Pozdrav s putovanja
I ja sam na mančesterskom aerodromu vidio nekih 5-6 Thomas Cookovih aviona, poredanih, u mraku, ... 
Tamo je i veliki TC-ov hangar, a fotku "armije spasa" koja čeka evakuirane turiste s bočicama vode i grickalicama sam i objavio.
Tamo je i veliki TC-ov hangar, a fotku "armije spasa" koja čeka evakuirane turiste s bočicama vode i grickalicama sam i objavio.
Kad smo kod toga zar ljudi nemaju sredstava da se sami vrate kući makar iz Europe? Jer i čekanje na evakuaciju košta, netko možda ima i poslovne obaveze...
Na stranu bankrot može se i zakasniti, zanima me koji je vaš plan za slučaj da zakasnite na let za povratak kući?
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Nije ovdje da ljudi nemaju para, nego u UK imaš zaštitu, gdje ti država garantira da ćeš biti besplatno vraćen u domovinu.
The Air Travel Organisers’ Licensing scheme (ATOL) provides financial security to travellers booking package trips with UK travel companies. The scheme was introduced in 1973 to prevent travellers from being left without assistance or at a financial loss, if their travel company were to cease trading.
ATOL is able to provide this assistance by requiring ATOL holders to pay a fee for each traveller, which is held in a fund managed by the Air Travel Trust. This fund is used to refund, repatriate or reimburse travellers for the cost of repaying for the affected parts of their trip.
The Air Travel Organisers’ Licensing scheme (ATOL) provides financial security to travellers booking package trips with UK travel companies. The scheme was introduced in 1973 to prevent travellers from being left without assistance or at a financial loss, if their travel company were to cease trading.
ATOL is able to provide this assistance by requiring ATOL holders to pay a fee for each traveller, which is held in a fund managed by the Air Travel Trust. This fund is used to refund, repatriate or reimburse travellers for the cost of repaying for the affected parts of their trip.
Samo ako to potraje dok te ne vrate moglo bi biti skuplje čekanje nego povratak redovnom linijom a o poslovnim obavezama da ne govorimo. Isto tako, ako nema puno pogođenih putnika, možda bi bilo jednostavnije i jeftinije da se putnici sami vrate a ovi da im povrate troškove.
Ali rekoh još prije, NA STRANU TO, što ako zakasniš na avion?
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- Prolaznica
Pozdrav iz Beiruta

collect moments, not things
- chillout23
- Been thanked: 2 times
Predivno 
Pozdrav i vama dvoje
Pozdrav i vama dvoje
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Zato dolazim 3 sata ranije cak i ne letove unutar eu i kad nemam prtljaguneno1966 wrote: ↑04 Oct 2019, 08:38Samo ako to potraje dok te ne vrate moglo bi biti skuplje čekanje nego povratak redovnom linijom a o poslovnim obavezama da ne govorimo. Isto tako, ako nema puno pogođenih putnika, možda bi bilo jednostavnije i jeftinije da se putnici sami vrate a ovi da im povrate troškove.
Naravno, svatko bi trebao imati sredstava da si organizira put kući, možda to neće biti samo avio karta nego i smještaj, taxi...ali sumnjam da je kod svih tako. Jednom je sa nama išao frend sa ženom imali su skupa možda par sto eura. Istina jest da su računali na moje kartice ali trebali su imati i vlastiti plan.Niko wrote: ↑07 Oct 2019, 14:43Zato dolazim 3 sata ranije cak i ne letove unutar eu i kad nemam prtljagunije mi tak veliki problem sjedit na aerodromu
bolje nego da imam stres. Al da bas nekim slucajem zakasnim a neznam.. lovil bi najjeftiniju sljedecu opciju pa cak i sa 3 presjedanja ako treba. U vezi poslovnih obveza vecinom putujem kad mi sezona zavrsi pa imam vremena, da bas moram na posel ah javil bi i kupil prvi let, kolko god da on kostal(unutar eu nisu tolko ipak lude cifre)
Inače meni je veći stres odlazni let nego povratak. Ne živim blizu aerodroma tako da to znači 200+ km vožnje na neki strani aerodrom gdje se po putu može svašta desiti do onog najgoreg- kvara na autu. Ja uzmem lufta oko 1-1,5 h prije otvaranja šaltera dakle imao bi oko 2-2,5 h za dejstvovanje. Vidio sam da ima servis za moj auto blizu aerodroma tako da bi me u ta dva sata vučna služba mogla odbaciti na aerodrom a auto u servis. Ako se ništa ne dešava kako se približavam aerodromu pokušavam taj višak potrošiti sporijom vožnjom, stanem na kavu...
Razmišljao sam i o totalnom osiguranju da krenem večer prije i prespavam negdje blizu aerodroma.
Jedino je problem ako se moraš čekirati na šalteru a loža je na airside. btw. ja sam jednom došao totalno prerano tako da je aerodrom bio zatvoren.
Inače bezobrazno je što ovo ne rade i oni što se čekiraju online nego dođu u zadnji tren i naprave gužvu na security.
neno1966 wrote: ↑08 Oct 2019, 08:39Jedino je problem ako se moraš čekirati na šalteru a loža je na airside. btw. ja sam jednom došao totalno prerano tako da je aerodrom bio zatvoren.
Inače bezobrazno je što ovo ne rade i oni što se čekiraju online nego dođu u zadnji tren i naprave gužvu na security.
Ja sam imal jenput presjedanje od 4sata i tolko se zabuljil od dosade u telefon i laptop da su me zvali na razglas za ukrcaj
- Prolaznica
Pozdrav iz Bruxa
collect moments, not things
Pozdrav sa Krfa.
Samo blic pitanje, skoro sam siguran da može al da na bi bilo iznenađenja
u Albaniju možemo sa osobnom?
Samo blic pitanje, skoro sam siguran da može al da na bi bilo iznenađenja
Thanks. Danas smo zakasnili na trajekt
info ako nekome zatreba, parkirali cca kilometar od luke, stigli na vrijeme do nje pa nas vratili kilometar natrag jer karte se ne kupuju kod luke nego kilometar od nje
uglavnom ostalo nam 15 minuta pa nam rekli da nećemo stići jer samo kontrola traje 10 minuta. Uglavnom ako krenete trajektom iz Krfa ne tražite karte na logičnim mjestu nego u agencijama puno prije luke. Možda ćemo probati opet sutra.
-
- Information
-