Chat
- MmeTipfeler
Mislim da ne govorimo o istome. Ovdje je trenutačno na vrhu avion koji je doletio iz Splita i let ima oznaku OU 651, ali između njega i statusa sletio, zdesna nalijevo, stalno prolazi natpis Codeshare: OS8412, TK8045. Ovo posljednje me zanimalo.
Codeshare sa Austrianom i Turkishem, npr. možeš na stranici Turkish-a kupiti let Istanbul-Split (ili obratno) iako Turkish u stvarnosti ne leti u Split (nego to odrađuje CA).MmeTipfeler wrote: ↑02 Jun 2019, 07:24Mislim da ne govorimo o istome. Ovdje je trenutačno na vrhu avion koji je doletio iz Splita i let ima oznaku OU 651, ali između njega i statusa sletio, zdesna nalijevo, stalno prolazi natpis Codeshare: OS8412, TK8045. Ovo posljednje me zanimalo.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- MmeTipfeler
Aha. One su letjele Istanbul - Zagreb. Mislila sam da je to nekakva obavijest o avionu jer sam čekala njihov poziv. Hvala.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Ustvari code share nije samo stavljanje svojeg koda letenja na neki let nego i zakup odredjenog broja sjedala i prodaja tih sjedala na svojim prodajnim mjestima. I pod svojim uvjetima, sto znaci nekad jeftinije a nekad skuplje od same aviokompanije koja leti na toj liniji.
Jel BlaBlaCar počeo naplaćivat proviziju u Hrvatskoj?
Pitam jer su upute proturječne. Na FAQ piše da se vožnja plaća u kešu vozaču, a kad se vožnja uzima, piše da se plaća online. Prvo sugerira da nema nikakve provizije, a drugo da je BBC posrednik koji hendlka i lovu, dakle dio zadržava za sebe.
Pitam jer su upute proturječne. Na FAQ piše da se vožnja plaća u kešu vozaču, a kad se vožnja uzima, piše da se plaća online. Prvo sugerira da nema nikakve provizije, a drugo da je BBC posrednik koji hendlka i lovu, dakle dio zadržava za sebe.
@nvnk ... čim se spomene Sharjah sjetim se tebe i tamošnjih strožih pravila nego u Dubaiju...nema ova tragedija puno veze s turizmom, više sa dvostrukim mjerilima i licemjerjem...
Šeik Khalid bin Sultan Al-Qasimi, sin moćnog šeika koji je u utorak preminuo u Londonu u dobi od 39 godina već u srijedu pokopan je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u gradu Sharjahu kojim upravlja pokojnikov otac.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/9073067/
Šeik Khalid bin Sultan Al-Qasimi, sin moćnog šeika koji je u utorak preminuo u Londonu u dobi od 39 godina već u srijedu pokopan je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u gradu Sharjahu kojim upravlja pokojnikov otac.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/9073067/
Pa naravno da će bogati i moćni uvijek daleko od očiju (svoje) javnosti izigravati takva stroga pravila.
Oni likovi koji su nedavno odbili platit račun za litre i litre skupih šampanjaca i inih alkoholnih pijača su - Saudijci.
Nezaboravno mi je bilo moje prvo putovanje u biznisu (Istanbul - Jeddah - KL) između ostaloga i po dvije predivne mlade (rane tridesete) Arapkinje, obučene sexy i po najnovijoj modi, podočnjaci "do koljena", .... Iako su bili rani popodnevni sati, čim su ušle, fotelje su izravnale u horizontalu i pozaspale.
No ono najzanimljivije je uslijedilo u Jeddi. Kak smo sletili, tak su iz ručne prtljage izvukle crne kompletne nikabe, brže-bolje ih navukle, pa su iz aviona na domaći teren izašle ovakve:

Bilo je više nego očito da su u razvratni Istanbul išle samo zbog jedne stvari.
Oni likovi koji su nedavno odbili platit račun za litre i litre skupih šampanjaca i inih alkoholnih pijača su - Saudijci.
Nezaboravno mi je bilo moje prvo putovanje u biznisu (Istanbul - Jeddah - KL) između ostaloga i po dvije predivne mlade (rane tridesete) Arapkinje, obučene sexy i po najnovijoj modi, podočnjaci "do koljena", .... Iako su bili rani popodnevni sati, čim su ušle, fotelje su izravnale u horizontalu i pozaspale.
No ono najzanimljivije je uslijedilo u Jeddi. Kak smo sletili, tak su iz ručne prtljage izvukle crne kompletne nikabe, brže-bolje ih navukle, pa su iz aviona na domaći teren izašle ovakve:

Bilo je više nego očito da su u razvratni Istanbul išle samo zbog jedne stvari.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Ma godinama i po BIH vidjam mlade cure pod nikabom i feredzom i kad sjednu na kavi, podigne im se halja i vidis da nose stikle, pripijene trapke, a lica turbojako namazana. Vise one privlace paznju nego mi nepokrivene.
Ima dobrih dokumentaraca o tajnom zivotu na Bliskom istoku: totalna razilarenost.
Stsri Grci su odavno rekli: niceg previse, svega umjereno!
-
nasmijanonebo
-
nasmijanonebo
Onda mi je drago da sam nabasala na to (u nekom casopisu u clanku sa savjetima za putovanja to procitala).
Ja ih odavno pratim na fb.nasmijanonebo wrote: ↑04 Jul 2019, 15:29Nuki, (s obzirom da si veliki londonfan) znas li za ovo:
Secret London
https://secretldn.com/
-
Eric the king
Pozdrav svim nije me dugo bilo
Kada ryan, easy itd objavljuju letove za novu sezonu?
Imamo neku temu za putovanja sa djecom? Da li je itko putovao sa djetetom mladjim od godinu dana(avionom), mi se spremamo na prvi takav put pa je svaki savjet dobrodosao
Kada ryan, easy itd objavljuju letove za novu sezonu?
Imamo neku temu za putovanja sa djecom? Da li je itko putovao sa djetetom mladjim od godinu dana(avionom), mi se spremamo na prvi takav put pa je svaki savjet dobrodosao
- Nukac
- Davorich
Ima negdje tema za putovanje s djecom.
Sad sam na mobu pa mi se ne da trazit.
Od forumasa koje ja znam nitko nema iskustva sa svojom djecom.
Easyjet dosta kasno objavljuje letove. Obicno posalju poruku ako si registriran.
Sad sam na mobu pa mi se ne da trazit.
Od forumasa koje ja znam nitko nema iskustva sa svojom djecom.
Easyjet dosta kasno objavljuje letove. Obicno posalju poruku ako si registriran.
- Nukac
- Davorich
Nema veze s turizmom, ali ima s putovanjima.
Dosta ljudi će na putovanja, a dosta suputnika će u dosadi i uživanju stavit noge na prednju ploču auta i uživat.
E pa većina nije ni svjesna koliko je to opasno, te da čak i pri minornoj prometnoj nesreći može doći do vrlo teških posljedica u vidu polomljenih kostiju od zdjelice do nožnog prsta.
Zato razmislite prije nego stavite noge na ploču.
https://www.thesun.co.uk/news/4212922/t ... nor-crash/
Dosta ljudi će na putovanja, a dosta suputnika će u dosadi i uživanju stavit noge na prednju ploču auta i uživat.
E pa većina nije ni svjesna koliko je to opasno, te da čak i pri minornoj prometnoj nesreći može doći do vrlo teških posljedica u vidu polomljenih kostiju od zdjelice do nožnog prsta.
Zato razmislite prije nego stavite noge na ploču.
https://www.thesun.co.uk/news/4212922/t ... nor-crash/
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Ako neko planira na Renesansni festival u KC 22-25.08. slobodno se javi za pivu 
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
During the war...
-
- Information
-