Logiranje i kolačići
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 34 times
Promijenio sam serverske postavke vezane uz kolačiće pa će vas sustav vjerojatno odlogirati čim stignete. Logirajte se ponovo, trebalo bi trajati. Više ne znam što da napravim, pojedinci mi se stalno žale, a druge metode osim pokušaja i pogrešaka nemam. Štošta ovisi o vašemu pregledniku, stvar nije samo u forumu. No javite mi što se zbiva, molim. Hvala unaprijed. 
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 737 times
- Been thanked: 1347 times
Ovako, phpBB-ove naputke o postavkama kolačića slijedio sam u cijelosti, svako slovo, a mijenjao sam jedino imena. Čim to učinim, sustav automatski odlogira sve korisnike, pa i mene. No ti se slučajevi mogu nabrojiti na prste jedne ruke, a obično ih i najavim.
Probleme druge vrste, zbog ažuriranja i promjena u bazi, nisam rješavao jer ih nije ni bilo. Nema potrebe dirati konfiguracijsku datoteku .htaccess ili tablice zato što većina korisnika ostaje logirana. Da je to posrijedi, svi bi imali teškoća s prijavljivanjem na forum.
Probleme druge vrste, zbog ažuriranja i promjena u bazi, nisam rješavao jer ih nije ni bilo. Nema potrebe dirati konfiguracijsku datoteku .htaccess ili tablice zato što većina korisnika ostaje logirana. Da je to posrijedi, svi bi imali teškoća s prijavljivanjem na forum.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Meni ništa ne fali, samo se svaki put moram logirati.
- Stitch
- Head Honcho
Kako fali kad gore piše Home < Board index < Svašta nešto < Tehnička pitanja, upute i prijedlozi - a to su sve linkovi koji vode na podforum i naslovnicu? Praktički nema razlike između Home i Board index.
Govoriš li o desktopu, tabletu ili smartfonu? Ne znam kako se ponašaju uređaji na Androidu, ali oni na Windowsima sigurno funkcioniraju.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Nešto kod tebe ne štima, a što točno - nemam pojma. Jesi li pokušala deinstalirati pa opet instalirati preglednik?
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 303 times
Pa eto, pritisni je, izađi skroz na vrh foruma - i onda je nema više. A bila je donedavno. Desktop ili mob, svejedno.Stitch wrote: ↑01 Nov 2019, 18:14Kako fali kad gore piše Home < Board index < Svašta nešto < Tehnička pitanja, upute i prijedlozi - a to su sve linkovi koji vode na podforum i naslovnicu? Praktički nema razlike između Home i Board index.
Govoriš li o desktopu, tabletu ili smartfonu? Ne znam kako se ponašaju uređaji na Androidu, ali oni na Windowsima sigurno funkcioniraju.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- admin
Meni se uvijek pojavljuje. Kojim se predloškom služiš?Šabović Adis wrote: ↑01 Nov 2019, 19:07Pa eto, pritisni je, izađi skroz na vrh foruma - i onda je nema više. A bila je donedavno. Desktop ili mob, svejedno.
Pozabavit ću se time poslije, rješavam glupe kolačiće. Ima posebna caka vezana uz phpBB-ove mušice, ali zaboravio sam je. Otprilike, kad promijeniš jedne postavke, moraš potvrditi druge, samo ne znam koje. Kolačići pa server, valjda. Ili obrnuto.
Nigdje to ne piše, do toga sam došao praksom. No kako takve stvari rijetko mijenjam...
Stitch
- admin
Okej, valjda će sada biti bolje. Što se ostatka tiče, instalirao sam najnoviji Absolution, a taj je predložak redizajniran i ne ponaša se kao stari. Pretpostavljam da su promijenjeni i permalinkovi na vrhu stranice koji su se odnosili na strukturu foruma. Što je zapravo u redu - tipka Home ne treba ti kad se nalaziš na naslovnici, zar ne? 
No ova se tema odnosi na kolačiće. Ako s tim nemaš problema, kidaj nalijevo. Ne da mi se svaki čas izlaziti iz ACP-a da bih isprobao nešto deseto umjesto da završim to čime se trenutačno bavim.
No ova se tema odnosi na kolačiće. Ako s tim nemaš problema, kidaj nalijevo. Ne da mi se svaki čas izlaziti iz ACP-a da bih isprobao nešto deseto umjesto da završim to čime se trenutačno bavim.
Stitch
- MmeTipfeler
Ne znam što si učinio, ali već sam cijeli sat ulogirana.
Doduše, sigurno ću znati tek sutra jer se i dosad događalo da mi češće zirkanje na forum zadrži login. A Absolution nema s time nikakve veze jer sam pokušavala i s drugim predlošcima pa me svejedno izbacivalo.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 303 times
Predloškom Absolution.
Ma nije ovo bila pritužba, tek primjedba. Ne beri brigu!Pozabavit ću se time poslije, rješavam glupe kolačiće. Ima posebna caka vezana uz phpBB-ove mušice, ali zaboravio sam je. Otprilike, kad promijeniš jedne postavke, moraš potvrditi druge, samo ne znam koje. Kolačići pa server, valjda. Ili obrnuto.
Nigdje to ne piše, do toga sam došao praksom. No kako takve stvari rijetko mijenjam...
admin wrote: ↑01 Nov 2019, 19:39Okej, valjda će sada biti bolje. Što se ostatka tiče, instalirao sam najnoviji Absolution, a taj je predložak redizajniran i ne ponaša se kao stari. Pretpostavljam da su promijenjeni i permalinkovi na vrhu stranice koji su se odnosili na strukturu foruma. Što je zapravo u redu - tipka Home ne treba ti kad se nalaziš na naslovnici, zar ne?
Istina živa! Ali navikao sam bio na nju. Ništa, promijeniću naviku u "F5" ili Reload current page".
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- Stitch
- Head Honcho
Potvrdio serverske postavke, one koje reguliraju https-protokol Trkeljanja. Rekoh već, postoji trik kod mijenjanja kolačića, a posve je moguće da sam na to zaboravio. Jedno bez drugoga ne funkcionira, promjena postavki doslovce zahtijeva klikanje na dva mjesta, što sam slučajno otkrio.
Znam to, no svejedno sam modernizirao temu kad smo zadnji put razgovarali. Zato Šabo prigovara.MmeTipfeler wrote: ↑01 Nov 2019, 21:53A Absolution nema s time nikakve veze jer sam pokušavala i s drugim predlošcima pa me svejedno izbacivalo.
O čemu je riječ? Ažuriranje Trkeljanja na inačicu 3.2.8. uzrokovalo je probleme s mnogim phpBB-ovim predlošcima, koji više ne odgovaraju PHP-u 7.x. Svi su napravljeni za PHP 5.x, a kako je taj programski jezik napušten i proglašen nesigurnim, sve hostinške tvrtke unapređuju servere inačicom 7.1 ili 7.2. Iako postoji PHP 7.3 - koji zahtijevaju primjerice WordPress i Joomla - phpBB se tu ruši pa je prava muka uskladiti server ako imaš nekoliko različitih platformi na njemu. Zato se kod nas vrti PHP 7.2 pa Trkeljanje funkcionira, ali ne rade one igre, koje su napisane za PHP 5.6.
Kako god, predloške koje sam mogao uskladio sam sa softverom na serveru, no nisu svi modernizirani jer njihovi developeri spavaju. Ali o tome ću razmišljati sutra, rekla bi Scarlett O'Hara.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Klik na logotip ima isti učinak.Šabović Adis wrote: ↑01 Nov 2019, 22:30Istina živa! Ali navikao sam bio na nju. Ništa, promijeniću naviku u "F5" ili Reload current page".
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Pa jebemu, sve smo prošli, ostajem bez ideja. Pitao sam za preglednik(e), pitao sam za router i mrežu, pitao sam za forumske postavke... Nisam pitao za antivirusni softver, ali sumnjam da NOD32 ima veze s tim.
Reci mi sutra kojim se firewallom služiš. Možda on blokira sesije nakon određenog vremena. Instalacija ZoneAlarma isključit će srećom glupi Windows Defender ugrađen u Desetku. Iskušaj to pa onda javi.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Mogu i pješice isključiti WD, ali nije mi jasno zašto bi on blokirao - ako je to u pitanju - jedino Trkeljanje.Stitch wrote: ↑01 Nov 2019, 23:14Reci mi sutra kojim se firewallom služiš. Možda on blokira sesije nakon određenog vremena. Instalacija ZoneAlarma isključit će srećom glupi Windows Defender ugrađen u Desetku. Iskušaj to pa onda javi.![]()
I ne, nemam poseban firewall jer sam instalirala NOD 32 Antivirus, a ne Security.
Ukratko, sinoć sam se logirala preko tri brauzera - Chrome, FF i Edge (koji inače mrzim). Jutros sam u sva tri bila odlogirana.
- Stitch
- Head Honcho
Kolačići se mogu pokvariti, tj. imati kontradiktorne podatke ili promijenjeno zaglavlje. Kad kolačić prijeđe određenu veličinu, postane neupotrebljiv. Limit se razlikuje od preglednika do preglednika, ali dobro je svako malo obrisati cache kako bi se izbjegli razni problemi. I za server vrijedi isto, zato redovito čistim phpBB kad mijenjam štogod. No koliko se sjećam, na starom kompu nije te mučilo logiranje na sajt, to traje otkako si se modernizirala. Otud zaključak da je stvar u Desetki i njenim postavkama.
Privatnost možeš namjestiti ako u Firefoxov Address Bar utipkaš about:preferences#privacy, a u Chromeov pak chrome://settings/ - tu se štošta dâ promijeniti i prilagoditi, ali kako nemam pojma što si uključila ili isključila, teško mi je reći kako dalje. Najjednostavnije je sve maknuti i krenuti ispočetka.
A firewall ti treba iz dva razloga - antivirusni softver ne pokriva sve, pogotovo što NOD32 ima svoje mušice, a to što je ugrađeno u Windowse ništa ne vrijedi. Comodo ili ZoneAlarm, biraj.
Privatnost možeš namjestiti ako u Firefoxov Address Bar utipkaš about:preferences#privacy, a u Chromeov pak chrome://settings/ - tu se štošta dâ promijeniti i prilagoditi, ali kako nemam pojma što si uključila ili isključila, teško mi je reći kako dalje. Najjednostavnije je sve maknuti i krenuti ispočetka.
A firewall ti treba iz dva razloga - antivirusni softver ne pokriva sve, pogotovo što NOD32 ima svoje mušice, a to što je ugrađeno u Windowse ništa ne vrijedi. Comodo ili ZoneAlarm, biraj.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Pogrešno! Stari komp još radi i isto mi se događa na XP-u. Da ne govorimo o tome kako je tablet isti kao i prije.
- Stitch
- Head Honcho
Onda na oba računala imaš softver koji briše kolačiće ili blokira sadržaj. Omogući sve, i JavaScript, te provjeri kako stvar funkcionira bez ikakvih ekstenzija, od onih za uklanjanje reklama do onih za skrivanje tragova, privatno surfanje i slično. S tim da nije preglednik uvijek kriv - programi poput CCleanera često automatski brišu History i cache pa provjeri kako su namješteni.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
History ne brišem automatski, Javascript uključen, CCleaner nemam. Jedino mogu isključiti AdBlockPlus pa se diviti reklamama na Fhr-u.
- Stitch
- Head Honcho
Zamijeni ga AdBlockom, originalnom ekstenzijom. Plus je govno na koje se svi žale, davno sam ga napustio. Što sam negdje već napisao.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Meni je dobar, ali nema veze. Isključila sam ga za Trkeljanje i opet me izlogiralo.
- Stitch
- Head Honcho
Nema ti to veze. Sve dok je na računalu, kolačići prolaze kroz njegovo sito. Ovdje ti je vodič koji se bavi blokiranjem i odblokiranjem kolačića na Firefoxu, pogledaj što tamo piše. Možda nađeš u čemu je stvar. Kako nitko ne prijavljuje sličan problem, rješenje mora biti u postavkama preglednika ili sigurnosnoga softvera. Druge nema. 
Potpisi su za budale.
-
- Information
-