(Powered by frubar.net)
Što ste zadnje finoga probali?
počela sam jesti salate od svježe rivane cikle, jabuke i mrkve.
odlično je.
a još je bolje zapečena cikla s krumpirima ili batatima, i malo tikve uz to : onesvijest:
odlično je.
a još je bolje zapečena cikla s krumpirima ili batatima, i malo tikve uz to : onesvijest:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Da.Pješčana » wrote:samo ju očistiš, izrežeš i u pećnicu?
Neka koju su mi dali na selu.Pješčana » wrote: koja je to tikva?
Rekoše da se zove bundeva.
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
Neam ništa protiv ako u njoj bude i Pepepljuga...Pješčana » wrote:pazi da ti se u pećnici ne pretvori u kočiju.
Ako je velika i žuta onda je stambolka, ako je mala i narančasta onda je hokaido. Ne mogu procjeniti iz slike.
Ispekla sam muškatnu tikvu u pećnici i sad od nje radim juhu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Euklid
- old school
Evo ova:Margarita » wrote: Ako je velika i žuta onda je stambolka, ako je mala i narančasta onda je hokaido. Ne mogu procjeniti iz slike.
Ispekla sam muškatnu tikvu u pećnici i sad od nje radim juhu.
(Powered by frubar.net)
Hokaido, pretpostaljam...
Honshu Kawasaki tikva drvorepka snažne modrozelene unutrašnjosti i pjegavo-prugaste vanjštine prekrivene sitnim bodljama snježnobijele boje, ali bezopasne ukoliko se ne dotiču sluznice...Konzumira se u posebnim uvjetima na temperaturama ispod -12 stupnjeva celzijusa isključivo uz Kobe beef i logorsku vatru zapaljenu uz pomoć lave iz najbližeg aktivnog vulkana.
- Euklid
- old school
Domaca, autohtona, otocna, dalmatinska rajcica 
Rajcica je dobila ime jer ima rajski okus.
Medjutoa, ono sto mi jedemo u Zagrebu nema nikakve veze ni s rajem ni s rajcicom. Niti s paradajzem.
Zato kad po ljeti dodjem na svoj otocic ubijem se u domacim pomidorima koji kao da su iz raja izasli.
Kad mi god dodje neka familija iz tudjine, opadnu sa stolca kad im serviram domaci prsut i pome...
Rajcica je dobila ime jer ima rajski okus.
Medjutoa, ono sto mi jedemo u Zagrebu nema nikakve veze ni s rajem ni s rajcicom. Niti s paradajzem.
Zato kad po ljeti dodjem na svoj otocic ubijem se u domacim pomidorima koji kao da su iz raja izasli.
Kad mi god dodje neka familija iz tudjine, opadnu sa stolca kad im serviram domaci prsut i pome...
tu su oni nešto sjebali.
rajčica, paradajz - od raja.
a pomidora pak - pomi su na talijanskom jabuke
biće nemaju pojma jel eva zagrizla jabuku il pomu, tj. jabuku il rajčicu
Jašta. Tako je i salama poznata kao parizer dobila ime po Parizu. Yeah right!Beau » wrote: tu su oni nešto sjebali.
rajčica, paradajz - od raja.
a pomidora pak - pomi su na talijanskom jabuke![]()
biće nemaju pojma jel eva zagrizla jabuku il pomu, tj. jabuku il rajčicu![]()
Kad se prvi puta pojavila, zbog posljedica koje je ostavljala na konzumentima, dobila je naziv paralizer. No, dobro osmišljenim marketingom i pristupom tržištu uspjelo se ispeglati te prve nuspojave i umanjiti štetnost nekih sastojaka pa se plasirala romantična priča o Parizu kao kuharskoj meki i dobrim jestvinama koje jednostavno ne mogu biti loše.
Ako mesni lobi prati Trkeljanje, ode ti u paštetu.karambol » wrote:
Jašta. Tako je i salama poznata kao parizer dobila ime po Parizu. Yeah right!![]()
Kad se prvi puta pojavila, zbog posljedica koje je ostavljala na konzumentima, dobila je naziv paralizer. No, dobro osmišljenim marketingom i pristupom tržištu uspjelo se ispeglati te prve nuspojave i umanjiti štetnost nekih sastojaka pa se plasirala romantična priča o Parizu kao kuharskoj meki i dobrim jestvinama koje jednostavno ne mogu biti loše.
Todorić će predložit da te zakopaju u đubar, a Gavrilović će reći: "Pa šteta je Karambola bacit..."
-
- Information
-