Google mi ne izbacuje moj novi forum

Mreža svih mreža
Aurora

Post 11 Mar 2012, 08:33

Nedavno sam osnovala novi forum, pomogao mi je sajt croatiafreeforums.

Ali problem mi je da google, kada utipkam naslov foruma, ne pokazuje moj forum nego neke lijeve linkove.

U čemu sam pogriješila, treba li ovako biti i kako da to ispravim.

Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Lastan

Post 11 Mar 2012, 12:11

Google rezultate pretraživanja izbacuje po relevantnosti – relevantniji rezultati idu na vrh.
Dakle, tvoj forum vjerojatno nije baš relevantan, naročito ako je tek otvoren.

Imaš dvije mogućnosti. Prva je da prikupiš dosta članova i da ti forum postane relevantan. Druga je da proučiš pojam Search Engine Optimization (SEO) i vidiš što možeš učiniti po tom pitanju.
No vjeruj mi, tvoj forum nikad neće biti forum.hr ili nešto slične relevantnosti. :D
blaze

Post 11 Mar 2012, 13:48

Aurora » wrote:Nedavno sam osnovala novi forum, pomogao mi je sajt croatiafreeforums.

Ali problem mi je da google, kada utipkam naslov foruma, ne pokazuje moj forum nego neke lijeve linkove.

U čemu sam pogriješila, treba li ovako biti i kako da to ispravim.
možda ti je u nazivu foruma prečesta riječ?
imaš li tagove?
stavi linkove na google, fejs i sl.
puno linkova i iz nekog razloga boldanje teksta 'dižu' na tražilici
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Aurora

Post 11 Mar 2012, 16:50

Lastan » wrote:Imaš dvije mogućnosti. Prva je da prikupiš dosta članova i da ti forum postane relevantan. Druga je da proučiš pojam Search Engine Optimization (SEO) i vidiš što možeš učiniti po tom pitanju.
No vjeruj mi, tvoj forum nikad neće biti forum.hr ili nešto slične relevantnosti. :D
1) Ništa od prve. Nemam odakle prikupiti članove.

2) Vidjet ću. Imaš li neke savjete.

Nije mi jasno zašto je zadnje što si rekao nešto što ne može biti očitije.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Aurora

Post 11 Mar 2012, 16:52

blaze » wrote:možda ti je u nazivu foruma prečesta riječ?
imaš li tagove?
stavi linkove na google, fejs i sl.
puno linkova i iz nekog razloga boldanje teksta 'dižu' na tražilici
Možda.
Nemam tagove.
Kako staviti linkove na google? Na fejsu imam problema staviti link.

Hvala na savjetu.
Lastan

Post 11 Mar 2012, 19:01

Aurora » wrote:1) Ništa od prve. Nemam odakle prikupiti članove.
Zašto onda imaš forum?
2) Vidjet ću. Imaš li neke savjete.
Nemam. Ne bavim se time.
No mislim da su u časopisu Mreža, koji od ovog mjeseca ima i pristup digitaliziranim izdanjima, u par navrata govorili malo više o tome. Idi pa vidi, pa ako nađeš nešto korisno, kupi taj broj (stari brojevi idu za čavle).
Nije mi jasno zašto je zadnje što si rekao nešto što ne može biti očitije.
Zato što ti želim reći da ćeš jako teško doći do prve stranice na Googleu.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 810 times
Been thanked: 1546 times
Post 12 Mar 2012, 08:04

Postoji 300-tinjak kriterija po kojima Google računa relevantnost neke stranice. Kompletan je algoritam strogo čuvana poslovna tajna, no s vremenom štošta se doznalo. Pa tako stručnjaci navode SEO, link building, starost domene, originalnost objavljenog materijala, ponavljanje ključnih riječi u sadržaju sajta... kao nešto što može pomoći da se stranica bolje pozicionira. Dakako, tu je i oglašavanje.
Potpisi su za budale.
  • Information