Šta velite?Podatak koji više iznenađuje jest činjenica da je sljedeća na redu PU zadarska, nadležna za skoro sedam puta manji broj stanovnika - točnije, svega 170 tisuća prema popisu iz 2011. godine. To posebno čudi uzme li se u obzir njeno promoviranje u gospodarsko čudo u vrijeme HDZ-ove vlasti. Samo u prošloj godini 3,1 posto stanovništva županije otišlo je od kuće.
Zadar, HDZ-ovo čudo - ljudi iz njega iseljavaju najviše
http://lupiga.com/vijesti/policijski-no ... inozemstvu
Evo o tom gospodarskom čudu još jedan dobar članak: http://www.libela.org/sa-stavom/5822-po ... ndustrije/
Hm, zanimljivo. Nema baš logike s obzirom na to da je navodno drugdje gore. Okej, možda svjetonazorski drugdje nije gore, ali nije ni daleko. Da je dobiti kakve podatke o dobnoj i obrazovnoj strukturi, možda bi se moglo nabosti zašto. No, svakako je indikativno da su pri vrhu sve dalmatinske županije, neovisno o tome koja je na kojem mjestu. Toliko o tome da će nas sve spasiti i zaposliti cimerfraj, masline, more, stine i friška arija. 
Mene je začudilo. Ne kapiram zašto baš zadarska. Sumnjam da je po svjetonazorskom ključu, nema ovdje dovoljno ljevičara za to.
A isplativo je jedino konobariti što se tiče te propagande o zapošljavanju u turizmu. Ne vidim što se u turizmu može raditi u Zadru, a što se ne može u Zagrebu, a da nije fizički rad.
A isplativo je jedino konobariti što se tiče te propagande o zapošljavanju u turizmu. Ne vidim što se u turizmu može raditi u Zadru, a što se ne može u Zagrebu, a da nije fizički rad.
Pa čudno je, da. Možda ima neke veze sa strukturom fakulteta. Nagađam bezveze, ali to mi pada na pamet. Recimo, šibenski studenti više odlaze od kuće jer nemaju fakulteta u samom gradu, pa onda nakon studentskog života više ostaju u Zagrebu, gdje lakše nađu posla, pa ne bježe vani. Splićani pak ne odlaze nikamo jer im se ne da iz najlipšeg grada na svitu i užasno su teški za mrdnut se igdje otamo. Osim toga, Split nema tradiciju društvenih fakulteta, pa više upisuju ove zapošljivije fakultete. A Zadrani pak masovno upisuju društvene fakultete jer im je to u gradu, pa poslije bježe jer nemaju posla. Lupetam napamet, dakako. Kad nemamo podatke o strukturi, teško je reći.
Ostaje nam tek aluzija na Bežigrad.
Ostaje nam tek aluzija na Bežigrad.
Moguće, da. A i ja sam se odma sjetila kako Splićani u pravilu ne idu nigdje, lokalpatriotizam je jači nego ovdje. Al da ima daleko gorih mjesta, ima. Jedna znanica iz Slavonije je došla tu na faks i ostala, tj. dvije takve znam i super im je ovdje, vele.
O, da, znam i ja nekolicinu ljudi iz unutrašnjosti koji su došli u Dalmaciju raditi preko ljeta ili studirati, pa onda ostali. Čini mi se da im se samo bitno dokopati mora, da pobjegnu odozgo i jer onda im je zajamčeno nešto posla barem u sezoni. Bilo bi zanimljivo vidjeti i te podatke.
Jeli ja to vidim da su se pocele otvarat teme za koje su direktno odgovorne marionetske vlade a da autori nismo euklid i ja
zanimljivo 
Nikad nije kasno da ti neke stvari postanu jasne. Čuj, nismo svi isti, neki se tvrdoglavo opiru konstatiranju očiglednih činjenica, a neki su malo revolucionarniji duhovi, da tako kažem, pa prepoznaju kukolj u žitu još u zamecima. Polako, svi će pomalo doći do istih zaključaka. Vi samo ustrajte, dečki. 
..ja sam toliko inertan da bih naradje da cili split ide ca i nek ponese sa sobom ko to more platit i hajduka i svetog duju, a da ja ne moram nigdi ic i da ostanem.. eto, toliki je moj lokal patriotizamEks » wrote:Moguće, da. A i ja sam se odma sjetila kako Splićani u pravilu ne idu nigdje, lokalpatriotizam je jači nego ovdje. Al da ima daleko gorih mjesta, ima. Jedna znanica iz Slavonije je došla tu na faks i ostala, tj. dvije takve znam i super im je ovdje, vele.
Zekoslawa » wrote:Nikad nije kasno da ti neke stvari postanu jasne. Čuj, nismo svi isti, neki se tvrdoglavo opiru konstatiranju očiglednih činjenica, a neki su malo revolucionarniji duhovi, da tako kažem, pa prepoznaju kukolj u žitu još u zamecima. Polako, svi će pomalo doći do istih zaključaka. Vi samo ustrajte, dečki.
-
- Information
-