Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 07 Mar 2017, 11:46

Mislim da sam ti već negdje napisao. Ja bih na tvom mjestu našao kartu do jednog od velikih mjesta, koji je onda povezan s Kochijem s nekim od Indijskih lcc aviokompanija. Kochi nije neki veliki aerodrom, u smislu da imaš na njemu prisutne velike aviokompanije.

Recimo, Wikipedia je dobar izvor tko sve leti do tamo.

aaston
Been thanked: 2 times

Post 07 Mar 2017, 11:57

dohop.com je isto ok mjesto za vidjeti povezanost aerodroma, graficki. Treba skrolati na dno stranice na jedan od malih linkova.
chillout23

Post 07 Mar 2017, 12:25

Ok hvala vam :top:
Gledat ću do Delhia ili Mumbaia, pa povezat do Kochia. A često vidim su i akcije do Colomba, pa mogu i od tamo do Kochia.

fala
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Nukac
Davorich

Post 07 Mar 2017, 12:27

Recimo, Indigo ti ima karte za 30-40 EUR po smjeru iz Mumbai do Kochi.
Ili čekaj Qatarovu akciju, vidim da Qatar leti direktno do Kochija.
chillout23

Post 07 Mar 2017, 14:41

E super ovo za indigo :top: onda lovim neku akciju za Mumbai i Indigo dalje
A Qatar imam newsletter i vrebam

:Pivo:

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Nukac
Davorich

Post 07 Mar 2017, 15:08

Imaš razne LCC, indigo, spicejet, a imaš i Air Aisa India.
chillout23

Post 07 Mar 2017, 15:26

Fala još jenput :Pivo:

Tyrion Lannister

Post 08 Mar 2017, 11:34

Karta kupljena u AF let (Croatia, KLM).
Može li se napraviti check in on line i kad?
Na AF kaže 30 sati ranije, ali to je CA i 0 bodova.
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Nukac
Davorich

Post 08 Mar 2017, 11:38

Nekad da, nekad ne, s tim da moraš radit online checkin na stranicama Croatije za odlazni let. Za povratak ili na KLM ili AF, rade obje verzije.
S tim da jednom prilikom nije bilo moguće napraviti online checkin. Ni na jednoj stranici.

Uglavnom su regularne aviokompanije jako loše što se tiće online checkina. Dosta često se to ne može napraviti, pogotovo ako su 2 ili više aviokompanija u pitanju.
Zadnji put sam letio s LOT, jedan let je bio LOT, drugi Nordica i nije bilo moguće napravit checkin.
Tyrion Lannister

Post 08 Mar 2017, 11:48

Otišao na stranicu CA.
Error: Please verify your input. Should your login fail again, please check in at the airport counter.

A ono 21. st! :rigo:
Ja sam samo Vagabundo.
Prolaznica

Post 08 Mar 2017, 11:58

Ajoj! Nadam se da neću morati isto u ponedjeljak. Pošto letim sa zornjakom u 6:55, sve što mi treba je onaj gigantski red ispred check in šaltera.
collect moments, not things
Tyrion Lannister

Post 08 Mar 2017, 14:26

Nukac wrote:
08 Mar 2017, 11:38
Nekad da, nekad ne, s tim da moraš radit online checkin na stranicama Croatije za odlazni let. Za povratak ili na KLM ili AF, rade obje verzije.
S tim da jednom prilikom nije bilo moguće napraviti online checkin. Ni na jednoj stranici.

Uglavnom su regularne aviokompanije jako loše što se tiće online checkina. Dosta često se to ne može napraviti, pogotovo ako su 2 ili više aviokompanija u pitanju.
Zadnji put sam letio s LOT, jedan let je bio LOT, drugi Nordica i nije bilo moguće napravit checkin.
Sad ni KLM ne daje online check in iako je manje od 30 sati prije leta.
Mogu li u ZG napraviti check in i za let AMS-LIS?
Ja sam samo Vagabundo.
Nukac
Davorich

Post 08 Mar 2017, 14:38

Naravno, letovi su povezani, iako je prvi let CTN.
Ne možeš napravit na stranicama Croatia airlinesa? Jer sam ja imao takvu situaciju, te sam najnormalnije napravio checkin za oba leta na stranicama Croatije. I još dodatno sam napravio checkin na stranicama Air France.
Nukac
Davorich

Post 08 Mar 2017, 15:29

Eto što se dogodi kad iznad tebe preleti A380...

An Emirates Airbus A380-800, most likely registration A6-EUL performing flight EK-412 from Dubai (United Arab Emirates) to Sydney,NS (Australia), was enroute at FL350 about 630nm southeast of Muscat (Oman) and about 820nm northwest of Male (Maldives) at about 08:40Z when a business jet passed underneath in opposite direction. The A380 continued the flight to Sydney without any apparent incident and landed safely.

The business jet, a MHS Aviation (Munich) Canadair Challenger 604 registration D-AMSC performing flight MHV-604 from Male (Maldives) to Abu Dhabi (United Arab Emirates) with 9 people on board, was enroute over the Arabic Sea when an Airbus A380-800 was observed by the crew passing 1000 feet above. After passing underneath the A380 at about 08:40Z the crew lost control of the aircraft as result of wake turbulence from the A380 and was able to regain control of the aircraft only after losing about 10,000 feet. The airframe experienced very high G-Loads during the upset, a number of occupants received injuries during the upset. After the crew managed to stabilize the aircraft the crew decided to divert to Muscat (Oman), entered Omani Airspace at 14:10L (10:10Z) declaring emergency and reporting injuries on board and continued for a landing in Muscat at 15:14L (11:14Z) without further incident. A number of occupants were taken to a hospital, one occupant was reported with serious injuries. The aircraft received damage beyond repair and was written off.
Lolita
Has thanked: 7 times

Post 08 Mar 2017, 15:45

Odlično. :rofl: :rofl:

Iako, ne bih bila u koži ovima u manjem avionu. :horor:
aaston

Post 08 Mar 2017, 19:15

Baš sam ovo htio linkati ali me nukac preduhitrio. Mene ovdje zanima jedna a to su dvije stvari:
- kako su se motori zapalili utjecajem propadanja aviona i turbulencija? (preopterećenje?)
- ako su oba motora bila u plamenu tokom pada, kako su uspjeli pokrenuti jedan motor?
- kako su uspijeti odletjeti još nekih sat vremena i spustiti se ako je na kraju avion ''beyond repair'' odnosno za otpis?
Tyrion Lannister

Post 08 Mar 2017, 19:22

Nukac wrote:Naravno, letovi su povezani, iako je prvi let CTN.
Ne možeš napravit na stranicama Croatia airlinesa? Jer sam ja imao takvu situaciju, te sam najnormalnije napravio checkin za oba leta na stranicama Croatije. I još dodatno sam napravio checkin na stranicama Air France.
Probat ću jos veceras, ali ne daje ni na jednoj.
Ja sam samo Vagabundo.
Nukac
Davorich

Post 08 Mar 2017, 19:28

Ne bih rekao da su se motori zapalili, vjerojatno su rigali vatru (vatra je izlazila otraga), možda su motore ugasili pa na taj način više nisu rigali vatru.
Piše da je jedan motor onda prestao radit.
Što se tiće otpisa aviona piše ovo:

...the aircraft encountered wake turbulence sending the aircraft in uncontrolled roll turning the aircraft around at least 3 times (possibly even 5 times), both engines flamed out, the Ram Air Turbine could not deploy possibly as result of G-forces and structural stress, the aircraft lost about 10,000 feet until the crew was able to recover the aircraft exercising raw muscle force, restart the engines and divert to Muscat....

Daklem, vjerojatno radi naprezanja materijala, avion se nije raspao, ali se više nitko ne usudi letit s njim.
Nukac
Davorich

Post 08 Mar 2017, 19:31

Tyrion Lannister wrote:
08 Mar 2017, 19:22
Probat ću jos veceras, ali ne daje ni na jednoj.
Onda ti zalud posao. Morat ćeš na aerodromu. Nažalost, letiš u najvećoj gužvi, očekuj repinu.
aaston

Post 08 Mar 2017, 20:51

Nukac wrote:Ne bih rekao da su se motori zapalili, vjerojatno su rigali vatru (vatra je izlazila otraga), možda su motore ugasili pa na taj način više nisu rigali vatru.
Piše da je jedan motor onda prestao radit.
Što se tiće otpisa aviona piše ovo:

...the aircraft encountered wake turbulence sending the aircraft in uncontrolled roll turning the aircraft around at least 3 times (possibly even 5 times), both engines flamed out, the Ram Air Turbine could not deploy possibly as result of G-forces and structural stress, the aircraft lost about 10,000 feet until the crew was able to recover the aircraft exercising raw muscle force, restart the engines and divert to Muscat....

Daklem, vjerojatno radi naprezanja materijala, avion se nije raspao, ali se više nitko ne usudi letit s njim.
Da, kad bolje razmislim vjerojatno je doslo do nekih plasticnih deformacija ili pukotina uslijed ekstremnog naprezanja da se popravak ne isplati. A za motore, stvarno pise "flamed out", valjda malo jaci poremecaj kod izgaranja isto usljed ekstremnih naprezanja uzrokuje tako nesto.
chillout23

Post 08 Mar 2017, 22:04

Jel se može još uvek u UK samo s osobnom? Brexit i ta priča...

Nukac
Davorich

Post 08 Mar 2017, 22:07

chillout23 wrote:Jel se može još uvek u UK samo s osobnom? Brexit i ta priča...
Uk jos uvijek nije sluzbeno odvojena od Eu, pa jos uvijek vrijede ista pravila.
chillout23

Post 09 Mar 2017, 07:18

Znam da nisu odvojeni još, nego pitam da nema neka caka zbog brexita...inače medije uopće ne pratim nikakve već jako dugo godina i nisam upućen u hrpetinu toga..
fala na odgovoru :)

ela405

Post 11 Mar 2017, 17:44

Hello!

Da priupitam i ovdje...

Kako vi tumacite ovo 'no show fee' kod FlyDubai-a?

Konkretno me interesuje za kategoriju 'free to change' i tu stoji:

AED 365 per person,
per flight plus any difference in fare.
You must rebook within 96 hours of your original flight departure time. No refund will be issued.

Za business class spominju izdavanje vaucera. Ovdje se eksplicitno ne spominje vaucer, pa se nadam da nisu poceli naplacivati takse za nepojavljivanje. Ima li neko da se nije pojavio na letu, sa informacijama iz prve ruke?

https://www.flydubai.com/en/plan/fare-types
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 11 Mar 2017, 18:47

ela405 wrote:
11 Mar 2017, 17:44
Hello!

Da priupitam i ovdje...

Kako vi tumacite ovo 'no show fee' kod FlyDubai-a?

Konkretno me interesuje za kategoriju 'free to change' i tu stoji:

AED 365 per person,
per flight plus any difference in fare.
You must rebook within 96 hours of your original flight departure time. No refund will be issued.

Za business class spominju izdavanje vaucera. Ovdje se eksplicitno ne spominje vaucer, pa se nadam da nisu poceli naplacivati takse za nepojavljivanje. Ima li neko da se nije pojavio na letu, sa informacijama iz prve ruke?

https://www.flydubai.com/en/plan/fare-types
Dobrodosla :top:

Vjerujem kako ces uskoro dobiti kvalitetan odgovor :top:
  • Information