Novogodišnji blues

Razgovor ugodni, divan natenane
Zekoslawa

Post 09 Dec 2014, 00:16

Kolinda Kitarović » wrote:I da, kad ljudi kažu da ne vole popularne božićne pjesme, osim glazbenih snobova, kod većine je to čisti hejt prema amerikanizaciji Božića. Ja nikad nisam dosegla tu razinu kulerštine i valjda neću dok sam živa i meni su te pjesme čisto fajn. :raspa:
Jedini način na koji mogu zamrziti amerikanizaciju Božića jest bijeda i neimaština. Ali tad će to biti iz muke. Ne iz toga što ekšli ne volim. Zato mi malo čudno kako su ljudi nekoć išli u Trst i grabili se za marke i proizvode, a sad su olfo svi iznad toga i nikom ništa ne predstavlja Božić nego jedna krava u selu i hrvatske narodne pjesme. Daj me nemojte jebat. :gaah:
Baš. Jebo vas mali Isusek u podrtoj štalici i uboštvo na tvrdoj slamici. :zecorolleyes:

Kiča mi dajte, lampica i sobova! :xlux: :xlux: :xlux:

Kao ono amerikanizacija. :zecorolleyes: Pa Pošić im je skoro jedino pametno šta imaju! Osim cipela velikih brojeva, dakako. :o
Oni konzumeristi? A mi koji slavimo i svetog Niku i Djedicu nismo? Pih! :zecorolleyes:

jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:19

Zekoslawa » wrote: Baš. Jebo vas mali Isusek u podrtoj štalici i uboštvo na tvrdoj slamici. :zecorolleyes:

Kao ono amerikanizacija. :zecorolleyes: Pa Pošić im je skoro jedino pametno šta imaju! Osim cipela velikih brojeva, dakako. :o
Oni konzumeristi? A mi koji slavimo i svetog Niku i Djedicu nismo? Pih! :zecorolleyes:
Tako je. :xlux: :xlux: Napokon netko pametan. :xlux:

Jesi već okitila Lolu? Priznaj. :ceka: :rofl:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 09 Dec 2014, 00:19

Kolinda Kitarović » wrote:I da, kad ljudi kažu da ne vole popularne božićne pjesme, osim glazbenih snobova, kod većine je to čisti hejt prema amerikanizaciji Božića. Ja nikad nisam dosegla tu razinu kulerštine i valjda neću dok sam živa i meni su te pjesme čisto fajn. :raspa:
Jedini način na koji mogu zamrziti amerikanizaciju Božića jest bijeda i neimaština. Ali tad će to biti iz muke. Ne iz toga što ekšli ne volim. Zato mi malo čudno kako su ljudi nekoć išli u Trst i grabili se za marke i proizvode, a sad su olfo svi iznad toga i nikom ništa ne predstavlja Božić nego jedna krava u selu i hrvatske narodne pjesme. Daj me nemojte jebat. :gaah:
evo, meni je ova pjesma onako, u nekim dijelovima draga, inace je, ono.. :)

meni se cini da se tu radi o nekom uvjetnom refleksu, to.. ti.. te pjesme.. to ozracje neko i jest kic je, mora bit kic jer je to sve uglavno nekako usmjereno prema djeci, pa neko onda moze rec prema djetetu (ili kako se sluzbeno reklo.. djetescu :zubo) u nama, ali nije to to, nije to to dijete u nama.
ja to kod sebe prije objasnjavam nekom emocionalnom nezreloscu ili zaostaloscu.. tj u smislu neke kao regresije.. :D

a sto se tice tih pjesmuljaka, nema toga ko nije objavio neku bozicnu pjesmu, obradu, nesto.. ja mislim da to oni objave kad je frka s lovom. :D
Zekoslawa

Post 09 Dec 2014, 00:22

Kolinda Kitarović » wrote:
Tako je. :xlux: :xlux: Napokon netko pametan. :xlux:

Jesi već okitila Lolu? Priznaj. :ceka: :rofl:
Ih, pa ja sam poznati pošićni freak. Mogu grintat na sve ikad na svitu, ali Grincheve ubijam pogledom. :xlux: :xlux:

Nisam još, ne volim prerano da mi ne kvari Pošić petnaest dana prije. Al oću, dašta ću. :xlux: :xlux: :xlux: :facepalm:
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:24

Znam da nećete. :raspa:
Ali ste snobovi. :durica: A isto vas volim. :christmas spirit: :ckzubo:

Pa može se kontemplirati i sa sobovljim rogovima na glavi, što sad? :ne zna:
pa s tim rogovima mos komntemnplinrat i ljeti.. :D

zasto snob? jer mi krismas spirit ne dolazi 1. 12. u 6:00 sati? ..ili kad vec je taj tajming. :D
Nenia Salonitana

Post 09 Dec 2014, 00:24

Mene u cijeloj priči jedino jebe lova. I ok, partner za putovanja s istim stilom. Dakle, netko tko želi kampirati*, bjež od mene nadaleko. :zubo: Kad bih imala love i nekog tko dijeli isto viđenje kao i ja, nebitan spol, dakle neće srat usred NY-a da mu je to shit i vidi sva ta okićena govna, išla bih. :o
Nadam se tome u budućnosti.
Ako imam love, nek me deru. :ne zna: Uopće ne poznajem koncept "teško mi je dat" kad imam. Kad imam imam, kad nemam nemam. Ali to je osobina ljudi koji nikad nemaju. :rofl:

*Iako, ja se užasno divim kamperima i svim tim čudesima koje prođu, road trips, kojekakva egzotična predivna mjesta, napuštena mjesta, ali jebiga, poznam se, kao i svakom Biku prioritet mi je komoditet. I izbjegavanje svih vrsta buba. :o To je kategorija- lijepo za pratiti tuđe putopise. Meni treba hotel. :raspa:
:facepalm: :rofl:

boldano, sve znaš. :D evo ti izjava jednog , trenutno mislim trećeg najbogatijeg čovjeka na svijetu. :D

"Long ago, Ben Graham taught me that 'Price is what you pay; value is what you get.' Whether we're talking about socks or stocks, I like buying quality merchandise when it is marked down."
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:26

Zekoslawa » wrote: Baš. Jebo vas mali Isusek u podrtoj štalici i uboštvo na tvrdoj slamici. :zecorolleyes:

ali lampice nisu kic, to su svjetla. mislim, kako svjetla mogu bit kic. ok, mislim ako nije disko ili tako nesto.. :D

meni nikako nije jasno zasto sve nije okiceno citavu godinu onako kako se to kiti u ovo vrijeme.. :D
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:27

..a unda » wrote:
evo, meni je ova pjesma onako, u nekim dijelovima draga, inace je, ono.. :)

meni se cini da se tu radi o nekom uvjetnom refleksu, to.. ti.. te pjesme.. to ozracje neko i jest kic je, mora bit kic jer je to sve uglavno nekako usmjereno prema djeci, pa neko onda moze rec prema djetetu (ili kako se sluzbeno reklo.. djetescu :zubo) u nama, ali nije to to, nije to to dijete u nama.
ja to kod sebe prije objasnjavam nekom emocionalnom nezreloscu ili zaostaloscu.. tj u smislu neke kao regresije.. :D

a sto se tice tih pjesmuljaka, nema toga ko nije objavio neku bozicnu pjesmu, obradu, nesto.. ja mislim da to oni objave kad je frka s lovom. :D
Pa ne kažem ja da je to zrelo, ako je i nezrelo, briga me. :xlux:
Naravno da jest usmjereno ka djetetu u nama. I nekako stvori taj neki zaštninički konzumeristički :ckzubo: omotač oko nas. Jebo me pas ako sam ja još prebolila one velike lijepe sobe s bračnim krevetom što tinejdžerke imaju u tim filmovima. :ckzubo:
Ogromne borove smo imali kad sam bila dijete. Zapravo, odgojena sam na nekakvom kiču, bez obzira što nismo imali, mama se uvijek nekako pobrinula za dozu kiča. Ali nije bio kič, imali smo sjajne kuglice. :cheer:
I uvijek su mi tužno djelovali oni snobovski borovi s crveno-zlatnim ili srebrno-bijelim kuglicama. Tako siromašno i jadno, iako mogu uvidjeti minimalističku ljepotu u tome. Ali u meni je ostalo živjeti seljačko dijete koje oće što šarenije. :zubo: Moj rođak je tad kao dijete dolazio kod nas zuriti u bor jer su njegovi starci imali te monokromatske borove. :zubo:

Volim ja i naše. :tuzni: Dalmatino- Božić bijeli, jedina njihova pjesma koju volim. Druge neću nabrajat, bolje je. :zubo:

Jedino što mogu zamisliti dobro u seoskim Božićima je onaj mir kad padne noć. To je jedino što sam voljela od posjeta selu. Zvjezdano nebo pred polazak, tišina i svjetleće kućice u daljini te duga vožnja noću doma.
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:30

Zekoslawa » wrote: Ih, pa ja sam poznati pošićni freak. Mogu grintat na sve ikad na svitu, ali Grincheve ubijam pogledom. :xlux: :xlux:

Nisam još, ne volim prerano da mi ne kvari Pošić petnaest dana prije. Al oću, dašta ću. :xlu x: :xlux: :xlux: :facepalm:
:rofl: :rofl:
:xlux:
Nenia Salonitana wrote:
:face palm: :ro fl:

boldano, sve znaš. :D evo ti izjava jednog , trenutno mislim trećeg najbogatijeg čovjeka na svijetu. : D

"Long ago, Ben Graham taught me that 'Price is what you pay; value is what you get.' Whether we're talking about socks or stocks, I like buying quality merchandise when it is marked down."
Znam, da. :tuzni: Svi su oni škrti, khm, štedljivi i zato i imaju. Ali jebemu, čemu je veselje imati, a ne trošiti? :tuzni: To mi je onako dosta Molierovski.
..a unda wrote:
ali lampice nisu kic, to su svjetla. mislim, kako svjetla mogu bit kic. ok, mislim ako nije disko ili tako nesto.. : D

meni nikako nije jasno zasto sve nije okiceno citavu godinu onako kako se to kiti u ovo vrijeme.. : D
Si ti čuo za svjetlosno onečišćenje?
Naravno da je kič i loše i fuj i sve ikad. Ali meni nema ljepše nego općenito svjetla gradova u noći. I ljeti i zimi. A kad još nadodaju lampice, juhuuu.
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:33

..a unda » wrote: pa s tim rogovima mos komntemnplinrat i ljeti.. :D

zasto snob? jer mi krismas spirit ne dolazi 1. 12. u 6:00 sati? ..ili kad vec je taj tajming. :D
Ne može. Ljeto je ogavno i zlo i vruće. Australski Božić je moja noćna mora.
Božić mora biti hladan, mora biti sniježan, mora cijeli prosinac biti hladan, mora biti šalova, kapa i svega toga što u Dalmaciji više nema.

Da, da, znam ja tu logiku, slušam je cijeli život. :xrolleyes: Zašto slaviti rođendan kad možeš slaviti svoje postojanej šest mjeseci kasnije ili svaki dan, zašto slaviti Valentinovo kad to nije blagdan sveca ljubavi nego blablablablabla. Sve sam ja to čula. :durica:

Bullshit. :usama:
Nenia Salonitana

Post 09 Dec 2014, 00:33

: sa 20 minuta zakašnjenja :

jesam li i ja ubrojena u glazbene snobove ili to samo njih proziva? :misli:
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:36

Nenia Salonitana » wrote:: sa 20 minuta zakašnjenja :

Ne znam. Ja to rantam općenito. Zapravo, nisam poznavatelj tvog ukusa. :misli:

Rantam na sve vas što se grinchevali ovuda. Ne sjećam se više tko je što točno rekao, doduše. :brukica:

Jer u biti ne rantam na vas koliko mi je došlo ko šlagvort da rantam na prevladavajuću struju u mom životu koja je bila iznad Božića. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:42

Pa ne kažem ja da je to zrelo, ako je i nezrelo, briga me. :xlux:
Naravno da jest usmjereno ka djetetu u nama. I nekako stvori taj neki zaštninički ..
..je, je, egu u nama, u ta vremena kad se sve oko nas vrtilo.. :D

edino što mogu zamisliti dobro u seoskim Božićima je onaj mir kad padne noć. To je jedino što sam voljela od posjeta selu. Zvjezdano nebo pred polazak, tišina i svjetleće kućice u daljini te duga vožnja noću doma.
..a pa ti bozici su predivni, cudesni.. rafali, detonacije, fijuci i strrffzzijuci.. :D

..i jest, pogledas gore zvizde, one mirne, osuto nebo njima, bile su jucer, bit ce i sutra, najebes im se majke i jest, smiri te to, djeluje o smirujuce, opustajuce.. pomirujuce.. :D :D
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:42

Nenia mi otela dextera. Pp-aju se. :lav iz in d eeeeeer: ER, I mean. :kava: :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:43

Nenia Salonitana » wrote:: sa 20 minuta zakašnjenja :

aj, pipaj se tamo i ne opterecuj se bezvezarijma.. :D
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:45

..a unda » wrote: ..je, je, egu u nama, u ta vremena kad se sve oko nas vrtilo.. :D
Ali, ali, ja nemam dojam da se oko mene više ne vrti. :ne zna:

:rofl:
..a pa ti bozici su predivni, cudesni.. rafali, detonacije, fijuci i strrffzzijuci.. :D

..i jest, pogledas gore zvizde, one mirne, osuto nebo njima, bile su jucer, bit ce i sutra, najebes im se majke i jest, smiri te to, djeluje o smirujuce, opustajuce.. pomirujuce.. :D :D
Nemoj mi spominjat detonacije, to ne volim. Proklet bio tko je izmislio petarde i uveo ih kao običaj. Proklet stoput.
Ali prskalice. :ckzubo: Ne sjećam se dočeka kao dijete bez prskalica. :cerek:
I vatromete jaako volim, u svako doba godine.

Ma zvjezdano nebo je divno i taj seoski mir i noćne vožnje, sve je to pjesma.

Primijetila sam da mi se konzumeristički duh vratio otkad sam se okanila kulta pisanja i umjetničke patnje, to me hranilo neko vrijeme pa nisam bila ovakva, sad sam opet se vratila na staro. :o

Ništa, morat ću i ja nabavit mačku da je kitim. Sumnjam da će mi muž jednog dana dati da ga kitim rogovima. Isuse, kako je ovo dvosmisleno. :S :rofl:
Zekoslawa

Post 09 Dec 2014, 00:46

Kolinda Kitarović » wrote:Nenia mi otela dextera. Pp-aju se. :lav iz in d eeeeeer: ER, I mean. :kava: :raspa:
Jesam ti rekla da ženiš to dok nije prekasno? :gaah:

Ajme, možda mu gata. :facepalm: Bolje da se drpaju. :( :D

I da ne zaboravimo bakalar i žderilo, to je isto smisao Pošića. :xlux:
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:47

Ne može. Ljeto je ogavno i zlo i vruće. Australski Božić je moja noćna mora.
Božić mora biti hladan, mora biti sniježan, mora cijeli prosinac biti hladan, mora biti šalova, kapa i svega toga..
..mora, mora, mora..
.. što u Dalmaciji više nema.
..ma mora krukac, eto vidis da ne mora.. :D

ma, bozic na sejselima. sta fali.. sta fali? :D
Da, da, znam ja tu logiku, slušam je cijeli život. :xrolleyes: Zašto slaviti rođendan kad možeš slaviti svoje postojanej šest mjeseci kasnije ili svaki dan, zašto slaviti Valentinovo kad to nije blagdan sveca ljubavi nego blablablablabla. Sve sam ja to čula. :durica:

Bullshit. :usama:
pa nije to isto. mislim, slicno je , ali i ne bas. kakve veze ima bozic s rodjendanima? ..il ima? :D
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:47

Zekoslawa » wrote: Jesam ti rekla da ženiš to dok nije prekasno? :gaah:

Ajme, možda mu gata. :facepalm: Bolje da se drpaju. :( :D

A ono, premišljala sam se. :tuzni: Eto mi na sad. :tuzni:

Neka, obećao mi unda slike revolucionara koje poznaje. Nema većeg gušta nego takve preobratit na božiće. :raspa:

Ja ne volim balakar, ali sve ostalo žderilo je dobrodošlo. :xlux:
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:48

..a unda » wrote: ..mora, mora, mora..

..ma mora krukac, eto vidis da ne mora.. :D

ma, bozic na sejselima. sta fali.. sta fali? :D

pa ije to isto. mislim, slicno je , ali i ne bas. kakve veze ima bozic s rodjendanima? ..il ima? :D
Ovo što se dešava sa zimama ovdje je perverzija i opačina. Ali ajd, bar su hladna ljeta zbog toga pa me to drži da ne popizdim.

Božić na Sejšelima, si ti normalan?!

Ima, s datumima. Znam ja vas protivnike svih datuma. :madkava:
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:50

Kolinda Kitarović » wrote: ..Sumnjam da će mi muž jednog dana dati da ga kitim rogovima. Isuse, kako je ovo dvosmisleno. :S :rofl:
zasto dvosmisleno? :kokice:

aa, kita, kita.. kuzim.. :lol:

:kokice:
jednokratni klon

Post 09 Dec 2014, 00:52

..a unda » wrote: zasto dvosmisleno? :kokice:

aa, kita, kita.. kuzim.. :lol:

:kokice:
Rogovi, budalo. :xrolleyes:

Nemamo više paletu pošićnih smajlija. Majtiiiii.
Samo je rolajz preživio, zanimljivo. Grinch Trkeljanje.

Slike nisi komentirao. :ceka: :udavača:
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:56

Zekoslawa » wrote:
..i lokalo, to ne zaboravimo. a bakalar, sta jest, jest..

evo ovako, nekako najbolje od bozica je badnjak i to narocito negdje do podne. ono, u gradu, jel.
vec polslije negdje dvanajst uri, pocinje depresija, a oko dvi tri ure, vec je krcato ove ekipe.. Image
:D
Nenia Salonitana

Post 09 Dec 2014, 00:58

..a unda » wrote: aj, pipaj se tamo i ne opterecuj se bezvezarijma.. :D
ne pizdi bezveze. kao da mi ne vidiš iz natalne da je on prebalav za mene. :D
..a unda
Undaminator

Post 09 Dec 2014, 00:59

Slike nisi komentirao. :ceka: :udavača:
Kolinda Kitarović » wrote: ..Neka, obećao mi unda slike revolucionara koje poznaje.
..a jesam? obecao, jel? :kokice: ..aj ti tuda.. :D
  • Information