Chat

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 31 May 2020, 10:15

Koristio sam već taj vlak do tršćanskog aerodroma, ali u kombinaciji sa svojim autom.

Imali smo let iz Trsta, a povratak u Veneciju. Pa smo ostavili auto u Veneciji, vlakom se prebacili do tršćanskog aerodroma i doletjeli nazad do svog auta. ;)

Niko
Has thanked: 156 times
Been thanked: 25 times

Post 31 May 2020, 15:08

Slazem se za Trst. I meni je iz Varazdina lakse organizirat se sa flixbusom nego sa Goopti. I uvijek sam korist bus za Trst. Problem mi je Venecija jer je previse presjedanja. Goopti opcenito mi ne odgovara kad sam iz Varazdina. Jos mi je nekak najdraza Budimpesta cak i da trebam prespavat jeftin je smjestaj
nasmijanonebo
Been thanked: 10 times

Post 31 May 2020, 16:17

Nvnk, auto si ostavio u Trstu :), a ne u Veneciji.
sandra555
Has thanked: 11 times
Been thanked: 11 times

Post 31 May 2020, 16:25

Mislim da ne, da je ostavio auto u Veneciji jer mu je tamo bio povratni let
nvnk

Post 31 May 2020, 16:37

Da, auto sam ostavio u Veneciji.

Doduše, vlakom se jesam vozio iz Venecije i iz Trsta, jer smo, kako to biva kad se ide na tekmu, zbog koje pive viška fulali izlaznu stanicu, pa smo morali to ponovit u kontra smjeru. :zubo:

Od vlaka do gejta smo trčali, srećom je avion nešto malo kasnio u polasku. :p
Niko

Post 01 Jun 2020, 11:38

Nije bas jasno ovo sta pise: Građani Europske unije koji nisu iz deset zemalja koji mogu ući u Hrvatsku moraju imati poseban razlog za ulazak u naši zemlju.

Postupak je takav da prilikom dolaska na graničnom prijelazu uz onu standardnu proceduru koja je bila i prije pojave korona virusa, davanje putne isprave na pregled, sada moraju dati i broj telefona i adresu na kojoj će boraviti u Hrvatskoj

Ja ne kuzim dal se to odnosi samo za EU clanice? Ulazak izvan EU je totalno nemoguc? Znaci netko iz Ukrajine, Rusije, Turske oni ne mogu uci ni pod kojim uvjetima? Ili mogu ali vrijede isti ovi posebni uvjeti?
neno1966
Has thanked: 2 times

Post 01 Jun 2020, 11:46

Niko wrote:
01 Jun 2020, 11:38
Ja ne kuzim dal se to odnosi samo za EU clanice? Ulazak izvan EU je totalno nemoguc? Znaci netko iz Ukrajine, Rusije, Turske oni ne mogu uci ni pod kojim uvjetima? Ili mogu ali vrijede isti ovi posebni uvjeti?
Pa zar nisu vanjske granice eu generalno zatvorene do 15.06.? :misli:
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Niko

Post 01 Jun 2020, 11:47

Mislil sam na putovanje nakon 15.6.
Ovo su upute za nakon 15.6.
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 01 Jun 2020, 12:13

Evo kak je službeno.

Uglavnom, vjerojatno mogu ući i državljani drugih država, ali uz vrlo dobre razloge.
Najbolje je pisat mail na: uzg.covid@mup.hr

Domaći i strani državljani mogu ulaziti i izlaziti u RH uz pridržavanje mjera koje je propisao HZJZ. Hrvatski državljani mogu ulaziti/izlaziti iz Hrvatske zbog takozvanih nužnih razloga. Na povratku ne moraju u samoizolaciju.

Državljani iz zemalja EU mogu ulaziti u Hrvatsku ako imaju opravdane razloge (gospodarske aktivnosti, poslovni sastanci, u budućnosti turisti…). Svaki inozemni građanin dobit će detalje upute kako se mora ponašati u Hrvatskoj – to isključuje mjeru samoizolacije. U svrhu poslovnih sastanaka u Hrvatsku mogu ulaziti i građni država koje nisu u EU. Također, ako imaju hotelsku ili agencijsku rezervaciju, u Hrvatsku mogu ući i turisti. Oni moraju imati potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu koja uključuje:

potvrdu rezervacije smještaja svih pružatelja usluge smještaja/sve vrste smještaja
ugovor o zakupu u kampu
ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma
potvrda o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma
vaucher putničke agencije i dr.
Na granicama s drugim državama hrvatski granični policijski službenici odlučuju o propuštanju građana drugih država – sukladno epidemiološkim mjerama. Strani državljani mogu pisati i na e-mail Uprave za granice (uzg.covid@mup.hr) te pitati ispunjavaju li uvjete za ulazak u RH.

Ako na graničnom prijelazu u namjeri prelaska državne granice na ulasku u RH, dođe strani državljanin koji posjeduje dokumentaciju kojom dokazuje poziv gospodarskog subjekta u RH, ili poziv na poslovni sastanak potrebno mu je omogućiti ulazak u RH, i evidentirati ih u NBMIS pod kategorijom Ostalo i u napomeni napisati Poslovni razlozi. Za te putnike potrebno je upisati mjesto/adresu na kojoj će boraviti, kontakt broj telefona i vrijeme boravka-kada planiraju izlazak iz RH. Članovi njihove obitelji ili djevojke ne mogu ući u RH, osim ako se poziv ne odnosi i na njih.

Dopušta se ulazak u RH osobama koje posjeduju dokumentaciju kojom dokazuje vlasništvo nekretnine koja se nalazi u Republici Hrvatskoj ili plovila (moguće i nositelj leasinga), ili dolaze na sprovod u Republiku Hrvatsku (posjeduje odgovarajuću dokumentaciju kojom to dokazuje). Po zadovoljenju uvjeta, tim stranim državljanima omogućuje se prijelaz državne granice, evidentira ih se te upisuje mjesto/adresu na kojoj će boraviti odnosno na kojoj se nekretnina/plovilo nalazi, kontakt broj telefona i vrijeme boravka-kada planiraju izlazak iz Republike Hrvatske.

U cilju spajanja obitelji omogućen je ulazak u Republiku Hrvatsku. Na graničnom prijelazu je potrebno predočiti dokumentaciju iz koje je nedvojbeno vidljivo da ste supruga/majka… hrvatskog državljanina, npr. vjenčani list..

Hrvatski državljani kao i članovi njihove obitelji koji nemaju hrvatsko državljanstvo ne moraju dokazivati uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku i za ulazak im je dovoljna putovnica ili osobna iskaznica.

Državljanima trećih zemalja (BiH, Srbija…) produžuje se zabrana ulaska na teritorij Hrvatske do 15. lipnja (osim pod posebnim uvjetima). Ta je odluka vezana uz odluku EU.
Niko

Post 01 Jun 2020, 12:27

Vrlo dobar razlog je turizam ili ne? I dalje ne kuzim. Napravili su 3 kategorije, prva onih 10 zemalja iz EU, druga ostatak EU i treca ne clanice EU.... a objasnjenje nikakvo. Ono imam dojam da za sve tri kategorije su svi uvjeti isti. Ili je pisac los pisac ili su pravila nejasna 🤷‍♂️

Ja kuzim to ovak:
Kategorija 1 od 15.6. moze uci onih 10 zemalja iz EU u svrhu turizma
Kategorija 2 od 15.6. Moze uci samo uz poseban razlog a taj poseban razlog u daljnem tekstu je obrazlozen kao gospodarska aktivnost, poslovni sastanak, BUDUCI TURISTI... po cemu je onda razlika izmedu kategorije 1 i 2?
Kategoriju 3 uopce ne nalazim ali ako vrijede ti magicni posebni razlozi dolazimo do toga da su sve tri kategorije pod BUDUCI TURISTI i nema nikakve razlike.
Jesam ja lud ili? 🙈
Nukac
Davorich

Post 01 Jun 2020, 12:36

Državljani 10 zemalja mogu od prošlog petka ulazit u HR bez ikakvih posebnih razloga. Mogu ići samo u shopping, ili se samo prošetati Samoborom.

Svi ostali moraju imati neki posebni razlog - imat kuću ili poslovni sastanak ili imati dokaz da idu turistički.

No za državljane trećih država - to nije baš previše jasno. Zato ti je najbolje pisat na onaj mail i objasnit situaciju.
nvnk

Post 01 Jun 2020, 13:00

Prolaznica wrote:
29 May 2020, 13:16
ajme išla sam baš gledat :facepalm:

imamo karte za Maroko iz VCE za prosinac .... 3000kn cijena povratne vožnje za 2 osobe :facepalm: :facepalm: :facepalm:
U današnjem mailu GoOpti me obavijestio da su otkazali sve grupne (dakle, jeftinije) prijevoze do kraja ove godine. Voze samo privatne, skuplje.

Kao što sam se i nadao, vaučere koje su mi izdali s rokom važenja do 3. mjeseca 2021, produžili su mi do 31.12.2022.

Dakle, ostala mi je samo još jedna veća briga - hoću li ih imati kod koga iskoristit, tj. neće li GoOpti propast. Glede toga, znakovita je slijedeća rečenica iz maila:

"Vaše sprejetje kode pomeni naše preživetje, ki bo še naprej omogočilo varne in zanesljive prevoze do bližnjih letališč."

Ja bih to "između redaka" pročitao da su svjesni da svatko tko se baš zainati može tražiti keš umjesto vaučera, ali da oni nude samo vaučere jer inače ne bi preživjeli. :misli:
marko_31
Has thanked: 36 times
Been thanked: 24 times

Post 01 Jun 2020, 14:21

nvnk wrote:
01 Jun 2020, 13:00

Ja bih to "između redaka" pročitao da su svjesni da svatko tko se baš zainati može tražiti keš umjesto vaučera, ali da oni nude samo vaučere jer inače ne bi preživjeli. :misli:
Na sličan se način easyjet bori da ne tražiš refund već da uzmeš voucher ( kad kreneš po refund stalno baca opcije vouchera pa vouchera plus bonus, samo da na krajnjem koraku ne odeš po refund ).
U nekim okolnostima bi i pristao na voucher, ali obzirom na iznos i uvjete vouchera ipak cu traziti povrat novca.
Niko

Post 01 Jun 2020, 15:11

Nukac wrote:
01 Jun 2020, 12:36
Državljani 10 zemalja mogu od prošlog petka ulazit u HR bez ikakvih posebnih razloga. Mogu ići samo u shopping, ili se samo prošetati Samoborom.

Svi ostali moraju imati neki posebni razlog - imat kuću ili poslovni sastanak ili imati dokaz da idu turistički.

No za državljane trećih država - to nije baš previše jasno. Zato ti je najbolje pisat na onaj mail i objasnit situaciju.
Eto odgovora sa onog maila

Poštovani,
državljanin treće zemlje pa tako I Ukraine može uči u RH kada se radi o
gospodarskom interesom, s time da je potrebno predočiti dokaz o plaćenom
smještaju ili rezervacija za apartman/hotel, ugovor o paušalnom zakupu
prostora u kampu, rezervacija parcele u kampu, najam turističkog broda ili
jedrilice, uplaćene ili dogovoreni turistički obilasci RH kao i čitav drugi
spektar turistički aktivnosti.

Upućujemo Vas da radi bržeg ulaska u R Hrvatsku popunite svoje podatke na
dolje navedenoj web stranici, po mogućnosti isprintate i stavite na
vidljivu poziciju na vozili, kako bi se mogli preusmjeriti na predviđene
prometne trakove.

Po ovome ostatak EU( ne onih 10 zemalja) i drzavljani trece zemlje su jedno te isto. I uz potvrdu o smjestaju svi mogu uci. O testiranju nisam dobil odgovor a postavil sam pitanje
Nukac
Davorich

Post 01 Jun 2020, 15:22

Da. Potpuno isto.

Puno je nelogicnosti.
Kolegica iz Slo je prije dva tjedna htjela do Ikee. Ne moze. Ali ako narucis preko interneta i ides to podici u robnu kucu - onda pokazes racun i mozes. Jer to je gospodarski interes.
nvnk

Post 04 Jun 2020, 08:45

Dear Customer,

Thank you for contacting us and for submitting a refund request.

We are working hard to process your request as quickly as possible. Due to the exceptionally high volumes currently being processed as a result of the Covid-19 pandemic, we will try our best to complete your request within 28 days following submission. Please do not contact us regarding a previous request unless it has been more than 90 days since you made your original submission.

Thank you again for your patience and understanding.

Kind regards,

easyJet Customer Services
U samom tijeku traženja refunda (u stvari 10-minutnog izbjegavanja "mina" u vidu stalnog bacanja na vučere. :rolleyes: ) u stvari piše da im je trenutačna procjena da nema refunda prije "jeseni", a možda i dulje.

Ovdje spominje 28 dana, pa 90, pa ak je dulje ...

No, to čak i nije ono najgore. Najgore je to što nigdje nema nikakve identifikacije o kojem refundu se radi. A ja ih imam, naravno, nekoliko. :facepalm:
nvnk

Post 04 Jun 2020, 09:01

nvnk wrote:
25 May 2020, 21:20
Glede love u "banci", kad na hrvatskoj MC kartici dobijem povrat love, mogu tu lovu bez ikakvih gubitaka prebaciti na tekući, dakle pretvoriti u keš.

Sa slovenskog (NLB) ne mogu, lova mi je na MC "u plusu" dok ju prek MC-a ne potrošim. A struktura trošenja mi je takva da bi već za ovo kaj mi je dosad vraćeno trebao 3 godine (naravno, ak opet ne krenu putovanja i potrošnja na aviokarte).

Alternativa je dizanje keše direkt s MC, a to košta grdu lovu za provizije.
Ipak sam to riješio. Nema, kao što rekoh, automatskog prebacivanja na tekući, ali moguće ga je izvesti (i to bez provizije) usmeno i na licu mjesta. Dakle, potrebno je otići u poslovnicu i zatražit, pa se stvar provede u 24 sata. Što sam napokon ovih dana mogao i učiniti.
Nukac
Davorich

Post 04 Jun 2020, 09:32

Ja sam dobio refund od Royal Albert Halla, nakon cca 4 tjedna.
Od Stansted Expressa je išlo i brže, nakon samo 1 tjedna.
marko_31

Post 04 Jun 2020, 10:12

nvnk wrote:
04 Jun 2020, 08:45

No, to čak i nije ono najgore. Najgore je to što nigdje nema nikakve identifikacije o kojem refundu se radi. A ja ih imam, naravno, nekoliko. :facepalm:
:facepalm: ne kužim... baš danas planiram napraviti zahtjev za povrat...
Kaj na kraju procesa ne dobiješ mail/potvrdu/neki broj...tipa vasa otkazana rezervacija br. 1ABCD12 je refund br. QWERTZ12 na iznos od 150 eur....kaj je to toliko teško??
nvnk

Post 04 Jun 2020, 10:19

Na kraju procesa dobiješ informaciju da će ti se javiti uskoro. I to je to. I jave ti se mailom, nekih 5-6 sati kasnije.

Ak imaš više zahtjeva za više osoba i slično, moj ti je savjet da svaki dan napraviš po jedan, tako da znaš koji ti je primljeni odgovor/mail za koji zahtjev. Nećeš ništa izgubiti glede roka kad ti isplate lovu, ionako se radi o više mjeseci, dakle dan više ili manje za jedan ili dva od zahtjeva, ne mijenja puno na stvari.
marko_31

Post 04 Jun 2020, 10:35

nvnk wrote:
04 Jun 2020, 10:19
Na kraju procesa dobiješ informaciju da će ti se javiti uskoro. I to je to. I jave ti se mailom, nekih 5-6 sati kasnije.
Na sreću samo jedan zahtjev imam...odradio ga ( fotografirao mobitelom ekran od kompa, just in case)...već sam se prepao zakaj nema maila...znači kasnije danas će doći...
marko_31

Post 04 Jun 2020, 15:28

marko_31 wrote:
04 Jun 2020, 10:35
Na sreću samo jedan zahtjev imam...odradio ga ( fotografirao mobitelom ekran od kompa, just in case)...već sam se prepao zakaj nema maila...znači kasnije danas će doći...
Evo da samom sebi odgovorim, došao je mail nekih pola sata od zahtjeva...kako je nvnk rekao samo postoji reference ID, bez iznosa...a sada čekanje... :kava:
Nukac
Davorich

Post 04 Jun 2020, 15:41

Amater. :rofl:
Imam 4 rjesena povrata, jedan je sjela lova, 3 su vaucheri.
Jos 3 zahtjeva cekam na rjesenje.
Jedan cekam da mi otkazu let pa da trazim lovu.
Imam jos 3 karte, za jednu vec znam da cu ili trazit vaucher ili promjenu datuma.
Jednu kartu se nadam da cu i iskoristiti.
I zadnja koja je bih volio iskoristit ali nema beda ako cu mijenjat datum ili trazit vaucher.
marko_31

Post 04 Jun 2020, 15:52

treba to pratiti...meni je čak i drago da nemam više u ovom trenutku...
cijenim trud easya ali im zamjeram što se ne mogu spajati voucheri, tj ne mozes 2 vouchera iskoristiti prilikom nove kupnje

-jedno usputno pitanje, BA je to dobro zakamuflirao, koja je cijena check in kofera u jednom smjeru?
LHR to ZAG...ako sam dobro skuzio -30 funti?
sandra555
Has thanked: 11 times
Been thanked: 11 times

Post 05 Jun 2020, 08:56

Nukac wrote:
04 Jun 2020, 15:41
Amater. :rofl:
Imam 4 rjesena povrata, jedan je sjela lova, 3 su vaucheri.
Jos 3 zahtjeva cekam na rjesenje.
Jedan cekam da mi otkazu let pa da trazim lovu.
Imam jos 3 karte, za jednu vec znam da cu ili trazit vaucher ili promjenu datuma.
Jednu kartu se nadam da cu i iskoristiti.
I zadnja koja je bih volio iskoristit ali nema beda ako cu mijenjat datum ili trazit vaucher.
:S
ja bi se pogubila u ovome
  • Information