Tko ne guta, dobit će ječmenac!

Stare teme i začeci foruma
Eks

Post 14 Jun 2012, 14:52

I prestanite više govoriti da je stvar samo u tome što su pokazale sise. Lejm je. :facepalm: :ide dalje čitati:

ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 14 Jun 2012, 14:53

Ali, želiš li reći da je glupost nemoralna ili da je nemoral glupost? I nema ničeg između?

A što se tiče državnih službenika, dok god ne bude postojao koliko-toliko pouzdan način procjene radnog učinka i stvarnog radnog opterećenja, nikad nećemo imati dobru upravu. Dok god službenici misle da služe šefu, a ne građanima nećemo imati dobru upravu.

Koliko se vas žalilo na bilo koji postupak nekog državnog ili javnog službenika ili na nedostupnost informacija? No, na glupost i nesposobnost ovih uslikanih troše se riječi i riječi, a da odista, zaista, pouzdano, stvarno ne znamo kako rade svoj posao. O vlastitim lošim iskustvima govorimo na forumu i žalimo se upravi vodovoda. I onda se čudimo da se ništa ne mijenja. Ali, eto, kažnjavanjem ovih dviju krenuli bismo rješavati bar dio stvarnih problema s državnim aparatom. Da ne bi.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ali

Post 14 Jun 2012, 14:54

BoDerek » wrote:Ili da si konobar, završila ti je smjena, ostao si se s frendovima zapit. I taman si ispijao drugu butelju kadli evo kraljice. I strka frka nastala, manjak konobar, poslalo tebe da ju pitaš šta će pit, i tako pijanog te zavrsbi, a ti se počešeš :o
Slikoviti primjer je bio ekskluziva za Potjeha, na njegovo traženje da mu opišem nešto.
Nema potrebe da dalje pokazuješ svoje neshvaćanje situacije :zubo:

Ne znam, taj tvoj konobar će možda imati razumijevanje poslodavca pa neće dobiti otkaz nego samo opomenu :mig.

A i ovisi o tome kakav mu je ugovor o radu.
Također, to se ne bi uopće dogodilo jer sumnjam da u Vili Dubrovnik dozvoljavaju konobarima da nakon smjene loču u hotelu. To često nije dopušteno ni u običnim birtijama.
nodens

Post 14 Jun 2012, 14:55

BoDerek » wrote:Ili recimo, da po cijele dane tipkaš s obje ruke na forumu, a posao odrađuješ lijevom nogom :o
Jbt, eto opisala me u jednoj rečenici. :rofl:
Morticia

Post 14 Jun 2012, 14:57

BoDerek » wrote: Ili recimo, da po cijele dane tipkaš s obje ruke na forumu, a posao odrađuješ lijevom nogom :o
Pa da.
Ali da ja zbog toga dobijem otkaz ne bih se bunila. :ne zna: :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
baja

Post 14 Jun 2012, 14:58

BoDerek » wrote: Ili recimo, da po cijele dane tipkaš s obje ruke na forumu, a posao odrađuješ lijevom nogom :o
takav luksuz neopaženo može proći samo u državnom aparatu
Beau

Post 14 Jun 2012, 14:58

ali » wrote: Slikoviti primjer je bio ekskluziva za Potjeha, na njegovo traženje da mu opišem nešto.
No dobro, ja sam samo tvoj primjer povezala sa sisojkama. Jerbo one nisu bile na radnom mjestu, nego na odmoru i bile su pijane.
Beau

Post 14 Jun 2012, 15:00

Morticia » wrote:
Pa da.
Ali da ja zbog toga dobijem otkaz ne bih se bunila. :ne zna: :zubo:
A da svi zaključe da si imbecilna i neinteligentna radi toga?
Leteća
babin nakurnjak

Post 14 Jun 2012, 15:01

Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Beau

baja » wrote: takav luksuz neopaženo može proći samo u državnom aparatu
Oh, varaš se :cerek:
Eks

BoDerek » wrote: A da svi zaključe da si imbecilna i neinteligentna radi toga?
Ti stvarno misliš da je zaključak o njihovoj imbecilnosti i neinteligenciji donešen zato jer su pokazale sise?
Onako, sise k'o sise, neš ti. Ne, ono je bila orgija gluposti i seljaštva, upriličena s namjerom da se vidi, snimi, slika i trajala je, o bome je trajala.
ali

Post 14 Jun 2012, 15:02

BoDerek » wrote: No dobro, ja sam samo tvoj primjer povezala sa sisojkama. Jerbo one nisu bile na radnom mjestu, nego na odmoru i bile su pijane.
Stavila sam edit.

edit priče o editu :rofl: : uostalom, daj shvatite, naprijed vam je citat zakona - moj, ne Vrletov :mudri: - radi se o tome da njih kao državne službenike zakon obvezuje na određeno ponašanje ili neponašanje čak i van radnog vremena, čak i za vrijeme godišnjeg, čak i van granica, čak i kad su pijane ili upravo zato da ni ne budu pijane, čak i za vrijeme običnim smrtnicima dozvoljene "kockaste euforije" itd itd.
baja

Post 14 Jun 2012, 15:03

Potjeh

Post 14 Jun 2012, 15:04

ali wrote: A ne znam kako da objasnim (plus što si baš ti imao neke čudne (meni. Meni čudne :zubo: ) stavove/definicije morala na nekoj drugoj temi) a da se razumijemo.
Nitko ni jednim argumentom nije pokazao da mi je kriva definicije niti je itko ponudio vlastitu definiciju moralnosti. Na kraju krajeva, to je i službena definicija.
ali » wrote: I da si dovoljno inteligentan da budeš svjestan posljedica (ukoliko ti je stalo uopće, zar ne)?
Upravo tako! Primjer konobara upravo zorno pokazuje moj stav. Ne znamo zašto je tako postupio. Ne znamo je li na djelu glupost ili provokacija ili nešto treće.

Lijepiti čovjeku epitete na osnovu pretpostavke je meni grozno.
Morticia

Post 14 Jun 2012, 15:04

ElliQuinn » wrote:Ali, želiš li reći da je glupost nemoralna ili da je nemoral glupost? I nema ničeg između?

A što se tiče državnih službenika, dok god ne bude postojao koliko-toliko pouzdan način procjene radnog učinka i stvarnog radnog opterećenja, nikad nećemo imati dobru upravu. Dok god službenici misle da služe šefu, a ne građanima nećemo imati dobru upravu.

Koliko se vas žalilo na bilo koji postupak nekog državnog ili javnog službenika ili na nedostupnost informacija? No, na glupost i nesposobnost ovih uslikanih troše se riječi i riječi, a da odista, zaista, pouzdano, stvarno ne znamo kako rade svoj posao. O vlastitim lošim iskustvima govorimo na forumu i žalimo se upravi vodovoda. I onda se čudimo da se ništa ne mijenja. Ali, eto, kažnjavanjem ovih dviju krenuli bismo rješavati bar dio stvarnih problema s državnim aparatom. Da ne bi.
Ja pisala jučer općini i žalila se na neke stvari koje bi oni trebali srediti i riješiti. :raspa:
Jel' to dovoljno? :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 14 Jun 2012, 15:05

ex anais » wrote:
Ti stvarno misliš da je zaključak o njihovoj imbecilnosti i neinteligenciji donešen zato jer su pokazale sise?
Onako, sise k'o sise, neš ti. Ne, ono je bila orgija gluposti i seljaštva, upriličena s namjerom da se vidi, snimi, slika i trajala je, o bome je trajala.
Ne da mi se da razgovarate sa mnom kao da su mi te dvije simpatične :rofl:
Samo odvajam kruške od jabuka, to je sve.
Ako su i neinteligentne, nisu jedine, i neka se njihova (ne)sposobnost rješava na poslu na temelju rezultata rada im.
baja

BoDerek » wrote: Oh, varaš se :cerek:
postoje privatnici koji sponzoriraju džabalebarenje?
Morticia

BoDerek » wrote: A da svi zaključe da si imbecilna i neinteligentna radi toga?
Pa vi'š da ste već zaključili, čim ste to spomenuli u kontekstu imbecilizma i neiteligencije. :zubo:
Beau

Post 14 Jun 2012, 15:07

Morticia » wrote:
Pa vi'š da ste već zaključili, čim ste to spomenuli u kontekstu imbecilizma i neiteligencije. :zubo:
:rofl: Ne kakaj!
Nisam se mislila na tebe, nego nas sve ođe. I sebe, nažalost.
Leteća
babin nakurnjak

Post 14 Jun 2012, 15:07

baja » wrote: a di njih dva rade? :zubo:
Saznat ćemo uskoro. No, budući da danas svaki kurac može raditi u ministarstvu... :kava: :cerek:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Eks

Post 14 Jun 2012, 15:08

BoDerek » wrote: Ne da mi se da razgovarate sa mnom kao da su mi te dvije simpatične :rofl:
Samo odvajam kruške od jabuka, to je sve.
Ako su i neinteligentne, nisu jedine, i neka se njihova (ne)sposobnost rješava na poslu na temelju rezultata rada im.
:rofl: :rofl:

Dobro, kad će prvi imbecil smjeti u ovoj državi dobiti otkaz, a da nitko ne brani njegova prava? Mnijem da će to biti veliki iskorak za našu kulturu, a mala sprdnja za čovječanstvo. :zubo:
ali

Potjeh » wrote:
Nitko ni jednim argumentom nije pokazao da mi je kriva definicije niti je itko ponudio vlastitu definiciju moralnosti. Na kraju krajeva, to je i službena definicija.

Upravo tako! Primjer konobara upravo zorno pokazuje moj stav. Ne znamo zašto je tako postupio. Ne znamo je li na djelu glupost ili provokacija ili nešto treće.

Lijepiti čovjeku epitete na osnovu pretpostavke je meni grozno.
Imaš potpuno pravo, možda čovjek ima svrab, stidne uši ili tikove.
Možda je bolestan :rofl:

edit: a možda je i riječ o fetišu koji se odnosi na diranje lijevog jaja u prisutnosti aristokracije :S :zubo:

Ma odite u kurac svi :rofl: :rofl: , ja moram ić :facepalm:
Morticia

BoDerek » wrote: :rofl: Ne kakaj!
Nisam se mislila na tebe, nego nas sve ođe. I sebe, nažalost.
Pa nema veze na koga si konkretno mislila, ali u tom kontekstu si spomenula. :zubo:
Beau

Post 14 Jun 2012, 15:09

ali » wrote: Stavila sam edit.

edit priče o editu :rofl: : uostalom, daj shvatite, naprijed vam je citat zakona - moj, ne Vrletov :mudri: - radi se o tome da njih kao državne službenike zakon obvezuje na određeno ponašanje ili neponašanje čak i van radnog vremena, čak i za vrijeme godišnjeg, čak i van granica, čak i kad su pijane ili upravo zato da ni ne budu pijane, čak i za vrijeme običnim smrtnicima dozvoljene "kockaste euforije" itd itd.
E, pa meni se taj zakon ne sviđa.
Jebali te editi. :rofl:
karambol

Post 14 Jun 2012, 15:10

Eh, sjajno. Sad bi bilo zgodno otkriti kako se zove ovaj iza visuljka, gdje radi i kako su ga nazvali ponosni roditelji... Kaj im se tamo izmjesa votka s pivom? Mjesao sam i ja tu kombinaciju, ali nisu bili ovakvi ucinci. Uglavnom se svodilo na spiku s lavovima ispred Esplanade... Ili sam ih dozivao rikom negdje drugdje. Hm, sto je slijedece? Pokazivat ce nam hemeroide natecene od prehrane po benzinskim pumpama?? :misli:
  • Information