dobro, trebao je naslov bit omoo, ali pjesnicka sloboda i tako to, oooo mi je ljepse nekako.
JAVNI ANGAŽMAN DUBRAVKE HRABAR
Tko je konzervativna profesorica koja je srušila novi Obiteljski zakon?
taj sad, tj ovaj sad obiteljski zakon, manje mi je bitan sam po sebi. mogao se valjda bolje pravno napisat, ali se mogao i doraditi, na osnovu njega napisat bolji za godinu dvije i jest , pisan je ovaj zakon pod pritiskom, u nekom cajtnotu, ali odakle taj pritisak, cemu?
prvnostrukasi, eto, kao i svi ostali strukasi, eto imaju primjedbe, kritike, tastine, sve ono sto i ince svugdje je, ali osim toga unutar ili van te kritike, tj svugdje oko nas..i u nama, postoji citav jedan masivan kritike, ideje, postavki koje nisu nista drugo nego politika, nikakva struka.
i naravno, malo se vise ovdje radi, u ovom zakonu o necem drugom, nego o tastinama i tu se slazem s opacickom da se radi tastine srusio ovaj zakon, ali to je samo dio istine ili jos bolje, dio neke slike.
ovdje se prije radi o manifestaciji sile i pokazivanja tko u ovoj drzavi ima stvarnu moc.
mozda i o tome kako je uopce jedna hribarka uspijela doci do te katedre koja je ocito jedan od strateskih mostobrana..necu rec eufemisticki konzervativizma kao u ovom clanku, nego fasizma.
puno bolje je je hribarica bila ocrtana kada je u jednom clanku prije par godina eksplicitno stavljena u isti kontekst s balnalnoscu zla.
i u svoj toj mostobranskoj prici, jucer malo sjednem ( ko crnogorac :zubo ) jer sam se umorio od pilanja grana na nacin da svako pola sta kisa stane na deset minuta, upalim onu televiziju na katodnu cijev, koja kad se upali samo sta fidovka ne iskoci
cek, cek, kazem ja sebi, sumnjivo mi tu nesto i idem ja vidjet sta to tu ko sta i upalim ja zvuk, slusam par minuta i ono. cek, malo, di sam ja to? trenutak prije sam na kisi pilao grane..jel to realnost neka..je, a sta je ovo sad.. ludilo odjednom i to na drzavnoj televiziji.
http://www.hrt.hr/enz/rijec-i-zivot/
ko ce gledat sve, nek gleda sve, pola sata traje to ludilo, ali pogledat mozda na brzake od 24:00, poslusat dr. sc. ivana simovica, sa katedre za obiteljsku pravo pravnog fakulteta sveucilista u zagrebu (hribaricina katedra), koji eto na hrt 1, profesor neki nekog prava jel, tj ako nema jos taj neki status, valjda ce ga imat tako pametan.. koji kaze medjuostalim ..
ja bih tu rekao jednu blagu kritiku, l to nije cak ni kritika, to je poticaj crkvi.. ja mislim da bi se crkva sve vise trebala ukljuciti u obrazovanje mladih. tu primarno mislim na osnovne skole i srednje skole...
mislim, procitati ili poslusati pazljivo jos koji put, malo ovu puzlu staviti na svoje mjesto i pogledati taj dio slike koju smo uspjeli sastaviti i malo se upitati.. kako je ovo moguce? tko je za ovo odgovoran? kako je do ovog doslo? vlada neka kriva? zakoni neki krivi?
..i ono sto mene nekako zanima, sto napraviti.. sto uopce napraviti? kako? jel uopce ima smisla? ako nema, sto onda napraviti?