Gadafijeva smrt i revolucija u Libiji

Sve od javnog i tajnog interesa
Borna Paro
Post 27 Oct 2011, 21:37

Revolucija jede svoju djecu..

Emericzy

Post 27 Oct 2011, 21:50

Borna Paro » wrote:Revolucija jede svoju djecu..
Točno tako. Mrzim revolucije.

Image
Margarita

Post 27 Oct 2011, 22:11

Američko krojenje pravde teče po ustaljenom obrascu i zbilja se može sasvim fino zamisliti i u Balkanskoj Džamahiriji kako je to napisao Dežulović.
'Najviše su se, međutim, nafti obradovali - vehabije. Sad će doći Shell, i British Petroleum će doći, i Exxon, navalit će naftne kompanije sa zapada, pa će tražiti koncesije, a ovi Lagumdžijini neće im dati, neće se Shell nafte napiti pored živih domaćih švercera i korumpirane vlasti. Onda će se Amerikanci, kako to već ide, snažno zabrinuti za bosansku demokraciju i financirati protuvladine pobunjenike, pa naoružati bosanske talibane da svrgnu vladu. I dok glupi Ameri shvate, već će bradati šeici u capri pantalama uspostaviti islamsku republiku. Nema glupljih od Amera. Da im se i dvadeset puta to dogodi, oni će sutra dvadeset prvi put nekooperativnu neku vladu rušiti tako da umjesto geoloških ispitivanja financiraju teološka. Pa sad bosanski vehabije sjede pored telefona i čekaju da zazvoni.'
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Ze.

Post 28 Oct 2011, 10:16

Emericzy » wrote: Nisi shvatila.

Ne radi se o tome da oni imaju nešto, pa da im Zapad to uklanja, govori da ne valja i natura svoje.

Ne.

Oni nemaju NIŠTA. Nemaju državne institucije, razumiješ?
Imaju, kako ne. Naftu. Ne kažem da je Gadafijev režim bio dobar. Ali čisto bi Zapad bolio kuki za libijsku demokraciju da nemaju strateških interesa.

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=23605
Emericzy

Post 28 Oct 2011, 10:51

Ze. » wrote:
Imaju, kako ne. Naftu. Ne kažem da je Gadafijev režim bio dobar. Ali čisto bi Zapad bolio kuki za libijsku demokraciju da nemaju strateških interesa.

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=23605
To što ti citiraš mišljenje je (a ne činjenica) profesora Hodusovskog, antiamerrički i antižidovski raspoloženog Rusa, poznatog branitelja Jugoslavije (i time bar indirektno protivnika hrvatske samostalnosti). O njemu u Kanadi (gdje živi i radi i publicira svoj anti-globalistički online pamflet) politički protivnici kažu da je "one of Canada's nuttiest professors, whose absurdity stands head and shoulders above his colleagues". Isti izvor citira njegove "wild-eyed conspiracy theories".

Dakle, tip je u najmanju ruku kontroverzan i teško ga se može uzeti kao objektivni izvor informacija. Bilo bi dobro da prema njemu imaš bar neke rezerve.
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 10:54

Emericzy » wrote: To što ti citiraš mišljenje je (a ne činjenica) profesora Hodusovskog, antiamerrički i antižidovski raspoloženog Rusa, poznatog branitelja Jugoslavije (i time bar indirektno protivnika hrvatske samostalnosti). O njemu u Kanadi (gdje živi i radi i publicira svoj anti-globalistički online pamflet) politički protivnici kažu da je "one of Canada's nuttiest professors, whose absurdity stands head and shoulders above his colleagues". Isti izvor citira njegove "wild-eyed conspiracy theories".

Dakle, tip je u najmanju ruku kontroverzan i teško ga se može uzeti kao objektivni izvor informacija. Bilo bi dobro da prema njemu imaš bar neke rezerve.
A ja sam stavila Chomskog (koji nije poznat kao nekakav luđak), i nitko nije komentirao. To se uredno preskače.
Kao i link s očekivanim godinama starosti.
Da ga ponovim?
Koje je boje Libija?

http://www.worldlifeexpectancy.com/
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ze.

Post 28 Oct 2011, 10:59

Emericzy » wrote: To što ti citiraš mišljenje je (a ne činjenica) profesora Hodusovskog, antiamerrički i antižidovski raspoloženog Rusa, poznatog branitelja Jugoslavije (i time bar indirektno protivnika hrvatske samostalnosti). O njemu u Kanadi (gdje živi i radi i publicira svoj anti-globalistički online pamflet) politički protivnici kažu da je "one of Canada's nuttiest professors, whose absurdity stands head and shoulders above his colleagues". Isti izvor citira njegove "wild-eyed conspiracy theories".

http://www.thenation.com/blog/162908/ob ... -oil-libya

Nisam išao istraživati autora, međutim čuo sam negdje informaciju da je Gadafi planirao surađivati s Kinezima što se prodaje nafte tiče.

U svakom slučaju ne vidim da je Zapad, a poglavito SAD igdje išta radio iz altruizma.
Emericzy

Post 28 Oct 2011, 18:38

Beta ženka » wrote: A ja sam stavila Chomskog (koji nije poznat kao nekakav luđak), i nitko nije komentirao. To se uredno preskače.
Kao i link s očekivanim godinama starosti.
Da ga ponovim?
Koje je boje Libija?

http://www.worldlifeexpectancy.com/
Chomsky nije luđak ali je ideolog.

Moja poanta glede duljine životne dobi odnosila se na primjedbu da tamo umireš ako nemaš love za liječnika. Da je tako, ne bi Amerikanci imali tako dugu životnu dob. A imaju.
Emericzy

Post 28 Oct 2011, 18:39

Ze. » wrote:ne vidim da je Zapad, a poglavito SAD igdje išta radio iz altruizma.
A tko jest?
slafko

Post 28 Oct 2011, 18:56

Emericzy » wrote: Moja poanta glede duljine životne dobi odnosila se na primjedbu da tamo umireš ako nemaš love za liječnika. Da je tako, ne bi Amerikanci imali tako dugu životnu dob. A imaju.
Pa i nemaju baš. Na listi nisu nešto visoko kako bi se očekivalo od najveće sile.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... expectancy

Emericzy » wrote:A tko jest?
Moje egipatsko carstvo u Civ5. :mirko:

Dao sam Irokezima 300 golda da mogu financirati zajednički Research Agreement pri čijem sklapanju smo potpisali i Open Borders Treaty, a dao sam im 5x Iron, 5x Horse i 1x Pearls na trideset turnova. Nakon toga sam poslao šest svojih jedinica na drugi kraj njihove države i blokirao planinske prijelaze prema Rimskom carstvu koje im je objavilo rat. Deset turnova kasnije sam se u Rimskim vodama pojavio s flotom od 2 bojna broda, 4 razarača i jednim nosačem aviona. Zatim sam tražio da potpišu primirje s Irokezima i prestanu napadati Beograd. Efektivno sam spasio Hiawathu od potpunog poraza i Beograd od okupacije. Bez nekog posebnog razloga - mogao sam stajati sa strane i držati vojsku na svojoj granici dok Rim osvaja Irokeze. Ali nisam. Jer sam superkul i dobar i pristojan. :raspa:
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
JPK

Post 28 Oct 2011, 20:13

Emericzy » wrote: Chomsky nije luđak ali je ideolog.

Moja poanta glede duljine životne dobi odnosila se na primjedbu da tamo umireš ako nemaš love za liječnika. Da je tako, ne bi Amerikanci imali tako dugu životnu dob. A imaju.
Chomsky je stara pretenciozna budaletina.
Uostalom, zar niste čuli da je izašao Chomsky 2.0?
Biti i mniti svemiropolisno
blaze

Post 11 Nov 2011, 14:27

danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Beta ženka

Post 11 Nov 2011, 14:34

Ma neee, ma niiije to istina, šta ti je.
To David Icke i njegovi sljedbenici, cajtgajstovci i ostala ekipa samo pokušavaju okaljati ime i ugled USA i EU. :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 11 Nov 2011, 16:35

I to nakon što su otjerali konkurenciju iz, na primjer, bivših jugoslavenskih zemalja.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
blaze

Post 11 Nov 2011, 18:02

ElliQuinn » wrote: I to nakon što su otjerali konkurenciju iz, na primjer, bivših jugoslavenskih zemalja.
:E
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
JPK

Post 11 Nov 2011, 18:05

ElliQuinn » wrote: I to nakon što su otjerali konkurenciju iz, na primjer, bivših jugoslavenskih zemalja.
Pa razumljivo je da Gadafijevi pajdaši, koji su dobivali ugovore na isti mutan način na koji danas netko drugi dobiva, nisu trenutno najpopularniji.
slafko

Post 11 Nov 2011, 18:36

Sad bu ispalo da BP, Total i ostali dobivaju natječaje i koncesije na čist način. :D
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Dubrava

Post 18 Nov 2011, 01:00

schmokljan » wrote:Nego, jeste vidjeli - Gadafija izložili u hladnjači, da vasceli narod može vidjeti da je mrtav, voistinu je mrtav.

Kako su gadne te revolucije.
R.I.P. pukovniče
Dubrava

Post 18 Nov 2011, 01:01

Treba naglasiti da je Zapad i za vrijeme gadafija dobio koncesije za vađenje nafte.
slafko

Post 18 Nov 2011, 07:36

Koliko sam čitao, ti ugovori istječu sljedeće godine. Osim toga, Gadafi je planirao uvesti novu valutu temeljenu na zlatu, prodavati naftu u toj valuti i poticao je druga afričke države da tu valutu prihvate. Naravno, ovakvo nešto je jednako samoubojstvu jer, osim što je i Saddam dobio metak u čelo tek nakon što je zabrijao na prodaju naftu u eurima, valuta temeljena na zlatu nikako ne odgovara bankama. Koliko su zapadne banke upletene u sve ti najbolje govori činjenica da su "pobunjenici" usred borbe "za slobodu i demokraciju" u Bengaziju osnovali centralnu banku.

Prije nekoliko tjedana sam rekao da su Libijci tek sad najebali i, dok mi nije drago što zaista i jesu, drago mi je vidjeti da sam bio u pravu. :D

Jedini bad je što najebavamo svi. :zubo:
Emericzy

Post 18 Nov 2011, 08:11

slafko » wrote:Jedini bad je što najebavamo svi. :zubo: [/color]
A kad je bilo drukčije?
Dubrava

Post 18 Nov 2011, 12:42

slafko » wrote:Koliko sam čitao, ti ugovori istječu sljedeće godine. Osim toga, Gadafi je planirao uvesti novu valutu temeljenu na zlatu, prodavati naftu u toj valuti i poticao je druga afričke države da tu valutu prihvate. Naravno, ovakvo nešto je jednako samoubojstvu jer, osim što je i Saddam dobio metak u čelo tek nakon što je zabrijao na prodaju naftu u eurima, valuta temeljena na zlatu nikako ne odgovara bankama. Koliko su zapadne banke upletene u sve ti najbolje govori činjenica da su "pobunjenici" usred borbe "za slobodu i demokraciju" u Bengaziju osnovali centralnu banku.

Prije nekoliko tjedana sam rekao da su Libijci tek sad najebali i, dok mi nije drago što zaista i jesu, drago mi je vidjeti da sam bio u pravu. :D

Jedini bad je što najebavamo svi. :zubo:
Ipak ostaje činjenica da ono kaj misle NTC napraviti da je to već jednom gadafi napravio. Svaka valuta se temelji na zlatu, budi precizniji.
Emericzy

Post 18 Nov 2011, 16:21

skinhead_ » wrote: Ipak ostaje činjenica da ono kaj misle NTC napraviti da je to već jednom gadafi napravio. Svaka valuta se temelji na zlatu, budi precizniji.
Kaliko ja znam, ni jedna se ne temelji na zlatu.
Lastan

Post 18 Nov 2011, 16:33

Emericzy » wrote: Kaliko ja znam, ni jedna se ne temelji na zlatu.
Mislim da još postoje neke koje se temelje na zlatu, ali da više baš i nisu brojne.

Nek netko otvori Wikipediju, ja sam lijen. :D
JPK

Post 18 Nov 2011, 17:04

Sumnjam da postoje, valuta vezana uz zlato nema inflaciju, a inflacija je jedna od efikasnijih metoda kojom države pljačkaju narod. Fiat novac ima prednost da ga je lako naštampati u krizi.
  • Information