Trkeljaši(ce) rješavaju zločine
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 33 times
Krimići nikoga ne zanimaju, šteta. Da se prebacimo u stvarni svijet? Tko je najviše ukrao u pretvorbi i privatizaciji, ha?
Ovaj problem, barem kako ja to vidim, nudi argumente za obje mogućnosti. I obje imaju nedostatke. Tko je prevrnuo stolac? Tko je srušio stvari? Tko je razbio bocu? Zašto iz klimatizacijskog uređaja curi voda, što znači da radi - kraj otvorenog prozora? Odgovor ne glasi: "Najslabija karika!"
S druge strane, čovjek koji bježi možda se bojao. Ako nije najobičniji prolaznik ili džoger. Što ako je mrtvac najprije pod stresom porazbijao pola ureda, a onda izvukao pištolj i počeo mahati njime? Zašto je "klima" probušena metkom, je li pištolj opalio slučajno ili namjerno, dok je ovaj divljao?
Ovaj problem, barem kako ja to vidim, nudi argumente za obje mogućnosti. I obje imaju nedostatke. Tko je prevrnuo stolac? Tko je srušio stvari? Tko je razbio bocu? Zašto iz klimatizacijskog uređaja curi voda, što znači da radi - kraj otvorenog prozora? Odgovor ne glasi: "Najslabija karika!"
S druge strane, čovjek koji bježi možda se bojao. Ako nije najobičniji prolaznik ili džoger. Što ako je mrtvac najprije pod stresom porazbijao pola ureda, a onda izvukao pištolj i počeo mahati njime? Zašto je "klima" probušena metkom, je li pištolj opalio slučajno ili namjerno, dok je ovaj divljao?
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 14 times
Meni recimo pola tih detalja koje si naveo nije upalo u oko. Klimu iz koje kaplje primijetila sam tek nakon što si ju spomenuo. Ono što sam ja najprvo pomislila jest da si je lik prosviro glavu zbog onog strmopižđućeg grafikona na lijevom zidu.
E, a ako mu se još i klima pokvarila....
Edit: di ti vidiš bocu
E, a ako mu se još i klima pokvarila....
Edit: di ti vidiš bocu
- Stitch
- Head Honcho
Ispod "klime". Vidi se mrlja na zidu i razbijeni ostaci - grlić, veće i manje krhotine stakla...
Inače, moj dojam suprotan je tvome. "Klima" je teško mogla metkom biti probušena ako je posrijedi samoubojstvo, jer pištolj ide ili pod bradu ili na sljepoočnicu. Strop se ne vidi, a na zidu nema traga od metka.
Namještaj sugerira da su unutra bile dvije osobe. A možda i tri ako su stolici naknadno doneseni. Ne uklapaju mi se u interijer.
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Oukej, meni je to izgledalo kao kvaka razvaljenog prozora
Slažem se, fleka na zidu ovako ima više smisla
Imaš li rješenje? Kako ćemo znati što se desilo? Ima li ovaj neobičan logo pravde?? s unutarnje strane stola ikakve veze sa 'slučajem'. Je li 'unesrećeni' možda odvjetnik kojeg je, nakon žestoke borbe??, koknuo onaj 'bjegunac' i namjestio da izgleda kao samoubojstvo??
Slažem se, fleka na zidu ovako ima više smisla
Imaš li rješenje? Kako ćemo znati što se desilo? Ima li ovaj neobičan logo pravde?? s unutarnje strane stola ikakve veze sa 'slučajem'. Je li 'unesrećeni' možda odvjetnik kojeg je, nakon žestoke borbe??, koknuo onaj 'bjegunac' i namjestio da izgleda kao samoubojstvo??
- Stitch
- Head Honcho
Nemam rješenje, potražit ću ga naknadno. Mislim da je na drugoj strani netko nešto potpisivao, zbog položaja olovke. Ali ne znam tko je pomeo stvari sa stola, ta osoba ili mrtvac. Ako je ubojstvo, onda ona. Ako nije, onda vjerojatno mrtvac. Kako ti to zvuči?scarletlemur wrote: ↑14 Jan 2021, 21:46Imaš li rješenje? Kako ćemo znati što se desilo? Ima li ovaj neobičan logo pravde?? s unutarnje strane stola ikakve veze sa 'slučajem'. Je li 'unesrećeni' možda odvjetnik kojeg je, nakon žestoke borbe??, koknuo onaj 'bjegunac' i namjestio da izgleda kao samoubojstvo??
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Pretpostavljam da s kompa imaš bolji pregled detalja nego ja na mobitelu, ipak, položaj olovke možda je slučajan, obzirom na ostatak 'razmještenog' - reći ćemo- ureda.
Zanimljiva igra, inače briljiram u escape room-ovima, pa su moja razmišljanja više usmjerena na dekodiranje simbola neg na položaj predmeta
Zbilja me muče ona vaga i onaj grafikon
Zanimljiva igra, inače briljiram u escape room-ovima, pa su moja razmišljanja više usmjerena na dekodiranje simbola neg na položaj predmeta
Zbilja me muče ona vaga i onaj grafikon
- Stitch
- Head Honcho
Nemam pojma što vaga označava, ali grafikon je najjači argument za samoubojstvo. Problem je što je možda jedini.
Ne vidim dobro ulaznu ranu, nažalost. Sve se može i drukčije protumačiti, da je to netipično samoubojstvo, iskosa, pa je metak oštetio "klimu".
Curi li ona zato što je pogođena ili zato što pojačano radi kraj otvorenog prozora?
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Pretpostavljam da otvoreni prozor ne bi bio uzrokom tolike baš kondenzacije
Što se rane pak tiče, premalo je to krvi za pucat si u sljepoočnicu??
Što se rane pak tiče, premalo je to krvi za pucat si u sljepoočnicu??
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Jebote, možda je još živ onda
Hajmo reći da porazbacan brokerski?? ured sugerira da je došlo do makljaže. Da je ubijeni?? poznavao napadača budući ga je dočekao raskomoćen (bez sakoa, opuštene kravate), da je do homicida došlo neplanirano (zbog neočekivanog kraha ZSE) te je ubojica u panici pokušao inscenirati samoubojstvo, nakon čega je pobjegao kroz prozor. Ubijeni je, kako doznajemo iz medija , bio član tajne masonske lože Novih Pravednika
:CSI:
Hajmo reći da porazbacan brokerski?? ured sugerira da je došlo do makljaže. Da je ubijeni?? poznavao napadača budući ga je dočekao raskomoćen (bez sakoa, opuštene kravate), da je do homicida došlo neplanirano (zbog neočekivanog kraha ZSE) te je ubojica u panici pokušao inscenirati samoubojstvo, nakon čega je pobjegao kroz prozor. Ubijeni je, kako doznajemo iz medija , bio član tajne masonske lože Novih Pravednika
:CSI:
- scarletlemur
- atomski zdesna!
A točan odgovor je?
Daj još, daj još!
Daj još, daj još!
- Stitch
- Head Honcho
- atomski zdesna!
Ja i FB, izgleda neću nikad saznat jesmo li bili na dobrom tragu :Inspector Clouseau:
- Stitch
- Head Honcho
Registriraj se, ne mogu ti 1500 komentara prepričati.
Što misliš primjerice o ovome?
Što misliš primjerice o ovome?
Murder!
He's a lefty, laptop and glass of whiskey on the left side of table.
Window is open so the murderer escaped, chair is flipped and there's mess everywhere so definately MURDER!
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Ovo da je lik ljevak mi totalno nema smisla. Kad ga rabim, i meni računalo slijeva stoji, no dobro, ja ionako pomalo ulijevo naginjem
E sad, ubojstvo nožem u ženskom toaletu, ako zanemarimo karikature proroka Muhameda, mislim da možemo isključiti muslimanku
Bilo bi preočito, plus, fali joj nož sa stola i tanjur je prazan.
E sad, ubojstvo nožem u ženskom toaletu, ako zanemarimo karikature proroka Muhameda, mislim da možemo isključiti muslimanku
Bilo bi preočito, plus, fali joj nož sa stola i tanjur je prazan.
- Stitch
- Head Honcho
A čime jede tip broj četiri, vilicom? I njemu fali nož, a najbliži je vratima. Muslimanka, koja bi jedina išla u ženski zahod, uopće ga ne vidi. Ne bi joj sumnjivo bilo da tamo pođe.
Lik broj dva nema vilicu, jede prstima. Katastrofalna posluga, kakav je to restoran?!
Lik broj dva nema vilicu, jede prstima. Katastrofalna posluga, kakav je to restoran?!
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Da, u pravu si, situacija s beštekom je pomalo zbunjujuća. Mislim da možemo isključiti osobe 2 i 3. Četvorka je možda mrvicu preblizu vratima wc-a da bi tako mirno preživao netom nakon ubojstva, pa mi preostaje br. 1. Zašto? - pojma nemam, al mi je sumnjiv
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Znači, slažemo se da ja taj 'sumnjivi' glavni sumljivac? Da je koknuo babu i vratio se za stol dovršit obrok kako ne bi pobudio sumnju ostalih, a strateški je odabrao mjesto bliže vratima da - ukoliko nastane pomutnja- nestane u vidu magle. Nitko od prisutnih ne bi ga mogao opisati ni identificirati, osim možda konobara, a oni ionako više pamte narudžbe neg lica gostiju.
Motiv: Raskoljnikov kompleks
E da, zašto brko sjedi za stolom sa samo jednom stolicom?
Motiv: Raskoljnikov kompleks
E da, zašto brko sjedi za stolom sa samo jednom stolicom?
- Stitch
- Head Honcho
Slažemo se da je sumnjiv. Ostavio bih sve opcije otvorenima jer...
... taj brko nosi crvenu košulju, na kojoj se krv ne vidi, nema noža na stolu i najbliži je vratima. A sad mi kažeš da je možda sjedio s tom ženom - i onda premjestio stolac.
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
C'mon, nosi crvenu košulju na kojoj se krv ne vidi??
Zgrušana/osušena krv zbog željeza u hemoglobinu poprima smećkastu boju, a obzirom na kolinje u toaletu, smećkaste bi mrlje itekako postale vidljive, čak i na crvenoj košulji
Zgrušana/osušena krv zbog željeza u hemoglobinu poprima smećkastu boju, a obzirom na kolinje u toaletu, smećkaste bi mrlje itekako postale vidljive, čak i na crvenoj košulji
-
- Information
-