Sprema se nova, velika pljačka...

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 10 May 2014, 16:49

Nakon što nam je oteto manje više sve što vrijedi,
čeka nas završna faza konspirativnog zaposjedanja Hrvatske, svih njenih vrijednosti i resursa.

U ovoj fazi odvijaju se pripremne radnje u Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama koje trenutno gospodare neizmjernim bogatstvom kojim Hrvatska (još) raspolaže.

Hrvatske šume počele naplaćivati izlete i vožnju biciklom u prirodi.

Dakle, nakon što su HŠ uvale naplatu za branje gljiva, branje šparoga, skupljanje kestena i ostalih šumskih plodova, sada će se naplaćivati i obično bicikliranje šumom. :facepalm:
Ili ono, odeš s obitelji samo prošetati poslije ručka, hop - 40kn.

Naravno, trenutno stanje je takvo da gotovo nitko ne plaća šumariji ni za šta, niti se šumarija trudi da išta naplati.
Ovo su samo predradnje za skoru privatizaciju a privatnik će sve ovo itekako naplaćivati.

Kako dolazi do privatizacije ovakovih resursa? Pa niko nije lud da privatizira šume ili vode, reći ćete.

To se odvija ovako: državu se dovede u dužničko ropstvo, kao što Hrvatska već je dovedena, zatim... u trenutku kad ne može servisirati svoje dugove, a mi ne možemo servisirat više ni kamate na dug, dolaze MMF i Svjetska banka te predlažu spas i reprogramiranje duga.
Naravno, tu se onda postavljaju i neki uvjeti a jedan od njih bit će upravo privatizacija voda i šuma.

Kao primjer navodim ovaj poučan dokumentarac u kojem se spominje upravo ova taktika i gdje ćete jasno vidjeti kako izgleda privatizacija voda u mnogim prezaduženim državama svijeta. Pa se onda prodaje čak i putem prepaida:

Voda - esencija života

Također, podsjećam i na činjenicu kako su se naši bivši a sada opet i sadašnji gospodari, austrougari, enormno bogatili eksploatacijom hrvatskih šuma. Slavonija je, prije no što je postala žitnica, bila šumsko područje, bogata najkvalitetnijim europskim drvom - hrastom lužnjakom.

'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 10 May 2014, 17:11

Što se tiče voda i ovdje se odvijaju predradnje koje će omogućiti efikasniju privatizaciju:

1. povećanje cijena uvođenjem kojekakvih naknada i paušala tako da je voda danas 300% skuplja nego prije 12 godina (baš gledam u stare račune).

2. izmjenama i dopunama Zakona o vodama koji će omogućiti pripajanje raznim holdinzima.

3. otimanje vodovodnih infrastruktura lokalnim zajednicama u koje su uložile stotine i stotine milijuna kuna

Na ovaj problem dosad su upozorili samo vlasti općine Primošten (čuveni Stipe Petrina) i grada Velike Gorice. Nadam se da će se uskoro oglasiti i drugi.

'Tko glasa za ovo, zaslužuje strijeljanje bez milosti!'

Platite naknadu ili ću zavariti šahtove

ovdje se vidi da je Svjetska banka već involvirana u cijelu priču:

- Šibenski “Vodovod i odvodnja” se bezobzirno, baš kao i Hrvatske vode, služe ucjenom.

Zbog toga smo izbačeni iz Jadranskog projekta Vlade RH. Nismo pristali da sami, kroz povećanu cijenu vode od četiri kune, gradimo svoju kanalizaciju i vraćamo lihvarski kredit Svjetskoj banci, a izgrađeno na kraju predamo u vlasništvo Hrvatskih voda i šibenskog “Vodovoda“.

To nam se dogodilo i s vodovodnom mrežom. Uložili smo više od 30 milijuna kuna i ona je sada vlasništvo šibenskog “Vodovoda”. Kroz cijenu vode naplaćuje nam se i rekonstrukciju vodovodne mreže iako te radove izvodimo sami isključivo novcem iz općinskog proračuna - poručio je Petrina.

Goričanima računi veći za 118 kuna ako voda ode Holdingu!

Barišić: Velikogorička voda pripada Velikogoričanima

Hrvatska raspolaže 4. zalihama pitke vode u Europi.
Voda je sve traženiji i skuplji artikal. Litra flaširane pitke vode danas je već skuplja od litre benzina (odbijte od cijene benzina razne poreze, trošarine i cestarine pa ćete vidjeti).

A neki ovdje govore da Hrvatska ni po čemu nije interesantna svjetskim hegemonistima... :facepalm:
Euklid
old school

Post 10 May 2014, 17:16

I da završim ovaj dio priče, podsjetit ću vas što je izglasano u Bundestagu:

Sumrak čovječanstva: Bundestag izglasao da pravo na vodu nije temeljno ljudsko pravo!

Njemački Bundestag odbio zabraniti privatizaciju pitke vode

Da kako će zabraniti kad će sve ići pod egidom kako je privatnik uvijek uspješniji u gospodarenju...
Euklid
old school

Post 10 May 2014, 17:17

E, jbg... zaboravih ono najvažnije...

ŽIVIO KAPITALIZAM

ŽIVJELA DEMOKRACIJA

ŽIVJELE ZAPADNE VRIJEDNOSTI...

:facepalm:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 10 May 2014, 17:19

Euklide, fulao si otvorit temu, jer se ovdje ne radi o spomenicima, partizanima i ustasama :crying:

I da, bravo za temu :top:
MmeTipfeler

Post 10 May 2014, 19:54

Ja ću, umjesto labradora, nabaviti rotvajlera, dobrmana, pitbula ili već neku odgovarajuću pasminu i krenuti po šumama i gorama. Eh, da, i pjevat ću na sav glas. Pa neka mi se usude naplatiti korištenje šume i izvedbu pod pokroviteljstvom ZAMP-a.

Zbilja smo jadni.

Donedavno smo se zezali kako će nam jednog dana naplaćivati i zrak koji udišemo, a sada se čini da je to bliska stvarnost. :(

Ono što ne razumijem jest je li ovaj narod zbilja sastavljen od "bečkih lakeja" pa šuti i trpi. :ne zna:

Meh...
Euklid
old school

Post 10 May 2014, 21:31

MmeTipfeler wrote:Ja ću, umjesto labradora, nabaviti rotvajlera, dobrmana, pitbula ili već neku odgovarajuću pasminu i krenuti po šumama i gorama. Eh, da, i pjevat ću na sav glas. Pa neka mi se usude naplatiti korištenje šume i izvedbu pod pokroviteljstvom ZAMP-a.

Zbilja smo jadni.

Donedavno smo se zezali kako će nam jednog dana naplaćivati i zrak koji udišemo, a sada se čini da je to bliska stvarnost. :(

Ono što ne razumijem jest je li ovaj narod zbilja sastavljen od "bečkih lakeja" pa šuti i trpi. :ne zna:

Meh...
Nece ti doberman nista pomoci.
Stovise, morat ces platit posebnu tarifu i za njega. U suprotnom upucat ce ga na licu mjesta. :mad:

Majko mila, kud ide ova zemlja... uskoro ce vijesti s News bara biti suvisne jer cemo ih citati u regularnim medijima...
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 10 May 2014, 21:35

Sto je najgore od svega, kolilo ja i ti otvarali oci nasim trkeljasima, oni i dalje ne vide da smo mi igubili svoju zemlju :crying:
Euklid
old school

Post 10 May 2014, 21:43

Sta's, prodali se za pokoju sinekuricu ili solidnu placicu kod privatnika.

Pitat ce ih jednog dana djeca sta su radili dok je Hrvatska nestajala...
Tea Tree

Post 10 May 2014, 22:45

Nista, nista, ja samo u prolazu, da ostavim post, da me jednog dana ne prozivaju necija djeca da se nisam zestila na Trkeljanju dok Hrvatska nestaje. :D
Euklid
old school

Post 10 May 2014, 23:07

:rofl:

:top:
Euklid
old school

Post 11 May 2014, 23:12

Euklid
old school

Post 11 May 2014, 23:14

Image

(Powered by frubar.net)
MmeTipfeler

Post 11 May 2014, 23:59

Image
Euklid
old school

Post 12 May 2014, 21:03

:rofl: :rofl:

Ajme, skupo će ih koštat taj cjenik.

Ovu fotku nemojte radije ni otvarat osim ako ne želite doslovno krepat od smijeha.
Mene vilica boli...

Image

(Powered by frubar.net)
MmeTipfeler

Post 13 May 2014, 19:32

Citirat ću komentar s Fejsa: brisanje guzice koprivom - neprocjenjivo. :cerek:
Pješčana

Post 13 May 2014, 20:23

:rofl:

zanima me realizacija.

znači hodam ja ličkom šumom, i naiđem na dežurnog zaposlenika koji ispisuje kazne. i ja odbijem uzeti.
i što onda?
potjera me?
špota me?
traži me osobnu?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Margarita

Post 13 May 2014, 20:41

I što ako kod sljedećeg drveta izađem iz busa, tj. šume?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Euklid
old school

Post 13 May 2014, 22:34

Pješčana » wrote::rofl:

zanima me realizacija.

znači hodam ja ličkom šumom, i naiđem na dežurnog zaposlenika koji ispisuje kazne. i ja odbijem uzeti.
i što onda?
potjera me?
špota me?
traži me osobnu?
Učlani te u HDZ bez dabrovog znanja... :rofl:
  • Information