Sinoć oko 23 sata buknuo je požar u Vjesnikovu neboderu na Slavonskoj aveniji u Zagrebu. Budući da se širi okomito, zahvatio je više katova i krovište zbog čega je u njegovo gašenje uključen velik broj vatrogasaca i tehnike. Uzrok požara zasad se ne zna.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/pozar-u ... u-12432927
VJESNIKOV neboder na Slavonskoj aveniji, u kojemu je požar izbio jučer malo prije ponoći, gori i jutros, padaju dijelovi pročelja, a s požarom su se cijelu noć borili zagrebački vatrogasci. Procjenjuje se da će njegovo gašenje potrajati cijeli dan. Požar gasi 93 vatrogasaca s 30 vozila.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vat ... 31638.aspx
Izgorio Vjesnik!
Uzrok požara je zasad nepoznat, a istraga će pokazati kako je došlo do njega
* Izbio je požar u Vjesnikovom neboderu u Zagrebu
* Izgorjelo je više katova
* Gašenje je trajalo cijelu noć, a nastavit će se i tijekom dana
Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako je šteta na zgradi Vjesnika u Zagrebu velika, no najvažnije je da nema nikakvih žrtava, a država će poduzeti mjere da se ta zgrada obnovi. ''Ne znamo kako je do požara došlo. Država je suvlasnik nebodera sa 60 i nešto posto, a tu su i druge pravne osobe koje su također suvlasnici. No, bitno je da nema nikakvih žrtava. Šteta je velika, to je golim okom vidljivo'', kazao je Plenković u Vukovaru gdje sudjeluje na obilježavanju Dana sjećanje na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Malo prije ponoći, na vrhu Vjesnikovog nebodera buknuo je požar, a vatra se ubrzo proširila i na ostale katove ispod. "Više informacija bit će poznato kada svoj posao do kraja obave Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, policija i druge službe koje su sudjelovale u osiguranju i gašenju požara", naglasio je premijer Plenković.
https://www.vecernji.hr/vijesti/video-p ... ka-1908535
* Izbio je požar u Vjesnikovom neboderu u Zagrebu
* Izgorjelo je više katova
* Gašenje je trajalo cijelu noć, a nastavit će se i tijekom dana
Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako je šteta na zgradi Vjesnika u Zagrebu velika, no najvažnije je da nema nikakvih žrtava, a država će poduzeti mjere da se ta zgrada obnovi. ''Ne znamo kako je do požara došlo. Država je suvlasnik nebodera sa 60 i nešto posto, a tu su i druge pravne osobe koje su također suvlasnici. No, bitno je da nema nikakvih žrtava. Šteta je velika, to je golim okom vidljivo'', kazao je Plenković u Vukovaru gdje sudjeluje na obilježavanju Dana sjećanje na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Malo prije ponoći, na vrhu Vjesnikovog nebodera buknuo je požar, a vatra se ubrzo proširila i na ostale katove ispod. "Više informacija bit će poznato kada svoj posao do kraja obave Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, policija i druge službe koje su sudjelovale u osiguranju i gašenju požara", naglasio je premijer Plenković.
https://www.vecernji.hr/vijesti/video-p ... ka-1908535
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 350 times
- Been thanked: 419 times
Baš na Facebooku gledam fotografije. Nestao je simbol Zagreba i hrvatskog novinarstva. Katedrala slova. 
Šteta je, veli Tomašević, potpuna.
Ironija je da se vijesti o požaru u Vjesnikovu neboderu nalaze na Gorućim temama.
Šteta je, veli Tomašević, potpuna.
Ironija je da se vijesti o požaru u Vjesnikovu neboderu nalaze na Gorućim temama.
Potpisi su za budale.
Pretpostavljam da je obnova praktički nemoguća, vjerojatno će sve morati srušiti.
Je li bilo ljudi unutra? Ne mislim jučer, nego inače. Znam da su se mnoge redakcije preselile.
Je li bilo ljudi unutra? Ne mislim jučer, nego inače. Znam da su se mnoge redakcije preselile.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 350 times
- Been thanked: 419 times
Bilo je, nisu svi otišli. No neki su se prebacili odmah, čim su stali na noge; Lider primjerice u Zagrepčanku, na križanju Savske ceste i Ulice grada Vukovara. Neboder je međutim bio u relativno lošem stanju, sa zgrade padale su fasadne (ukrasne) ploče. Svuda su bila upozorenja da je opasno zadržavati se u blizini. Kada sam išao tamo, nikad nisam bio siguran hoće li mi što pasti na glavu. 
Lider se odatle preselio 2020., čini mi se, sada je na Trgu žrtava fašizma. A Večernjak i 24sata iz Vjesnika premjestili su se desetak godina prije toga, oni su u Buzinu. EPH pak, s Jutarnjim, Sportskim novostima i mnoštvom časopisa, smjestio se u Koranskoj.
Lider se odatle preselio 2020., čini mi se, sada je na Trgu žrtava fašizma. A Večernjak i 24sata iz Vjesnika premjestili su se desetak godina prije toga, oni su u Buzinu. EPH pak, s Jutarnjim, Sportskim novostima i mnoštvom časopisa, smjestio se u Koranskoj.
Potpisi su za budale.
Bio sam u pravu.
Na terenu su bili brojni stručnjaci, među njima i iz Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo. “Zgrada nije sigurna, statika je ugrožena. Dva su bitna elementa. Požar je trajao cijelu noć, a drugo radi se o zgradi iz 1972. godine koja je građena po propisima još iz 60-ih godina. Dakle, vrlo slabo armirana zgrada. To su dva osnovna razloga zbog kojih treba ozbiljno sumnjati u statiku zgrade”, rekao je Juraj Pojatina za Novu TV dodavši kako je prerano za nagađati postoji li mogućnost da se zgrada uruši, a tek za nekoliko dana će se moći dati detaljne informacije.
https://www.zagreb.info/vijesti/strucnj ... na/790320/
-
- Information
-