Pozdrav s putovanja
- Tyrion Lannister
Pozdrav iz Londona.
P.S. hvala onima koji su dali savjete!
P.S. hvala onima koji su dali savjete!
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Bome, ja sam se nekidan vraćala preko MUC. Pa to čudo je ogromno.
Doduše, prije sam uvijek presjedala s istog terminala pa nisam ni doživila pošteno koliko je velik taj aerodrom a sada sam išla sa T1 na T2 i ima tu dva dana jahanja.
Nije bas bilo ok u MUC, opet trcanje. Dobro da su kasnili s boardingom radi informatike pa sam dosao do daha prije ulaska. Ostave me na K a morao sam na G17 
S onim automatskim vlakom sam morao ici dio puta.
Zasto uopce prodaju karte s takvim razmacima na takvim megaaerodromima???
Netko tko ne moze biti brz tesko bi stigao.
S onim automatskim vlakom sam morao ici dio puta.
Zasto uopce prodaju karte s takvim razmacima na takvim megaaerodromima???
Netko tko ne moze biti brz tesko bi stigao.
Istina, 25 minuta su mi nudili u Beču jednu kartu. 
Uz pravilo da se avionu ne računa kao kašnjenje ako dođe +/- 15 minuta u odnosu na red letenja, to znači da se može dogoditi da imaš samo 10 minuta, koliko je rok kada se pred let obično zatvaraju gejtovi. Dakle, može se dogoditi da avion "stigne na vrijeme", kašnjenje na drugi let je tvoja odgovornost, a stići ne možeš ni teoretski.
Uz pravilo da se avionu ne računa kao kašnjenje ako dođe +/- 15 minuta u odnosu na red letenja, to znači da se može dogoditi da imaš samo 10 minuta, koliko je rok kada se pred let obično zatvaraju gejtovi. Dakle, može se dogoditi da avion "stigne na vrijeme", kašnjenje na drugi let je tvoja odgovornost, a stići ne možeš ni teoretski.
Stvarno, tko bi bio kriv sto nisam stigao trceci stici na drugi vezani let jer su me ostavili miljama daleko?
Ovisi o detaljima, svaki aerodrom ima svoj propisani Minimum Connection Times (MCT) koji onda aviokompanije mogu jos modificirati ako zele. Kompanija priznaje svoj MCT i ako uzmes kartu na kojoj je pauza manja od toga, ides na vlastitu odgovornost, ako uzmes veci od toga (i naravno vezane karte) onda su oni duzni se pobrinuti za tebe. Problem je najveci otkriti koji je MCT za pojedini aerodrom/kompaniju tako da znate kako stojite. Ljudi na gateu vide od kud im dolaze putnici, i sigurno ce cekati neko razumno vrijeme da svi stignu.
-
- Information
-