PotpisElliQuinn » wrote:Hipohondar pati od svih bolesti osim od hipohondrije.

Oću reć, sviđa mi se tvoj potpis, ne da potpisujem ovo što si napisala

PotpisElliQuinn » wrote:Hipohondar pati od svih bolesti osim od hipohondrije.
Mislila sam hipoglikemijske epizode, ne hipohondrijske.aisling » wrote:Oprosti
Učinilo mi se da sam već na par mjesta naletila da dosta znaš o nekim boleštinama, a nekako sam se nadala da to nije baš iz iskustva. Draže bi mi bilo da si vodenkonj nego bolesna.
Ja znam da su to dvije najveće plohe, ali postoji još nekoliko mogućih načina orijentacije tijela u prostoru. Meni je drag položaj s glavom gore, tijelom dolje; nije toliko stabilan kao ležanje na leđima, priznajem, ali dovoljno je dobar za praktične potrebe uz ne pretjerane pokrete rukama. Ležanje na leđima s glavom okrenutom na stranu također ne bi bilo preloše, samo što nisam siguran koliko mirno možeš ležati dok bljuješ.kuki » wrote:Nego na trbuhu s glavom u vodi?
Ovaj, ne znam za tebe, ali ja bih se tako odmah utopila.
Što me podsjeti i na one koji se, kad pričaju s nekim tko nije iz njihovog govornog područja, prešaltaju na neki nepostojeći naglasak, a taj naglasak bi zapravo trebao biti sugovornikov. I onda odvrte cijeli razgovor od pola sata, sat, sve s tim "naglaskom"...a unda » wrote:..a ca je, gospeti, ides disno, a e?
..eto, to ne govorim ja, tako govore mitleuropijanci i kontinentalni belajci koji su nakon tri posla s dalmacijom, dva sajma i pet ljetovanja, spoznali bit, srz & razon d etr sto i jednog dalmatinaca.![]()
Ta sam!baj d vej, svi vi koji se nazderete i nakon toga idete skakat u more,
Ako ima ježeva ili oštrog kamenja, bolje sa šlapama nego bez.znam da kad idete na more (kupat se, ne mislim na ljetovanje) nosite bicve i on trike traka slape
Pa ne baš do Brača, ali do Šolte bi se moglo. I ne na luftmadracu, samo smeta i otežava posao.i u cudu se cudite zasto svi do braca ne dodju na luftmadracu
Ah. Terminološka zabuna.Hekatonhir » wrote:Mislim da je lakše plivati u mjestu, tj. održavati se na površini, i povraćati nego plutati i povraćati.
Prvo, ne izmišljam i nema potrebe da, ako se obraćaš meni, govoriš u množini. Drugo, nisam spominjala naglasak, dapače, rekla sam da mi naglasak ne smeta. Zapravo mi je puno ljepši od zagorskog i mnogih drugih naglasaka.BoDerek » wrote: Ne tražim ja da se itko, a kamo li okolina, prilagođava meni?! Koji karson?
Neka svatko govori kako mu je lijepo, uhu i srco milo, a kad se nećemo razumjet pitat ćemo i odgovarat i objašnjavat. Zašto izmišljate te probleme s Dalmatincima, kad ja takvih problema nikad nisam imala. To da me netko ne razumije ili da nekoga vrijeđam svojim naglaskom govorom i izborom riječi. Mislim pogledaj kako pola nas daanas izobličeno priča, iz čiste fore i igrarije. A jedna bi Dalmatinka trebala pazit da joj ne pobjegne lancun. Ma daj molim te.
Znači, bez obzira na uvodan post i sve izrečeno o jednoj regiji, pa neka iz zajebancije, a nije, opet na kraju zasvrbe neke ovakve benigne izjave dotepenaca.
edit: a da još nadodam da me ništa od Betinih izjava nije zasmetalo. Ženska mi je skroz smiješna i zabavna, i neka nas ne voli, ima potpuno pravo na to, ali bar ni ne proziva.
Množina je jer govorim tebi i cijeloj skupini ljudi koji tako mislite. Ovakvih sam se pirmjedbi naslušala u životu, a najviše na onom forumu, pa teško pričam u jednini kad je o tome riječ.kukuriku » wrote:
Prvo, ne izmišljam i nema potrebe da, ako se obraćaš meni, govoriš u množini. Drugo, nisam spominjala naglasak, dapače, rekla sam da mi naglasak ne smeta. Zapravo mi je puno ljepši od zagorskog i mnogih drugih naglasaka.
I nisam govorila o tome da nekom ne smije "pobjeći" lancun. Nego da, ako nakon 30 godina u Zg, ne koristiš nijedan izraz za plathu i tanjur OSIM lancun i pjat, onda ja, baš ja (nikakve množine i kurci), to smatram prekenjavanjem i/ili nepristojnošću. Ako nešto smatram prekenjavanjem, to mi ide na živac.
Nije prozivanje, sori. Nego mi taj kontekst već jako smeta (ne bi mi inače ni to smetalo, ali sam ga se toliko naslušala i uvijek ga se iznosi kao univerzalnu istinu, hint:gugi) - pozivanje na pristojnost i Rimljane (RImljane nisi ti spomenula) zbog IZBORA RIJEČI! I danas je već toliko normalno ustvrdit da su Dalmoši nekulturni jer pričaju 'aee eee' po finim zagrebačkim ulicama. Ali, inače ste jako tolerantni i volite sve dotepence, al kaj je preveć je preveć. Oprosti na množini.Ne znam zašto se ti uzrujavaš što to meni ide na živac.
Drugo, kakvo prozivanje, šta ti je? Rekoh svoj osobno mišljenje, a svijet se ne ravna ni po meni ni po tebi, niti bi trebao.
Ja sam dotepenka u Zg. A moji su, tamo oklen sam se ja dotepla, dotepenci.BoDerek » wrote:
Množina je jer govorim tebi i cijeloj skupini ljudi koji tako mislite. Ovakvih sam se pirmjedbi naslušala u životu, a najviše na onom forumu, pa teško pričam u jednini kad je o tome riječ.
Mene je ta stvar malo počela vrijeđat, iskreno. Jer i ti sama kažeš da tvoje Dalmošice tako ne pričaju, ali si valjda, svejedno, se naslušala puno više ovih drugih kad imaš tako silnu potrebu to spominjati.
Ako ti ne smeta naglasak za koji kažeš da ne ovisi o izboru, zašto ti uz taj isti naglasak smeta lancun kad znaš što znači? Zapravo ne zašto ti smeta, nego zašto si tako uvjerena da je taj lancun u njihovim ustima samo da prenesu neku poruku purgerima?? Gle, nije. Jednostavno NIJE. Osobno, ne poznajem NITI JEDNOG Dalmatinca u ZG koji baš sve izrazito dalmatinske riječi protura uvijek i u svakoj situaciji. Ne poznajem. Neke riječi su zadržali, neke nisu (lancun čak i ja kažem, pijat ponekad, pinjur uvijek. Ljepše su mi jednostavno.)
Ne kažem da to nije stvar i izbora. Jest, svi biramo riječi koje su nam ljepše i više volimo, ali NE da bi nervirali purgere. I to nema veze s pristojnošću.
Apsolutno mogu razumjeti da te nerviraju te riječi, ali to da smatraš nepristojnim koristiti ih nakon 30 godina života u ZG, to smatram uvredljivim. Ej, nepristojno?. Al dobro, to je samo moje mišljenje. Kog briga.
Nije prozivanje, sori. Nego mi taj kontekst već jako smeta (ne bi mi inače ni to smetalo, ali sam ga se toliko naslušala i uvijek ga se iznosi kao univerzalnu istinu, hint:gugi) - pozivanje na pristojnost i Rimljane (RImljane nisi ti spomenula) zbog IZBORA RIJEČI! I danas je već toliko normalno ustvrdit da su Dalmoši nekulturni jer pričaju 'aee eee' po finim zagrebačkim ulicama. Ali, inače ste jako tolerantni i volite sve dotepence, al kaj je preveć je preveć. Oprosti na množini.
Jednostavno, ovo Betino nevoljenje mi je puno draže. Eto tolko.
Svakodnevno.BoDerek » wrote:Okej, sori ne emotivnijem postu.
Još bih samo voljela malo o tim 'neprikladnim situacijama' gdje se zahtijeva standard.
Koje su to, ajmo ih malo nabrojati. I koliko se često prosječan puk nađe u takvim situacijama?
A issa ti.BoDerek » wrote:Ne znam, nemam ja tog bon tona u sebi. Malo me sram.
Ne shvaćam pravila ponašanju u zemlji, van zemlje, strancima, domaćima.
Ja se ponašam manje više jednako svugdje. Kad osjetim dobru volju u čovjeku, osmijeh i tako to, nije me briga priča li mi standardom il kineskim dijalektom. Sporazumjet ću se i s Kinezom ako to želimo oboje.
Users browsing this forum: Barkrowler, ClaudeBot and 1 guest