Chat
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
U ovim trenucima bi radosno iscekivao polijetanje aviona za Amsterdam i onda dalje za Panamu.
A ja sjedim doma.
I jos me ceka borba povrata novaca.
I to Air france/ mytrip kombinacija.
Zakljucak price - kad ovo jednom zavrsi, treba jos vise putovati.

A ja sjedim doma.
I jos me ceka borba povrata novaca.
I to Air france/ mytrip kombinacija.
Zakljucak price - kad ovo jednom zavrsi, treba jos vise putovati.

Kad ovo jednom pukne pa nas puste sa lanca
Fale mi čak i gužve na aerodromima i redovi na sekjuritiju i ona teta što gleda poprijeko jel ti prevelik ruksak
ma jedva čekam da doživim opet jet lag 
Fale mi čak i gužve na aerodromima i redovi na sekjuritiju i ona teta što gleda poprijeko jel ti prevelik ruksak
- Nukac
- Davorich
Meni jedino ne fale vristava djeca.
To imam svaki dan pod prozorom.
Zato si ponekad pustim big jet tv, live prijenos s Heathrowa (ok, trenutno su snimke).
Cijes avione kako slijecu, djecu kako vriste, jos otvoris kanticu benzina i evo pravog avionskog ugodjaja.

To imam svaki dan pod prozorom.

Zato si ponekad pustim big jet tv, live prijenos s Heathrowa (ok, trenutno su snimke).
Cijes avione kako slijecu, djecu kako vriste, jos otvoris kanticu benzina i evo pravog avionskog ugodjaja.

Sicilija će plaćati pola cijene avio karte, trećinu cijene hotela i davati besplatan ulaz u muzeje i atrakcije kako bi privukla turiste:
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... kdown.html
Hoće li biti još ovakvih popusta za nas uskoro pa opet putnike?
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... kdown.html
Hoće li biti još ovakvih popusta za nas uskoro pa opet putnike?
- Nukac
- Davorich
Nvnk, jesi počeo raditi?
Kakvo je stanje na Bregani?
Kolegica koja prelazi preko Jurovskog Broda/Metlike kaže da je tamo stanje katastrofa i to na HR strani.
Neki dan kad se vračala s posla čekala je na HR strani 2 sata i pol, i to cca 200 m kolone, jer su za svakog putnika upisivali podatke o adresi, broju telefona i registraciji auta. U petak je bila luda na poslu radi toga.
Kakvo je stanje na Bregani?
Kolegica koja prelazi preko Jurovskog Broda/Metlike kaže da je tamo stanje katastrofa i to na HR strani.
Neki dan kad se vračala s posla čekala je na HR strani 2 sata i pol, i to cca 200 m kolone, jer su za svakog putnika upisivali podatke o adresi, broju telefona i registraciji auta. U petak je bila luda na poslu radi toga.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Bogami se ne bojite 2.vala korone.
-
nasmijanonebo
Pa ja se cuvam, jos ne idem na posao (rad od kuce). Jos od kraja sijecnja samo pjeske na posao, izbjegavam javni prijevoz. Sada samo na otvoreno u duge setnje (po 8 km dnevno, neki dan i 15 km), ducan svakih 10 dana.. Nakon sto sam prezivjela 2 gadne upale pluca (a dotle i ronila na dah bez ikakvih problema, kapacitet pluca mi bio jako dobar, sad vise ne), nakon sto mi je bliska osoba, zdrava i fit, ne rizicna skupina lani umrla od virusa u roku 3 dana (a sansa za smrt je bila 0.001%), pusem na hladno.
Razocarana sam u svijet. Ocekivala sam da ce sve drzave svoje zarazene u strogu karantenu (u neki hotel), da ne sire dalje. To je jedina efikasna mjera, a ne ova glupa samoizolacija di se secu okolo ili zaraze clanove obitelji..
Razocarana sam u svijet. Ocekivala sam da ce sve drzave svoje zarazene u strogu karantenu (u neki hotel), da ne sire dalje. To je jedina efikasna mjera, a ne ova glupa samoizolacija di se secu okolo ili zaraze clanove obitelji..
Nakon prvomajskih praznika (dakle od 4.5. na dalje) ću, kako se čini, za početak neko vrijeme ići na posao cca jednom tjedno.
Onda je dobro kaj bu bilo samo jednom tjedno.Nukac wrote: ↑25 Apr 2020, 13:41Kolegica koja prelazi preko Jurovskog Broda/Metlike kaže da je tamo stanje katastrofa i to na HR strani.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 619 times
- Been thanked: 958 times
Od kojeg virusa? Ako si to već napisala, ispričavam se, nisam vidio.nasmijanonebo wrote: ↑25 Apr 2020, 14:22Pa ja se cuvam, jos ne idem na posao (rad od kuce). Jos od kraja sijecnja samo pjeske na posao, izbjegavam javni prijevoz. Sada samo na otvoreno u duge setnje (po 8 km dnevno, neki dan i 15 km), ducan svakih 10 dana.. Nakon sto sam prezivjela 2 gadne upale pluca (a dotle i ronila na dah bez ikakvih problema, kapacitet pluca mi bio jako dobar, sad vise ne), nakon sto mi je bliska osoba, zdrava i fit, ne rizicna skupina lani umrla od virusa u roku 3 dana (a sansa za smrt je bila 0.001%), pusem na hladno.
Potpisi su za budale.
-
nasmijanonebo
A kao gripa, iako obdukcija nije pokazala pozitivan test.
Isto tako je obdukcija pokazala da je bila skroz zdrava (nikakav skriveni karcinom ili bilo sto sto bi utjecalo na smanjenin imunitet).
A dotad odmahivali rukom na viruse: "nece mene" filozofija.
Inace se meni dogadjau situacije kad je stat. vjerojatnost nevjerojatno niska.
Isto tako je obdukcija pokazala da je bila skroz zdrava (nikakav skriveni karcinom ili bilo sto sto bi utjecalo na smanjenin imunitet).
A dotad odmahivali rukom na viruse: "nece mene" filozofija.
Inace se meni dogadjau situacije kad je stat. vjerojatnost nevjerojatno niska.
- Nukac
- Davorich
Ovo mi nekako ne pije vodu.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2178724
Bas sam gledao, barem jednom tjedno Qatar leti Denpasar - Doha i skoro svakodnevno Doha - Frankfurt, a Croatia do Zagreba.
Da je htio, mogao se vratit.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2178724
Bas sam gledao, barem jednom tjedno Qatar leti Denpasar - Doha i skoro svakodnevno Doha - Frankfurt, a Croatia do Zagreba.
Da je htio, mogao se vratit.
Imam frenda koji je “zapeo” na Phuketu. Imao je povratni sa Emiratesom i ne zeli kupit drugu kartu za natrag jer su jako skupe tvrdi. Ceka kad ce Emirates opet pocet letjet pa da moze s njima doma 
Da ti velim iskreno pocel sam uzivat u ovom svojem zapinjanju na Islandu. Vrijeme je ko u raju, plavo nebo, sunce, minimalan vjetar, nogomet malo igram sa cimerima, rostiljcek, setnja... i tak eto vec dobrih tjedan dana vrijeme za pozeljeti. Al vec od prekosutra ide kisa, cak i snjezic neki sitni i tak.. gotovo ljeto

Da ti velim iskreno pocel sam uzivat u ovom svojem zapinjanju na Islandu. Vrijeme je ko u raju, plavo nebo, sunce, minimalan vjetar, nogomet malo igram sa cimerima, rostiljcek, setnja... i tak eto vec dobrih tjedan dana vrijeme za pozeljeti. Al vec od prekosutra ide kisa, cak i snjezic neki sitni i tak.. gotovo ljeto
Jel to onaj Darko što piše kod Thaimera? 
I ja sam se navikao na ovaj nerad, kako je sad krenulo još ću morati uskoro natrag na posao.
Uživaj dok traje.
I ja sam se navikao na ovaj nerad, kako je sad krenulo još ću morati uskoro natrag na posao.
- Nukac
- Davorich
A čuj, da se vratio kad je trebao, nitko ne bi pisao o njemu.
Ovako jadan, zapeo na Baliju ne ne može se vratit doma... Buhuhu
Niko, ti si veći heroj, zapeo na Islandu, jednoj od najskupljih država na svijetu. I hladno je veći dio vremena. A ne Bali. Prodaj priču. Barem lokalnim županijskim novinama.
Inače koji ste doma, uživajte dok možete.
Prošli tjedan sam počeo radit, kod nas su posebne mjere, prvo na ulazu u firmu dezinfekcija ruku i mjerenje temperature. Tamo uzmeš i staviš masku i imaš je do kraja radnog vremena (naravno, promijeniš ako moraš, a ako si sam u uredu možeš je i skinut).
Niko, ti si veći heroj, zapeo na Islandu, jednoj od najskupljih država na svijetu. I hladno je veći dio vremena. A ne Bali. Prodaj priču. Barem lokalnim županijskim novinama.
Prošli tjedan sam počeo radit, kod nas su posebne mjere, prvo na ulazu u firmu dezinfekcija ruku i mjerenje temperature. Tamo uzmeš i staviš masku i imaš je do kraja radnog vremena (naravno, promijeniš ako moraš, a ako si sam u uredu možeš je i skinut).
Mah ne da se to meni. Cim manje ludi zna di sam i cime se bavim to boljeNukac wrote: ↑29 Apr 2020, 06:55A čuj, da se vratio kad je trebao, nitko ne bi pisao o njemu.
Od onda sam shvatil cim manje promidzbe to bolje
Od danas ili sutra bi trebal dobiti naknadu sa burze, to je dobra vijest, losa je da ce iznosit 66% tak da ce bit dovoljno samo za prezivjet. Al i to je nesto. Plan mi je mozda potrazit volontiranje tak da si smanjim troskove pa ovu naknadu bacam pod “sparanje” jer iskreno mislim da ovdje prijeti nezapamceni slom. Pokusavam imat cim manje ISK i saljem ih doma u eure jer me nebi iznenadil novi bankrot ovdje. Firma u kojoj sam dobil otkaz jucer otpustila i 10 “starih” radnika, frend ide danas na razgovor i mislim da ce ici kljuc u bravu. Ovdje na sjeveru ako je iko bio u Akureyriu i zna za Akureyri Backpackers, bar/hostel i kultno mjesto za izlazak u gradu, vlasnica mi kaze da ako danas ne postignu dogovor oko smanjenja najma da trajno zatvara sa 1.5.
Ovdje se moze biti otvoren, max 20 gostiju, uskoro 50, ali bez turista izvana nema spasa. A njih nece biti. Sve izvan Reykjavika i Akureyria ce propast(vec jeje), u ta dva grada reko bi da ce samo nekih 70% otvorit sad, a nakon ljeta nece prezivjet vise od 20-30%
Preko 40 000 ljudi je nezaposleno a jos ko zna koliko na onih 25-75% pomoc drzave. Na populaciju od 350 000 stanivnika(u tu brojku su uracunati i djeca i penzici), to je strasna brojka
-
- Information
-