Bilo jednom u vlaku

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Éowyn

Post 07 Jan 2012, 01:03

Lord Byron » wrote: Pa to je bar jednostavno: samo čekaj prikladan trenutak, i onda izbaci The Rečenicu "joj, fakat, tako je, potpuno istu stvar mi je tata rekao pred neki dan...". Ostatak putovanja provest ćeš u blaženom miru. :D

Ajme, moram prestati sve ovo dijeliti besplatno :hekla:.
Mislim da bi osobi koja se pali na izgled male curice imponirala ova rečenica. Vrlo vjerojatno bi mi rekao da ga mogu zvati tatica :rigo:

Desire makes slaves out of kings.
Beta ženka

Post 07 Jan 2012, 01:03

Hekatonhir » wrote:Ili ti možda imaš gadnih problema s muškarcima, ha? :zubeki:
Naravno, inače ne bih ovaj "fenomen" niti spominjala. :o
Éowyn » wrote:
Mislim da bi osobi koja se pali na izgled male curice imponirala ova rečenica. Vrlo vjerojatno bi mi rekao da ga mogu zvati tatica :rigo:
Ovo mi nije palo na pamet, a ima smisla. :facepalm:
Meni je palo to da neki kreten vjerojatno ne bi skužio foru s referiranjem na tatu/djeda/pradjeda.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Éowyn

Post 07 Jan 2012, 01:08

Beta ženka » wrote:
Nisam 100% sigurna, ali možda zbog toga što se kurve obično okupljaju na kolodvorima i oko njih.
Ja bih ga vrlo vjerojatno pitala da li je pritom mislio na zapadni i Glavni kolodvor ili na Glavni i Autobusni, jer u tom slučaju bi se to moglo odnositi i na šeticu, a zapravo bi onda ispalo da dvojka ide kroz tri kolodvora... Uglavnom, znam ubiti ljudima svaku volju za pričanjem viceva.

Stekla sam tu vještinu radeći na gradilištu. Radnicima je vrlo brzo prisjelo pričanje prostačkih viceva jer im se nije dalo odgovarati na dodatna pitanja i detaljnije objaniti vic.
Beta ženka

Post 07 Jan 2012, 01:11

Éowyn » wrote:
Ja bih ga vrlo vjerojatno pitala da li je pritom mislio na zapadni i Glavni kolodvor ili na Glavni i Autobusni, jer u tom slučaju bi se to moglo odnositi i na šeticu, a zapravo bi onda ispalo da dvojka ide kroz tri kolodvora... Uglavnom, znam ubiti ljudima svaku volju za pričanjem viceva.

Stekla sam tu vještinu radeći na gradilištu. Radnicima je vrlo brzo prisjelo pričanje prostačkih viceva jer im se nije dalo odgovarati na dodatna pitanja i detaljnije objaniti vic.
:top: Sviđa mi se ovo, mogla bih isprobati tu metodu.
(samo što meni nitko nije pričao vic u vlaku - da bar jesu, bilo bi podnošljivije od slušanja debilana :zubo:)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 07 Jan 2012, 01:13

Éowyn » wrote:

Tebi sigurno više imponira kad te bez suvišnog trkeljanja pljesnu po guzici ili uhvate za sisu.
Biti i mniti svemiropolisno
Éowyn

Post 07 Jan 2012, 01:13

Beta ženka » wrote: :top: Sviđa mi se ovo, mogla bih isprobati tu metodu.
(samo što meni nitko nije pričao vic u vlaku - da bar jesu, bilo bi podnošljivije od slušanja debilana :zubo:)
Nije bitno, uz malo vještine sve možeš pretvoriti u neopisivu dosadu :raspa: No ima i onih koji te uopće ne slušaju jer su prezaposleni slinjenjem ili nečim drugim i sasvim im je svejedno što pričaš.
Pješčana

Post 07 Jan 2012, 01:15

JPK » wrote: Tebi sigurno više imponira kad te bez suvišnog trkeljanja pljesnu po guzici ili uhvate za sisu.
ja uvijek pomislim, kad zvižde za mnom s gradilišta, da sam nekom uljepšala dan :raspa:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK

Post 07 Jan 2012, 01:21

Pješčana » wrote: ja uvijek pomislim, kad zvižde za mnom s gradilišta, da sam nekom uljepšala dan :raspa:
Naravno, pa ti nemaš gadnih problema s muškarcima. To je normalna stvar za pomisliti. :D
Biti i mniti svemiropolisno
Éowyn

Post 07 Jan 2012, 01:29

JPK » wrote: Tebi sigurno više imponira kad te bez suvišnog trkeljanja pljesnu po guzici ili uhvate za sisu.
Naravo. ja sam jednostavna žena i volim jednostavne muškarce :D Zato se i bavim građevinom :klopa:
Potjeh

Post 07 Jan 2012, 11:25

Ja se vlakom nikada nisam vozio :( a oduvijek su mi bili fascinacija.

Nema veze, kad me jednom pukne srednjovječna kriza osim sisate plavuše i porsche-a otići ću u Moskvu pa na transsibirsku željeznicu do Pacifika. Zimi. :E

Dodatno: Čim mi mali malo poraste uvjerit ću ga da obožava vlakiće tako da imam argument za bezočno trošenje novca na njih. Kada se zasitim - zavoljet će lego kockice. :raspa:
Nica

Post 07 Jan 2012, 11:38

Éowyn » wrote: Zato se i bavim građevinom :klopa:
Vozim se maminim autom neki dan, a ona ne da da joj se mijenjaju radio stanice i sluša samo Narodni, i bila je neka reklama. I tip kaže: "mala, studiraš građevinu ili si prirodno tako dobro građena?" :rofl:
Groupie :cerek:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 810 times
Been thanked: 1542 times
Post 07 Jan 2012, 11:40

Koliko se vi često vozite vlakom? :D Mislim, prerijetko sam u njemu da bih imao ikakvih dogodovština. Ne znam više ni kako izgleda. :rofl:
Potpisi su za budale.
Almost Rosey

Post 07 Jan 2012, 11:54

Hekatonhir » wrote:Koliko se vi često vozite vlakom? :D Mislim, prerijetko sam u njemu da bih imao ikakvih dogodovština. Ne znam više ni kako izgleda. :rofl:
Dva do tri puta mjesečno pa opet ništa :ne zna:
Nica

Post 07 Jan 2012, 11:56

Nisam se vozila vlakom godinama. :tuzni:

Aisling, i ja bih s tobom u Liku. :o
Groupie :cerek:
Beta ženka

Post 07 Jan 2012, 11:56

Potjeh » wrote:Ja se vlakom nikada nisam vozio :( a oduvijek su mi bili fascinacija.

Nema veze, kad me jednom pukne srednjovječna kriza osim sisate plavuše i porsche-a otići ću u Moskvu pa na transsibirsku željeznicu do Pacifika. Zimi. :E

Dodatno: Čim mi mali malo poraste uvjerit ću ga da obožava vlakiće tako da imam argument za bezočno trošenje novca na njih. Kada se zasitim - zavoljet će lego kockice. :raspa:
I ja bih transsibirskom... :mama:
Imaš ovdje virtualno putešestvije: http://www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/

Hekatonhir wrote:Koliko se vi često vozite vlakom? :D Mislim, prerijetko sam u njemu da bih imao ikakvih dogodovština. Ne znam više ni kako izgleda. :rofl:
Pet puta tjedno, četiri vlaka dnevno (dobro, zanemarimo onaj na relaciji Glavni - Zapadni kolodvor i nazad jer vožnja kratko traje pa se ne stigne razviti scenarij :D - dakle, dva vlaka dnevno). Onda još i oni na dulje relacije kad NE putujem na posao i s posla...

I inače - baš volim putovati vlakom, zato mi i bude bed kad mi netko sjebava to putovanje.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 07 Jan 2012, 12:06

Beta, zar ti ne bi bilo jednako skupo naći si stan u Zagrebu?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 810 times
Been thanked: 1542 times
Post 07 Jan 2012, 12:10

Skupo? Pa pošto je mjesečna karta? Mislio sam da je vlak najjeftiniji oblik prijevoza.
Potpisi su za budale.
Beta ženka

Post 07 Jan 2012, 12:12

I u pravu si.

ElliQuinn » wrote:Beta, zar ti ne bi bilo jednako skupo naći si stan u Zagrebu?
Mj. karta Sisak - Zap. kolodvor = 678,40 kn, plaća firma. Ja si samo plaćam prijevoz po Sisku kad mi nije do pješačenja do kolodvora - da SVAKI dan platim kartu do kolodvora i nazad, dođe me cca 300 kn mj. - baš mog troška. A sad računaj koliko mi ode na stanarinu. (Režije nećemo brojati, njih imam i u Sisku)

Jedini problem - 4 sata dnevno ukupno ode na putovanje. Vrijeme = novac.
Pješčana

Post 07 Jan 2012, 12:15

ljudi, dajete divne ideje.
otići ću za početak u Ljubljanu vlakom. recimo, drugi mjesec. na jednodnevni izlet u Evropu.
izlet u Veneciju ionako već imam zakazan za proletje, isto vlakom.
:cerek:
hvala vam
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 07 Jan 2012, 12:15

Beta ženka » wrote:I u pravu si.

Mj. karta Sisak - Zap. kolodvor = 678,40 kn, plaća firma. Ja si samo plaćam prijevoz po Sisku kad mi nije do pješačenja do kolodvora - da SVAKI dan platim kartu do kolodvora i nazad, dođe me cca 300 kn mj. - baš mog troška. A sad računaj koliko mi ode na stanarinu. (Režije nećemo brojati, njih imam i u Sisku)

Jedini problem - 4 sata dnevno ukupno ode na putovanje. Vrijeme = novac.
Meni je uvijek najviše bilo žao tog vremena. I onda se još sjetim s kime ga sve provodim u vlaku. :rolleyes:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Beta ženka

Post 07 Jan 2012, 12:17

Pješčana » wrote:ljudi, dajete divne ideje.
otići ću za početak u Ljubljanu vlakom. recimo, drugi mjesec. na jednodnevni izlet u Evropu.
izlet u Veneciju ionako već imam zakazan za proletje, isto vlakom.
:cerek:
hvala vam
Hahaha, ja planiram Veneciju isto, ali bih ipak ostala nekoliko dana - što znači da bih trebala dobrano stegnuti remen jer je Venecija jebeno skupa.

Elli - zato i imam mp3 (dobro, i inače ga vučem sa sobom) - ne čujem nikog, ili čitam knjigu ili spavam - nije baš da potrošim vrijeme buljeći kroz prozor i čekajući da što prije stignem i izađem.

O Zagrebu ću još razmisliti, trenutno mi se tako ne dâ opet jahati po gradu i tražiti stan, još k tome povoljan, još k tome s normalnim gazdama, i da mi bude relativno blizu poslu - jer mi inače opet ode vremena dok dođem na posao... A i ode mi više novca na stanarinu i režije, daklem, treba naći cimera/icu ili biti spremna opet stegnuti remen da živim sama...

Ovo mi trenutno odgovara, dok ne puknem. :zubo:
Pješčana

Post 07 Jan 2012, 12:20

Beta ženka » wrote:
Hahaha, ja planiram Veneciju isto, ali bih ipak ostala nekoliko dana - što znači da bih trebala dobrano stegnuti remen jer je Venecija jebeno skupa.
pa, ja planiram ići vlakom tamo i natrag.
može jednodnevno ili na 2 dana. planiram si naći neki hostel ili sobu privatno. mislim da se da iskombinirat povoljno.
ombia

Post 07 Jan 2012, 12:43

blue » wrote:Nisam baš doživjela ekscese u sredstvima javnog prijevoza. Nametljivce otpilim bez problema, a nije da ih nije bilo, osim ako mi se netko baš smili ili mi bude simpatičan, mogu poslušati priču. Nekih djedova i bakica mi je baš bilo žao, i njie mi smetalo što razgovaraju samnom, ok, drže monologe :ne zna:
I meni je bakica i djedica zao. Svojedobno sam volontirala u starackom domu. Onda saznate da su ti razgovori po tramvaju starim ljudima ako zive k tome sami jedina komunikacija koju su taj dan ostvarili. Osameljni su. Jel puno da ih saslusam par minuta?
Naravno zavisi od duzine putovanja. :zubo:
Al nama se netko usro i na poslu iza ormara. Stislo. Sila Boga ne pita.
Mogao je otici do DM-a. :zubo:
otići ću u Moskvu pa na transsibirsku željeznicu do Pacifika. Zim
Ovo je i moj plan. Al ne mislim cekati krizu za to.
Koliko se vi često vozite vlakom?
Mjesecno par puta. Godisnje barem 4-5 puta pravo putovanje, druga drzava i to. Ima predivno udobnih super brzih vlakica, gdje je brze nego avionom ako uracunas check in i ostale sitnice. Voze 220 na sat. Imaju dobre restorane i kafice.

I Beta svaka cast na komjutingu. Crkla bih nakon tjedan dana. Jedino ak surfas dok se vozis.
Éowyn

Post 07 Jan 2012, 12:56

Ja vlakove stvarno volim. Putujem otprilike svaka dva mjeseca vlakom (ali to su onda duže relacije). Uglavnom vlakom putujem na istok, u zapadne zemlje idem avionom jer vlakovi budu relativno skupi (iako mrzim avione).
Putovanja su mi prioritet i radije uštedim na svim ostalim stvarima (odjeća, šminka, cigarete :D ).

Transsibirska željeznica mi je bila u planu za 2011., ali planovi su pali u vodu. Za ovu godinu i 2013. imam neke druge planove, tako da će to doći na red tek za 2-3 godine.
Prijatelj je želio ići prije par godina i nije mogao dobiti vizu, tako da će i to biti mali problem (no mislim da ima par načina).

@Pješčana - što kažeš na Budimpeštu? Povratna karta je 260 ili 270 kn, ne sjećam se točno, no prilično jeftino. Možeš naći sasvim pristojnih hostela vrlo jeftino, a i sam grad nije skup.
Druga ideja (ako baš voliš putovati) - uzmi Balkan flexipass i putuj po balkanskim zemljama. Meni je bilo sasvim lijepo iskustvo (ako izuzmemo par čudaka, no ja sam putovala sama).
Beta ženka

Post 07 Jan 2012, 12:58

ombia » wrote:

I meni je bakica i djedica zao. Svojedobno sam volontirala u starackom domu. Onda saznate da su ti razgovori po tramvaju starim ljudima ako zive k tome sami jedina komunikacija koju su taj dan ostvarili. Osameljni su. Jel puno da ih saslusam par minuta?
Naravno zavisi od duzine putovanja. :zubo:
Sve je to meni jasno - ali meni osobno je puno. Nakupilo se s vremenom, moja čaša je puna. :ne zna:

I Beta svaka cast na komjutingu. Crkla bih nakon tjedan dana. Jedino ak surfas dok se vozis.
Najčešće surfam ili spavam. :)
Ponekad čitam, ponekad se samo opustim, zatvorim oči i uživam u muzici - nevjerojatno odmara.
Ponekad gledam predivne izlaske i zalaske sunca, nešto pokušam i uslikati. I tak... Nije mi dosadno.
Još jedna prednost kad ne voziš - sjedneš i ne misliš, voziš se k'o vreća. Recimo da moram svaki dan voziti auto na posao i s posla, ujutro bunovna, popodne iscrpljena - ne bih baš bila presretna.
  • Information