Chat
U ožujku imaš iz Ljubljane i izravni za Varaždin u 5:00, ak na njega stigneš s GoOptijem.
Ak ti je slijetanje u 21, zakaj gledaš GoOpti od 23 na dalje? Možeš mirne duše uzet od 21:45 na dalje.
Da, ljetni vozni red još uvijek nije objavljen, inaće iz LJ za ZG idu busevi svako malo, pa još i vlakovi ....
Ak ti je slijetanje u 21, zakaj gledaš GoOpti od 23 na dalje? Možeš mirne duše uzet od 21:45 na dalje.
Da, ljetni vozni red još uvijek nije objavljen, inaće iz LJ za ZG idu busevi svako malo, pa još i vlakovi ....
A 21:40nvnk wrote: ↑18 Feb 2020, 20:17U ožujku imaš iz Ljubljane i izravni za Varaždin u 5:00, ak na njega stigneš s GoOptijem.
Ja sam prije 3 mjeseca za let koji slijeće u 6:50 uzeo GoOpti prijevoz u 7:45, dakle za manje od sat vremena kasnije.
Moguće da su od tada postrožili, ali nije mi to prvi puta, redovito uzimam i još kraće izlaske iz aerodroma, osobito ak imam samo ručnu prtljagu.
Moguće da su od tada postrožili, ali nije mi to prvi puta, redovito uzimam i još kraće izlaske iz aerodroma, osobito ak imam samo ručnu prtljagu.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Kažem da stalno nešto mijenjaju.
Zadnje kad sam kupovao avion je slijetao u 22:20, htio sam uzeti 23:00 ali nisam mogao, čak nisam mogao uzeti 23:15 nego sam morao uzeti 23:30, jer su imali samo po 15 min.
Naravno, radi povoljnog vjetra avion je sletio u 21:30.
Zadnje kad sam kupovao avion je slijetao u 22:20, htio sam uzeti 23:00 ali nisam mogao, čak nisam mogao uzeti 23:15 nego sam morao uzeti 23:30, jer su imali samo po 15 min.
Naravno, radi povoljnog vjetra avion je sletio u 21:30.
Uvijek možeš preskočiti upisivanje leta, to nije obavezno polje. Isto tako možeš i upisati neki drugi let samo onda je rizik tvoj...u biti uvijek je rizik samo tvoj.
Sada imaju najjeftiniju opciju sa prozorom od čak 6 sati!
Sada imaju najjeftiniju opciju sa prozorom od čak 6 sati!
Da ta najjeftinija od 6 sati je bila kad smo mi isli u Egipat vec
Jel?! Ne sjećam se, vidim da je sada i sada samo za neke datume valjda kako im već algoritam posloži. To je fakat previše
Takve prozore dulje od 4 sata su u stvari tu i tamo oduvijek nudili, ali su na njih upozoravali. Ak se dobro sjećam čak je trebalo i kod bukiranja davat posebne pristanke na njih. Sada pak već neko vrijeme primijećujem da toga više nema, samo ti ih ponudi kao nešto normalno. 
Da, inace meni je do sad uvijek se poklopilo dosta dobro vrijeme al evo zadnji puta polazak iz ZG u 4 ako se ne varam. I onda nekome ko nije iz ZG to je muka jer iz VZ nemam tak rano prijevoz. I onda sam moral ici sa busom u 23 ako se ne varam i od ponoci do 4 cekat na polazak. Zamjeril mi se taj put goopti i opcenito to da moram cekat do dan prije puta za vrijeme polaska. Rade u vecini slucajeva idem normalnim busevima al znam unaprijed planirat. U vecini slucajeva je cak i jeftinije.nvnk wrote: ↑19 Feb 2020, 09:56Takve prozore dulje od 4 sata su u stvari tu i tamo oduvijek nudili, ali su na njih upozoravali. Ak se dobro sjećam čak je trebalo i kod bukiranja davat posebne pristanke na njih. Sada pak već neko vrijeme primijećujem da toga više nema, samo ti ih ponudi kao nešto normalno.![]()
I za Budimpestu nemaju a taj aerodrom najvise koristim
- Nukac
- Davorich
Jedina razlika u busu u gooptiju je ako ideš preko granice.
Goopti ako su svi EU državljani ide na mali prijelaz na Bregani. Ako i ide gore na autocestu, ide na prijelaz za aute.
Dok bus ide u traku za autobuse. Ako imaš nesreću, dogodi ti se gužva, ili netko u busu tko je problematičan i onda bus čeka na prelazak satima. A ti onda avionu mašeš pa-pa...
Goopti ako su svi EU državljani ide na mali prijelaz na Bregani. Ako i ide gore na autocestu, ide na prijelaz za aute.
Dok bus ide u traku za autobuse. Ako imaš nesreću, dogodi ti se gužva, ili netko u busu tko je problematičan i onda bus čeka na prelazak satima. A ti onda avionu mašeš pa-pa...
Pozdrav svima nakon dugo vremena. Sada sam tek doznao za Tomu pa me nije volja pisati vise od ovoga. Vratim se sutra.
Za koji tjedan ili možda već dan, povratak u HR GoOptijem s leta prek Venecije bio moglo postati problematično, kako na SLO, tako i na HR granici. 
Još uvijek ne kužim zakaj toliko panike zbog bolesti od koje je u Italiji (trećoj "najopasnijoj" državi na svijetu) obolilo manje ljudi nego što je od "obične" gripe ove godine već umrlo.
Još uvijek ne kužim zakaj toliko panike zbog bolesti od koje je u Italiji (trećoj "najopasnijoj" državi na svijetu) obolilo manje ljudi nego što je od "obične" gripe ove godine već umrlo.
Nisam baš siguran da se to dvoje može uspoređivati, za gripu barem postoji cjepivo
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Hm hm..insiderske info mi govore da je frkovito. Murja ce odmah sve u karantenu cim netko u objektu bude imao koronu. Ne znaju kako se ponasa virus, razdoblje inkubacije itd. Boris se protiv nepoznatog.
Preprelako se siri.
Ja sam rizicna, jer sam 2x imala upalu pluca, a skroz sam zdrava osoba (s 18 i s 30 godina sam imala, jedna virusna, druga bakterijska), Statisticka vjerojatnost za to mi je bila ispod 1%.
Lni mi jedna osoba u obitelji umrla od citokinske oluje od virusa, zdrava osoba, fit, nerizicna skupina. Sanse su bile 0.01 % za smrt.
Pusem na hladno.
Darovala sam jednoj osobi put u Veronu i Padovu za ovaj vikend, jos pocetkom sijecnja. I potvrsilo se moje praznovjerje, kad god nesto planiram 2 mj prije puta, uvijek neko sranje, kao sad, bas Verona i korona (rimuje se).
Nista, vracam se na svoje geslo da planiram put max 3 tjedna prije termina puta. Sve u zadnji cas.
Preprelako se siri.
Ja sam rizicna, jer sam 2x imala upalu pluca, a skroz sam zdrava osoba (s 18 i s 30 godina sam imala, jedna virusna, druga bakterijska), Statisticka vjerojatnost za to mi je bila ispod 1%.
Lni mi jedna osoba u obitelji umrla od citokinske oluje od virusa, zdrava osoba, fit, nerizicna skupina. Sanse su bile 0.01 % za smrt.
Pusem na hladno.
Darovala sam jednoj osobi put u Veronu i Padovu za ovaj vikend, jos pocetkom sijecnja. I potvrsilo se moje praznovjerje, kad god nesto planiram 2 mj prije puta, uvijek neko sranje, kao sad, bas Verona i korona (rimuje se).
Nista, vracam se na svoje geslo da planiram put max 3 tjedna prije termina puta. Sve u zadnji cas.
Nisam prije toliko pozorno pratio, ali ovo su dobi zadnje tri žrtve u Italiji (od jučer na na večer na ovamo):
78, 84 i 88.
Od toga je ova naj"mlađa" (78) već umirala od terminalnog raka.
Mislim da sam negdje čitao da je i većina ostalih umrlih iz slične dobne skupine, dok ostali u velikoj većini normalno prebole stvar, baš kao i običnu gripu.
Se samo meni čini da se radi o pretjeranom, a možda čak i namjernom širenju panike od "pošasti" koja i nije baš tako jako opasna?
78, 84 i 88.
Od toga je ova naj"mlađa" (78) već umirala od terminalnog raka.
Mislim da sam negdje čitao da je i većina ostalih umrlih iz slične dobne skupine, dok ostali u velikoj većini normalno prebole stvar, baš kao i običnu gripu.
Se samo meni čini da se radi o pretjeranom, a možda čak i namjernom širenju panike od "pošasti" koja i nije baš tako jako opasna?
- Nukac
- Davorich
Mislim da je previse senzacionalisticki informacija o korona virusu.
Samo pisu o broju umrlih a nigdje o starosnoj skupini ili zdravstvenom stanju umrlih.
A sto se tice cijepiva i gripe, cijepivo stiti od gripe ako je pogodjeno cijepivo. Nema koristi ako se cijepis protiv jednog podtipa gripe a dodje neki drugaciji virus.
Samo pisu o broju umrlih a nigdje o starosnoj skupini ili zdravstvenom stanju umrlih.
A sto se tice cijepiva i gripe, cijepivo stiti od gripe ako je pogodjeno cijepivo. Nema koristi ako se cijepis protiv jednog podtipa gripe a dodje neki drugaciji virus.
-
nasmijanonebo
Nije, ima i mladjih..u Kini puno doktora poumiralo i to od dobi od 29 do 50-ak godina. Pratim stanje od 22.1. Za sars se nimalo nisam brinula, za pticju isto i sve ostalo, ali ovo intuitivno me potaklo da pratim. Dosad po kineskim statistikama ispada da je 67% umrlih muskog spola, uglavnom pusaci, puno njih u 50-tim godinama umrlo.
Nema smisla da Kina u karantenu stavlja preko 60 milijuna ljudi, ako je to ala gripa. Pa sami sebi rezu grane tim, pogotovo sto su trebali uskoro postati velesila br.1. Ne znam, sve cudno..u Njemackoj se nije sirilo nakon 15 slucajeva, u Italiji prebrzo raste broj...
Preduga inkubacija, prelako se siri (previsok RO, cak znatno vise i od spanjolke), mozes siriti dalje i asimptomatski, prenosi se na previse nacina.
Nisam ni ja mislila da cu ikad imati upale pluca jer sam imala jaka pluca i puno ronila na dah, mogla preroniti cijeli bazen od 50 m u jednom dahu bez ikakvih problema, a eto..
Kao ni lani smrt bliske mi osobe od bezazlenog virusa.
Dok te zivot ne klepne, mislis da su sve samo price i ono:"nece bas mene."
Ove situacije i jos neke druge zivotne me naucile da se meni dogadjaju bas ono za sto je jako mala vjerojatnost.
Zivim ja normalno, sve pet ali lakse mi ako znam da za ovo sranje od korona doma imam plan b.
Nema smisla da Kina u karantenu stavlja preko 60 milijuna ljudi, ako je to ala gripa. Pa sami sebi rezu grane tim, pogotovo sto su trebali uskoro postati velesila br.1. Ne znam, sve cudno..u Njemackoj se nije sirilo nakon 15 slucajeva, u Italiji prebrzo raste broj...
Preduga inkubacija, prelako se siri (previsok RO, cak znatno vise i od spanjolke), mozes siriti dalje i asimptomatski, prenosi se na previse nacina.
Nisam ni ja mislila da cu ikad imati upale pluca jer sam imala jaka pluca i puno ronila na dah, mogla preroniti cijeli bazen od 50 m u jednom dahu bez ikakvih problema, a eto..
Kao ni lani smrt bliske mi osobe od bezazlenog virusa.
Dok te zivot ne klepne, mislis da su sve samo price i ono:"nece bas mene."
Ove situacije i jos neke druge zivotne me naucile da se meni dogadjaju bas ono za sto je jako mala vjerojatnost.
Zivim ja normalno, sve pet ali lakse mi ako znam da za ovo sranje od korona doma imam plan b.
Ja sam astmaticar i svaka i manja prehlada mi se veze na pluca i na disanje. Nije mi iskreno bilo svejedno ostati doma ovu zimu jer se i obicne gripe ne mogu rijesit po par mjeseci a di tek ovo ako dode. Ipak kraljeznica mi je trenutno puno veci i tezi problem tako da ne mogu ipak o obojem razmisljat, glava ce mi eksplodirat 
-
nasmijanonebo
Sto je s kraljeznicom, ako smijem pitati? Zao mi je za astmu 
-
- Information
-