Sakriti Trkeljanje?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Forum smo dosad i skrivali i otvarali gostima - oba pristupa imaju svoje prednosti i mane, a sad mi se čini da nam je otvorenost posjetiteljima postala nedostatkom koji hitno treba riješiti. Ako Trkeljanje sakrijemo nelogiranim trkeljašima i slučajnim namjernicima, pritisak da se logiraju mogao bi uroditi većom aktivnošću. Kad su već tu, napisat će štogod. Zar ne?
Ili se varam? Možemo im "zaključati" samo dio. Ili ostaviti jedino Upute za uporabu.
Imate 14 dana za glasanje. Sretno!
Ili se varam? Možemo im "zaključati" samo dio. Ili ostaviti jedino Upute za uporabu.
Imate 14 dana za glasanje. Sretno!
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Eto kad sam brzopleta pa kliknem što mi prvo dođe pod ruku.
Svojevremeno je i moja ideja bila da se ostave vidljivima samo Upute, ali to iz nekog razloga nije šljakalo i ljudi su se "probijali" na ostale podforume iako nisu ispunili uvjet o prva tri posta - više ne znam gdje sam to bila napisala. Pa smo za neulogirane sve otvorili osim Arhiva.
Doduše, to što će se netko ulogirati da bi mogao čitati forum, nije garancija da će i pisati. Dolazio je ovamo, čak i svakodnevno, jedan forumaš (ili forumašica), provodio mnogo sati na forumu, a nikad ni glasa nije pustio. Hoću reći, slovce napisao. Ja sam mu čak poslala privatnu poruku, kao, vidimo da je zainteresiran za forum pa neka se ne srami, neka se uključi, ali ništa.
Svojevremeno je i moja ideja bila da se ostave vidljivima samo Upute, ali to iz nekog razloga nije šljakalo i ljudi su se "probijali" na ostale podforume iako nisu ispunili uvjet o prva tri posta - više ne znam gdje sam to bila napisala. Pa smo za neulogirane sve otvorili osim Arhiva.
Doduše, to što će se netko ulogirati da bi mogao čitati forum, nije garancija da će i pisati. Dolazio je ovamo, čak i svakodnevno, jedan forumaš (ili forumašica), provodio mnogo sati na forumu, a nikad ni glasa nije pustio. Hoću reći, slovce napisao. Ja sam mu čak poslala privatnu poruku, kao, vidimo da je zainteresiran za forum pa neka se ne srami, neka se uključi, ali ništa.
- MmeTipfeler
Ne razumijem jedan je glas moj (za prvu opciju). Čiji je drugi ako ti možeš glasati da popraviš moju pogrešku? Trebala sam zapravo dati glas trećoj mogućnosti: skrivamo forum, ali ostavljamo vidljivima Upute, dakle, ne skrivamo sve.
- MmeTipfeler
Ja sam za to da im se otkrivaju samo uvodni postovi na teme... ili podforumi ali bez pristupa temama... ili sve -ali samo na 15 minuta svakog dana, pa nek si misle 
what we've got here is failure to communicate
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Glasala sam, za zatvaranje.MmeTipfeler wrote: ↑12 Apr 2019, 22:23Eh, imam i ja još nekoliko probnih članica.
A da ti kažeš kućnoj globalnoj moderatorici kako bi bar u glasanju mogla sudjelovati?
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Predlažem da to pitanje riješimo tako da se u Uputama za uporabu navede kako imamo stručnjaka za Zemljinu budućnost, od milja zvana Vidoviti Haram, koji vodi brigu o dvjema temama i redovito ih snabdijeva podacima pa staviti nazive tema i linkove na njih. Ako ih to ne napali da se registriraju i ulogiraju, ništa neće.
Zapravo, mogli bismo napraviti popis izazovnih i primamljivih tema pa ih ubaciti kao mamac. Možemo to i mijenjati iz mjeseca u mjesec, ha?
Puna sam ideja večeras. Harame, ti si moja inspiracija.
Moram skromno napomenuti kako nisam ja taj koji je stručnjak nego zajednica nepopularnih čudaka zvanih znanstvenici kojima sam ja samo (ne odveć shvaćeni) kompilator i nažalost jedini interaktivni sudionik sa teško neupućenim javnim mnijenjem uvjerenim kako je demokratsko pravo čak i najdiletantskijeg individualnog pseudologičkog razmišljanja jednako vrijedno kao i stoljeća znanstvenih istraživanja i preispitivanja.MmeTipfeler wrote: ↑12 Apr 2019, 23:15Predlažem da to pitanje riješimo tako da se u Uputama za uporabu navede kako imamo stručnjaka za Zemljinu budućnost, od milja zvana Vidoviti Haram, koji vodi brigu o dvjema temama i redovito ih snabdijeva podacima pa staviti nazive tema i linkove na njih. Ako ih to ne napali da se registriraju i ulogiraju, ništa neće.![]()
Drago mi je ako sam poslužio kao inspiracija za prosperitet ovog nadasve, uh, prosperitetnog društva i njegovih glasilaMmeTipfeler wrote: ↑12 Apr 2019, 23:15Zapravo, mogli bismo napraviti popis izazovnih i primamljivih tema pa ih ubaciti kao mamac. Možemo to i mijenjati iz mjeseca u mjesec, ha?
Puna sam ideja večeras. Harame, ti si moja inspiracija.![]()
what we've got here is failure to communicate
- MmeTipfeler
Ja sam dao glas trećoj opciji, ali pri tome ne kužim zakaj bi sakrili sve osim Uputa.
Najbliži sam onome kaj je predložio Al Haračlija, da se zatvore "osjetljivije" stvari (ako takve postoje) ili da se zatvore dijelovi tema ili da se da vremensko ograničenje na otvorenost ...
Uglavnom, zatvoreni ili velikom većinom zatvoreni forum bi djelovao jako odbojno prema novim članovima.
No, naravno, tko sam ja da tu lupam, možda vi koji ga vodite baš to i želite?
Najbliži sam onome kaj je predložio Al Haračlija, da se zatvore "osjetljivije" stvari (ako takve postoje) ili da se zatvore dijelovi tema ili da se da vremensko ograničenje na otvorenost ...
Uglavnom, zatvoreni ili velikom većinom zatvoreni forum bi djelovao jako odbojno prema novim članovima.
No, naravno, tko sam ja da tu lupam, možda vi koji ga vodite baš to i želite?
- MmeTipfeler
Istina je da sam s time susretala samo kod specijaliziranih foruma, a tu su ljudi izravno zainteresirani, ali nisam ni ja baš sve vidjela.
Nego, da pošaljemo mass mail s pozivom na glasanje?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Hvala na sudjelovanju. Nijedan strani phpBB-ov forum na kojem sam bio nije otvoren, sadržaj je uvijek skriven, pa sam se morao registrirati da bih čitao postove ili našao linkove koji su mi trebali. To mi je nit vodilja.
Ove svoje ne bih nazvao specijaliziranima jer nude sve - knjige, filmove, softver... No piratski su, članovima omogućuju skidanje komercijalnih sadržaja. Isključivo njima, drugi ih mogu naći u tražilicama, zbog toga i dolaze, ali za "download" trebaju se registrirati i, naravno, logirati.MmeTipfeler wrote: ↑13 Apr 2019, 11:18Istina je da sam s time susretala samo kod specijaliziranih foruma, a tu su ljudi izravno zainteresirani, ali nisam ni ja baš sve vidjela.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-