiti. Nećemo sad bilo kome davati previše pažnje, čak ni negativne. Pa da se poslije preserava, jao, kako su me tračali oni tamo, jesam faca.
Nemaš, ali voliš stvari prikazivati na način kao da imaš.nodens » wrote: Pa i nemam.To je samo stvar simbolike, asocijacija i mentalnog sklopa. Što znači 'imati problem'? Postoje vrlo opipljivi problemi, a postoje i tzv. 'poremećaji osobnosti'. I ovo potonje zna biti uočljivo, iako nije lako definirati ni objasniti po čemu je neka osobnost 'poremećena'.
Za poremećaj osobnosti ćemo pričekati Rosey
U međuvremenu, s jednog medicinskog portala:
"Poremećaj ličnosti je dugotrajni model unutrašnjeg doživljavanja i ponašanja koji izrazito odstupa od očekivanog s obzirom na kulturalnu pripadnost osobe, pervazivan je i nefleksibilan, ima početak u adolescenciji ili ranoj odrasloj dobi, stabilan je tijekom vremena te dovodi do smetnji ili oštećenja."
A, po čemu je neka konkretna osobnost poremećena? Pa eto, prije puuuuno godina bi na tragu poremećenog bila osoba koja nije do određene životne dobi stupila u brak i imala djecu. O homoseksualnosti da ne govorim. U kontektstu tog istog vremena, naravno.
Izgleda da se pojam poremećenog kroz vrijeme mijenja, osim ekstremnih poremećaja u slučaju ubojica ili sličnog.
Ta 'promjenjljivost' upravo i jest ono što ja zamjeram takvoj 'definiciji' poremećaja.Tea Tree » wrote: Nemaš, ali voliš stvari prikazivati na način kao da imaš.
Za poremećaj osobnosti ćemo pričekati Rosey.
U međuvremenu, s jednog medicinskog portala:
"Poremećaj ličnosti je dugotrajni model unutrašnjeg doživljavanja i ponašanja koji izrazito odstupa od očekivanog s obzirom na kulturalnu pripadnost osobe, pervazivan je i nefleksibilan, ima početak u adolescenciji ili ranoj odrasloj dobi, stabilan je tijekom vremena te dovodi do smetnji ili oštećenja."
A, po čemu je neka konkretna osobnost poremećena? Pa eto, prije puuuuno godina bi na tragu poremećenog bila osoba koja nije do određene životne dobi stupila u brak i imala djecu. O homoseksualnosti da ne govorim. U kontektstu tog istog vremena, naravno.
Izgleda da se pojam poremećenog kroz vrijeme mijenja, osim ekstremnih poremećaja u slučaju ubojica ili sličnog.
Jer, evo, ti kažeš da 'nemam, ali se volim prikazivat'. Uopće ne volim. Nego, pa samo čitam tu njihovu 'definiciju' poremećaja.
- znatna odstupanja od očekivanog? Obviously. Osim što, naravno, neću nositi sticker na jakni na kojoj piše to odstupanje, nego ću se ponašati relativno 'normalno'.
- pervazivan i nefleksibilan?
- početak u adolescenciji? Check.
- tijekom vremena dovodi do smetnji? Check.
Ergo, po toj definiciji 'poremećaja' - ja definitivno jesam 'poremećen', što god to zbilja značilo. Inače ne patim od halucinacija, nesanice, kojekakvih iluzija, čega sve ne - ali očito je da ovu gore definiciju ispunjavam, čisto logički gledano, zar ne?
Zamjerao ti ili ne, ali očigledno je da je ta definicija društveno uvjetovana. Ni ti ni ja se ne moramo s njom slagati.nodens » wrote: Ta 'promjenjljivost' upravo i jest ono što ja zamjeram takvoj 'definiciji' poremećaja.
Ne da se voliš prikazivati nego voliš pričati o nekim aspektima svog života kao problematičnima iako stvarno to (vjerojatno) nisu.Jer, evo, ti kažeš da 'nemam, ali se volim prikazivat'. Uopće ne volim.
Pa bilo koji čovjek bi ispunio štošta od te definicije. Jer je preopćenita. Zato sam i rekla da je društveno uvjetovana pa bi se ono što je u Americi posve normalno ovdje moglo smatrati poremećenim. Namjerno uzimam Ameriku za primjer, a ne pleme u Africi, jer bi takav primjer bio preočigledan nesrazmjer u kulturi i običajima pa i poimanjima normalnog i poremećenog.Nego, pa samo čitam tu njihovu 'definiciju' poremećaja.
- znatna odstupanja od očekivanog? Obviously. Osim što, naravno, neću nositi sticker na jakni na kojoj piše to odstupanje, nego ću se ponašati relativno 'normalno'.
- pervazivan i nefleksibilan?Jebiga, štaš.
- početak u adolescenciji? Check.![]()
- tijekom vremena dovodi do smetnji? Check.![]()
Ergo, po toj definiciji 'poremećaja' - ja definitivno jesam 'poremećen', što god to zbilja značilo. Inače ne patim od halucinacija, nesanice, kojekakvih iluzija, čega sve ne - ali očito je da ovu gore definiciju ispunjavam, čisto logički gledano, zar ne?
LOL pa jasno. Zato i kažem da me takva 'znanost' nekako ne impresionira. Fizika ne ovisi o nekakvim društvenim pizdarijama nego o objektivnoj stvarnosti. E=mc^2 sviđalo se to nekome ili ne sviđalo, ili imao nekakve emocionalne, subjektivne primjedbe na to.Tea Tree » wrote: Zamjerao ti ili ne, ali očigledno je da je ta definicija društveno uvjetovana. Ni ti ni ja se ne moramo s njom slagati.
Ček, a gdje si vidjela tu tendenciju? Da prikazujem problematičnim nešto što to zapravo nije? Imaš li neki konkretan primjer za to?Tea Tree » wrote: Ne da se voliš prikazivati nego voliš pričati o nekim aspektima svog života kao problematičnima iako stvarno to (vjerojatno) nisu.
'Štogod' bi mnogo tko ispunio, no ovdje se radi o doslovnoj ispunjenosti - svih tih 'uvjeta' da bi se nešto nazvalo 'poremećajem'. A dakako, sama ta činjenica da bi po takvoj terminologiji neki moderni zapadnjak bio 'poremećen' da živi u Iranu - govori ti koliko je suvisla i upotrebljiva takva definicija poremećaja.Tea Tree » wrote:Pa bilo koji čovjek bi ispunio štošta od te definicije. Jer je preopćenita. Zato sam i rekla da je društveno uvjetovana pa bi se ono što je u Americi posve normalno ovdje moglo smatrati poremećenim. Namjerno uzimam Ameriku za primjer, a ne pleme u Africi, jer bi takav primjer bio preočigledan nesrazmjer u kulturi i običajima pa i poimanjima normalnog i poremećenog.
Pa dobro, što meni ovog ljutitog?nodens » wrote: LOL pa jasno. Zato i kažem da me takva 'znanost' nekako ne impresionira. Fizika ne ovisi o nekakvim društvenim pizdarijama nego o objektivnoj stvarnosti. E=mc^2 sviđalo se to nekome ili ne sviđalo, ili imao nekakve emocionalne, subjektivne primjedbe na to.![]()
Stvarno ne znam, nije baš da sam pamtila svaki post.Ček, a gdje si vidjela tu tendenciju? Da prikazujem problematičnim nešto što to zapravo nije? Imaš li neki konkretan primjer za to?![]()
Ali sam dobila takav dojam. Moguće i da je pogrešan. Obzirom da negiraš, vjerojatno jest.
Možda se samo radi o tome da je tebi nešto problematično, a meni se ne čini. Pa imamo ono: jao, jao, što je njemu problem.
Bože!'Štogod' bi mnogo tko ispunio, no ovdje se radi o doslovnoj ispunjenosti - svih tih 'uvjeta' da bi se nešto nazvalo 'poremećajem'. A dakako, sama ta činjenica da bi po takvoj terminologiji neki moderni zapadnjak bio 'poremećen' da živi u Iranu - govori ti koliko je suvisla i upotrebljiva takva definicija poremećaja.
Izvukla sam prvi link koji je gugl izbacio radi neke opće definicije, čisto da imamo polaznu točku.
A, što će netko iz svoje točke gledišta, a izvan ove ili bilo koje zadane definicije, smatrati poremećenim je opet stvar osobnog doživljaja normalnosti i poremećenosti.
A, ne znam, evo vidiš, otišao je.ex anais » wrote:Jel to prva bračna svađa?
Sve je naopako. Koliko pričam o mlađima, a na kraju se udam za starog.
Doduše, otkrio se tek u braku.
Nije taj ljutiti išao tebi, nego ovoj temi.Tea Tree » wrote: Pa dobro, što meni ovog ljutitog?Nisam ja rekla da mene psihologija impresionira, ne da mi se sada što zapravo mislim o tome, ali reći ću da smo tu negdje.
Eh, znaš ono, da je svakom njegov problem najteži. U biti meni to i nije tako, jer imam konstantni podsjetnik u vidu bliskog srodnika, da moj problem nije neki spektakl.Tea Tree » wrote: Stvarno ne znam, nije baš da sam pamtila svaki post.![]()
Ali sam dobila takav dojam. Moguće i da je pogrešan. Obzirom da negiraš, vjerojatno jest.
Možda se samo radi o tome da je tebi nešto problematično, a meni se ne čini. Pa imamo ono: jao, jao, što je njemu problem.
Daaa da, rekoh već, moj komentar je išao na tu definiciju, a ne tebi - jasno mi je da si ga samo kopirala. A što s' ti tako defanzivna?Tea Tree » wrote: Bože!Niti sam smislila definiciju niti sam rekla da se slažem s takvom definicijom.
Izvukla sam prvi link koji je gugl izbacio radi neke opće definicije, čisto da imamo polaznu točku.
A, što će netko iz svoje točke gledišta, a izvan ove ili bilo koje zadane definicije, smatrati poremećenim je opet stvar osobnog doživljaja normalnosti i poremećenosti.
Enivej, kad smo već tu - meni je to bezveze, to da pojam 'poremećaj' bude nešto subjektivno ili društveno promjenjljivo.
Nije me zavaralo to što tvrdi da je djevac nego, onako, po stilu pisanja sam mislila da je mlađi.
Doduše, mislila sam (i ne samo ja) da je Oliver znatno stariji.
Tea Tree » wrote:A, ne znam, evo vidiš, otišao je.
Sve je naopako. Koliko pričam o mlađima, a na kraju se udam za starog.Eto ti života.
Doduše, otkrio se tek u braku.
Eto, ova prva me nazvala starcem iako sam mlađi od nje
Meh.
Zbilja, nema Olivera. Ja sam ga skužila rano na ŽuD-u tamo da je mlad.Tea Tree » wrote: Nije me zavaralo to što tvrdi da je djevac nego, onako, po stilu pisanja sam mislila da je mlađi.
Pa dobro, nekad znam biti infantilan, jebiga,Tea Tree » wrote: Nije me zavaralo to što tvrdi da je djevac nego, onako, po stilu pisanja sam mislila da je mlađi.
Nego, a koliko ti 'mladića' znaš koji su ovako elokventni, pismeni, filozofski nastrojeni, eruditi...?
O, da. Ima ih "dobrih", a i meni su "drage".nodens » wrote: Nije taj ljutiti išao tebi, nego ovoj temi.Nije to prvi put da šizim na te nekakve moderne znanosti.
![]()
Uvijek će se naći netko tko ima veći problem od onog kojeg imam ja ili ti sada. Iskreno, ne pomaže mi da anuliram svoj. Moj problem, kada ga imam, me brine koliko god bila svjesna da ima ljudi kojima je teže.Eh, znaš ono, da je svakom njegov problem najteži. U biti meni to i nije tako, jer imam konstantni podsjetnik u vidu bliskog srodnika, da moj problem nije neki spektakl.![]()
Pa ne mogu biti ofanzivna i braniti stavove koji nisu moji.Daaa da, rekoh već, moj komentar je išao na tu definiciju, a ne tebi - jasno mi je da si ga samo kopirala. A što s' ti tako defanzivna?![]()
Pa zavisi u kojim okvirima pričamo o poremećaju. U psihijatriji i nije toliko promjenjivo. Na psihologiju se više nećemo vraćati.Enivej, kad smo već tu - meni je to bezveze, to da pojam 'poremećaj' bude nešto subjektivno ili društveno promjenjljivo.
Što se tiče subjektivnog dojma - pa tu se ne radi o stvarnom poremećaju, samo o sklonosti ljudi da časkom etiketiraju poremećenima ako odstupa od nekakvih njihovih okvira razmišljanja i doživljaja.
Ja ponekad znam reći da su Amerikanci poremećeni s tim kljukanjem Prozacom. Nije baš da uopće razmišljam o tome jesu li zaista poremećeni, imaju li neku dijagnozu.
Ne pomaže, samo kažem da 'podsjeća' stalno, ako živiš s nekim tko ima objektivno i očito 'veći problem'.Tea Tree » wrote: Uvijek će se naći netko tko ima veći problem od onog kojeg imam ja ili ti sada. Iskreno, ne pomaže mi da anuliram svoj. Moj problem, kada ga imam, me brine koliko god bila svjesna da ima ljudi kojima je teže.
Ok.Tea Tree » wrote:Pa ne mogu biti ofanzivna i braniti stavove koji nisu moji.Znam da znaš da sam ga kopirala, ali sam dobila dojam da misliš da zagovaram modernu psihologiju pa sam morala objasniti da nisam ni blizu toga.
Npr. da si rekla 'čuj micek, ak' si ti zaključio iz ovog da se ja slažem s tim definicijama, onda ti moram reći da si se debelo preračunao.
See what I mean?
BTW, neću više o psihologiji, samo ću se uzrujat.
Meni je isto na f.hr-u zvučao starije nego ovdje. Bit će da muškići tako podjetinje kad su okruženi gomilom curica.ex anais » wrote: Zbilja, nema Olivera. Ja sam ga skužila rano na ŽuD-u tamo da je mlad.
Enivej, odoh ćorit.
Kakvo podučavanje? Ako bih ja nekoga podučavala, to mi izgleda kao iskorištavanje mene, a to mi nije bio plan. Nešto obrnuto od toga.nodens » wrote: Eto, ova prva me nazvala starcem iako sam mlađi od nje, a druga kaže da sam se 'prodao' iako sam još na početku rekao Tei da nisam nikakva piletina za podučavanje.
![]()
Meh.
Vjerojatno, da. I vjerojatno te zaokupi problem nekoga tko ti je toliko blizu više nego tvoj vlastiti.nodens » wrote: Ne pomaže, samo kažem da 'podsjeća' stalno, ako živiš s nekim tko ima objektivno i očito 'veći problem'.
Morala bih biti prilično iznervirana da postanem agresivna. A, navikla sam na svašta pa me već i teško iznervirati. : debela hladovina:Ok.No, mogla si to agresivnije objasnit.
![]()
Ali, ako te to pali, dogovorit ćemo se.
Neeee, ne. Za ovo se ne možemo ni dogovoriti. Ja ovako ne pričam niti sam ikada.Npr. da si rekla 'čuj micek, ak' si ti zaključio iz ovog da se ja slažem s tim definicijama, onda ti moram reći da si se debelo preračunao.'
See what I mean?![]()
Micek, debelo si se preračunao stil nema veze sa mnom. Nikakve.
Starije nego ovdje? Bože, kako li je tek to izgledalo.Meni je isto na f.hr-u zvučao starije nego ovdje. Bit će da muškići tako podjetinje kad su okruženi gomilom curica.
Enivej, odoh ćorit.
ex anais » wrote:Jel to prva bračna svađa?
A neku inacicu toga guta pola HrvatskeJa ponekad znam reći da su Amerikanci poremećeni s tim kljukanjem Prozacom.
Kakvo podučavanje? Ako bih ja nekoga podučavala, to mi izgleda kao iskorištavanje mene, a to mi nije bio plan. Nešto obrnuto od toga
-
- Information
-