nodens » wrote:
Joj undice.
Govorim ti koliko je nesuvislo tvrditi da je 'ugrožavanje' životinja nekakav 'problem', kad se govori o zoofiliji. Jer da je ugrožavanje interesa životinja zaista ikome problem, ne bismo tamanili 100 milijardi životinja godišnje, nego bismo činili sve što je moguće da taj broj smanjimo na što manji iznos.
Imaš problema s praćenjem te logike, možda?
..naravno da imam.

..ni to mi nije problem rec.
. kao sto jest problem tamanjenje sto miljardi ili koliko vec, zivotinja godisnje, kao sto jest problem da se tu nesto promijeni, kao sto jest problem da tu covjek svjesno najvjerojatnije nece nesto promijenit u skoroj buducnosti, kao sto jest problem da to nije problem, kao sto jest problem da je covjek sam sebe ipak klasificirao i definirao kao (i) zivotinju..
mislim da polazimo od sasvim drugacijih i postavki i pretpostavki.
Da ti ponovim? Problem sa zoofilijom NIJE u nikakvom fuckin' ugrožavanju životinja, jebote led! Jesmo li maloumni? Ne, ovca neće imati nikakve 'traume' od realtivno bezbolnog penetriranja dotične. Još manje će pas imati 'traume' od lizanja neke žene, jel. A čak i da ima (što je daleko od 'dokazanog') ne može me uvjeriti nitko da ga to zaista 'brine', ako ga ne brine život istih tih životinja u industrijskim pogonima gdje zobaju hranu i čekaju da ih se zakolje. Mislim da bi svaka ovca preferirala da je naguzi neki pastir na proplanku, nego da živi u 2x2 i čeka klanje. Dakako, nemam 'dokaza' za tu tvrdnju.

mislim, ko kaze da ovca nece imat traume? mozda oce, mozda nece. ti tvrdis da nece, ja nisam siguran. ti znas, ja se pitam, sumnjam. ti si siguran u ono sto govoris, ja nisam. neki bi rekli, nazalost si siguran..
Nije to uopće 'povezivanje', nego navođenje konteksta. Tvrdim da problem sa zoofilijom nije nikakvo 'ugrožavanje' životinja, da to doslovno nikome ni ne pada na pamet osim ideologijom zadojenim liberalima. Inače je svima intuitivno jasno u čemu je problem sa zoofilijom.
pa eto, navodjenje konteksta. tvoja slika jedinstva prostora i vremena je drugacija od moje, lineranija, kako sam vec rekao. tvoj kontekst je da promatras proces od seksa do klanja, tom metodom, metodologijom tim slikama, empirijom, dedukcijom, analogijom, logijom, okruzenjem.
za mene nema nikakve bitne razlike izmedju tvoje tvrdnje ili navodjenja konteksta..kako god ti prikladno setas distinkcije od jednom drugom i jednom od drugog, i onog opojednostavljenog kontekstualiziranja..kad volje, volje, kad ne volje, zakolje.
narocito kad se taj logicki kontekst zavrsava kontekstualiziranim zakljuckom..inace je svima jasno i to intuitivno. ne mogu ne reci da se tu ocito radi o pobjedi logike. ok, unutar neke samozadovoljne konstrukcije, ali ocito neke logike, koja se bazira..jel moram ponavljat..na intuiciji koja cak nije ni sazrela kao ideja pred hipotezu, vec je odmah postala aksiomatski, opcejasni real objektivni cinjenicki, opcezdravorazumski zakljucak koji ce se, valjda, pretpostavljam, ocekujem, perpetuirati argumentiranjem samog sebe.
i ne znam cemu taj zadojivacki liberalizam..daj ga usuprotni, slobodno mi neoliberalisticki kazi koja bi to bila strana koje nije zadojena? razumski intuitivno konzervativna?
Ček, kako znaš da nisam potpisao peticiju?

Mislim, zbilja nisam, ali ne sjećam se da sam to napisao ovdje.
..intuitivno znam.

ocito podcjenjujes intuiciju. kad nije tvoja. i opca..
a mozes i uvijek sumnjat da ja znam nesto vise o tebi nego sto ti mislis da znam. ne znam, barem ne van ovog sto ti ovdje pises, ali ..jesi li bas siguran da je to bas tako. jel osjecas mozda neku potrebu da ipak provjeris jel te neko prati, a?
Enivej, ti stalno hoćeš pokazat nepostojanje neke 'praktične' posljedice terminologije. Probaj shvatiti da nije sve u 'praktičnosti'. Nema neke ogromne praktične koristi od nazivanja svih mogućih vrsta kukaca nekakvim latinskim imenima. Nego ljudi imaju potrebu za suvislom terminologijom.
kao mujo u psihijatra.. pa ko kome pokazuje termin.
samo zelim rec da onaj tko zeli zaista biti odan moci terminologije, bude malo iskren prema sebi, dosljedan i da pokusa tu terminologiju koristiti tako da ona koristi komunikaciji, a ne da se zadovolje hermeticna pravila komunikacije unutar nekog kruga, terminoloski opisanog kao srodnog, a vanm tog kruga se koristi kao sila kojom se vrsi namjerna diskomunikacija.
uostalom, ne jedan student obdaren nekom terminologijom, pao je na nekom ispitu nakon sto mu je bilo postavljeno pitanje..sto je to termin. a ima i prica da se jedan, samouvjereno ponavljajuci ispit, pohvalio da je naucio sto je to termin, izrekao neku definiciju, terminoloski besprijekornu i..opet pao radi tog termina nesretnog. polozio je kad je shvatio i ostvario komunikaciju.
za nekoga je termin kraj misli, za mene tek jedan od pocetaka.. a ti imaj porebe koje zelis, slobodno se opusti, cak i intuitivno kad zelis reci nesto sto ti je terminolski neizrecivo.
baj d vej, ne znam jel sad prigodno da to kazem, ali u okviru ove teme, pa onda i peticije, pa onda i homoseksualnosti, pa onda mozda i seksualnosti, od pocetka mi je nesto bilo neharmonicno u koristenju argumenta da se homoseksulanostz moze naci i kod tih, nekih, ostalih vrsta, pa da se onda to koristi kao pokazatelj da je homoseksulanost prirodna.
ono, potpuno nepotreban argument, ako ne i sto drugo, sto se mene tice..
jel postoji nesto kao ..prazan argument? e, ako postoji, onda je to to.