Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
chillout23
Been thanked: 2 times

Post 03 Oct 2019, 18:27

Za moje datume ima Lauda i cijena je 1350kn.
Dolazak u P je oko 21:30 i polazak natrag oko 11:30...ne sjećam se točno, ali okvirno ta vremena.
Samo ne znam jel uzet puna 2 ili 3 dana (nisam još bio tamo)...
Sletio bi u utorak navečer i mislim si natrag pet ili sub ujutro...nekak mi je bolja opcija subota...

btw...čsa nema letove za 12 mjesec...

Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 03 Oct 2019, 21:27

Nukac wrote:
03 Oct 2019, 15:23
Eto, ja bas na Frankfurtu nisam imao sigurnosnu provjeru na prelasku s 1a na 1b, samo kontrolu putovnica. I imao sam vise od 2 sata za presjedanje. I koliko mene sjecanje ne vara nikad nema dodatne provjere ako sa Schengena ides na ne-Schengen. Vec samo kad iz ne-Schengena ides na Schengen.
Moja su nedavna iskustva da ima u svim kombinacijama. Ja sam ih imao kad sam presjedao s nešengenskog na nešengenski (ZG - USA i kontra), na nešengenskog na šengenski (ZG - Lisabon) i sa šengenskog na nešengenski (Lisabon - ZG).

Jedino ju nisam imao kad sam presjedao na "let" vlakom (za Köln). :p
chillout23 wrote:
03 Oct 2019, 16:54
Ljudi da vas pitam...opet :D

Koji je best buy deal za Prag u prosincu?
4-5 dana u prvoj polovici mjeseca...bus najjeftiniji ali 10 sati vožnje :visi:
Avion pak nekaj ispod 1400kn (iz zg)...puno mi, iskreno...
Blabla car nema ponuda uopće niti ovih dana,pa da bar cijenu mogu videt...

Kaj preporučate, a da je što manje zezanja?
Osim aviona iz Zg :D
A da probaš bla-bla-car do Beča (ima ih kolko oćeš), pa vlakom do Praga?

Vlak je bitno komforniji od svega nabrojanoga, od Beča do Praga direktne linije voze 4 sata, a ak kupiš par mjeseci unaprijed, možeš dobiti "Sparschiene" kartu po 14 eura (u jednom smjeru).
chillout23
Been thanked: 2 times

Post 03 Oct 2019, 22:00

Zanimljivo :misli: :kokice:
Thx :)
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Lolita
Has thanked: 7 times

Post 04 Oct 2019, 10:39

neno1966 wrote:
03 Oct 2019, 13:17
Zar nema Turkish za ZG 30 kg ili to nije uvijek? Ili je imala 37 kg? :eek:
Ne sjećam se više, imala je ogroman kufer ali znam sigurno da je bilo viška 7 kg jer sam pala u šok. :D
Ako se dobro sjećam ograničenje je bilo 23 kg. :misli:
ivana)
Has thanked: 1 time

Post 05 Oct 2019, 23:17

molila bih pomoc.. nisam nasla prigodnu temu pa da pitam ovdje.. jucer sam imala povezan let zagreb, munchen, madrid, iz zagreba je let kasnio 20 min i zbog toga nismo stigli na ovaj let za madrid, pred nama zatvorili gate iako je avion jos bio tamo, a nas 15 ostalo . uglavnom dobili smo vaucere noćenje, prijevoz i ukrcaj za slijedeci dan madrid.. u pitanju je lufhansa.. uglavnom zanima me protokol za naknadu.. ispunim obrazac i saljem lufhansi ali nemogu nigdje naci na koji kontakt i koji mi je rok za slanje ako postoji.. hvala unaprijed
nvnk

Post 06 Oct 2019, 19:10

Rok je formalno višegodišnji, ali željezo se kuje dok je vruće. U ovom trenutku imaju ziher bar desetak zahtjeva za tvoju kombinaciju letova i rješavaju ih zajedno, dok će za mjesec - dva tvoj biti jedini, pa će se rješavat pojedinačno i uz "kopanje" po prošlim zapisima.

Probaj ovo:

https://www.lufthansa.com/us/en/feedback

U odmah prvom padajućem izborniku kao temu odsaberi "Flight Disruptions".

Ili pak mailom na ovu adresu: customer.relations@lufthansa.com

Možda griješim, ali koliko znam, za razliku od nekih "zloglasnijih" LCC kompanija, Lufta nema, na žalost, poseban e-mail ili poseban online formular za kompenzacije. Dakle, sve ide preko uobičajene opće službe za kontakte. :ne zna:
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 06 Oct 2019, 20:22

Mislim da sam ja pisao preko tog emaila.
Nisam slao formular vec sam samo u mailu opisao koji su letovi bili u pitanju.
Moram priznat da sam bio sokiran brzinom rjesavanja zahtjeva.
Lova je sjela na racun tocno 7 dana nakon prvog emaila.
ivana)

Post 06 Oct 2019, 23:52

hvala decki.. ako sam dobro shvatila onda ne moram ni ispunjavat onaj eu obrazac vec samo posaljem mail sa svim podacima?
naime na putu sam dva tjedna kad se tek vracam i sve mi se cini da cu i povratak imat slican problem... u biti me zanima da li mogu samo mail poslat jer to mogu sad, ali mi nespretno obrazac jer nemam ga gdje isprintat, ako moram njega onda ce morat cekat povratak, hvala vam!
Nukac
Davorich

Post 20 Oct 2019, 11:04

Bas me zanima, di se moze prijaviti za sudjelovanje u ovom eksperimentu.

Australski vodeći avioprijevoznik Qantas uspješno je završio najdulji neprekidni let putničkog zrakoplova u svijetu od New Yorka do Sydneyja prevozeći 50 putnika i članova posade.

Pokusni let na relaciji 16.200 kilometara trajao je 19 sati i 16 minuta, objavio je Qantas na Twitteru u nedjelju.

Qantas QF 7879 poletio je iz njujorške zračne luke John F. Kennedy u petak noću i spustio se u sidnejsku zračnu luku Kingsford Smith u nedjelju ujutro.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/9509861/
marko_31
Has thanked: 36 times
Been thanked: 24 times

Post 21 Oct 2019, 10:06

Nukac wrote:
20 Oct 2019, 11:04
Bas me zanima, di se moze prijaviti za sudjelovanje u ovom eksperimentu.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/9509861/
Mislim da se ne može prijaviti...negdje sam pročitao da su za putnike pozvali ekipu koja ima najviše milja u njihovom programu...
ivana)

Post 23 Oct 2019, 18:14

pozz, vezano za zalbe na temu lufhanse, s obzirom da sam imala jos jedan peh sa njima, poslala s zalbu s obje reklamacije na mail customer.relations@lufthansa.com
pa sad pitanje koji imaju iskustva, nikakavu povratnu poruku nisam dobila, one automatske sto znaju biti primiki smo javimo se u roku xy dana... to tako funkcionira?
Nukac
Davorich

Post 23 Oct 2019, 19:31

Da. Pogledat ce sto je na stvari i javiti se hoces li dobit kompenzaciju ili ne.
Meni je kod Lufthanse islo brzo, dva tri dana.
Od Croatije sam cekao vise od mjesec dana.
Zato budi strpljiva.
ivana)

Post 23 Oct 2019, 19:40

ok, tnx.. zbunilo me jer sam ocekivala neki automatski odgovor cisto da znam da je primljeno:) a koliku sam zalbu napisala s obzirom sto mi se sve dogodilo na tim svim povezanim letovima.. vjerujem da ce trajati:)
marko_31

Post 24 Oct 2019, 10:52

Letio netko u zadnje vrijeme sa British airways? Jel se može uz kabinsku torbu još provući ruksak? :ne zna:
Nukac
Davorich

Post 24 Oct 2019, 11:43

Mozes.
marko_31

Post 24 Oct 2019, 13:56

:top: hvala.... eto, sad barem znam na koga ću se pozvati ako me slučajno budu zezali :mig: :rofl:
ivana)

Post 28 Oct 2019, 10:42

Molila bih opet savjet vas iskusnijih.. znaci zalila se lufhansi jer su mi na gatu otkazali let za zagreb zbog strajka kabinskog osoblja, dobila let preko frankfurta za zagreb isti dan, let kasnio 6 sati od planiranog dolaska. Sad me nazvali da naknadu nemogu dobit jer jer je to industrijska okolnost.. sto god to znacilo, a recimo lufhansom smo taj dan doletili iz madrida za munchen i dalje za zagreb treba biti lufhansa povezan let, al su taj otkazali na gatu par minuta prije ukrcaja, da bi let munchen frankfurt opet bio lufhansa, znaci strajkali samo let munchen zagreb u mom slucaju i sad sto znace ind. okolnosti?
Nukac
Davorich

Post 28 Oct 2019, 11:37

Strajk se racuna kao izvanredna okolnost na koju aviokompanija nema utjecaja.
Nazalost ne mozes nista napraviti.
ivana)

Post 28 Oct 2019, 11:44

znaci bez obzira sto smo sletili lufhansa iz madrida, i let iz munchena za zagreb na gatu otkazali zbog strajka, i onda nas usmjerili na frankfurt za zagreb opet lufhansa.. jer ispada da je samo strajkao ovaj avion munchen zagreb, jer vidim da u pravima spominju postoje izuzeća na tu temu strajka kad ne moraju platit, ali mi moraju dokazat da je postojala veza izmedju izvanrednih okolnosti i otkazivanja i da su poduzeli sve mjere da se to izbjegne, te ako ne dobijem zadovoljavajuće objašnjenje da se zalim nacionalnom nadležnom tijelu, da pilam dalje...
Nukac
Davorich

Post 28 Oct 2019, 14:44

Nista te ne kosta da pilas dalje.
Ako uzmes neku agenciju oni ti nece pilat do kraja. A samo uzet 1/3 ako dobiju.
Za sad sam uvijek imao cistu sliku. Ili je bila krivnja aviokompanije pa sam bez problema dobio lovu, ili je bilo radi vremenskih nepogoda i nisam dobio nista.
Ovo je siva zona. Kako se radi o Njemackoj, tu bi trebalo to ici ok. Da je kakav Portugal, mozes zaboravit na azurnost.
ivana)

Post 28 Oct 2019, 14:48

tak sam si i mislila, pilam i dalje nemam što izgubiti, bas su me sa tim povratkom ubili u pojam, cijeli dan ispalo da letam okolo zbog cega.. industrijske okolnosti, djizus, hvala
Nukac
Davorich

Post 04 Nov 2019, 18:05

Novo preslagivanje na nebu.

IAG has signed an agreement to purchase Spanish carrier Air Europa.

International Airlines Group, the parent company of British Airways, Aer Linus, Vueling and Iberia, has signed an agreement to purchase Spanish carrier Air Europa for €1 billion cash.

The sale is expected to be completed in the second half of 2020, subject to regulatory approval.

Air Europa, with a fleet of 66 aircraft, operates domestic and international flights to 69 destinations worldwide.

The takeover is expected to give IAG a 26 per cent share in the Europe to Latin American market.
Prolaznica

Post 06 Nov 2019, 15:15

Qatar airways, dosad su mi bili nezanimljivi za moje destinacija, pa nisam informirana kako to funkcionira kod njih ... imaju li oni neke određene periode u godini kad imaju jeftinije cijene karata?
collect moments, not things
Maky
Been thanked: 3 times

Post 06 Nov 2019, 18:41

Novi Boeingov avion je neispravan? Zviždač: Jedan od ključnih sustava ne radi

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... ead_more_m
nvnk

Post 08 Nov 2019, 13:46

Prolaznica wrote:
06 Nov 2019, 15:15
Qatar airways, dosad su mi bili nezanimljivi za moje destinacija, pa nisam informirana kako to funkcionira kod njih ... imaju li oni neke određene periode u godini kad imaju jeftinije cijene karata?
Oni imaju najjeftiniju tarifu koja se, ako se ne varam, zove "Economy Promo" ili tak nekak i ona je za pojedine destinacije nekad "aktivna", a nekad i nije. Naravno, većinom je ovaj drugi slučaj, a ja nisam uspio uhvatit koja su to razdoblja u godini kad ona šljaka i postoji li uopće neka pravilnost glede nje. Ona jest "aktivna" najčešće kad i većina ostalih aviokompanija ima akcije (npr. u posezoni, tj. poslije ljeta i slično), a jako je dobra jer, koliko sam primijetio, nema "zamračenja".

Qatar je upravo za tvoju vrstu turizma jako dobra aviokompanija jer čak i u tim najjeftinijim "Promo" klasama uvijek uključuje 30 kg prtljage, što je sjajno kad se ide na kakvo ozbiljnije planinarenje/kampiranje pa se stoga i čudim što ga nisi jače pratila... Recimo, kad ste išli u Oman?

Za te "promo" karte, pa kad se još provuku kroz kakvu OTA, cijene znaju često biti na razini onih o kojima čitamo na stranicama poput flynose ili secretflyer i sl. Također, nerijetko se dešava da baš te stranice ukazuju na niske Qatarove cijene (ili "akcije") za letove iz, štajaznam, Sofije, ne spominjući ZG, a da slične niske cijene istovremeno vrijede i za letove iz ZG.
  • Information