Kao što rekoh, i to ne jednom, ja sam nepotopivi optimist. Možda ćeš se uskoro moći i meni smijati, to jest mojemu neuspjelom pokušaju.

to je dobro. ja za sebe kažem da sam pesimist iz uvjerenja
meni je drago da bar drugi pokušavaju. samo radi toga mi nije na ignoru.Možda ćeš se uskoro moći i meni smijati, to jest mojemu neuspjelom pokušaju.
ti kazes svadjalacki, ja kazem zajebantski - nije mene tu nitko vidio da se svadjam.MmeTipfeler wrote: ↑15 Mar 2017, 09:18Vidi, Sedmice, uopravo ovime što pišeš o razlozima zbog kojih je tema upropaštena potvrđuješ ono što govorim. Ako baš hoćeš da analiziram, počeo si izazivački već od naslova - "sad ću ja vama sve objasniti", a znao si kamo dolaziš i kakva te reakcija očekuje. Nemoj mi reći da nisi unaprijed u tome uživao.
Nisam ekonomist, a nisi ni ti, vjerujem, ali vrlo bih rado popričala - bilo s tobom, bilo s nekim drugim - o tome što je Hrvatsku dovelo u ovakvu ekonomsku situaciju u kojoj se danas nalazi. I ne samo ekonomsku - duhovnu, kulturnu... Međutim, za to nisu krivi ni Gotovac ni Matvejević. No o tome, ako želiš i ako si spreman, možemo na drugome mjestu. Bez etiketiranja i generaliziranja. Rukavica je bačena. Prihvaćaš?
da se tebi itekako ali ne mozes. nista oko gotovca nije problematicno, veliki covjek koji kad je trebalo odat pocast preminulom covjeku - ostaje jedini u sabornici sjediti. promlemi su postojali samo u njegovoj glavi.
buci buciStitch wrote: ↑20 Mar 2017, 08:02Nikad nisi čuo za onu Tinovu s Matoševa pogreba: "De mortuis nil nisi bene govore samo bene", kada je mladi Ujević dobro ispreskakao mrtvoga Gustla, pretpostavljam?
Sitni državni službenik poput tebe, naviknut na lizanje šefovskih i rođačkih guzica kako bi sačuvao svoju sinekuricu, i ne može shvatiti zašto Gotovac baš tada nije htio odati počast tom nitkovu i hohštapleru.
Gdje je to rekao? Tim riječima? Ili je to pojednostavljeni "prijevod". Mislim, oprosti, Matvejević je, ako ništa drugo, umio čitati i pisati. Ako je i tvrdio da se u Hrvatskoj javlja "ultranacionalistički, desni, fašistički pravac", što jest točno - mislim, i da se takva struja javlja i da je on to tvrdio, takva tvrdnja nije isto kao i laž da ga progone ustaše. Nuance.
Očekujem jer ja jesam državni neprijatelj. Tako da me nema što prikazivati. Iz takve sam familije. Djed mi je u svim državama na ovim prostorima bio u zatvoru. Neki antiprotivan tip koji nije znao držati jezik za zubima i uvijek je nešto zvrndao. Geni su geni.Stitch wrote: ↑21 Mar 2017, 17:44Ti doista očekuješ da će taj forumski klaun citirati Matvejevića? Klasa optimist.![]()
Njegov je stil komunikacije, područje u kojem se najbolje snalazi - prikazivanje sugovornika kao državnog neprijatelja. Sve o čemu raspravlja s negativnim konotacijama ocjenjuje kao pojave štetne za javni i hrvatski interes. No kad se objekt promatranja promijeni, kad se njegova malenkost - da, baš malenkost! - stavi u fokus, ispada da mu potkazivanje i denuncijacija nisu baš toliko drage metode.![]()
Stitch wrote:Ti doista očekuješ da će taj forumski klaun citirati Matvejevića? Klasa optimist.![]()
Njegov je stil komunikacije, područje u kojem se najbolje snalazi - prikazivanje sugovornika kao državnog neprijatelja. Sve o čemu raspravlja s negativnim konotacijama ocjenjuje kao pojave štetne za javni i hrvatski interes.
nisam u banu. a o matvejevicevom djelovanju u francuskoj sam vec pisao. zar nije dovoljna ni pravomocna presuda za klevetu tom nacitanom, obrazovanom i pismenom genijalcu nakon koje je kukao da ga se progoni jer je nehrvat?
Bio si jučer. Ili prekjučer. Nego, ne mijenjajmo temu. Nisi mi odgovorio na pitanje.7nationarmy wrote: ↑22 Mar 2017, 07:34nisam u banu. a o matvejevicevom djelovanju u francuskoj sam vec pisao. zar nije dovoljna ni pravomocna presuda za klevetu tom nacitanom, obrazovanom i pismenom genijalcu nakon koje je kukao da ga se progoni jer je nehrvat?
Users browsing this forum: ClaudeBot and 29 guests