Molim još savjet za pizzeriu u Napulju. Bez toga se ne vraćam doma
Italija
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
Svakako 
collect moments, not things
Kažu da je tu najbolja pizza na svijetu.Prolaznica wrote: ↑08 Mar 2017, 14:08Svakako
Molim još savjet za pizzeriu u Napulju. Bez toga se ne vraćam doma![]()
http://damichele.net/
- Prolaznica
To te ja pitam! Mille grazie 
Ako ništa, bar je oldskul. 
Evo još. Pa vidi di je manji red za čekanje.
http://www.food-spotter.com/pizza-guide ... a-michele/
Evo još. Pa vidi di je manji red za čekanje.
http://www.food-spotter.com/pizza-guide ... a-michele/
Poslužit će meni.Prolaznica wrote: ↑08 Mar 2017, 13:57Allora, lagano radim na itineraru za Napoli & Costa Amalfi sljedeći tjedan pa mi je do sada okvirno ovakav plan (sve je naravno podložno promjenama). Stavljam ovdje pa možda jednom nekome posluži. Napominjem da su moji itinerari uvijek krcati a onda se pri kraju dana redovito smanjuju. No u svakom slučaju nema stajanja od 8 do 8.
- Prolaznica
Izvještaj svakako stavim 
po meni pizza u Da Michelle nije za preporuciti ni da se ne čeka...nekako vodnjasta i djelomično zagorila je bila, al da budem skroz iskrena možda i nije ona toliko loša koliko je moje raspoloženje splaslo od dolaska pred pizzeriju do trenutka kad sam je ugledala pred sobom...čekale smo masu ispred, al na to sam bila spremna...pravo razočarenje je meni bio ugođaj...unutra su čovjek na čovjeku, uglavnom su to turisti..a i wc je bio koma...
možda nisam skroz objektivna jer moja odluka nikad ne bi ni bila ići tamo, bio je to kompromis...a kad smo došli ispred i vidili tu gužvu uglavnom mladih amera, ja sam mislila da ćemo se okrenut... al frendica je inzistirala
možda nisam skroz objektivna jer moja odluka nikad ne bi ni bila ići tamo, bio je to kompromis...a kad smo došli ispred i vidili tu gužvu uglavnom mladih amera, ja sam mislila da ćemo se okrenut... al frendica je inzistirala

- Prolaznica
Pošto idem sa frendicom koja je alergična na paradajz a ovi služe samo margheritu, mislim da ćemo ovog preskočiti. Svakako sam zainteresirana za proći ispred da doživim tu atmosferu.
Tako da, vjerovatno idemo na neko drugo mjesto sa ove gore food spotter liste.
Tako da, vjerovatno idemo na neko drugo mjesto sa ove gore food spotter liste.
Za pizzeriju Di Matteo (Via dei Tribunali, 94) također kažu da je najbolja na svijetu. I tamo je također najčešće takva repina da je degutantno.
Nije mi na kraj pameti bilo čekat, jednostavno sam ušao u prvu pizzeriju do i pojeo sjajnu pizzu.
I ta je bila old school (samo prirodni paradajz i mozzarella gore).
BTW, vrlo blizu (na Via Tribunale) je i treća svjetski poznata, Antoni & Gigi Sorbillo. I tu se čeka, ali mi se činilo da je nešto manji džumbus nego kod Di Mattea.
U svakom slučaju, radi se o krugu od parsto metara oko onog štosnog trgića na Via Tribunale, tamo su sve te glasovite tradicionalne pizzerije, tamo je i ulaz u napuljsko podzemlje (također stvar za preporučit
), tamo su i obje "velike" (Maggiore) bazilike.
Nije mi na kraj pameti bilo čekat, jednostavno sam ušao u prvu pizzeriju do i pojeo sjajnu pizzu.
I ta je bila old school (samo prirodni paradajz i mozzarella gore).
BTW, vrlo blizu (na Via Tribunale) je i treća svjetski poznata, Antoni & Gigi Sorbillo. I tu se čeka, ali mi se činilo da je nešto manji džumbus nego kod Di Mattea.
U svakom slučaju, radi se o krugu od parsto metara oko onog štosnog trgića na Via Tribunale, tamo su sve te glasovite tradicionalne pizzerije, tamo je i ulaz u napuljsko podzemlje (također stvar za preporučit
- Prolaznica
daj malo detalja o tom podzemlju
Ja sam na svoj itinerar dodala za nedjelju i obavezan obilazak tržnice, ionako smo za nazad nadoplatile jedan kofer kojeg treba napuniti sa prodotti tipici
Napulj je, osobito njegov stari dio, praktički cijeli šupalj odozdo. Znam za najmanje 4 podzemne ture (od 2 ili 3 različite firme). Stvar je u tome da su vulkanske stijene (a na njima je cijeli kraj) tvrde, a istovremeno lake za obradu, tako da su još u antičko doba imali hrpetinu podzemnih kamenoloma iz kojih su vadili blokove - građevni materijal, također su imali i podzemni akvadukt (danas je nama normalno da nam je vodovod pod zemljom - u antici je to bila rijetkost), kasnije (WWII) su se tu skrivali od bombardiranja, a napokon, Digići ko Digići - tu su i smeće bacali. 
Ja sam išao baš u taj "podzemni grad" (rekoh, ima ih bar 3-4 po Napulju) u koji se ulazi na tom trgiću (sad vidim da se zove Piazza San Gaetano). Zove se Napoli Sotterranea, ali ima još bar jedna podzemna tura (na sasvim drugoj lokacija) koja se zove identično i još jedna s jako sličnim nazivom, tako da, recimo, čitanje kritika na TA ne vodi nikud - većina Amera te kritike upisuje pod pogrešnom atrakcijom, misleći valjda da su bili u jedinom napuljskom podzemlju.
Evo, to je ovo:
https://www.napolisotterranea.org/en/na ... derground/
https://www.napolisotterranea.org/en/where-we-are/
Kao što vidiš, postoje vođene ture na engleskom (solo, bez pratnje te i ne puste unutra). Nisam siguran drže li se rasporeda sa svoje stranice, jednostavno odite u neko približno vrijeme tamo i pitajte kad će slijedeća. Moju preporuku, kao što rekoh u prethodnom upisu, ta stvar ima!
Ja sam išao baš u taj "podzemni grad" (rekoh, ima ih bar 3-4 po Napulju) u koji se ulazi na tom trgiću (sad vidim da se zove Piazza San Gaetano). Zove se Napoli Sotterranea, ali ima još bar jedna podzemna tura (na sasvim drugoj lokacija) koja se zove identično i još jedna s jako sličnim nazivom, tako da, recimo, čitanje kritika na TA ne vodi nikud - većina Amera te kritike upisuje pod pogrešnom atrakcijom, misleći valjda da su bili u jedinom napuljskom podzemlju.
Evo, to je ovo:
https://www.napolisotterranea.org/en/na ... derground/
https://www.napolisotterranea.org/en/where-we-are/
Kao što vidiš, postoje vođene ture na engleskom (solo, bez pratnje te i ne puste unutra). Nisam siguran drže li se rasporeda sa svoje stranice, jednostavno odite u neko približno vrijeme tamo i pitajte kad će slijedeća. Moju preporuku, kao što rekoh u prethodnom upisu, ta stvar ima!
- Prolaznica
Super, za sada mi je na listi Il museo del sottosuolo, tako da dodajem još ovo sotterraneu.
Nema beda i da je na talijanskom, tu sam doma (osim ako nije na napoletanskom)
hvala ti
Nema beda i da je na talijanskom, tu sam doma (osim ako nije na napoletanskom)
hvala ti
Uzgred, ne vidim smisla u obilasku Pompeja i Ercolana. Radi se o manje-više "istoj" stvari, samo na drugoj lokaciji, logično je odabrat samo jedno od toga. 
Ja sam u jednom danu (bez auta, samo Circumvesuvianom) obišao Vezuv, Pompeje i Sorrento. Vezuv možeš iz Ercolana ili iz Pompeja, po meni je bolje onim "polutenkovima" iz Pompeja. Samo treba imat dobre živce i "ugrađene amortizere" (u guzici), jako trese u vožnji.
Ja sam u jednom danu (bez auta, samo Circumvesuvianom) obišao Vezuv, Pompeje i Sorrento. Vezuv možeš iz Ercolana ili iz Pompeja, po meni je bolje onim "polutenkovima" iz Pompeja. Samo treba imat dobre živce i "ugrađene amortizere" (u guzici), jako trese u vožnji.
- Prolaznica
okej, to me i zanimalo, zato sam i podastrla cijeli itinerarnvnk wrote: ↑09 Mar 2017, 10:37Uzgred, ne vidim smisla u obilasku Pompeja i Ercolana. Radi se o manje-više "istoj" stvari, samo na drugoj lokaciji, logično je odabrat samo jedno od toga.
Ja sam u jednom danu (bez auta, samo Circumvesuvianom) obišao Vezuv, Pompeje i Sorrento. Vezuv možeš iz Ercolana ili iz Pompeja, po meni je bolje onim "polutenkovima" iz Pompeja. Samo treba imat dobre živce i "ugrađene amortizere" (u guzici), jako trese u vožnji.![]()
Daj mi reci što su točno polutenkovi? Mogu u Pompejima ostavit auto i otić na Vezuv sa tim?
Možeš, ali ak imaš auto, onda možda nema smisla. Jednostavno s autom odeš gore s ercolanske strane. Doduše, parking bi tu mogao biti grdi problem. A "polutenkovi" su ti ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=oDFarubMxJ8
Iz Pompeja (od željezničke stanice Circumvesuviane) vozi "normalan" bus s kojeg se na ulazu u park prirode (ili kak se to već zove) presjeda na to čudo.

https://www.youtube.com/watch?v=oDFarubMxJ8
Iz Pompeja (od željezničke stanice Circumvesuviane) vozi "normalan" bus s kojeg se na ulazu u park prirode (ili kak se to već zove) presjeda na to čudo.
- Prolaznica
ok, kužim, malo me podsjećaju na one islandske gromade
vidjet ću na licu mjesta da li će biti gužve ili ne pa odlučim što ću, nekako računam da je radni dan i predsezona
vidjet ću na licu mjesta da li će biti gužve ili ne pa odlučim što ću, nekako računam da je radni dan i predsezona
Battle of the pizzas 
Najbolje da Prolaznica posjeti sve pa javi koja je najbolja.
Da Michele je nedavno otvorena i u Londonu, pa ako joj u Napulju bude previše, ovu neka proba gore.
https://www.timeout.com/london/blog/the ... eek-013117
Najbolje da Prolaznica posjeti sve pa javi koja je najbolja.
Da Michele je nedavno otvorena i u Londonu, pa ako joj u Napulju bude previše, ovu neka proba gore.
https://www.timeout.com/london/blog/the ... eek-013117
- Prolaznica
Evo me
Za sada ukratko, zadovoljna sam jako, sve je prošlo iznad očekivanja.
Trenutno se bavim prebacivanjem slika, pa kad sve sredim, stavit ću mali izvještaj.
Neka moja top lista atrakcija (od onih koje sam posjetila):
1. Paestum
2. Pompeii
3. Napulj (ispalo je da je pregenijalan grad)
4. Amalfi coast
5. Capri
Nisam ni inače loš vozač, no valjda nakon ovog sam otišla level up, pogotovo nakon što je auto vraćen bez ogrebotine. Oduševljena sam tim kreativnim kaosom koji u biti savršeno funkcionira. Cijeli promet je go with the flow i to je to.
Za sada ukratko, zadovoljna sam jako, sve je prošlo iznad očekivanja.
Trenutno se bavim prebacivanjem slika, pa kad sve sredim, stavit ću mali izvještaj.
Neka moja top lista atrakcija (od onih koje sam posjetila):
1. Paestum
2. Pompeii
3. Napulj (ispalo je da je pregenijalan grad)
4. Amalfi coast
5. Capri
Nisam ni inače loš vozač, no valjda nakon ovog sam otišla level up, pogotovo nakon što je auto vraćen bez ogrebotine. Oduševljena sam tim kreativnim kaosom koji u biti savršeno funkcionira. Cijeli promet je go with the flow i to je to.
Da, to je istina. Neki su (ovdje ili na fhb, ne sjećam se) pisali kako se ne u Napulju ne usuđuju ulicu preći čak ni preko zebre, ali nije to baš tako. To je dojam samo u početku, nakon nekog se vremena navikneš da treba samo s vozačem nadolazečeg auta u pravom trenutku uspostaviti kontakt očima. I ne se vući prek ulice ko krepana kokoš. Nitko ti nikad neće stati do zaustavljanja, ali manje-više uvijek svi dovoljno uspore da pređeš normalnim hodom i na način da obje strane zadrže neki čudan "dignitet".
Vezuv ti nije u Top5?
Za mene onda nema straha pošto je ovo i u Dalmaciji svakodnevni kolorit.nvnk wrote: ↑22 Mar 2017, 08:02Da, to je istina. Neki su (ovdje ili na fhb, ne sjećam se) pisali kako se ne u Napulju ne usuđuju ulicu preći čak ni preko zebre, ali nije to baš tako. To je dojam samo u početku, nakon nekog se vremena navikneš da treba samo s vozačem nadolazečeg auta u pravom trenutku uspostaviti kontakt očima. I ne se vući prek ulice ko krepana kokoš. Nitko ti nikad neće stati do zaustavljanja, ali manje-više uvijek svi dovoljno uspore da pređeš normalnim hodom i na način da obje strane zadrže neki čudan "dignitet".![]()
-
- Information
-