Promjena lozinke

Vaši upiti i sugestije
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 5 times
Post 02 May 2021, 04:19

nasmijanonebo wrote:
30 Apr 2021, 11:07
Duze postove mi je lakse pisati na pc, inace sam na ttalku. Imam problema s logiranjem na trkeljanje, jer sam zaboravila lozinku, a kad sam trazila lozinku mailom, pa link, obavijestilo me da mi aktivni kljuc nije u bazi?
Nastojim utvrditi što se događa kad se forumska lozinka mijenja putem Tapatalka, jer nešto očito ne štima. Kad niste na Tapatalku, sustav će vas automatski obavijestiti da ne poštujete pravila, pa lozinka neće biti promijenjena utipkate li npr. Miro1 ili Đuro02. Morate imati najmanje 8 znakova i morate upotrijebiti brojke i slova. Znakovi nisu ograničeni, dopušteno je sve, i &, $, #... i bjelina (razmak). Ali uvjeti su tu, postavljeni su vaše sigurnosti radi i o njima se ne može pregovarati.

Ako pak jeste na Tapatalku i želite promijeniti lozinku, posve je moguće da dolazi do kratkih spojeva između plugina i phpBB-a. Zato nemojte to raditi, potražite laptop ili desktop. Tapatalk je govno od softvera i phpBB-ovi programeri već godinama obeshrabruju ljude da ga rabe na njihovoj platformi. Toliko ga preziru da na svako pitanje samo odmahuju rukom. Nijedan phpBB-ov developer neće trošiti vrijeme na Tapatalk, doslovce nijedan. To je u cijelosti kineski proizvod, a Kinezi otpočetka nisu slušali preporuke i pravila phpBB-a nego su radili po svome. Koliko je to bezobrazno, govori činjenica da su vlastiti forumski sustav potpuno izgradili na phpBB-u 3. I zatim se odmetnuli od njega. Kako onda očekivati da će napraviti imalo funkcionalan plugin, nikako.

Stitch
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 50 times
Been thanked: 42 times
Post 02 May 2021, 17:38

NN još nema. Lozinku je dobila, toplo se nadam da će se prvo normalno logirati, bez Tapatalka, a onda je promijeniti. Drukčije neće ići, opet će zapeti u zrakopraznom prostoru. Problem nekompatibilnosti ne mogu ja riješiti, za takvo što trebala bi vojska programera. Mogu se jedino prilagoditi - i upozoriti korisnike. :ne zna:
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 02 May 2021, 23:49

Ovo je već čudno, valjda je žena uzela odmor od interneta. Provjerio sam mejlove, provjerio sam Facebook - nigdje ništa, sandučići su prazni. A lozinka funkcionira, prekontrolirao sam to. :check:
Potpisi su za budale.
admin
Post 11 May 2021, 19:32

Ako tkogod može riješiti ovo, neka slobodno uskoči. Nasmijana od danas ima novi korisnički račun, nasmijanonebo1. Registrirala se zato što joj lozinke koje šaljem funkcioniraju neko vrijeme, a poslije ne rade, ne može se logirati. No ja to bez ikakvih problema mogu, s tom lozinkom koju je dobila. Provjerio sam dvaput. Pa zaključujem da je problem kod nje, a ne u bazi podataka.

Rekoh joj da prekontrolira jezične postavke, formatiranje teksta, sve čega se sjeti. Nešto je tu pogrešno, ali ne znam što. Je li to hrvatski jezik, enkodiranje UTF-8 ili neki drugi standard, aplikacija koja se petlja u čitavu stvar - nemam pojma. Što da učinim(o)? :ne zna:
Stitch
admin
Post 11 May 2021, 19:47

Za svaki slučaj, u ponoć ću obrisati sve podatke koje Tapatalk ima u sustavu. Nadam se da ću ga time resetirati. To ne bi trebalo utjecati na logiranje drugih članova iako će jutro vjerojatno dočekati odlogirani. Ispričavam se, drukčije ne ide.
Stitch
Stitch
Head Honcho
Post 12 May 2021, 01:29

admin wrote:
11 May 2021, 19:47
Za svaki slučaj, u ponoć ću obrisati sve podatke koje Tapatalk ima u sustavu.
Obavljeno. Morao sam ponovo unijeti API ključ - koji srećom imam! - i provjeriti funkcioniranje putem posebnog linka. Tapatalk Plugin Status, aplikacija izrađena za administratore, veli da sustav besprijekorno radi. Sve je zeleno, Trkeljanje je položilo testove s odličnim uspjehom. :zubeki:
Potpisi su za budale.
admin
Post 19 Oct 2021, 09:03

Pet mjeseci bili smo mirni, a onda se javila korisnica kojoj lozinka ne funkcionira i ne može se logirati. Pretpostavljam da je opet Tapatalk posrijedi, tek trebam čuti detalje, ali sad mi već ide na živce to smeće od plugina pa najavljujem opsežne radove ako se doista pokaže da su Kinezi krivi. Otvorit ću bazu podataka i obrisati povezane tablice, koliko ih god bilo, te ukloniti direktorije sa servera. Lako se može dogoditi da srušim forum, čišćenje je pipav posao, ali počet ću navečer, uz odgovarajuće mjere opreza, kako bih do jutra mogao završiti. Tako ću sve obaviti više-manje bezbolno.

O pojedinostima bit ćete na vrijeme obaviješteni. :bruce:
Stitch
admin
Post 20 Oct 2021, 01:06

Nove članice još nema. Jest da sam kasno vidio poruku, ali zapravo nisam očekivao da ću ja mijenjati lozinku. Za zaboravljene ili problematične zaporke mjerodavan je phpBB-ov sustav, koji to čini brzo i automatski. Treba samo kliknuti na odgovarajući link i unijeti elektroničku adresu koja već postoji u našoj bazi. Dobit ćete drugi password zato što je prijašnji kriptiran i mi ga ne možemo znati. :)
Stitch
Stitch
Head Honcho
Post 29 Oct 2021, 05:51

admin wrote:
20 Oct 2021, 01:06
Nove članice još nema.
Žena je očito odustala od nas. S obzirom na razvoj događaja, ne mogu joj zamjeriti. :D
Potpisi su za budale.
  • Information