I kako je prosao eksperiment?Euklid » wrote:opet bjesomučno reklamiraju afričku šljivu
jebo me pas ak ne odem sutra i kupim jeno 2 kile za probu...
jel ima toga na Dolcu?
Stuko zeni sve orahe u kuci i nacijepao dva u vikendici bez sjekire ili....?
I kako je prosao eksperiment?Euklid » wrote:opet bjesomučno reklamiraju afričku šljivu
jebo me pas ak ne odem sutra i kupim jeno 2 kile za probu...
jel ima toga na Dolcu?
Može li čovjek koji uzima bilo kakve lijekove jače od aspirina i boluje od bilo kakve kronične bolesti uopće biti pilot? Ja bih se prvo to zapitala. Ono, sigurno ne bi sjeo u kabinu našljoskan s par konjačića,haram » wrote:Evo i Andreas Lubitz se osamnaest mjeseci lječio psihofarmacima, pa je na kraju izlječio i sebe i 150 putnika i članova posade.
http://www.ibtimes.com/what-drugs-was-a ... ed-1867744
Naravno da ne bi smio voziti ništa složenije od tački. Ali nesretni Andreas je valjda kao i milioni ostalih bio čvrsto uvjeren da se uspješno lječi, između ostalih lijekova i tim uz koji ide sitnim slovima ispisan poduži tekst (sori, ne da mi se toliko toga prevoditi jer mislim da će i ovako svatko steći pravu sliku):MmeTipfeler » wrote: Može li čovjek koji uzima bilo kakve lijekove jače od aspirina i boluje od bilo kakve kronične bolesti uopće biti pilot? Ja bih se prvo to zapitala. Ono, sigurno ne bi sjeo u kabinu našljoskan s par konjačića,
Da, tom apsurdnom reklamom namjeravalo se istaći kako je talidomid siguran u odnosu na prijašnje barbiturate predoziranje kojima i nenamjerno uzimanje je često dovodilo do smrti. Bila je objavljena (zajedno sa drugim sličnima) u BMJ, jednom od najcjenjenijih i najutjecajnijih medicinskih žurnala.
Očito se nisam dovoljno jasno izrazila. Nije na Andreasu bila odnosno nije smjela biti odluka hoće li ili neće pilotirati. Ja imam vozačku dozvolu s ograničenim trajanjem zbog vida i u propisanom roku moram otići na liječnički pregled. Profesionalni vozači obavljaju takav pregled jednom godišnje, čini mi se, a ne vjerujem da se pilotima dopušta da sami odlučuju liječe li se adekvatno ili ne.haram » wrote:
Naravno da ne bi smio voziti ništa složenije od tački. Ali nesretni Andreas je valjda kao i milioni ostalih bio čvrsto uvjeren da se uspješno lječi, između ostalih lijekova i tim uz koji ide sitnim slovima ispisan poduži tekst (sori, ne da mi se toliko toga prevoditi jer mislim da će i ovako svatko steći pravu sliku) itd.
Ma nemoj, drugarce...MmeTipfeler » wrote: Očito se nisam dovoljno jasno izrazila. Nije na Andreasu bila odnosno nije smjela biti odluka hoće li ili neće pilotirati. Ja imam vozačku dozvolu s ograničenim trajanjem zbog vida i u propisanom roku moram otići na liječnički pregled. Profesionalni vozači obavljaju takav pregled jednom godišnje, čini mi se, a ne vjerujem da se pilotima dopušta da sami odlučuju liječe li se adekvatno ili ne.
Piše u jednom linku da je prevario šrinka kod kojeg je išao privatno rekavši kako je na bolovanju.MmeTipfeler » wrote: Očito se nisam dovoljno jasno izrazila. Nije na Andreasu bila odnosno nije smjela biti odluka hoće li ili neće pilotirati. Ja imam vozačku dozvolu s ograničenim trajanjem zbog vida i u propisanom roku moram otići na liječnički pregled. Profesionalni vozači obavljaju takav pregled jednom godišnje, čini mi se, a ne vjerujem da se pilotima dopušta da sami odlučuju liječe li se adekvatno ili ne.
Iz čiste radoznalosti guglala sam "liječnički pregled pilot", tek toliko da vidim kako je to kod nas, bar kako je propisano. I ovo je prvi link koji mi je izbacilo. Na kojem piše: "Imatelj certifikata o zdravstvenoj sposobnosti ukoliko namjerava koristiti privilegije dozvole mora u pisanom obliku izvijestiti AeMC ili AME što prije, a najkasnije u roku 21 dan: b) ako mu je prepisana redovita uporaba bilo kakvih lijekova." Što je, naravno, kretenarija jer bi liječnik koji je pacijentu propisao lijek trebao o tome obavijestiti što poslodavca, što izdavatelja pilotske dozvole. Ne znam kako se radi kod nas, ali u Italiji nema majci da ćeš kao profi vozač sjesti za volan kamiona ako si pod terapijom.haram » wrote:
Piše u jednom linku da je prevario šrinka kod kojeg je išao privatno rekavši kako je na bolovanju.
Drugo su pregledi fizičkih i fizioloških sposobnosti, poput vida, sluha, refleksa, tlaka... očito da na pregledima koje je obavljao po sili zakona nije pokazivao neke probleme. Ako su pilotski psihijatrijski pregledi smiješne formalnosti kao i kod nas npr. za oružje, onda nije nikakvo čudo što je uspio zavarati sustav.
Na ovakvo se pitanje ne može odgovoriti samo sa "ne" jer tako i formulirano - bez ikakvih pojedinosti i konkretnih podataka. Kao sva takva slična pitanja.Enivej, misliš da je inače "liječenje" neugodnih ali ustvari prirodnih stanja uzimanjem psihoaktivnih supstanci za koje se nikad ne zna kako može ispasti - adekvatno?
Andreas nije prvi, a vjerojatno niti zadnji pilot koji je skršio avion pod utjecajem antidepresiva ili drugih psihotropnih lijekova, lista takvih slučajeva je poduža.MmeTipfeler » wrote: Iz čiste radoznalosti guglala sam "liječnički pregled pilot", tek toliko da vidim kako je to kod nas, bar kako je propisano. I ovo je prvi link koji mi je izbacilo. Na kojem piše: "Imatelj certifikata o zdravstvenoj sposobnosti ukoliko namjerava koristiti privilegije dozvole mora u pisanom obliku izvijestiti AeMC ili AME što prije, a najkasnije u roku 21 dan: b) ako mu je prepisana redovita uporaba bilo kakvih lijekova." Što je, naravno, kretenarija jer bi liječnik koji je pacijentu propisao lijek trebao o tome obavijestiti što poslodavca, što izdavatelja pilotske dozvole. Ne znam kako se radi kod nas, ali u Italiji nema majci da ćeš kao profi vozač sjesti za volan kamiona ako si pod terapijom.
OK, Andreas je smuljao, ali samo zato što je imao prilike muljati, a tu priliku nije smio imati. A imao ju je zato što je aviokompaniji bilo u intersu da avion poleti, makar i s polovnim pilotom. Očito kontrole nije bilo. Odnosno, na prvom je mejstu bila zarada.
Sa ovime se apsolutno slažem. Događalo se to već i događat će se opet, jer to je u naravi ljudske životinje koja se stalno pokušava socijalizirati a rastrzana je svojim nagonima, empatijom, individualnim egom, i nerazumijevanjem sebe i svijeta oko sebe.Ne treba ti nikakva teorija zavjere ni priče o farmaceutskoj industriji. Sav je kapitalizam usmjeren na maksimalno iskorištavanje što resursa što ljudske radne snage. I jednog će se dana urušiti upravo zbog toga. Samo što će sa sobom odnijeti žrtve. Masovne. Tko preživi, pričat će.
Onda malo konkretnije: neuzvraćeno si zaljubljena u kolegu/kolegicu s posla/škole/misnog okupljanja/skupa lječenih alkoholičara/itd... zbog toga se osjećaš loše, bezvoljno, tužno, tjeskobno, patiš od nesanice, gubitka koncentracije na poslu, nedostatka apetita, steže te u prsima, vid ti se zamagljuje, povremeno drhtiš bez vidljivog razloga, nervozna si, iscrpljena fizički i psihički jer sve to već predugo traje, agresivna prema bližnjima, društveni život ti je zbog svega toga ozbiljno poremećen... otići ćeš, po uputi svog liječnika opće prakse, kod psihijatra.Na ovakvo se pitanje ne može odgovoriti samo sa "ne" jer tako i formulirano - bez ikakvih pojedinosti i konkretnih podataka. Kao sva takva slična pitanja.
Poremećaj nedostatka poslušnosti?haram wrote:Odličan tekst na hrvatskom:
http://pressedan.hr/dsm-5-novo-izdanje- ... blije.html
http://www.infowars.com/ssri-drugs-link ... aze-crash/“Lubitz had spent 18 months overall under psychiatric treatment, Bild reported on Friday, citing anonymous sources within Lufthansa, Germanwings’ parent company. The pilot was diagnosed with a “severe depressive episode” in 2009, the German daily says. It claims it got access to Lubitz’s profile, indicating the pilot had “psychological problems” and required a “special, exemplary regular medical examination,”reports RT.
Lubitz was also going through a personal crisis after breaking up with his girlfriend having previously taken a six month break from flight training due to “burnout-syndrome” or “depression”.
http://www.cchrint.org/psychiatric-drug ... deeffects/- 37 warnings on antidepressants causing suicide/risk/attempts
- 23 studies on antidepressants causing suicide/risk/attempts
Jes, to je dr.Džugašvili dijagnosticirao pa otvarao lječilišta na čistom sibirskom zraku.Leteća » wrote:
Poremećaj nedostatka poslušnosti?![]()
Kaj je to nova dijagnoza? Mislila sam da su to imali još u SSSR-u.
Misliš ovakvo nešto:haram » wrote:
Onda malo konkretnije: neuzvraćeno si zaljubljena u kolegu/kolegicu s posla/škole/misnog okupljanja/skupa lječenih alkoholičara/itd... zbog toga se osjećaš loše, bezvoljno, tužno, tjeskobno, patiš od nesanice, gubitka koncentracije na poslu, nedostatka apetita, steže te u prsima, vid ti se zamagljuje, povremeno drhtiš bez vidljivog razloga, nervozna si, iscrpljena fizički i psihički jer sve to već predugo traje, agresivna prema bližnjima, društveni život ti je zbog svega toga ozbiljno poremećen... otići ćeš, po uputi svog liječnika opće prakse, kod psihijatra.
MmeTipfeler » wrote: Misliš ovakvo nešto:
Pa, ako te ugledam samo na ćas, ja ne mogu, dok usne moje dršću, tada baš nijedan pozboriti glas. Jezik mi snagu izgubio svu je i grozničavi obuzima mi srh kožu cijelu i tjemena vrh. Oči su slijepe, uši mi bruje. Znoj me odjednom oblio cijelu, sva drhtati počinjem u tijelu. Postajem bljeđa negoli je trava, Zamalo zgrabit će me smrtna strava.
Ako zbog neuzvraćene ljubavi odem liječniku opće prakse, onda sam idiot. Zbog neuzvraćene ljubavi čitaju se i/ili pišu ljubavne pjesme, napiješ se, prokurvaš, potučeš s nekim u krčmi ("čaše lomim, srča do kolena"), ali ne ideš doktoru opće prakse.
Protiv gluposti nema lijeka.
MmeTipfeler » wrote: Misliš ovakvo nešto:
Pa, ako te ugledam samo na ćas, ja ne mogu, dok usne moje dršću, tada baš nijedan pozboriti glas. Jezik mi snagu izgubio svu je i grozničavi obuzima mi srh kožu cijelu i tjemena vrh. Oči su slijepe, uši mi bruje. Znoj me odjednom oblio cijelu, sva drhtati počinjem u tijelu. Postajem bljeđa negoli je trava, Zamalo zgrabit će me smrtna strava.
Ako zbog neuzvraćene ljubavi odem liječniku opće prakse, onda sam idiot. Zbog neuzvraćene ljubavi čitaju se i/ili pišu ljubavne pjesme, napiješ se, prokurvaš, potučeš s nekim u krčmi ("čaše lomim, srča do kolena"), ali ne ideš doktoru opće prakse.
Protiv gluposti nema lijeka.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests