Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Jun 2013, 11:41

nodens » wrote: Koga ugrožava seks sa životinjama?
..mozda zivotinje? :kokice:

nodens » wrote:..

Nikako da shvatite da koncept 'poremećaja' (ili 'bolesti') nije strogo znanstveni, nego filozofski pojam. Znači, radi se o filozofskom određenju prema stvarnosti, a ne *samo* o otkrivanju 'činjenica' o toj stvarnosti.
..sta bi onda trebao neko ko ima upalu pluca? citat kanta, molit se, borit se telekinezom protiv bakterija ili npr *samo* lec i pit tople cajeve, ako su mu vec antibiotici nedostupni? :D

nodens

Post 03 Jun 2013, 11:45

Margarita » wrote:Onda je seksualni nagon prema meni jako krivi spoj. I veliki problem. Gore od maloljetne krepane ovce.
Ne postoji 'nagon' prema konkretnoj osobi.

Kao što ne postoji ni 'nagon' prema maminim kremšnitama, između svih drugih kremšnita, jel.

Nagoni su apersonalni.
nodens

Post 03 Jun 2013, 11:51

..a unda » wrote:
..mozda zivotinje? :kokice:
Životinje ugrožava seks s njima? :rofl: A čime točno? Ovca će imati psihičke traume ako je pastir naguzi? :rofl:

Dočim, tu istu ovcu valjda ne ugrožava kad je zakoljemo i pojedemo, jel. :ne zna:

Ono, logika za ubit ne samo konja, nego cijeli konjički odred.

Googlajte 'moral foundations theory'. Problem sa zoofilijom je ovo zadnje, šesti aspekt - sanctity/degradation. Budući da vi liberali dobijete ospice od ideje da postoji 'sanctity' ili 'degradation', onda vas ideologija natjera da pokušavate svesti problem zoofilije na prvi aspekt - care/harm. Pa tako dobijemo ovaj tužni paradoks gdje liberal brine da životinja ne bude 'ugrožena' seksom s njom, u civilizaciji koja pobije 100 milijardi životinja godišnje za hranu, odjeću i testove za lijekove. :facepalm: Da nije tragično, bilo bi urnebesno komično.

..a unda » wrote:..sta bi onda trebao neko ko ima upalu pluca? citat kanta, molit se, borit se telekinezom protiv bakterija ili npr *samo* lec i pit tople cajeve, ako su mu vec antibiotici nedostupni? :D
Ja nisam rekao što bi 'trebalo', samo objašnjavam što neki termin znači.

Čovjek koji ima upalu pluća, ne traži pomoć 'zato što je to bolest', nego zato što se loše osjeća. Kako ćemo mi nazvati taj loš osjećaj, onom s upalom pluća totalno je svejedno. Nego želi da mu se olakšaju simptomi.
..a unda
Undaminator

Post 03 Jun 2013, 12:09

nodens » wrote:
Životinje ugrožava seks s njima? :rofl: A čime točno? Ovca će imati psihičke traume ako je pastir naguzi? :rofl:

Dočim, tu istu ovcu valjda ne ugrožava kad je zakoljemo i pojedemo, jel. :ne zna:

Ono, logika za ubit ne samo konja, nego cijeli konjički odred.

Googlajte 'moral foundations theory'. Problem sa zoofilijom je ovo zadnje, šesti aspekt - sanctity/degradation. Budući da vi liberali dobijete ospice od ideje da postoji 'sanctity' ili 'degradation', onda vas ideologija natjera da pokušavate svesti problem zoofilije na prvi aspekt - care/harm. Pa tako dobijemo ovaj tužni paradoks gdje liberal brine da životinja ne bude 'ugrožena' seksom s njom, u civilizaciji koja pobije 100 milijardi životinja za hranu, odjeću i testove za lijekove. :facepalm: Da nije tragično, bilo bi urnebesno komično.
nisi prije spominjao klanje, pa nisam ni ja. pricao o si o seksu, a dosao na klanje. i onda ja imam problema sa..ne znam..logikom? :zubo:

da, mozda zivotinja psihicki pati, isto kao sto je u najmanju ruku ogrozava kad je ubijemo. mislim, u cemu je problem? :kokice:
napominjem opet, ja nisam od seksa dosao na klanje. :D

to sto je covjek takav kakav je, agresivan..licemjeran, meni nije tesko priznat i to uzvisivat na razinu paradoksa, nemam takvih problema. ja to cak i sebi..narocito sebi mogu priznat, prepoznat i onda pokusat se mozda nesto mijenjat.
ako se hoce, jel. a ako se nece, onda ce se uvijek logicki moc povezat seks i klanje..kao sto nasa kultura mozda i prepoznaje tako taj neki mistcni ciklus zivota i smrti i patnje.. :kokice:

Ja nisam rekao što bi 'trebalo', samo objašnjavam što neki termin znači.

Čovjek koji ima upalu pluća, ne traži pomoć 'zato što je to bolest', nego zato što se loše osjeća. Kako ćemo mi nazvati taj loš osjećaj, onom s upalom pluća totalno je svejedno. Nego želi da mu se olakšaju simptomi.
dobro, kad budem dobio upalu pluca citat cu kanta da olaksam sebi simptome. necu trebat citat kanta, ali ce mi bit jasnije dosta toga o samom sebi, osjecat cu se bolje, simptomi ce nestat..tj, samo cu to tako nazvat, to neko stanje, osjecaj..i cim nazovem nesto, a da nista ne trebam, transcendirat cu..spoznat cu..terminoloski cu se odredit i..cvrc milojko. :D

meni jos uvijek nije jasno sto ti oces rec, sta je to obitelj i zasto nisi potpisao peticiju.. :D
nodens

Post 03 Jun 2013, 12:24

..a unda » wrote:nisi prije spominjao klanje, pa nisam ni ja. pricao o si o seksu, a dosao na klanje. i onda ja imam problema sa..ne znam..logikom? :zubo:

da, mozda zivotinja psihicki pati, isto kao sto je u najmanju ruku ogrozava kad je ubijemo. mislim, u cemu je problem? :kokice:
napominjem opet, ja nisam od seksa dosao na klanje. :D
Joj undice.

Govorim ti koliko je nesuvislo tvrditi da je 'ugrožavanje' životinja nekakav 'problem', kad se govori o zoofiliji. Jer da je ugrožavanje interesa životinja zaista ikome problem, ne bismo tamanili 100 milijardi životinja godišnje, nego bismo činili sve što je moguće da taj broj smanjimo na što manji iznos.

Imaš problema s praćenjem te logike, možda? :cerek:

Da ti ponovim? Problem sa zoofilijom NIJE u nikakvom fuckin' ugrožavanju životinja, jebote led! Jesmo li maloumni? Ne, ovca neće imati nikakve 'traume' od realtivno bezbolnog penetriranja dotične. Još manje će pas imati 'traume' od lizanja neke žene, jel. A čak i da ima (što je daleko od 'dokazanog') ne može me uvjeriti nitko da ga to zaista 'brine', ako ga ne brine život istih tih životinja u industrijskim pogonima gdje zobaju hranu i čekaju da ih se zakolje. Mislim da bi svaka ovca preferirala da je naguzi neki pastir na proplanku, nego da živi u 2x2 i čeka klanje. Dakako, nemam 'dokaza' za tu tvrdnju. :rolleyes:

..a unda » wrote:ako se hoce, jel. a ako se nece, onda ce se uvijek logicki moc povezat seks i klanje..kao sto nasa kultura mozda i prepoznaje tako taj neki mistcni ciklus zivota i smrti i patnje.. :kokice:
Nije to uopće 'povezivanje', nego navođenje konteksta. Tvrdim da problem sa zoofilijom nije nikakvo 'ugrožavanje' životinja, da to doslovno nikome ni ne pada na pamet osim ideologijom zadojenim liberalima. Inače je svima intuitivno jasno u čemu je problem sa zoofilijom.

..a unda » wrote:dobro, kad budem dobio upalu pluca citat cu kanta da olaksam sebi simptome. necu trebat citat kanta, ali ce mi bit jasnije dosta toga o samom sebi, osjecat cu se bolje, simptomi ce nestat..tj, samo cu to tako nazvat, to neko stanje, osjecaj..i cim nazovem nesto, a da nista ne trebam, transcendirat cu..spoznat cu..terminoloski cu se odredit i..cvrc milojko. :D

meni jos uvijek nije jasno sto ti oces rec, sta je to obitelj i zasto nisi potpisao peticiju.. :D
Ček, kako znaš da nisam potpisao peticiju? :misli: Mislim, zbilja nisam, ali ne sjećam se da sam to napisao ovdje. :misli:

Enivej, ti stalno hoćeš pokazat nepostojanje neke 'praktične' posljedice terminologije. Probaj shvatiti da nije sve u 'praktičnosti'. Nema neke ogromne praktične koristi od nazivanja svih mogućih vrsta kukaca nekakvim latinskim imenima. Nego ljudi imaju potrebu za suvislom terminologijom.
azizi

Post 03 Jun 2013, 12:34

nodens » wrote:Životinje ugrožava seks s njima? :rofl: A čime točno? Ovca će imati psihičke traume ako je pastir naguzi? :rofl:
Ajd reci da se zajebavaš. Preklinjem te, reci da se zajebavaš. :moli:

Jesi li ikad vidio paniku kod životinje kada se osjeća ugroženom? Jesi li ikada vidio strah u očima životinje kada se nađe u novoj, nepoznatoj situaciji? Očigledno nisi! A seksualno iskorištavanje životinje svakako je za nju nepoznata situacija i sigurno izaziva barem strah.

Panika, strah = stres. Stres = bolest. Bolest = ugrožavanje. Kako za ljude, tako i za životinje.

Dugo me neki upis nije ovako ojadio.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Jun 2013, 12:38

azizi » wrote:

Jesi li ikada vidjela paniku kod životinje kada se osjeća ugroženom? Jesi li ikada vidjela strah u očima životinje kada se nađe u novoj, nepoznatoj situaciji? Očigledno nisi! A seksualno iskorištavanje životinje svakako je za nju nepoznata situacija i sigurno izaziva barem strah.

Panika, strah = stres. Stres = bolest. Bolest = ugrožavanje. Kako za ljude, tako i za životinje.

ma ne sekiraj se puno.

nodens je troll par excellance i već mjesecima ovdje trola ljude.

i to izuzetno kvalitetno.

ne sjećam se da sam ikad vidio boljeg :top:
'if you fall, i'll be there' (floor)
nodens

Post 03 Jun 2013, 12:40

azizi » wrote:

Jesi li ikada vidjela paniku kod životinje kada se osjeća ugroženom? Jesi li ikada vidjela strah u očima životinje kada se nađe u novoj, nepoznatoj situaciji? Očigledno nisi! A seksualno iskorištavanje životinje svakako je za nju nepoznata situacija i sigurno izaziva barem strah.

:facepalm:

Prvo, nisam žensko.

Drugo, životinja se osjeća ugroženo kad joj prijeti životna opasnost. Ne poričem da vjerojatno postoje manijaci koje npr. 'rajca' upravo ta panika, jel, otimanje, whatever - ali možeš li shvatiti da pojam 'zoofilija' ne presupozira TO? Zoofilija općenito označava seksualne odnose sa životinjama, NIGDJE to ne podrazumijeva nasilje ili uživanje u patnji dotičnih životinja itd. Pogledaj recimo ovaj članak: Animal Lovers (već sam ga slao)

When that black mare finally just stood there quietly while I cuddled and caressed her, when she lifted her tail up and to the side when I stroked the root of it, and when she left it there, and stood quietly while I climbed upon a bucket, then, breathlessly, electrically, warmly, I slipped inside her, it was a moment of sheer peace and harmony, it felt so right, it was an epiphany.

:rofl:

Zvuči li to tebi kao panika i otimanje? Kao 'ugrožavanje' te kobile? Jea rajt.
nodens

Post 03 Jun 2013, 12:41

Euklid » wrote: ma ne sekiraj se puno.

Da stvar bude najtragičnija, nisam čak ni trol. :rofl:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Jun 2013, 12:43

nodens » wrote:
Da stvar bude najtragičnija, nisam čak ni trol. :rofl:
Evo ga, opet trola... :rofl:
'if you fall, i'll be there' (floor)
azizi

Post 03 Jun 2013, 12:51

Euklid » wrote:
ma ne sekiraj se puno.

Hvala, Euklide, na utjesi. :)

Znači, nodensa nadalje ignoriram, jer nije pobornik samo jebavanja zdrave ovce i kobile, već i jebavanja u zdrav mozak.

Nodens, ignore! :closed:
Lastan

Post 03 Jun 2013, 13:10

Šteta što ignorirate nodensa jer i njegovo "trolanje" ima dosta zanimljivih argumenata.
azizi

Post 03 Jun 2013, 13:36

Lastan » wrote:Šteta što ignorirate nodensa jer i njegovo "trolanje" ima dosta zanimljivih argumenata.

Je l' u vezi jebavanja životinja?

Prilično sam 'širokopojasna' po raznim pitanjima, ali ovo gore tu svakako ne spada. Moguće je nodens veoma elokventan, argumentativan, možda čak i iberznalac u nekim područjima, možda čak i genijalac, ali me likovi poput njega presanu zanimati istog trenutka kada u njihovim upisima samo naslutim natruhe podržavanja nasilja.

Ima ovdje, kao i tamo :D , sasvim dovoljno pametnih, duhovitih i zanimljivih nickova koje sa zanimanjem pratim, a nisu bebe i damice po pitanju izražavanja svog mišljenja ili odgovaranja sugovorniku. Često se sugovorniku obraćaju ovako :snajper: i ovako :clint:, a stavove suprotstavljaju ovako :daz:.

Ali zagovaranje nasilja, odnosno, mog poimanja nasilja, eto, kod mene ne prolazi.

Bojim se da smo sada već u offu, iako je meni moja beštijica član obitelji, pa sam se oglasila "U ime (člana) obitelji" :zubo:
Lyla

Post 03 Jun 2013, 13:49

Euklid » wrote:

Ja moram priznat da mi je pomaknuo percepciju u jako zanimljivom smjeru. :S
Sad idem stalkat ostale mu upise. :D
nodens

Post 03 Jun 2013, 13:56

azizi » wrote:

Je l' u vezi jebavanja životinja?

Prilično sam 'širokopojasna' po raznim pitanjima, ali ovo gore tu svakako ne spada. Moguće je nodens veoma elokventan, argumentativan, možda čak i iberznalac u nekim područjima, možda čak i genijalac, ali me likovi poput njega presanu zanimati istog trenutka kada u njihovim upisima samo naslutim natruhe podržavanja nasilja.

Ima ovdje, kao i tamo :D , sasvim dovoljno pametnih, duhovitih i zanimljivih nickova koje sa zanimanjem pratim, a nisu bebe i damice po pitanju izražavanja svog mišljenja ili odgovaranja sugovorniku. Često se sugovorniku obraćaju ovako :snajper: i ovako :clint:, a stavove suprotstavljaju ovako :daz:.

Ali zagovaranje nasilja, odnosno, mog poimanja nasilja, eto, kod mene ne prolazi.

Bojim se da smo sada već u offu, iako je meni moja beštijica član obitelji, pa sam se oglasila "U ime (člana) obitelji" :zubo:
Ja sam se eksplicitno ogradio od seksualnog nasilja...

Moram samo dodati da je interesantna ta fora s naglašavanjem 'nasilja' (pogotovo seksualnog) nad životinjama, u civilizaciji koja pobije 100 milijardi životinja godišnje za razne svrhe. Posve legalno. :ne zna:
Eks

Post 03 Jun 2013, 14:33

Jebatga, nodense, da skratim priču jer nemam vremena, meni se sama činjenica da se u 21. stoljeću o homoseksualcima uopće govori kao bolesnicima gadi na mnogo razina. Eto, možda je iracionalno, možda je suviše emotivno, ali onako mi se iz dna duše gadi. Možda mi je opran mozak, a možda je i vama koji to mislite jer dovoljno je biti malo više udesno ili se rodit di je sav svijet malo više udesno i ići niz struju da bi ih smatrao bolesnicima. Tako da, nećemo s ovim nikako na zelenu granu. Ti osjećaš gađenje i fobiju spram njih, a ja spram tvog stava. I to se nikad neće promijeniti. Uvijek ću smatrati bolesnijim stav da su oni bolesni nego što ću ikad prihvatiti da jesu. :ne zna: A gle čuda, nisam lezba. Jednostavno mi se koncept nazivanja homićima bolesnicima ogadio kroz godine. I smatram da si nitko inteligentan ne bi smio dopustiti takav stav, ali opet, eto, dopuštam da mislite drukčije. No i dalje mi se takav stav gadi.

Apropo bolesnika, evo nešto za razmišljanje
Eks

Post 03 Jun 2013, 14:40

azizi » wrote:

Hvala, Euklide, na utjesi. :)

Znači, nodensa nadalje ignoriram, jer nije pobornik samo jebavanja zdrave ovce i kobile, već i jebavanja u zdrav mozak.

Nodens, ignore! :closed:
Nije trol. A i ne znam šta se čudite, takve argumentacije ko i korova, posvuda je možeš pročitati. Samo on to malo elokventnije elaborira.
..a unda
Undaminator

Post 03 Jun 2013, 14:41

nodens » wrote: Joj undice.

Govorim ti koliko je nesuvislo tvrditi da je 'ugrožavanje' životinja nekakav 'problem', kad se govori o zoofiliji. Jer da je ugrožavanje interesa životinja zaista ikome problem, ne bismo tamanili 100 milijardi životinja godišnje, nego bismo činili sve što je moguće da taj broj smanjimo na što manji iznos.

Imaš problema s praćenjem te logike, možda? :cerek:
..naravno da imam. :kokice: ..ni to mi nije problem rec.
. kao sto jest problem tamanjenje sto miljardi ili koliko vec, zivotinja godisnje, kao sto jest problem da se tu nesto promijeni, kao sto jest problem da tu covjek svjesno najvjerojatnije nece nesto promijenit u skoroj buducnosti, kao sto jest problem da to nije problem, kao sto jest problem da je covjek sam sebe ipak klasificirao i definirao kao (i) zivotinju..

mislim da polazimo od sasvim drugacijih i postavki i pretpostavki.

Da ti ponovim? Problem sa zoofilijom NIJE u nikakvom fuckin' ugrožavanju životinja, jebote led! Jesmo li maloumni? Ne, ovca neće imati nikakve 'traume' od realtivno bezbolnog penetriranja dotične. Još manje će pas imati 'traume' od lizanja neke žene, jel. A čak i da ima (što je daleko od 'dokazanog') ne može me uvjeriti nitko da ga to zaista 'brine', ako ga ne brine život istih tih životinja u industrijskim pogonima gdje zobaju hranu i čekaju da ih se zakolje. Mislim da bi svaka ovca preferirala da je naguzi neki pastir na proplanku, nego da živi u 2x2 i čeka klanje. Dakako, nemam 'dokaza' za tu tvrdnju. :rolleyes:
mislim, ko kaze da ovca nece imat traume? mozda oce, mozda nece. ti tvrdis da nece, ja nisam siguran. ti znas, ja se pitam, sumnjam. ti si siguran u ono sto govoris, ja nisam. neki bi rekli, nazalost si siguran.. :zubo:
Nije to uopće 'povezivanje', nego navođenje konteksta. Tvrdim da problem sa zoofilijom nije nikakvo 'ugrožavanje' životinja, da to doslovno nikome ni ne pada na pamet osim ideologijom zadojenim liberalima. Inače je svima intuitivno jasno u čemu je problem sa zoofilijom.

pa eto, navodjenje konteksta. tvoja slika jedinstva prostora i vremena je drugacija od moje, lineranija, kako sam vec rekao. tvoj kontekst je da promatras proces od seksa do klanja, tom metodom, metodologijom tim slikama, empirijom, dedukcijom, analogijom, logijom, okruzenjem.
za mene nema nikakve bitne razlike izmedju tvoje tvrdnje ili navodjenja konteksta..kako god ti prikladno setas distinkcije od jednom drugom i jednom od drugog, i onog opojednostavljenog kontekstualiziranja..kad volje, volje, kad ne volje, zakolje. :D

narocito kad se taj logicki kontekst zavrsava kontekstualiziranim zakljuckom..inace je svima jasno i to intuitivno. ne mogu ne reci da se tu ocito radi o pobjedi logike. ok, unutar neke samozadovoljne konstrukcije, ali ocito neke logike, koja se bazira..jel moram ponavljat..na intuiciji koja cak nije ni sazrela kao ideja pred hipotezu, vec je odmah postala aksiomatski, opcejasni real objektivni cinjenicki, opcezdravorazumski zakljucak koji ce se, valjda, pretpostavljam, ocekujem, perpetuirati argumentiranjem samog sebe. :D

i ne znam cemu taj zadojivacki liberalizam..daj ga usuprotni, slobodno mi neoliberalisticki kazi koja bi to bila strana koje nije zadojena? razumski intuitivno konzervativna? :D

Ček, kako znaš da nisam potpisao peticiju? :misli: Mislim, zbilja nisam, ali ne sjećam se da sam to napisao ovdje. :misli:
..intuitivno znam. :kokice: ocito podcjenjujes intuiciju. kad nije tvoja. i opca.. :D

a mozes i uvijek sumnjat da ja znam nesto vise o tebi nego sto ti mislis da znam. ne znam, barem ne van ovog sto ti ovdje pises, ali ..jesi li bas siguran da je to bas tako. jel osjecas mozda neku potrebu da ipak provjeris jel te neko prati, a? :unda: :kokice:
:D
Enivej, ti stalno hoćeš pokazat nepostojanje neke 'praktične' posljedice terminologije. Probaj shvatiti da nije sve u 'praktičnosti'. Nema neke ogromne praktične koristi od nazivanja svih mogućih vrsta kukaca nekakvim latinskim imenima. Nego ljudi imaju potrebu za suvislom terminologijom.
kao mujo u psihijatra.. pa ko kome pokazuje termin. :D

samo zelim rec da onaj tko zeli zaista biti odan moci terminologije, bude malo iskren prema sebi, dosljedan i da pokusa tu terminologiju koristiti tako da ona koristi komunikaciji, a ne da se zadovolje hermeticna pravila komunikacije unutar nekog kruga, terminoloski opisanog kao srodnog, a vanm tog kruga se koristi kao sila kojom se vrsi namjerna diskomunikacija.
uostalom, ne jedan student obdaren nekom terminologijom, pao je na nekom ispitu nakon sto mu je bilo postavljeno pitanje..sto je to termin. a ima i prica da se jedan, samouvjereno ponavljajuci ispit, pohvalio da je naucio sto je to termin, izrekao neku definiciju, terminoloski besprijekornu i..opet pao radi tog termina nesretnog. polozio je kad je shvatio i ostvario komunikaciju. :D

za nekoga je termin kraj misli, za mene tek jedan od pocetaka.. a ti imaj porebe koje zelis, slobodno se opusti, cak i intuitivno kad zelis reci nesto sto ti je terminolski neizrecivo. :D

baj d vej, ne znam jel sad prigodno da to kazem, ali u okviru ove teme, pa onda i peticije, pa onda i homoseksualnosti, pa onda mozda i seksualnosti, od pocetka mi je nesto bilo neharmonicno u koristenju argumenta da se homoseksulanostz moze naci i kod tih, nekih, ostalih vrsta, pa da se onda to koristi kao pokazatelj da je homoseksulanost prirodna.
ono, potpuno nepotreban argument, ako ne i sto drugo, sto se mene tice..
jel postoji nesto kao ..prazan argument? e, ako postoji, onda je to to. :D
Eks

Post 03 Jun 2013, 14:49

I ova logika s klanjem, matereti, kao, koljemo ih pa ajmo ih i jebat. :facepalm: :S
Štaviše, zadnji seks prije klanja, recimo. Bogomoljka style.
elma

Post 03 Jun 2013, 14:52

Eks

Post 03 Jun 2013, 14:55

Samo, ovca ne zna govoriti pa teško da će ikome reći bi li radije bila jebana ili zaklana. Kako tome doskočiti? Možda bi neka ćudoredna ovca radije umrla kao djevica?
azizi

Post 03 Jun 2013, 15:02

ex anais » wrote:Jebatga, nodense, da skratim priču jer nemam vremena, meni se sama činjenica da se u 21. stoljeću o homoseksualcima uopće govori kao bolesnicima gadi na mnogo razina. Eto, možda je iracionalno, možda je suviše emotivno, ali onako mi se iz dna duše gadi. Možda mi je opran mozak, a možda je i vama koji to mislite jer dovoljno je biti malo više udesno ili se rodit di je sav svijet malo više udesno i ići niz struju da bi ih smatrao bolesnicima. Tako da, nećemo s ovim nikako na zelenu granu. Ti osjećaš gađenje i fobiju spram njih, a ja spram tvog stava. I to se nikad neće promijeniti. Uvijek ću smatrati bolesnijim stav da su oni bolesni nego što ću ikad prihvatiti da jesu. :ne zna: A gle čuda, nisam lezba. Jednostavno mi se koncept nazivanja homićima bolesnicima ogadio kroz godine. I smatram da si nitko inteligentan ne bi smio dopustiti takav stav, ali opet, eto, dopuštam da mislite drukčije. No i dalje mi se takav stav gadi.

Apropo bolesnika, evo nešto za razmišljanje

Reč da bi dodala! :S :S :S

Hvala za link! Imam jednu mušteriju za njega, samo se bojim da bi se lik ili psihički polomio nakon čitanja ili bi, pak, mene polomio, pa će ostati samo za moje oči. :D I tom su liku, kao što negdje napisah, homoseksualci blatni i sigurno je potpisao peticiju "U ime obitelji", a rasprdio svoje dvije. A kao živi po Božjem i biblijskom nauku od rođenja.

Da me se krivo ne shvati, nemam ništa protiv višestrukog rastavljanja, ako već drugačije ne ide, ali imam protiv uskogrudnosti i pronositelja 'jedine istine', ma s koje strane dolazili.
Lyla

Post 03 Jun 2013, 15:04

ex anais » wrote:I ova logika s klanjem, matereti, kao, koljemo ih pa ajmo ih i jebat. :facepalm: :S
Štaviše, zadnji seks prije klanja, recimo. Bogomoljka style.
Vidis, ja sam ovaj argument shvatila drugacije.
Da neprihvacanje zoofilije potpada pod kategoriju zgrozenosti, ergo gadjenja prema samog cinu koji u toj definiciji degradira humano, (prije to nego da neprihvacanje dolazi kao posljedica brige za dobro zivotinja)
Meni je to interesantan argument, a nisam za izmjenu ustava. :D
azizi

Post 03 Jun 2013, 15:09

ex anais » wrote:Samo, ovca ne zna govoriti pa teško da će ikome reći bi li radije bila jebana ili zaklana. Kako tome doskočiti? Možda bi neka ćudoredna ovca radije umrla kao djevica?
:S

:rofl: :lol: :rofl:

Ako ovako nastaviš, uzimam te za ženu, bez obzira što se tamo kolektivno nudiš undi i tako te spasim od bolesnog poroka poligamije :o

Eks

Post 03 Jun 2013, 15:14

azizi » wrote:

Reč da bi dodala! :S :S :S

Hvala za link! Imam jednu mušteriju za njega, samo se bojim da bi se lik ili psihički polomio nakon čitanja ili bi, pak, mene polomio, pa će ostati samo za moje oči. :D I tom su liku, kao što negdje napisah, homoseksualci blatni i sigurno je potpisao peticiju "U ime obitelji", a rasprdio svoje dvije. A kao živi po Božjem i biblijskom nauku od rođenja.

Da me se krivo ne shvati, nemam ništa protiv višestrukog rastavljanja, ako već drugačije ne ide, ali imam protiv uskogrudnosti i pronositelja 'jedine istine', ma s koje strane dolazili.
Stvar je samo u tome da nešto što unaprijed odriče prava nekoj skupini zbog njenih urođenih značajki ne može biti humano, a bome ni zdravo. A kako se od "zdravih" (iako je upitno što je i tko savršeno zdrav i koliko možeš biti zdrav sa stavovima koji truju tebe i okoliš) očekuje da rezoniraju zdravo onda očekujem i onaj minimum svijesti o konotacijama toga da nekoga proglasiš bolesnim i tako daš uragan u leđa svjetini koja također dijeli tvoj stav, ali bi bome potegla sve moguće mjere da se tim stavom okoristi na način da te ljude ukopa u grob do kraja. Kao da nisu dovoljno ukopani. I ne pušim fore o objektivnosti jer nitko od nas oko takvih stvari nije objektivan. Svako gnušanje, svaka potreba da se uopće izrazimo o nečem tako osjetljivom nosi određenu razini angažmana. Dobro je rekla Mima u Nu2, kad bi ljudi imali prijatelje homoseksualce možda bi shvatili da nisu troglave nakaze il šta već nego ljudi kao i mi. A možda bi bome i shvatili da njihove traume prouzrokuje upravo to društvo koje salonski raspravlja o njihovoj "bolesti". Kad vidim koliko nesreće ljudima donosi to laprdanje i da će neki dječak ili curica proplakati djetinjstvo mrzeći sebe i šibajući se kao bolesnika, meni se eto riga. I ne mogu si pomoći. I kad bi svi malo više emotivno shvaćali potrebe ljudi oko nas možda ih ne bi jednim potezom ruke nastojali dokinuti. A nastojimo. Nažalost.

Ja sam uvijek za to da se ljude tretira prema njihovoj izgrađenosti. Onaj tko se izgradio u smjeru da drugima nastoji učiniti, makar neposredno, zlo, od mene zaslužuje etiketu, odnosno imenovanje onog što radi. I to je bitno različito od ocjene nekog čim se rodio i kakav se rodio. Jer čovjek koji diskriminira je to odabrao. Bit ću bezobrazna pa reći da peder ponekad i jest odabir, kad je karakterna osobina. A pederski je diskriminirati ljude ili doprinositi njihovoj diskriminaciji.
I ne mogu ne upozoriti na to. Nodens neće nikog mlatnuti, ali će neki krkan nošen njegovom istinom krenuti cipelariti "bolesnika".
Pravo na vlastito mišljenje je kul. Manje je kul kad to mišljenje krene biti u službi diskriminirajuće propagande.
  • Information