Ono pak puno važnije (i zajebanije i glavni uzrok očekivanja visokih cijena i, uostalom, proglašavanja "akcijom" na 450 €) je to da je Katar praktički izolirani otok. Do njega se ne može kopnenim putem jer je granica prema Saudijskoj Arabiji zatrvorena i teško da će u skoro vrijeme biti otvorena. Dakle, ovo s rentanjem auta u UAE je tek pusti san...
Chat
Mislim da su šanse za oduzimanje iz dana u dan sve manje. To je bilo aktuelno prije cca godinu dana, a sad se skoro više i ne spominje...
Ono pak puno važnije (i zajebanije i glavni uzrok očekivanja visokih cijena i, uostalom, proglašavanja "akcijom" na 450 €) je to da je Katar praktički izolirani otok. Do njega se ne može kopnenim putem jer je granica prema Saudijskoj Arabiji zatrvorena i teško da će u skoro vrijeme biti otvorena. Dakle, ovo s rentanjem auta u UAE je tek pusti san...
Sve više se potvrđuje da je samo budala mogla dozvoliti igranje SP tamo...
Prekrasno okruženje "prijateljskih" zemalja, ne-nogometno okruženje (piće i slično), skupa zemlja (avion, smještaj, očekujem da i ulaznice budu popularnih cijena), užasan termin...
Ali gluposti postaju trend, kao i budući Euro od Bakua do Londona...
Sorry na off topicu - neću više....
Dodajmo tome da se radi o maloj i dosadnoj zemlji koja u ona 4 dana između tekmi nema kaj ponuditi, osobito nama koji smo već bili u sličnim zemljama pa smo već prošli razno-razne uobičajene atrakcije tipa izleta u pustinju i slično, a beskonačno izležavanje po plažama nas ni malo ne zanima... A pri tome, zbog istog tog problema izoliranosti, ne možeš niti na 2-3 dana skočiti u kakvu susjednu zemlju za sitnu lovu, daleko je pa ne možeš između tekmi ni doma u HT,... Dakle, ak tamo slučajno Hrvatska ode do finala, bit će to duuuuuugačkih mjesec dana. 
Bas me zanima sta uzrokuje takvo ljuljanje a da se neda lako ispraviti. Jer ovo je trajalo i trajalo, cudo da se ne cuje vristanje.
Za utjehu, ni ranije ne bi mogao preko SA koja ne poznaje slobodne turisticke vize. Bile su neke tranzitne ali su ih davali samo u iznimnim slucajevima.nvnk wrote:Do njega se ne može kopnenim putem jer je granica prema Saudijskoj Arabiji zatrvorena i teško da će u skoro vrijeme biti otvorena. Dakle, ovo s rentanjem auta u UAE je tek pusti san...
Davali su neko kraće vrijeme i turističke, ali samo za grupe od najmanje 4 osobe i uz turističke vodiče.
Navodno su datumi na vizama bili po muslimanskom kalendaru, pa ljudi nisu znali ni kad mogu u zemlju ući ni do kad mogu ostat.
Navodno se spremaju ponovno ih uvest, ali nitko ne zna kada točno ("uskoro", ma što to značilko) ni kakve (tj. hoće li se moći i individualno ili opet samo čoporativno).
Znam, zato sam i napisao slobodne tur. vize. Ove ostale gdje ti uvjetuju copor su bezveze. Tipa Sj. Koreja, Butan i sl.
Nema veze s Kosovom, samo sam ti se "priljepio" na ovaj upis kako bi imao crvenu "Obavijest" čim se logiraš.Tyrion Lannister wrote: ↑12 Feb 2019, 09:50Nisam našao temu o Kosovu pa ako netko ima savjet što vidjeti tamo bio bi zahvalan.
Plan je ići na 3-4 dana.
Još trčiš maratone?
Meni su u ZG sjebali "utrku građana" na 5 km, pa razmišljam da se pod stare dane pokušam pripremit za polumaraton.
Za to bih ipak trebao i nekaj kila skinut ...
Ti, kako se vidi po upisima na fhr, nisi trčao ZG maraton nakon 2014?
- Tyrion Lannister
Trcao sam zadnju utrku 2016.
Sada sam u BB.
Znanje mi je ostalo i još se nadogradilo.
20 HMa, 5 FM od kojih jedan Plitvice.
Čak sam bio 3. na PH u dobnoj skupini.
Kako ti mogu pomoći?
Sada sam u BB.
Znanje mi je ostalo i još se nadogradilo.
20 HMa, 5 FM od kojih jedan Plitvice.
Čak sam bio 3. na PH u dobnoj skupini.
Kako ti mogu pomoći?
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Tyrion Lannister
Bodybuilding.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Koliko je teško istrčat HM za nekog tko je navikao (praktički svakodnevno) trčat po 10 km? Je li percepcija "pa to je samo dva put ono kaj svaki dan trčim" OK ili zavaravajuća?
Kao što rekoh, privlači me to kaj je limit 5 i pol sati. To znač, čak i ako nakon 15 km "puknem ko kokica", još uvijke ga mogu završiti, pa makar i "puzajući".
Kao što rekoh, privlači me to kaj je limit 5 i pol sati. To znač, čak i ako nakon 15 km "puknem ko kokica", još uvijke ga mogu završiti, pa makar i "puzajući".
- Tyrion Lannister
Uopće nije problem pretrčati 21km.
Najvažnije je imati cilj koji želiš postići. Probaj napraviti pauzu od tri dana i onda trči 5km maksimalno koliko možeš. Daj mi svoje godine i kilažu na PM pa ti kažem koje vrijeme možeš i trebaš trčati na HMu.
Ovako ugrubo u 2-3 mjeseca s 3 trčanja tjedno bi mogao pretrčati HM za 2:10h.
Veliki broj ljudi nikad nije trčao više od 5km i bez problema slože HM za 3 mjeseca.
Najvažnije je imati cilj koji želiš postići. Probaj napraviti pauzu od tri dana i onda trči 5km maksimalno koliko možeš. Daj mi svoje godine i kilažu na PM pa ti kažem koje vrijeme možeš i trebaš trčati na HMu.
Ovako ugrubo u 2-3 mjeseca s 3 trčanja tjedno bi mogao pretrčati HM za 2:10h.
Veliki broj ljudi nikad nije trčao više od 5km i bez problema slože HM za 3 mjeseca.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Tyrion Lannister
Planinari, ako sa Sljemena vidim tornjeve rafinereije u Sisku koja brda su iza Siska? Udaljenost je dosta daleko od Siska.
Ne mislim na brda koja se vide iza Gorice.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Jebiga, kroz sva ta tisućljetna geopolitička previranja nisu računali na tvoju zabavu.nvnk wrote: ↑27 Feb 2019, 12:05Dodajmo tome da se radi o maloj i dosadnoj zemlji koja u ona 4 dana između tekmi nema kaj ponuditi, osobito nama koji smo već bili u sličnim zemljama pa smo već prošli razno-razne uobičajene atrakcije tipa izleta u pustinju i slično, a beskonačno izležavanje po plažama nas ni malo ne zanima... A pri tome, zbog istog tog problema izoliranosti, ne možeš niti na 2-3 dana skočiti u kakvu susjednu zemlju za sitnu lovu, daleko je pa ne možeš između tekmi ni doma u HT,... Dakle, ak tamo slučajno Hrvatska ode do finala, bit će to duuuuuugačkih mjesec dana.![]()
what we've got here is failure to communicate
Pretpostavljam da pod "Sljemenom" ne misliš baš doslovce na vrh Medvednice koji se baš tako zove i s kojeg, zbog šume, nema nikakvog pogleda prema jugu, samo prema sjeveru/sjeverozapadu), nego na cijelu Medvednicu (kao što, na žalost neprecizno, mnogi Zagrepčani kolokvijalno govore)?Tyrion Lannister wrote: ↑10 Mar 2019, 10:33Planinari, ako sa Sljemena vidim tornjeve rafinereije u Sisku koja brda su iza Siska? Udaljenost je dosta daleko od Siska.
E, sad, ovisno s koje si točke na Medvednici gledao, ali to bi mogla biti i Kozara.
To je ako pod "dosta daleko od Siska" misliš "dosta daleko iza Siska".
Je netko ulovio zakaj je trenutačno banirana?Nukac wrote: ↑27 Jan 2019, 09:02Nasmijanonebo je opet na meti forum.hr moderatorske klike.
Sad i od “frenda” intermezza.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=7344 ... count=1641
- Tyrion Lannister
nisam na vrhu Medvednice nego na pola puta od Medvednice i grada. Pogled je s jedne od najviših kuća na Gračanima.nvnk wrote: ↑11 Mar 2019, 09:37Pretpostavljam da pod "Sljemenom" ne misliš baš doslovce na vrh Medvednice koji se baš tako zove i s kojeg, zbog šume, nema nikakvog pogleda prema jugu, samo prema sjeveru/sjeverozapadu), nego na cijelu Medvednicu (kao što, na žalost neprecizno, mnogi Zagrepčani kolokvijalno govore)?
E, sad, ovisno s koje si točke na Medvednici gledao, ali to bi mogla biti i Kozara.
To je ako pod "dosta daleko od Siska" misliš "dosta daleko iza Siska".![]()
Planina/brod koje vidim je dosta daleko iza Siska. Skoro kao od mjesta gledanja do Siska.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
-
- Information
-