Da, baš to. Mračno, i ona dosadna kišica koja jedva da pada. Pokaže se sunce na 10 minuta i odmah živnem, ali kratko traje. Biti će sutra bolje.
Kad nema Mile, nema nikoga
- Pastir
- Has thanked: 1740 times
- Been thanked: 732 times
Jučer sam bio kod specijalista, vid na desno oko mi se pogoršava iz dana u dan. 
Oftalmolog je zabrinut jer biomikroskopija pokazuje da debljina rožnice, dubina prednje sobice i debljina leće na oba oka nisu očekivano proporcionalne, nego da desno ima znatno, znatno više „degenerativnih promjena“. Uzroci su vjerojatno tlak, godine i neki lijekovi koje pijem zadnjih šest mjeseci.
Preporučio je da ga više „odmaram“. To znači da moram prorijediti gledanje u ekran „laptopa“ — ili kupiti poseban, veliki monitor. O tome ću se posavjetovati s djecom.
Oftalmolog je zabrinut jer biomikroskopija pokazuje da debljina rožnice, dubina prednje sobice i debljina leće na oba oka nisu očekivano proporcionalne, nego da desno ima znatno, znatno više „degenerativnih promjena“. Uzroci su vjerojatno tlak, godine i neki lijekovi koje pijem zadnjih šest mjeseci.
Preporučio je da ga više „odmaram“. To znači da moram prorijediti gledanje u ekran „laptopa“ — ili kupiti poseban, veliki monitor. O tome ću se posavjetovati s djecom.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 858 times
- Been thanked: 1646 times
Žao mi je što to čujem, valjda će se stanje stabilizirati kad prestaneš piti te lijekove.
Čuvaj zdravlje, to je najvažnije. A što se hardvera tiče, 24-inčni monitor možeš kupiti za 100 eura.
Čuvaj zdravlje, to je najvažnije. A što se hardvera tiče, 24-inčni monitor možeš kupiti za 100 eura.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Has thanked: 1740 times
- Been thanked: 732 times
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Stitch
- Head Honcho
Što fali 24-inčnom monitoru? Takav sam uzeo razmjerno nedavno, Xiaomi. Prije toga bio je Samsung, vrlo sličan, ali HDTV. Zato je bio i skuplji.
Potpisi su za budale.
I mene u zadnje vrijeme muči monitor laptopa od 14'', ali nažalost nemam trenutno mjesta za veći eksterni monitor. Nemam neko mjesto određeno za računalo, nego donesem laptop na kuhinjski stol ili gledam u krevetu.
Vidim da su mi oči iziritirane kada malo dulje radim na laptopu. Dok na mobitelu sa neusporedivo manjim ekranom mogu biti 24h.
Vidim da su mi oči iziritirane kada malo dulje radim na laptopu. Dok na mobitelu sa neusporedivo manjim ekranom mogu biti 24h.
- Stitch
- Head Honcho
- Head Honcho
Može biti štošta. Najvjerojatnije je umor, pogotovo ako radiš u (polu)mraku. No idi po te naočale, iznenadit ćeš se koliko će ti slika postati oštrija. 
Potpisi su za budale.
-
- Information
-