Standard, plaće, klase...
mislim da bi opcija nekolikosatnog rada pomogla i nezaposlenima i poslodavcima. jedini problem je što država ne nudi tu opciju. nema opcije djelomičnih doprinosa.
ali, kad bude, ljudi će moći raditi po par sati, i tako nešto zarađivati. netko drugi će moći zaposliti 55godišnjaka na par sati tjedno, i plaćati mu to.
ali, kad bude, ljudi će moći raditi po par sati, i tako nešto zarađivati. netko drugi će moći zaposliti 55godišnjaka na par sati tjedno, i plaćati mu to.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Mislim da bi neki svemirčić kojeg bi izrada diplomskog rada na temu standarda u Hrvata navela na čitanje ovog topika mogao zaključiti da smo nešto ko kolonija Beta iz sage Vorkosigan, ono, "neki ljudi imaju više od drugih, naravno, ali svatko ima svoju komkonzolu". A mi više ko Barrayar na kojem se još osjećaju posljedice Vremena izolacije i ponegdje je svjetsko čudo kad zahvaljujući nekoj donaciji komkonzolu dobije seoska škola.
Neke bih vas poslala čisto turistički na mjesec dana u kakvo selo sat vožnje vlakom udaljeno od Zagreba, u kojem svega dvije kuće imaju kupatilo i tekuću vodu, a u peteročlanoj obitelji zaposlen je samo otac i to prima 3000 kuna, čisto da prestanete srat.
Neke bih vas poslala čisto turistički na mjesec dana u kakvo selo sat vožnje vlakom udaljeno od Zagreba, u kojem svega dvije kuće imaju kupatilo i tekuću vodu, a u peteročlanoj obitelji zaposlen je samo otac i to prima 3000 kuna, čisto da prestanete srat.
Godisnji!kuki » wrote:Mislim da bi neki svemirčić kojeg bi izrada diplomskog rada na temu standarda u Hrvata navela na čitanje ovog topika mogao zaključiti da smo nešto ko kolonija Beta iz sage Vorkosigan, ono, "neki ljudi imaju više od drugih, naravno, ali svatko ima svoju komkonzolu". A mi više ko Barrayar na kojem se još osjećaju posljedice Vremena izolacije i ponegdje je svjetsko čudo kad zahvaljujući nekoj donaciji komkonzolu dobije seoska škola.
Mozda cak i nema mobitel signala
I molim onu kucu sa kupatilom.
Gle, to što tebi vreća praška traje godinu dana i što netko nema za poslat dijete u školu ne znači da oni koji ne kopaju po bajama nisu siromašni.
Da, znam, znam, u Africi neki umiru od gladi.
Sad možeš nastaviti i dalje u stilu sranja, bulšita i ostalog, ako misliš da ću zbog toga promijeniti mišljenje.
I naravno, pitat ću i tebe, kao i neke druge- pokaži mi post u kojem je netko na ovoj temi cvilio kako je siromašan.
Također, reci mi što je s onim bolesnima od 55 koji primaju 1900 kn panziju.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ponavljam, a očito nitko ne razumije o čemu govorim.ombia » wrote:Morticia sad sam ribala kupaonu i sjetila se tebe i tvoje mame.![]()
Gle ak ima vlastitu nekretninu, jede vjerujem kod vas jel vam kuha i kod vas je vecinu dana, onda ona ima 1900 kuna za rezije i sta jos?
Sad izracunaj k tome 2000 kuna za event. podstanarstvo i jos 1500 za klopu, dakle stvarni troskovi i dodjes na sasvim solidnu svotu mjesecno.
Nije poanta u ovome što ti govoriš.
Ona ima djecu, da, i dok ima nas neće biti gladna.
Ali, u ovoj državi postoje i oni koji nemaju nikog, radili su pošteno cijeli život, a bolesni su i nemoći i također dobijaju 1900 kn penziju.
E, al' vidiš da se ovdje spominje da nemaš pravo reć' za ikog tko ne kopa po bajama da je siromašan jer to znači da sereš, pljuješ na gladnu djecu u Africi i ostale nebuloze.
Pa sam ja lijepo pitala- jel' netko kome je 1900 kn jedini prihod jebeno siromaša ili nije, bez obzira što ne spava u kartonskoj kutiji?
No, mislim da uzalud tumačim.
Sve što mogu reći i to je zadnje od mene na ovoj temi jest to da mi je pretužno gledati do čega smo dotjerani.
Mladi, obrazovani, radno sposobni ljudi misle da se trebaju klanjati do poda samo zato što si mogu priuštiti vreću praška za veš jednom godišnje.
Jebeno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
plin od 115 kn pokriva vrlo malu garsonjeru, pretpostavljamkuki » wrote:računi:
40 RTV pretplata iako nemam tv ni radio, ali gazdarica nije odjavila tv niti mene prijavila pa da ja mogu odjaviti ga
140 struja
80 pričuva (to isto ja plaćam)
80 holding (voda, otpad, nešto)
115 plin (grijanje na plin, bojler na struju, šparhet na struju)
ukupno 455
130 internet (to imam od nekidan)
110 mobitel pretplata
ukupno 240
ukupno 700, sve skupa. dakle stan i režije me dođu 2100 kuna.
edit: teta koja čisti hodnik je još 30 mjesečno.
smije li čovjek poželjeti imati odvojenu spavaću sobu da ne miriše, sutra na poslu, po kiselom kupusu kojeg mu je poslala mama?
smije li poželjeti neku osobnu imovinu nakon 5-10 godina rada? vlastiti krevet?
ili ipak ne?
uspoređujemo se s bangladešom?
da, u tom slučaju smo svi besramno bogati
ali ne govorimo o tome, niti tko je bolje svladao umijeće preživljavanja, nego o tome što je hrvatski prosjek i standard (btw, gdje ti je gablec i prijevoz do posla u kalkulaciji?)
i što si hrvatski radnik može priuštiti nakon pustih godina rada
zar nije RTV pretplata 80 kuna?kuki » wrote:računi:
40 RTV pretplata iako nemam tv ni radio, ali gazdarica nije odjavila tv niti mene prijavila pa da ja mogu odjaviti ga
140 struja
80 pričuva (to isto ja plaćam)
80 holding (voda, otpad, nešto)
115 plin (grijanje na plin, bojler na struju, šparhet na struju)
ukupno 455
130 internet (to imam od nekidan)
110 mobitel pretplata
ukupno 240
ukupno 700, sve skupa. dakle stan i režije me dođu 2100 kuna.
edit: teta koja čisti hodnik je još 30 mjesečno.
nego, sad sam uspjela sve nepročitane postove poloviti- ako sam dobro shvatila, ti smatraš da 5000 kuna nije sirotinja? tu se slažem s tobom.
samo, mislim da je lakše proći kroz mjesec ako toliko hrane primaš od svojih.
prijevoz nisi uključila, pretpostavljam da ne ideš često tramvajem/autom?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Možda nisu sirotinja u punom smislu te riječi, al' nisu ni daleko, a daleko su od onog što se kod nas podrazumijeva srednjim slojem.
Jasno mi je da je u Africi srednji sloj onaj tko ima u baraci rešo, al' to nama ovdje stvarno ne znači puno.

Jasno mi je da je u Africi srednji sloj onaj tko ima u baraci rešo, al' to nama ovdje stvarno ne znači puno.
naravno.Morticia » wrote:Možda nisu sirotinja u punom smislu te riječi, al' nisu ni daleko, a daleko su od onog što se kod nas podrazumijeva srednjim slojem.
Jasno mi je da je u Africi srednji sloj onaj tko ima u baraci rešo, al' to nama ovdje stvarno ne znači puno.![]()
ja isto pokušavam skužit tko i što je srednji sloj kod nas. jbt ko da Jetija lovimo, nitko ne zna di je i di se skriva
nitko nije ni rekao da je sirotinja ali je zadnja granica pristojnosti prema radnikuPješčana » wrote:..., ti smatraš da 5000 kuna nije sirotinja? ...
ako se ona koka uvrijedila kad je Linić rekao za srednji sloj i 8k kuna, mi smo upravo ovdje proglasili sirotinjom sve s 3500.
a takvih je masu.
koji se ne smatraju nužno siromašnima niti sirotinjom. jer možda i partner/ica ima takvu plaću. imaju malo zemlje. svoj su na svome. možda još netko od roditelja živi s njima.
a takvih je masu.
koji se ne smatraju nužno siromašnima niti sirotinjom. jer možda i partner/ica ima takvu plaću. imaju malo zemlje. svoj su na svome. možda još netko od roditelja živi s njima.
Ali meni nije jasno zašto bi se itko normalan, tko pošteno radi, uvrijedio na to da ga se svrsta među siromahe. 
Eto.
Al' dobro, da, razumijem da na ovom svijetu postoji masa pokondirenih tikvi kojima je bitno samo da ih se ne strpa među "nižu klasu", a to što jedu svaki dan krumpire nije bitno.
Eto.
Al' dobro, da, razumijem da na ovom svijetu postoji masa pokondirenih tikvi kojima je bitno samo da ih se ne strpa među "nižu klasu", a to što jedu svaki dan krumpire nije bitno.
a možda su u šumiPješčana » wrote:....koji se ne smatraju nužno siromašnima niti sirotinjom. jer možda i partner/ica ima takvu plaću. imaju malo zemlje. svoj su na svome. možda još netko od roditelja živi s njima.
ne znam, ja srećem ljude kojima nije problem reći da su osiromašili, da ih je
život zašamarao, i da ne znaju kako će odškolovati djecu...
Pa da, znam i ja ljude koji se preseravaju, glume žrtve i misle da zaslužuju puno više jer susjed ima više.baja » wrote: a možda su u šumi
ne znam, ja srećem ljude kojima nije problem reći da su osiromašili, da ih je
život zašamarao, i da ne znaju kako će odškolovati djecu...
Biti i mniti svemiropolisno
Ne, nego čisti boljševizam.Ze. » wrote:Gablec na poslu je hoštapleraj.
Danas gablec, a sutra gazda na banderu.
Takve komunističke diverzije poput prava na topli obrok treba srezati u korijenu!
-
- Information
-