Dalmoši/Tovari

Sve od javnog i tajnog interesa
ali

Post 04 Feb 2012, 21:39

Baš dobro da je otključan topik, imam par važnih stvari za komentirat :xo:

Morticia » wrote: Nudistički kamp, Bunčuluka, na Krku. :trio:
Bunčuluka :confused:
..a unda » wrote: ..sta papuco? di papuco? di si ti, sta kuda? :D
Sakrivaš se iza žene :zubo:

Beta, izgleda da se topik ne čita samo kod vas u Sisku :unda:
Tako će se danas oko 200 pripadnika Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske okupiti u vojarnama u Kninu, Sinju te u pomorskoj bazi Lori u Splitu.
:zubo:

Eks

Post 04 Feb 2012, 21:44

Ovo je sigurno neki Dalmoš pisao.
Zekoslawa

Post 04 Feb 2012, 21:49

A i ovo mi je nešto sumnjivo. Brate mili, ne mjerimo kurčeve LJES-ovaca nego snijeg. :D
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 21:51

m.za » wrote:Baš dobro da je otključan topik, imam par važnih stvari za komentirat : xo:

Bunčuluka : confused:

Sakrivaš se iza žene :zubo :

Beta, izgleda da se topik ne čita samo kod vas u Sisku :unda:
Tako će se danas oko 200 pripadnika Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske okupiti u vojarnama u Kninu, Sinju te u pomorskoj bazi Lori u Splitu.

Ne razumijem. :misli:

(za lakše snalaženje u temi molim pročitati uvodni post - ova tema prvotno nije otvorena za komentiranje snijega i vremenskih prilika u Dalmaciji :o , ali se pretvorila u dalmatinski "mozaik" svega i svačega, protiv čega nemam ništa, zanimljivo je čak)

Niti me ovo veseli: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/prip ... -zime.html, niti vijest o Blatinama i izostanku grijanja itd. Ne kužite vi mene, al nema veze - ja sam fašist i hranim se mržnjom prema Dalmatincima. Čemu komplicirati. :D

Btw, večeras sam čistila snijeg po dvorištu i ispred kuće, sve izleda tako lijepo sada, ali iskreno - muka mi je od pomisli kad se to bude topilo pa krenula ona bljuzga i blato... :mama:
Nek' se vesele ljudi dok mogu (a bojim se da i to već sad jenjava, s obzirom na vijesti).
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 04 Feb 2012, 21:55

Pa čudila si se kog će vraga neradni dan. :D Sad vidiš. :zubo:
Mulica

Post 04 Feb 2012, 21:57

igralište nam je otvoreno :xlux: :bliss:
meg ti je glupa!!! :xlux:
ali

Post 04 Feb 2012, 22:00

Beta ženka » wrote: Ne razumijem. :misli:
Ma ništa, ništaImage
:usama:

Beta ženka » wrote:
(za lakše snalaženje u temi molim pročitati uvodni post - ova tema prvotno nije otvorena za komentiranje snijega i vremenskih prilika u Dalmaciji
Oprosti na offtopiku, vratimo se svi zajedno onda na pitanje s početka.....
Beta ženka » wrote:
Pitanje je zapravo - ZAŠTO su Dalmoši takvi, može li mi netko objasniti? :ne zna: :fašist:
Pitanje na koje i nakon 47 stranica sa istim žarom tražimo odgovor kao i tog, prvog dana :S

Image
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 22:02

ex anais » wrote:Pa čudila si se kog će vraga neradni dan. :D Sad vidiš. :zubo:
Ijaoj.
Danas je subota, i danas je gadno, pitanje je bilo vezano za jučer.
Što ono netko reče - na posao/u školu se ne može, ali na sanjkanje/skijanje/striptiz na snijegu se može? :zubo:
Uostalom, sad tek vidim koliko je dobro da se ovdje ipak radi - može se normalno probiti kroz snijeg u trgovinu i kupiti što nam treba. :D

m.za » wrote: Ma ništa, ništaImage
:usama:

Oprosti na offtopiku, vratimo se svi zajedno onda na pitanje s početka.....

Pitanje na koje i nakon 47 stranica sa istim žarom tražimo odgovor kao i tog, prvog dana :S

Image
Ae. Dobih samo provokacije, ali odgovora ne. :E
Kava na štekatu između ostalog. :kava: :rofl:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Morticia

Post 04 Feb 2012, 22:03

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Mulica

Post 04 Feb 2012, 22:03

e sad sam se sitila da sam ti tila na nešto odgovorit :xlux:
Beta ženka » wrote: Ne mislim da su svi Dalmatinci takvi, no - pitanje je zašto sam doživjela najviše nepotrebnih neugodnosti i neljubaznosti ničim izazvane - baš od strane njih.
znaš zašto? :D

zato što jedino tovari dalmoši nemaju dlake na jeziku pa te s guštom pošalju u 3 pizde materine...dok su svi ostali izvana jako pristojni, a iznutra ti jebu majku, ko i dalmoši! :S :cerek:
jer ti to zaslužuješ!

eto, cijeni našu barem iskrenost, ako nećeš izravnost! :cerek:

:xlux:
Zekoslawa

Post 04 Feb 2012, 22:05

Beta ženka » wrote:
Ijaoj.
Danas je subota, i danas je gadno, pitanje je bilo vezano za jučer.
Što ono netko reče - na posao/u školu se ne može, ali na sanjkanje/skijanje/striptiz na snijegu se može? :zubo:
Uostalom, sad tek vidim koliko je dobro da se ovdje ipak radi - može se normalno probiti kroz snijeg u trgovinu i kupiti što nam treba. :D
E, a na sanjkanje/skijanje/striptiz se bogme ne mora. Lomite kosti na vlastitu odgovornost, jel.

Meni je kul što se ovdje ne radi, barem smo u uglednom društvancu. Eno, baš mi se maloprije sister prisjetila kako prije dvije godine dva dana nije išla raditi zbog 20 cm snijega - u lijenom Washingtonu. :giggle:
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 22:07

Zekoslawa » wrote: E, a na sanjkanje/skijanje/striptiz se bogme ne mora. Lomite kosti na vlastitu odgovornost, jel.

Meni je kul što se ovdje ne radi, barem smo u uglednom društvancu. Eno, baš mi se maloprije sister prisjetila kako prije dvije godine dva dana nije išla raditi zbog 20 cm snijega - u lijenom Washingtonu. :giggle:
Šta jes, jes - ovdje dođi na posao kako znaš i umiješ, a onda u vijestima - pune traume zbog slomljenih nogu, ruku, kukova... Čuda li velikoga.
Zapitaš se jel' poslodavcu stvarno povoljnije da mu je zaposlenik na bolovanju zbog loma, nego da jedan-dva dana jednostavno - ne radi.

Washington ugledno društvance? :lol: :lol:
Zekoslawa

Post 04 Feb 2012, 22:10

Beta ženka » wrote:
Šta jes, jes - ovdje dođi na posao kako znaš i umiješ, a onda u vijestima - pune traume zbog slomljenih nogu, ruku, kukova... Čuda li velikoga.
Zapitaš se jel' poslodavcu stvarno povoljnije da mu je zaposlenik na bolovanju zbog loma, nego da jedan-dva dana jednostavno - ne radi.

Washington ugledno društvance? :lol: :lol:
Ma dobro, seljaka i neradnika ima i u Rimu, Beogradu, Bolonji, vamo, tamo. Ima nas, šta je je.
blaze

Post 04 Feb 2012, 22:10

AdMulica » wrote: eto, cijeni našu barem iskrenost, ako nećeš izravnost! :cerek:
ja cijenim, časna riječ. kad sam zvala glasnogovornika suda u šibeniku, presreo me iskren ženski glas, začuđen kako čovika mogu zvat u 3 popodne. ne neki službeni, hladni, koji bi mi slagao da je "čovik" na hitnom sastanku

čak mi je ponudila da nazovem sutradan, ali je njegov mobitel skrivala ko zmija noge. pa nije on kriv što se događaj zbiva upravo to popodne, poslije 3, a ne sutra
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 22:11

AdMulica » wrote:e sad sam se sitila da sam ti tila na nešto odgovorit :xlux:

znaš zašto? :D

zato što jedino tovari dalmoši nemaju dlake na jeziku pa te s guštom pošalju u 3 pizde materine...dok su svi ostali izvana jako pristojni, a iznutra ti jebu majku, ko i dalmoši! :S :cerek:
jer ti to zaslužuješ!

eto, cijeni našu barem iskrenost, ako nećeš izravnost! :cerek:

:xlux:
Gle, iskreno mislim da si glupava - već na onom forumu sam primijetila tvoju iritantnost - ali za razliku od tebe ne vidim razloga zašto da te šaljem u pičku materinu, jer kako reče netko meni blizak: "nije lijepo ljutiti se na nekoga tko je bolestan". No budući da si sad stvarno prešla svaku mjeru, lijepo ti stavljam do znanja.

A ovi što su slali u pičku materinu - slali su i svoje vlastite "zemljake tovare" i sve ostale "centralizatore s kontinenta" - da se čovjek malo zapita od čega i oni boluju - valjda od istog sindroma kao i ti kad ih tako dobro razumiješ i pravdaš neodgoj i bezobrazluk. U svakom slučaju :flop:

I sad mi se više skini s kurca, hvala.
Mulica

Post 04 Feb 2012, 22:13

Beta ženka » wrote:
Gle, iskreno mislim da si glupava - već na onom forumu sam primijetila tvoju iritantnost - ali za razliku od tebe ne vidim razloga zašto da te šaljem u pičku materinu, jer kako reče netko meni blizak: "nije lijepo ljutiti se na nekoga tko je bolestan". No budući da si sad stvarno prešla svaku mjeru, lijepo ti stavljam do znanja.

A ovi što su slali u pičku materinu - slali su i svoje vlastite "zemljake tovare" i sve ostale "centralizatore s kontinenta" - da se čovjek malo zapita od čega i oni boluju - valjda od istog sindroma kao i ti kad ih tako dobro razumiješ i pravdaš neodgoj i bezobrazluk. U svakom slučaju :flop:
al ja sam se zekala pekala :(

nisam glupava, stvarno nisam! :(

čekaj, ti meni pišeš da sam ja prešla mjeru??? ti meni??? :S
svaka ti dala...vode iz bunara! :cerek:

volim te :cerek:
ali

Post 04 Feb 2012, 22:18

Morticia » wrote:
Da, sta? :rofl:
Kod Stare Baske.
Raj.
Kakve Stare Baške :facepalm:

Taj kamp je u Baški i zove se Bunculuka :D
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 22:20

Zekoslawa » wrote: Ma dobro, seljaka i neradnika ima i u Rimu, Beogradu, Bolonji, vamo, tamo. Ima nas, šta je je.
Pa o tome pričam - kod nas se radi i u mnogo gorim uvjetima, i vrućine i hladnoće. Što je najbolje - i ja bih da se ne radi, sličnija sam po tom pitanju Dalmatincima nego Hercegovcima (nek' priča tko šta hoće, ali ja im skidam kapu na nevjerojatnoj marljivosti - koju ne razumijem, svega mi :zubo:). S druge strane, neki stvarno nisu pošteđeni posla - policija mora raditi, vatrogasci, službe spašavanja, doktori, medicinske sestre, vozači u javnom prijevozu, da, čak i dućani - njih nitko ne pita kako dođu do posla...
*jezebel*

Post 04 Feb 2012, 22:20

umrla sam na snjeska i tovare u snijegu. :rofl:

obozavam bunculuku. :cerek: buduci da sam u baski provela ukupno nesto vise od godinu dana (godine :misli: godinu :misli: godine :misli: godinu... sad sam se zbunila! :mad:), a tamo upoznala i ponesto rijecana, sa 99,99%-tnom sigurnoscu mogu reci da samo morticia ovdje dodaje ''č''. :zubo:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Zekoslawa

Post 04 Feb 2012, 22:24

Može oboje s tom godinom, jez.
ali

Post 04 Feb 2012, 22:25

Zekoslawa » wrote:Može oboje s tom godinom, jez.
Masan ili mastan?
Zekoslawa

Post 04 Feb 2012, 22:29

m.za » wrote: Masan ili mastan?
A i tu kao može oboje. Za ž. i sr. rod svakako masna, masno.
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 22:32

Bolesan ili bolestan?
Bolest, mast... :zubo:
Zekoslawa

Post 04 Feb 2012, 22:33

Beta ženka » wrote:
Pa o tome pričam - kod nas se radi i u mnogo gorim uvjetima, i vrućine i hladnoće. Što je najbolje - i ja bih da se ne radi, sličnija sam po tom pitanju Dalmatincima nego Hercegovcima (nek' priča tko šta hoće, ali ja im skidam kapu na nevjerojatnoj marljivosti - koju ne razumijem, svega mi :zubo:). S druge strane, neki stvarno nisu pošteđeni posla - policija mora raditi, vatrogasci, službe spašavanja, doktori, medicinske sestre, vozači u javnom prijevozu, da, čak i dućani - njih nitko ne pita kako dođu do posla...
Možda zato što izvaditi rodni list u matičnom uredu ili pak odslušati predavanje na faksu možeš i s danom ili dva zakašnjenja, dočim mećati gips, gasiti vatru ili jesti valja isti dan. :ne zna:
Ali na to smo ionako odgovorili prije deset stranica, dok smo još bili na snježnom danu u jednom gradu, nećemo ga imenovati. :D
blaze

Post 04 Feb 2012, 22:34

bolan :cerek:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
  • Information