Kako da...?
Nije rješenje jednog problema, nego elimincija problema u startuslafko wrote:Sve.
Zamisli da dođeš automehaničaru sa svojim, recimo, Twingom, a on ti veli da si kupiš Fiata. Je li to tebi rješenje problema s fergazerom i cinculatorom? Nije. Tako niti prelazak na drugi OS nije rješenje problema.
Koristim oba sustava i taj mi je isključivo za zabavu.Bez brige, ne pada mi napamet nagovarati ikog na išta. Peace
meni to zvuci kao da nekom kazem kako mi je teska gramatika njemackog. znam ga i ucim 10 godina, al mi je jako naporan. i onda mi netko kaze, zajebi njemacki, pocni ucit spanjolski.

eliminacija problema u startu bila bi za nekog tko je tabula rasa i jos nikad nije vidio ni winse ni linux.
eliminacija problema u startu bila bi za nekog tko je tabula rasa i jos nikad nije vidio ni winse ni linux.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Moja organizacija ima volume license ili neki slični kurac koji mi omogućava da kupim Windowse i Office za simboličnu naknadu od 10 CHF, ali čak ni to se nisam udostojio napraviti, nego imam piratske. Jel postoji kakva nagrada za borbu protiv korporativne pohlepe?Ze. » wrote:Kompjuterski hipsteri ftw!
Ili to ili su korisnici Linuxa neobično pošteni, a siromašnji ljudi koji si ne mogu priuštiti korporativno smeće.![]()
Biti i mniti svemiropolisno
Ne bi smjelo biti problematično davanje općenitih savjeta kako nešto raditi.Ze. » wrote:Molit ću vas da ne postavljate pitanja "kako skidati igre/muziku s interneta." Tj. može, ako prihvatljiv odgovor bude "preko Steama" ili "preko iTunesa", ako se razumijemo.
Ne kažem vam da to ne radite - kažem vam da se s time ne hvalite.
PeerBlock ne postoji za moju platformu. Ali koliko vidim, funkcionalnost mu je ugrađena u Transmission: ima listu “known bad” peerova i sâm ih izbjegava.slafko » wrote:E, to. Znao sam da ima nekakva začkoljica oko torrenta. Seedanje i upload, budući da su zabranjeni, se lako isključi u samom torrent klijentu. Ako se, nekim slučajem, ne može ograničiti uvijek se može blokirati firewallom.
P.S. Ako mislite skidati stvari s neta, svakako si instalirajte PeerBlock i pokrećite ga prije podizanja torrent klijenata.
Ako firewallom blokiraš upload torrenti neće šljakati, blokirati ćeš i komunikaciju programa sa trackerima i ostale "servisne" informacijeslafko » wrote:E, to. Znao sam da ima nekakva začkoljica oko torrenta. Seedanje i upload, budući da su zabranjeni, se lako isključi u samom torrent klijentu. Ako se, nekim slučajem, ne može ograničiti uvijek se može blokirati firewallom.
P.S. Ako mislite skidati stvari s neta, svakako si instalirajte PeerBlock i pokrećite ga prije podizanja torrent klijenata.
Ako postoji potreba za "vanjskim" ograničavanjem za windowse ima programčić netlimiter. Pomoću njega se za svaki proces može ograničiti UL i DL.
Mislim da je to jednostavnije riješiti tako, u samom klijentu. Npr. u utorrentu IP Filter opcija. Samo trebate dobaviti listu "loših" IP-eva. No ima i za to aplikacija. Ako se ne smatra ilegalnim (a mislim da ne bi trebalo biti, to je samo tekst datoteka sa IP-evima, nikakav copyright materijal) mogu staviti zadnju verziju tu.Lastan » wrote: PeerBlock ne postoji za moju platformu. Ali koliko vidim, funkcionalnost mu je ugrađena u Transmission: ima listu “known bad” peerova i sâm ih izbjegava.
Je, ali ako ne blokiraš upload - u prekršaju si. 
Nisam doma i nemrem provjerit, a ne sjećam se najbolje - mislim da BitTorrent u svoj bandwidth management ima ugrađenu opciju od 0 kbps za upload. Moral bum pogledat. Ako ima, onda je to to. Skidaš, a ne seedaš pa nisi u prekršaju.
Nisam doma i nemrem provjerit, a ne sjećam se najbolje - mislim da BitTorrent u svoj bandwidth management ima ugrađenu opciju od 0 kbps za upload. Moral bum pogledat. Ako ima, onda je to to. Skidaš, a ne seedaš pa nisi u prekršaju.
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Da, a i ako ga blokiraš ni program neće raditi
.
Zavisi donekle, ako ne seedaš u prekršaju si što se tiče torrent bontona
. Zato ja DL-am samo sa privatnih trackera, tamo sam malko sigurniji nego u divljini, a i koristim ip filter listu pa su šanse manje.
A i taj prekršaj je relativne prirode. Ako imaš original smiješ si napraviti backup, ili skinuti kopiju za backup. Ako od tebe skida netko tko ima original onda nije prekršaj
.
A nije ni svaki upload kršenje. Npr. skidam ISO debiana ili tako nešto. To je full legalno i skinuti i uploadati.
Zavisi donekle, ako ne seedaš u prekršaju si što se tiče torrent bontona
A i taj prekršaj je relativne prirode. Ako imaš original smiješ si napraviti backup, ili skinuti kopiju za backup. Ako od tebe skida netko tko ima original onda nije prekršaj
A nije ni svaki upload kršenje. Npr. skidam ISO debiana ili tako nešto. To je full legalno i skinuti i uploadati.
ako ga blokiras programom, dobijas crveni na privatnim. odmah 
jedino sto mozes je stavit ga na minimum, znaci 0.1.
ili ip filter i stavis neki ip koji ne postoji. ili postoji ali je mala sansa da bas skida.
onda se i dalje vidis kao seeder, ali zapravo nikom ne seedas.
no to su sve rupe u zakonu
ili ip filter i stavis neki ip koji ne postoji. ili postoji ali je mala sansa da bas skida.
Torrenta ima i legalnih, naravno. Opis kako raditi s klijentom - svakako. Na koje stranice ići za download wareza? No-no.Lastan » wrote: Ne bi smjelo biti problematično davanje općenitih savjeta kako nešto raditi.
Ionako je danas to sve postalo banalno za naći.
Ako ga doslovno blokiraš, bilo firewall-om (mislim na router-ov, ne program na kompu), bilo programom DL neće šljakati jer klijent mora i komunicirati nekako.dimnjak » wrote:ako ga blokiras programom, dobijas crveni na privatnim. odmah
Ograničiti ga programom je ok, nisam nikada dobio pedalu, a koristim ga već 3-4 godine
Ne kužim ovo sa IP-om koji ne postoji
Doslovno, google je dovoljanZe. » wrote:Ionako je danas to sve postalo banalno za naći.
Aha, na to misliš, white list
. Možda bi upalilo, tko zna. Ili bi se program bojao zucnuti bilo što bilo kome
.
bi.Tyden » wrote:Aha, na to misliš, white list. Možda bi upalilo, tko zna. Ili bi se program bojao zucnuti bilo što bilo kome
.
nekoc davno radih.
no u dobrotvorne svrhe, kad je netko imao bolji upload od mene, a punoprevise leechera.
no zez je ako to napravis, a jedini si seeder i nitko od tebe nemre skidati pa te fino prijavi. ili samo kulturno pita: what's up
Uopće nema potrebe za time. Većina klijenata (ja inače govorim isključivo o Transmissionu jer je to najbolji torrent klijent ikad, ali znam da to i mnogi drugi omogućavaju) omogućava da upload limitiraš na 0. Jebiga, ne možeš u svakoj situaciji seedati.Tyden » wrote:Ako firewallom blokiraš upload torrenti neće šljakati, blokirati ćeš i komunikaciju programa sa trackerima i ostale "servisne" informacije.
A možeš otići i na Bluetack.Mislim da je to jednostavnije riješiti tako, u samom klijentu. Npr. u utorrentu IP Filter opcija. Samo trebate dobaviti listu "loših" IP-eva. No ima i za to aplikacija. Ako se ne smatra ilegalnim (a mislim da ne bi trebalo biti, to je samo tekst datoteka sa IP-evima, nikakav copyright materijal) mogu staviti zadnju verziju tu.
Ja sam u Transmission ukucao adresu njihova Paranoid IP filtera i uživam.
Na stranu to što se uglavnom služim privatnim trackerima (TVtorrents FTW).
to je onda novo?Lastan » wrote: Zato rekoh: većina.
nisam bas nesto aktivna zadnjih godinu i pol, dvije i ne apgrejdam se barem godinu dana
Imao sam i ja Rapidshare (prije 4 godine) pretplatu, bilo je fiju briju. I tamo smo dosegli max dl limit (nisam ni znao da ga ima na Premium)kad smo poskidali cijeli Star Trek u dan-dva i još koješta.JPK » wrote:Jebeš torente, nepouzdani su glede brzine. Imam Filesonic pretplatu, nerijetko dosegnem brzinu od 50 megabajta u sekundi, što mi je vjerojatno ograničenje diska.
Btw, 50 MB/s = 400 Mbit/s
-
- Information
-