Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
Ima li netko iskustva sa traženjem odštete za delay direktno od Turkisha?
Zbog kašnjenja zg - ist, propustili smo konekciju i stigli na krajnju destinaciju sa 21 satom kašnjenja. Hotel i 2 obroka smo dobili, sve po ps-u.
Poslala sam im jučer mail (na žalost, samo sam naišla na kontakt obrazac), dodala još trošak 1 naplaćene a neprovedene noći hotela u Biškeku, 1 neiskorišteni rental dan plus neplanirani trošak viza za Tursku.
Dobila sam automatizirani odgovor i broj predmeta, ali zanima me koliko to brzo (i lako) ide kod njih. Pošto su tu već lijepi novci u pitanju, voljela bih ovo izgurati bez posrednika.
Zbog kašnjenja zg - ist, propustili smo konekciju i stigli na krajnju destinaciju sa 21 satom kašnjenja. Hotel i 2 obroka smo dobili, sve po ps-u.
Poslala sam im jučer mail (na žalost, samo sam naišla na kontakt obrazac), dodala još trošak 1 naplaćene a neprovedene noći hotela u Biškeku, 1 neiskorišteni rental dan plus neplanirani trošak viza za Tursku.
Dobila sam automatizirani odgovor i broj predmeta, ali zanima me koliko to brzo (i lako) ide kod njih. Pošto su tu već lijepi novci u pitanju, voljela bih ovo izgurati bez posrednika.
collect moments, not things
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
Pa meni Atena i nije bila toliko loša.
Ustvari, biznis loža im je jedna od boljih, ujutro su imali sendviče od lososa, a bilo je i 6 različitih vrsta vina.
Aerodrom mi je ostao u jako dobrom sjećanju...
Ustvari, biznis loža im je jedna od boljih, ujutro su imali sendviče od lososa, a bilo je i 6 različitih vrsta vina.
Aerodrom mi je ostao u jako dobrom sjećanju...
I Šeremtjevo više nije tako loše kao što je nekad bilo, znam da su prije 10 godina bili dosta puta na ljestvici najgorih
a imaju i okej loungeve, mislim da je jedan dobio nagradu za najbolji lounge u Rusiji
a imaju i okej loungeve, mislim da je jedan dobio nagradu za najbolji lounge u Rusiji
- Prolaznica
Prolaznica wrote: ↑14 May 2019, 20:37Ima li netko iskustva sa traženjem odštete za delay direktno od Turkisha?
2 tjedna nakon što sam im pisala stiže mi mail sa potvrdom da mi odobravaju 600 eur (in cash or tickets)
- Prolaznica
Hvala!
Ostaje sad teška odluka na koju relaciju potrošiti novac.
Za sada, najviše naginjem JI Aziji, tako da je svaki savjet dobrodošao.
Idem sad čitat pripadajuće teme, meni je taj dio svijeta skroz nov i neopisivo se tome veselim
Ostaje sad teška odluka na koju relaciju potrošiti novac.
Za sada, najviše naginjem JI Aziji, tako da je svaki savjet dobrodošao.
Idem sad čitat pripadajuće teme, meni je taj dio svijeta skroz nov i neopisivo se tome veselim
- Nukac
- Davorich
Zanima me jel itko uzimao specijalnu hranu na avionima?
Naime, meni baš ne odgovara prezačinjena hrana, pogotovo chilli, na njega sam alergičan i dobivam proljev u roku dok kažeš keks.
Pošto sad imam dva azijska putovanja s bliskoistočnim kompanijama, odlučio sam uzeti tzv. bland meal.
U opisu stoji: Bland Meal: For passengers who suffer from gastric discomfort. It contains low fat food items, non-spicy with low dietary fibre. It can contain: grilled lean white meat, fish, cooked vegetables, fruits such as watermelon and melons, poached eggs, egg white omelette, low seasoned food, soft bread and low fat dairy products. It does NOT contain: garlic, onions, cabbage and cauliflower, spices (such as black pepper, chilli), fried and fatty foods, raw and dried fruits/nuts, citrus fruits, whole grain, raw vegetables, highly seasoned meats, pickles and excess sugar.
Jel itko to isprobao?
Naime, meni baš ne odgovara prezačinjena hrana, pogotovo chilli, na njega sam alergičan i dobivam proljev u roku dok kažeš keks.
Pošto sad imam dva azijska putovanja s bliskoistočnim kompanijama, odlučio sam uzeti tzv. bland meal.
U opisu stoji: Bland Meal: For passengers who suffer from gastric discomfort. It contains low fat food items, non-spicy with low dietary fibre. It can contain: grilled lean white meat, fish, cooked vegetables, fruits such as watermelon and melons, poached eggs, egg white omelette, low seasoned food, soft bread and low fat dairy products. It does NOT contain: garlic, onions, cabbage and cauliflower, spices (such as black pepper, chilli), fried and fatty foods, raw and dried fruits/nuts, citrus fruits, whole grain, raw vegetables, highly seasoned meats, pickles and excess sugar.
Jel itko to isprobao?
Nisam isprobavao, ali vidio sam da svi koji naručuju nešto posebno, tipa vegetarijansko jelo, ribu i slično uvijek dobiju prvi
...imam jedino osjećaj po gornjem opisu da ti neće biti ljuto, ali ni previše ukusno 
Napiši i kompanije o kojima se radi, možda netko zna iz prve ruke ...
Napiši i kompanije o kojima se radi, možda netko zna iz prve ruke ...
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Kad letis i kam?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
During the war...
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
A vec sam mislio da cemo se opet negdje srest.
Ja cu u 7mj za Kualu pa Indonezija a mozda i Borneo malo...
Ja cu u 7mj za Kualu pa Indonezija a mozda i Borneo malo...
During the war...
Ja sam uvijek, ako je moguće, na sea food. Jednom sam na Turkish-u to odabrao online i zapamtili me (kao i omiljena sjedala) i sada mi uvijek to nose. Još da zapamte što pijem i usluga bi bila potpunaNukac wrote: ↑17 Jun 2019, 13:09Zanima me jel itko uzimao specijalnu hranu na avionima?
Jel itko to isprobao?
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- Nukac
- Davorich
Pretpostavljam da miješaš kruške i jabuke.
Vjerojatno govoriš o hrani u biznis klasi, jer u economy nema nikakvih rolica od lososa s krem sirom.
U economy još nisam doživio ukusnu hranu. Uglavnom je kategorija jestiva, do uvjetno jestiva, a nekad čak i nejestiva (British, Malaysian su mi za sad favoriti po najgoroj hrani).
Vjerojatno govoriš o hrani u biznis klasi, jer u economy nema nikakvih rolica od lososa s krem sirom.
U economy još nisam doživio ukusnu hranu. Uglavnom je kategorija jestiva, do uvjetno jestiva, a nekad čak i nejestiva (British, Malaysian su mi za sad favoriti po najgoroj hrani).
U economy je također losos samo nezarolani. Za mene je sea food kvalitetniji od standardne hrane, naravno tko voli. I nije začinjeno iako moguće da na longhaul bude neko složenije začinjeno jelo.Nukac wrote: ↑18 Jun 2019, 08:51Pretpostavljam da miješaš kruške i jabuke.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- chillout23
- Been thanked: 2 times
Bok 
kupio sam kartu preko TripAir-a (poveznica Skyscanner)...original karta ide preko Air Serbia. Ovako je bila 20€ povoljnija, pa sam tako i uzeo
Da li se online check in u tom slučaju radi preko TripAir-a ili?
Dobil sam poruku da dobijam broj karte u sljedeća 24h, pa ne mogu provjeriti...pa ako netko zna možda?
kupio sam kartu preko TripAir-a (poveznica Skyscanner)...original karta ide preko Air Serbia. Ovako je bila 20€ povoljnija, pa sam tako i uzeo
Da li se online check in u tom slučaju radi preko TripAir-a ili?
Dobil sam poruku da dobijam broj karte u sljedeća 24h, pa ne mogu provjeriti...pa ako netko zna možda?
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
- Nukac
- Davorich
Iako kupuješ karte preko posrednika, dobivaš PNR kod s kojim na stranicama aviokompanije možeš provjeriti rezervaciju, mijenjat neke podatke, dodavat sjedala i radit svakakve stvari (naravno da to ovisi o aviokompaniji).
Isto tako se online check in radi u aplikaciji ili na stranici aviokompanije.
Isto tako se online check in radi u aplikaciji ili na stranici aviokompanije.
- chillout23
Hvala i na ovom odgovoru
vrlo ste ljubazni 
živio
živio
https://www.reuters.com/article/us-mide ... SKCN1TM07R
Ameri su nebo iznad Irana proglasili nesigurnim i zabranili svojim avionima da njime lete. Time su ga praktički proglasili ratnom zonom. Kad se zbroje sve zone koje nisu baš sasvim sigurne za letenje, sve moguće akcije koje ovih dana imaju razni Etihadi, Qatari i Turkishi, malo vrijede. Jer, skoro pa zadnja i jedina sigurna opcija za let iz naših krajeva za Daleki istok ostaje - Aeroflot preko Moskve.
Ameri su nebo iznad Irana proglasili nesigurnim i zabranili svojim avionima da njime lete. Time su ga praktički proglasili ratnom zonom. Kad se zbroje sve zone koje nisu baš sasvim sigurne za letenje, sve moguće akcije koje ovih dana imaju razni Etihadi, Qatari i Turkishi, malo vrijede. Jer, skoro pa zadnja i jedina sigurna opcija za let iz naših krajeva za Daleki istok ostaje - Aeroflot preko Moskve.
- chillout23
Gdje i kada bi bilo najbolje uzeti katrte za Vijetnam, za period od kraja siječnja 2020te do polovice veljače 2020te?
Za Ho Chi Minh...južni dio je u pitanju i u južnom dijelu bi bio cijeli trip
Možda je pametno čekat akcije kompanija bla bla
Za sad najjeftinije iz VCE za 4300kn i BUD za koju kn više...
Za Ho Chi Minh...južni dio je u pitanju i u južnom dijelu bi bio cijeli trip
Možda je pametno čekat akcije kompanija bla bla
Za sad najjeftinije iz VCE za 4300kn i BUD za koju kn više...
-
- Information
-