..charlie hebdo..

Sve od javnog i tajnog interesa
Eks

Post 09 Jan 2015, 23:43

Neka se Dežulović ritualno posipa, skupa s tobom i kim god, njegova stvar. Malo ta žrtvenička pozicija "mi krivi" podsjeća na neke vjerničke rituale.

Ali ja na priču da smo mi najgori i time relativizaciju islama kao opasne religije koja sije smrt okolo neću pristati. Pitaj njihove žene koje se odluče prikloniti užasnom Zapadu (valjda štokolmski,jelda?) kako prođu od njih.

Eks

Post 09 Jan 2015, 23:49

..a unda » wrote:
najprije, nece zavrsit, nego ta histerija vec traje neko vrijeme i tako trazi partnera na toj drugoj strani koj i ce p ojacavat histeriju, pa ce se onda i na drugoj strani histerija povecavat i tako to, jel ide, t ako se svijet vrti.. :D

drugo, budi bez brige, ama bas nista nece bez tebe proc. sta je ono zenon rekao.. sto je to gomila, koliko je to ? :D

trece, tako opcenito govoreci da je neki zapad kriv, i stok, jug, sjever.. sto to znaci? dokle ce se ic s tom krivicom i jel to uopce bitno?

nema relativiziranja problema, ima samo problem. :kokice:
Dakle, ovako, rješenje bi bilo:

Papagajski ponavljati što njihovi fundamentalisti ujedno i ugledni susjedni građani društva govore- Zapad ubija palestinsku djecu, Zapad je najgori.
Kad se uvučemo u guzicu im s tim, onda nas možda poštede?
Kad se ritualno spalimo jer naš Zapad koji sram ga bilo daje utočište i spašava mnoge obitelji od još veće bijede (ali i ubija palestinsku djecu pa je svjedno đubre i ne brinite, nijedna porodica neće zaboraviti svojim potomcima usred jebene Francuske ili Njemačke ponavljati ma koliko državljani bili, državljani ste đubretarskog Zapada koji nam je neprijatelj) te daje azil ženama koje više ne žele biti zamotane i spašava ih od fetve, onda će, kad se konačno samospalimo da smo najgori od najgorih, sve biti ok?
Kad oni prestanu na svoje i naše žene gledati kao potrošnu robu, vlasništvo ili kurvetine, onda ćemo spoznavati bogatstvo različitosti i upoznavati se ter ženiti s njima? :cerek:

Ali znam. Nije najgori grijeh reći ovo jer kao, to su samo predrasude iako ljudi koji žive s njima u blizini itekako imaju takvih priča pregršt, najgori je grijeh vjerovati u to.
Znam, i ja sam napadala ljude dosta puta kad bi nešto krivo rekli o bilo kome druge vjere. Ali gotova sam s opravdavanjem nečeg što nema opravdanja.

Ja se ispričavam ako je ovdje netko njihove vjere. Nije osobno. Kao ni bombe. Nothing personal. Jedna lasta ne čini proljeće.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 09 Jan 2015, 23:52

Eks » wrote:
Moja fobija postoji odavno, samo se trudim obuzdati je i biti fina, ali oduvijek ih se pomalo bojim. Valjda me baba zatrovala kad mi je pričala istinite priče o ženama koje su se udale za Arape.
Nekako ne vidim zašto je to uopće fobija kad u njoj ima toliko istine. Kad prestanu ubijati, sakatiti žene i kad u većini budu oni koji su reagirali ispravno na ovaj događaj, tad ću ja razmisliti da se riješim svoje kvazifobije. Dotad, jebe mi se. Sigurno neću pušiti njihovu propagandu.
bojis ih se? ..ih? ..ih?? :D

vidi, jedno je to sto netko, neki, u ime necega, rade nesto, ili iz nekog straha rade nesto. one koji trpe, treba nekako zastit.
..ali, koliko to i dokle daje tebi npr prava da ti odredjujes tim nekim kako ce oni zivjet, po kojem metru? mislim, gdje je granica i kad? i kakva je?

ono sto ti mozes napravit jest nesto u vezi tebe, tvoje okoline i sto se ta okolina vise siri, to je tvoj utjecaj sve slabiji.,
dakle, kako ce tvoji strahovi tome pomoc? :kokice:
Eks

Post 09 Jan 2015, 23:54

Ja im određujem kako ce živjeti?? Gdje? Nađi citat. Ja mislim da nakaradno žive, ali to je njihovo pravo i neka tako žive u svojim zemljama, ali oni su ti koji određuju to nama, kako ćemo živjeti. Na korak smo do toga da krenu nametati svoja pravila. Već to rade, bombama. Da su ovi ubijeni u SA, ja ne bih rekla riječ jer ako ideš u zemlju gdje znaš što te čeka, glup si. Ubijeni su u Francuskoj od francuskih državljana.
..a unda
Undaminator

Post 09 Jan 2015, 23:56

dexter » wrote:zapad je zasro (oprostite mi na izrazu) sto ih je previse pustio da se usele, naravno da sada traze naka svoja prava u evropi.
problem je sto ne zele da se asimilaraju u drustvo u koje su dosli vec da se to drustvo prilagodi njima, to se vidi po ovoj dvojici.
..kako bi se to to trebali asimilirat? sto to znaci? :kokice:
Eks

Post 09 Jan 2015, 23:57

..a unda » wrote:
..kako bi se to to trebali asimilirat? sto to znaci? :kokice:
Ne bacat bombe ako netko uvrijedi Muhameda?
Ne bajat djeci kako su im oni koji su im dali državljanstvo neprijatelji? Ili što već rade pa stvaraju ekstremiste u tako mladim godinama.
dexter

Post 10 Jan 2015, 00:06

Eks » wrote:
Dakle, ovako, rješenje bi bilo:

Papagajski ponavljati što njihovi fundamentalisti ujedno i ugledni susjedni građani društva govore- Zapad ubija palestinsku djecu, Zapad je najgori.
Kad se uvučemo u guzicu im s tim, onda nas možda poštede?
Kad se ritualno spalimo jer naš Zapad koji sram ga bilo daje utočište i spašava mnoge obitelji od još veće bijede (ali i ubija palestinsku djecu pa je svjedno đubre i ne brinite, nijedna porodica neće zaboraviti svojim potomcima usred jebene Francuske ili Njemačke ponavljati ma koliko državljani bili, državljani ste đubretarskog Zapada koji nam je neprijatelj) te daje azil ženama koje više ne žele biti zamotane i spašava ih od fetve, onda će, kad se konačno samospalimo da smo najgori od najgorih, sve biti ok?
Kad oni prestanu na svoje i naše žene gledati kao potrošnu robu, vlasništvo ili kurvetine, onda ćemo spoznavati bogatstvo različitosti i upoznavati se ter ženiti s njima? :cerek:

Ali znam. Nije najgori grijeh reći ovo jer kao, to su samo predrasude iako ljudi koji žive s njima u blizini itekako imaju takvih priča pregršt, najgori je grijeh vjerovati u to.
Znam, i ja sam napadala ljude dosta puta kad bi nešto krivo rekli o bilo kome druge vjere. Ali gotova sam s opravdavanjem nečeg što nema opravdanja.

Ja se ispričavam ako je ovdje netko njihove vjere. Nije osobno. Kao ni bombe. Nothing personal. Jedna lasta ne čini proljeće.
Eks wrote:Ja im određujem kako ce živjeti?? Gdje? Nađi citat. Ja mislim da nakaradno žive, ali to je njihovo pravo i neka tako žive u svojim zemljama, ali oni su ti koji određuju to nama, kako ćemo živjeti. Na korak smo do toga da krenu nametati svoja pravila. Već to rade, bombama. Da su ovi ubijeni u SA, ja ne bih rekla riječ jer ako ideš u zemlju gdje znaš što te čeka, glup si. Ubijeni su u Francuskoj od francuskih državljana.
potpis na oba posta, to je sto sam i ja rekao za ovu dvojicu, a i ostale, koji odbijaju da se prilagode drustvu u koje su dosli vec zele da se drustvo njima prilagodi.
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:09

Da se citiram iz rasprave koja se već ovdje vodila:
ex anais » wrote:
A bome ne dođe.
Ne da mi se naširoko, ali uspoređivati zemlje u kojima se kolje, pali i ubija za svaku pizdariju i gdje je u 21. stoljeću normalno izdavati fetve i pizditi zbog satire, gdje su žene građani desetog reda sa zapadnom civilizacijom koja je svoje vjerske fanatike ipak uspjela dovoljno obuzdati da u većini razvijenih zemalja ne upliću svoje šape u ljudska, naročito ženska prava, je bedasto.

Ne kažem ja da kršćani ne bi klali. Oh, daleko od toga. Vratili bi neki i inkviziciju da mogu. Braća po krvi i oružju. Ali zapadna civilizacija je dovoljno napredovala da za tako nešto postoji ZAKON, sankcije. Toga tamo nema. Tamo je "oko za oko, zub za zub" normalna stvar.

Na Zapadu je štošta trulo i možemo o suptilnim i manje suptilnim represijama i pranjima mozga, ali ajde ako si žensko biće živi malo tamo gdje novinarku u samici muče pet godina,a na pisca bacaju fetvu. Slobodno idi pa se vrati i poljubi zapadno tlo od sreće.
Ono što je kod nas incident, tamo je svakodnevnica, pravilo, zakon, alfa i omega. Nema tu usporedbe, jednostavno nema. Možeš ih usporediti sa srednjovjekovnim inkvizitorima jedino. Žao mi je ako to vrijeđa ičije vjerske osjećaje, ali to su činjenice. Ne boji ih se normalan svijet zaludu.

Pljuvati po Zapadu možeš, ali pljuvati po Zapadu u usporedbi s njima je izuzetno glupo jer tim salonskim raspravama i pljuvanjem po sebi maltene pristaješ da nam jednom svo to bezakonje dođe na vrata. A hoće. Kad tad. Već je infiltrirano i već radi i kroji red u tuđim zemljama. A kad bukne rat onda me baš zanima koliko će se u rukavicama pričati o fanaticima.
ex anais » wrote:Ne vidim kako je prikazivanje njihove elite relevantno za ovu raspravu. To što ima žena koje ispod burke nose Dior i Pradu te LV torbe, ne znači da žene u islamskim zemljama nisu mahom obespravljene. To što u nekim njihovim zemljama postoje žene koje se smiju školovati, ne znači da nisu mahom obespravljene.

Mene je iživciralo uspoređivanje rezanja klitorisa sa umetanjem silikona. Živcira me ta relativizacija nečeg toliko iskonski zlog, doslovce srednjovjekovnog sakaćenja. Ja ne moram staviti silikone nikad u životu, nitko me na to neće prisiliti, imam slobodnu volju u tolikoj mjeri da to ne moram uraditi bez obzira na sve moguće reklame i možebitan pritisak. Da su mi odrezali klitoris, mogla bih se jebat' (ne zapravo, jel) i eventualno biti zahvalna da negdje postoji nekakav plastični kirurg, zapadnjačko zlo, koji će mi pomoći da povratim dio svog tijela. Jer je neki zaluđeni kreten odlučio da me osakati. Ako je to jednako tome što se kod nas događaju zvjerstva, ubojstva, silovanja, ratovi, onda nemam riječi. To je onda već razmišljanje fanatika. Da, i kod nas ima nasilja, žene se udaju za kretenčine koje ih lemaju, ali naša kultura ne počiva na stavu da je to normalno. DA je žena vlasništvo. DA se ženu smije sakatiti od rođenja i ponižavati i sustavno mučiti do smrti. Kod nas to nailazi na nekakve sankcije u uređenim društvima. Mislim da smo svi mi u životu posuli dovoljno pepela na naše propuste, na naš primitivizam, na naše zakonske rupe, a pogotovo na ove u Hrvatskoj, da imamo itekakvo pravo osuditi zločin bez obzira na njegovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

A ako netko od zločina napravi ne presedan nego sistem, onda imamo pravo, tj. dužnost, osuditi i to.

Pogotovo kad im je želja da taj sistem uglave u naš sistem. Milom ne, nego silom.
Ako netko u mom dvorištu ubija, trebam li prvo pogledati je li to dvorište očišćeno prije nego kažem- gle, ubojica? Ako ja pokazujem na smeće u svom dvorištu godinama, smijem li jednom reći i da je susjedov plot prljav bez da budem ksenofobična?

Ne razumijem kako itko može tolerirati tako surove zakone, tako surov način ophođenja s ljudima, takve strahote. Negirati kompletna postignuća zapadne civilizacije da bi ispao pred sobom fer i pravedan. Kažem lijepo, to može proći dok ne zagusti.

Mržnja i ksenofobija je osuditi svirepe zakone na kojima počivaju određene države? Nenormalno je bojati se da se ta svirepost ne proširi cijelim svijetom? Ja bih kao bila jednako slobodna u nekoj islamskoj zemlji kao što sam ovdje? Ili ćemo filozofirati o iluzornosti slobode i kako smo svi robovi zapadnjačkog načina življenja? Neka, hvala. Imam pravo na svoje ropstvo. I imam pravo da mi to moje ropstvo nitko ne ugrožava. Imam pravo sumanutim ubojicama reći da su sumanute ubojice. Bili oni katolici, protestanti ili muslimani. Imam pravo da mi pomahnitali bombaši samoubojice ne paradiraju dvorištem. Imam pravo željeti da se tome stane na kraj. Imam pravo smatrati šoviniste šovinistima i zločince zločincima. Onaj tko misli da ne bih osudila "našeg" zločinca je obična budala. Eto, toliko.
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:14

Eks » wrote:Ja im određujem kako ce živjeti?? Gdje? Nađi citat. Ja mislim da nakaradno žive, ali to je njihovo pravo i neka tako žive u svojim zemljama, ali oni su ti koji određuju to nama, kako ćemo živjeti. Na korak smo do toga da krenu nametati svoja pravila. Već to rade, bombama. Da su ovi ubijeni u SA, ja ne bih rekla riječ jer ako ideš u zemlju gdje znaš što te čeka, glup si. Ubijeni su u Francuskoj od francuskih državljana.
ma nema citata :D, nego ti znas sto je pravo, a sto krivo..nakaradno, tako nesto? :D

ne vidim kako to oni odredjuju kako cu ja.. mi zivjet? i o kojem koraku govoris?

najprije, da se dogovorimo, ovo su u parizu konkretno napravila njih dvojica.. ili deset, sto, nije bitno, ne njih deset ili sto hiljada.

i tu sad mozemo gledat nesto, narocito ako su vec prije bilio registrirani kao, eto, sumnjivi i to vjerojatno praceni usprkos nekim zakonima, poimanjima sloboda i td.
ono , ispada, kako god okrenes, ne valja.

dokle i na sto sve pristat? :kokice:
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:20

..a unda » wrote: ma nema citata :D, nego ti znas sto je pravo, a sto krivo..nakaradno, tako nesto? :D

ne vidim kako to oni odredjuju kako cu ja.. mi zivjet? i o kojem koraku govoris?

najprije, da se dogovorimo, ovo su u parizu konkretno napravila njih dvojica.. ili deset, sto, nije bitno, ne njih deset ili sto hiljada.

i tu sad mozemo gledat nesto, narocito ako su vec prije bilio registrirani kao, eto, sumnjivi i to vjerojatno praceni usprkos nekim zakonima, poimanjima sloboda i td.
ono , ispada, kako god okrenes, ne valja.

dokle i na sto sve pristat? :kokice:
Ako ćemo raspravljati, pričaj konkretno, a ne ovako apstraktno. Da, nakaradan je recimo njihov odnos prema ženama. Ne samo njihovim. Evo ti jedna točka koju mi možeš osporiti. Možeš li? Ja imam izbor ne petljati s nekim katolibanom kao i talibanom, imam se izbor protiv prvog i boriti uz određene posljedice, a drugom se ne usudim reći ni riječ. Tebi je to sloboda? Jer vidimo kako su prošli oni koji su se usudili.

Tako da, te spike da to nije nakaradno i izoliranje te dvojice kao da su ne znam odakle pali i da nemaju veze s islamom, muslimanima i da ih velika većina muslimana ne podržava je prilično bedasta i ne znam što točno time želiš postići osim ispoštivati kvotu političke korektnosti.
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:24

Eks » wrote:
Ne bacat bombe ako netko uvrijedi Muhameda?
Ne bajat djeci kako su im oni koji su im dali državljanstvo neprijatelji? Ili što već rade pa stvaraju ekstremiste u tako mladim godinama.
..ali ova dvojica su bili asimilirani, relativno dugo? ili nisu? ili sta? jesu li asimilirani francuzi koji bacaju bombe, ako bacaju, ne znam, na politicke oponente? ..ono, ne zelim sad ic trazit neke, ne znam, rasisticke, antisemitske ili koje vec napade. bilo gdje.. francuska, engleska, njemacka.. ili eto, beverik svedska?

nije baceno sto hiljada bombi prekjucer ili ispucano tri tone metaka.. jel moram bit vulgaran i pitat j e mislis da svi muslimani.. ilis to vec i koga vec ovdje smatramo pod muslimanim, vrte glavom oko sebe u bijesnom transu kad vide karikaturu muhamedovu? :D

jel asimilirat znaci da djecu moras slat na vjeronauk? ovaj, katolicki neki, jelda? :D

mislim, na skliskoj si stazi akos tuda.. :D
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:26

..a unda » wrote: ..ali ova dvojica su bili asimilirani, relativno dugo? ili nisu? ili sta? jesu li asimilirani francuzi koji bacaju bombe, ako bacaju, ne znam, na politicke oponente? ..ono, ne zelim sad ic trazit neke, ne znam, rasisticke, antisemitske ili koje vec napade. bilo gdje.. francuska, engleska, njemacka.. ili eto, beverik svedska?

nije baceno sto hiljada bombi prekjucer ili ispucano tri tone metaka.. jel moram bit vulgaran i pitat j e mislis da svi muslimani.. ilis to vec i koga vec ovdje smatramo pod muslimanim, vrte glavom oko sebe u bijesnom transu kad vide karikaturu muhamedovu? :D

jel asimilirat znaci da djecu moras slat na vjeronauk? ovaj, katolicki neki, jelda? :D

mislim, na skliskoj si stazi akos tuda.. :D
Sad si i bezobrazan. :D
Ne, ne moraju prihvatiti kršćanstvo i ti to jako dobro znaš nego da žive u sekularnim državama. To je velika razlika.
Stvarno ćeš tim putem da terorizam nije velika opasnost u svijetu i da je posve usporediva i iednaka svim ostalim napadima? :D

Odi ti fino opet na ono što sam linkala pa vidi što misle naši uljuđeni susjedi.
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:28

No, mislim da ovo nema smisla. Moje je mišljenje o njima postojano ko Taft i neće se raspršiti, mislila sam to prije tri godine kao što se vidi iz citata identičnih ovoj raspravi, mislim danas, a vrlo vjerojatno će mi dati razloge da se mišljenje i ekstremizira, a ne ublaži. I to neću biti kriva ja. Nego nasilnici.
Nadam se samo da će im daleko lepa kuća biti, što dalje od mene i da se naši putevi nikad ne ukrste.
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:31

Eks » wrote:
Ako ćemo raspravljati, pričaj konkretno, a ne ovako apstraktno. Da, nakaradan je recimo njihov odnos prema ženama. Ne samo njihovim. Evo ti jedna točka koju mi možeš osporiti. Možeš li? Ja imam izbor ne petljati s nekim katolibanom kao i talibanom, imam se izbor protiv prvog i boriti uz određene posljedice, a drugom se ne usudim reći ni riječ. Tebi je to sloboda? Jer vidimo kako su prošli oni koji su se usudili.

Tako da, te spike da to nije nakaradno i izoliranje te dvojice kao da su ne znam odakle pali i da nemaju veze s islamom, muslimanima i da ih velika većina muslimana ne podržava je prilično bedasta i ne znam što točno time želiš postići osim ispoštivati kvotu političke korektnosti.
nista ja tebi ne osporavam, mos ti mislit sto oces.. :D

jel pricamo o bombama ili odnosu prema zenama? ocemo pricat o odnosu prema zenema..kad..gdje..ovdje, prije sto godina npr, dvjesto? ili sad u bosni? ili prije cetrdeset godina u bosni ? i gdje to sve?

i zasto mislis, kad vec govoris o koracima, da te neke korake nece i katolibani neki napravit?
zato j er je to tebi bliza kultura i tradicija neka? zato jer npr nikad nisi bila u ne znam, istanbulu?

nema se sta osporavat kad se krene iracionalno, jel tebi to jasno il nije? :D
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:34

Eks » wrote:No, mislim da ovo nema smisla. Moje je mišljenje o njima postojano ko Taft i neće se raspršiti, mislila sam to prije tri godine kao što se vidi iz citata identičnih ovoj raspravi, mislim danas, a vrlo vjerojatno će mi dati razloge da se mišljenje i ekstremizira, a ne ublaži. I to neću biti kriva ja. Nego nasilnici.
Nadam se samo da će im daleko lepa kuća biti, što dalje od mene i da se naši putevi nikad ne ukrste.
ma o komu njima? daj reci? jel o an zeneral muslimanima? :D
dexter

Post 10 Jan 2015, 00:34

zanima me kakva su prava hriscanima u islamskim zemljama.
traze velika prava u zemljama u koje su se uselili, iako mrze ljude i zemlju koja ih je primila i dala im dobre sanse za zivot.
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:35

..a unda » wrote:
nista ja tebi ne osporavam, mos ti mislit sto oces.. :D

jel pricamo o bombama ili odnosu prema zenama? ocemo pricat o odnosu prema zenema..kad..gdje..ovdje, prije sto godina npr, dvjesto? ili sad u bosni? ili prije cetrdeset godina u bosni ? i gdje to sve?

i zasto mislis, kad vec govoris o koracima, da te neke korake nece i katolibani neki napravit?

nema se sta osporavat kad se krene iracionalno, jel tebi to jasno il nije? :D
Ja znam da sam u nekoj mjeri iracionalna oko ovoga. Znam da su u strahu velike oči. Ja otvoreno priznajem da ih se bojim. Ako mi dokažu suprotno, pojedinci, prihvaćam ih. Ali kao skupine ih se bojim. Jer to nije racionalno rješivo kao recimo strah od Srba devedesetih ili štajaznam Hrvata ako je netko bio Srbin u Hrvatskoj jer smo mi slični, znaš što možeš očekivati, ali ovaj strah počiva upravo na činjenicama što ta različitost nas i njih, muslimana i kršćana nije benigna, nije da je možeš raspršiti kao recimo kad odeš u Bg pa vidiš da su svi raja i krasni, jer ako odeš u neku arapsku zemlju, šanse su ne da nećeš razbiti predrasude nego da će te i uhititi jer te netko silovao. Kapiraš? To nisu predrasude koje oni mogu razbiti nego ih mogu samo cementirati. Zašto? Zašto što u njima istine, puno istine.

Rekoh ti razliku između njih i katolibana. Protiv katolibana se usudim boriti. Za ove mogu samo reći, ako me ikad dohvate, neka odmah pucaju.

Ako se ja varam, odi ti imenom i prezimenom nakelji podršku Charliju. Nećeš? I mislila sam si. Jer znamo i ti i ja da se s nekima ne zajebava.
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:36

Eks » wrote:
Sad si i bezobrazan. :D
Ne, ne moraju prihvatiti kršćanstvo i ti to jako dobro znaš nego da žive u sekularnim državama. To je velika razlika.
Stvarno ćeš tim putem da terorizam nije velika opasnost u svijetu i da je posve usporediva i iednaka svim ostalim napadima? :D

Odi ti fino opet na ono što sam linkala pa vidi što misle naši uljuđeni susjedi.
to mozda tvoji uljudjeni susjedi tako misle. :D

moji su sasvim kezjuel opusteni. :D

ko je rekao da terorizam nije opasnost? ali nista veca od fasizma.. :D
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:39

..a unda » wrote:
to mozda tvoji uljudjeni susjedi tako misle. :D

moji su sasvim kezjuel opusteni. :D

ko je rekao da terorizam nije opasnost? ali nista veca od fasizma.. :D
Ni moji ni tvoji, to su ljudi iz BiH pretežno muslimanskih imena koji kliču bombašima. A sve fine djevojke, nepokrivene, fini momci i tako.
Ali ja sam iracionalna. Valjda jednako kao onaj koji govori da pravi musliman ne čestita tuđe vjerske blagdane prijateljima.

Ta relativizacija koju ti i Euklid provodite će nas koštati.
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:41

Eks » wrote:
Ja znam da sam u nekoj mjeri iracionalna oko ovoga. Znam da su u strahu velike oči. Ja otvoreno priznajem da ih se bojim. Ako mi dokažu suprotno, pojedinci, prihvaćam ih. Ali kao skupine ih se bojim. Jer to nije racionalno rješivo kao recimo strah od Srba devedesetih ili štajaznam Hrvata ako je netko bio Srbin u Hrvatskoj jer smo mi slični, znaš što možeš očekivati, ali ovaj strah počiva upravo na činjenicama što ta različitost nas i njih, muslimana i kršćana nije benigna, nije da je možeš raspršiti kao recimo kad odeš u Bg pa vidiš da su svi raja i krasni, jer ako odeš u neku arapsku zemlju, šanse su ne da nećeš razbiti predrasude nego da će te i uhititi jer te netko silovao. Kapiraš? To nisu predrasude koje oni mogu razbiti nego ih mogu samo cementirati. Zašto? Zašto što u njima istine, puno istine.

Rekoh ti razliku između njih i katolibana. Protiv katolibana se usudim boriti. Za ove mogu samo reći, ako me ikad dohvate, neka odmah pucaju.

Ako se ja varam, odi ti imenom i prezimenom nakelji podršku Charliju. Nećeš? I mislila sam si. Jer znamo i ti i ja da se s nekima ne zajebava.
necu, naravno da si mislila, sta bi drugo mislila. :D

ali, ako budem htio, hocu, nema to veze oce li al kaida bacit fetvu na mene. :D

ako neki naleti takav na mene, slijedi ga i sto i sve ostale jednoknjizne.. :D

ukratko, skreces u kulturolsko religijski zanos. skliskom stazom.. ali, eto, tvoja staza.. :D
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:45

Eks » wrote:
Ni moji ni tvoji, to su ljudi iz BiH pretežno muslimanskih imena koji kliču bombašima. A sve fine djevojke, nepokrivene, fini momci i tako.
Ali ja sam iracionalna. Valjda jednako kao onaj koji govori da pravi musliman ne čestita tuđe vjerske blagdane prijateljima.

Ta relativizacija koju ti i Euklid provodite će nas koštati.
pa neka klicu, nisu od jucer poceli klicat. oni sa mnom nemaju ama bas nikakve veze. :D

ne znam sta euklid provodi i ne znam o kojoj racionalizaciji pricas, ali p roblemi se n e rjesavaju dolijevanjem ulja, benzina, nitroglicerina na vatru.. :D
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:45

..a unda » wrote:
necu, naravno da si mislila, sta bi drugo mislila. :D

ali, ako budem htio, hocu, nema to veze oce li al kaida bacit fetvu na mene. :D

ako neki naleti takav na mene, slijedi ga i sto sto i sve ostale jednoknjizne.. :D

ukratko, skreces u kulturolsko religijski zanos. skliskom stazom.. ali, eto, tvoja staza.. :D
Ne skrećem ja nikud, ja sam oduvijek tako mislila, kao što vidiš iz rasprave iz 2012-e. Možda na momente blaže, možda nekad pacifističkije, ali baza je tu.

Nijedan argument nisi iznio, samo pozivaš na mir. Ja sam nabrojala barem par stvari zašto mislim to što mislim, a ti to možeš smatrati fašističkim, ja to čak mogu i priznati, ne zanima me, ali mi ne možeš reći da lažem, da to nije istina.

Lako za to što ćeš ti. Moje ime i prezime je poznato i ljudima koji bi me rado vidjeli obješenu na prvu banderu, ubijenu i tako dalje i to je činjenica, dakle, nikad se nisam dovoljno sakrila iza anonimnosti i nije mi bilo pretjerano stalo, i svjesna sam da zbog svake napisane rečenice i ostajanja na netu unatoč toj činjenici mogu najebati, ali eto, šta je tu je. No neću čačkati mečku. Ti možeš, nije da itko zna tko si i neće ti nitko doći na vrata niti poslati nekoga na vrata.
Eks

Post 10 Jan 2015, 00:46

Uostalom, ja hrvatskog bijelog terorista imam godinama kraj sebe, moja je glava u torbi i bez interneta jer on bilo kad me može raznijeti u zrak, već je oslobođen optužbi za jedan terorizam, a čak nije musliman. A eto, živi se. Zasad.
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2015, 00:53

Eks » wrote:
Ne skrećem ja nikud, ja sam oduvijek tako mislila, kao što vidiš iz rasprave iz 2012-e. Možda na momente blaže, možda nekad pacifističkije, ali baza je tu.

Nijedan argument nisi iznio, samo pozivaš na mir. Ja sam nabrojala barem par stvari zašto mislim to što mislim, a ti to možeš smatrati fašističkim, ja to čak mogu i priznati, ne zanima me, ali mi ne možeš reći da lažem, da to nije istina.

Lako za to što ćeš ti. Moje ime i prezime je poznato i ljudima koji bi me rado vidjeli obješenu na prvu banderu, ubijenu i tako dalje i to je činjenica, dakle, nikad se nisam dovoljno sakrila iza anonimnosti i nije mi bilo pretjerano stalo, i svjesna sam da zbog svake napisane rečenice i ostajanja na netu unatoč toj činjenici mogu najebati, ali eto, šta je tu je. No neću čačkati mečku. Ti možeš, nije da itko zna tko si i neće ti nitko doći na vrata niti poslati nekoga na vrata.
a jebote rasprava iz 2012. i di si ti bija 91. :D

ma koji argument, za sto? da su muslimani u kurcu jer su muslimani? daj eks, nemoj zajebavat.. :D

nisam ti rekao da izbacis grudi iz kosulje, uzmes zastavu i stanes na barikade s osobnom u zubima :D, i ne mislim cackat nikoga, samo mislim ono sto mislim.
a to je da imam sasvim jasan odnos i dovoljno znanje da mogu razlucit sto je to religija, sto je to razum, sto je to teror.. ne mogu, nazalost, ja bas to tako bucat zavisno od emocija.. :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 10 Jan 2015, 00:57

Napokon se vidi ko su pravi Markicevci na trkelju... :cheer:
'if you fall, i'll be there' (floor)
  • Information