nvnk wrote: ↑08 May 2020, 08:59
Na grani je jutros bilo prilično OK. Mi imamo potvrde za (svakodnevni) prelaz grane od firme. Rečeno mi je da ću se pri povratku u HR morat (s tom potvrdom) registrirat na HR strani i da ću morat ostavit broj mobitela (što
ne znači da ću biti u samoizolaciji). Ista potvrda (iako je samo na hrvatskom jeziku) je šljakala i na SLO strani. I ostali vozači automobila (ispred mene prema SLO i s kontra strane prema HR) su "mahali" raznim papirima...
Kaže kolega koji ide već cijeli tjedan da ni u povratku u HR nije do sada imao neke ozbiljnije probleme. Iako, s obzirom da je danas petak, očekujem veći priljev gastića na ona famozna 72 sata, pa možda i kakvu ozbiljniju gužvicu ... Bumo vidli.
Sve govorim o, naravno,
maloj Bregani.
U povratku je bilo uglavnom u skladu s očekivanjima, dakle bitno dulje je trajalo zbog, srećom, samo jednog gastarbajtera s austrijskom regom. Naime, kad sam došao na granu, ispred mene je bilo 5 automobila, od kojih su oni s HR regama te sa lokalnim slovenskim (KK - Krško) svi relativno brzo prošli. "Austrijanac" je pak zahtijevao 20-tak minuta, dakle prolazak grane mi je sveukupno trajao skoro pol vure. Bilo bi uistinu grdo da ih je bilo nekoliko takvih. (Recimo, jedan "Dojčland" je bio odmah iza mene - da sam na granu došao samo nekoliko minuta kasnije, možda bi se sve rastegnulo i na vuru.)
Da, registrirali su me kao dnevnog migranta, zapisali su regu auta i broj telefona, ali, dodatno, upozorio me je murjak da mi možda može doma doći i policijska ophodnja!
Kaže da za to u stvari nema razloga, ali da se je već znalo dogoditi da na popisu ne primijete opasku da se radi o dnevnom migrantu, pa ga idu "kontrolirat" kao da je u samoizolaciji.