Kapitalizam s ljudskim licem

Koljite se i gložite!
visekratni klon

Post 12 Mar 2014, 14:22

Tko želi prvi razbiti taj mit u paramparčad? :ckzubo:

Evo šta kaže jedan svjetski a naš pisac.
U Oslu su stranci baš getoizirani. Istočni dio Osla je geto. U tom dijelu grada, gdje sam i ja živio, oko 95 je posto stranaca. A i stranci imaju svoje kategorije. Imaš zapadne useljenike; Šveđane, Engleze, Amerikance, Njemce..., koji su im ok. Oni su super. Onda imaš broj dva – istočnu Europu. To je stoka s istoka. Zatim idu muslimanske zemlje: imaš dosta Pakistanaca.
Oni najdonji su Afrikanci: Somalija, Nigerija... Oni su doslovno robovi. Moglo bi se reć' da gore imaš nekakvo moderno robovlasništvo, ali imam osjećaj da to nitko ne primjećuje. Ljudi žive i rade bez papira, za minimalnu plaću. Nemaju zdravstveno, nemaju penziono, može umrijet, možeš ga ubit, nikog ne boli kurac. A istovremeno, taj čovjek se boji preći preko crvenog da ga netko ne bi zaustavio. Imaš, dakle, ljude koji su spremni radit za milostinju. Ako ti nećeš radit za 50 kuna, ima ih još 20 koji će radit za puno manje. Oni će radit za 30 kuna. Eto, baš robovi.

visekratni klon

Post 12 Mar 2014, 14:35

Zanimljivo je i što kaže o ksenofobiji, a mi mislimo da je to naš trademark:
Ksenofobija i rasizam gore postoje; osjetiš to na svim razinama. Iznajmljujemo, recimo, cura Norvežanka i ja stan. Ona ima i dijete. Platim depozit, a žena kaže da dođemo za tri dana i preuzmemo stan. Kad dođemo, ovoj gazdarici neugodno. Kaže: izvini, bio je sastanak kućnog savjeta, već imamo na drugom katu jednu familiju Somalijaca. Ako se i vi sad uselite bit će vas previše. Ali nitko to ne bi rekao glasno. Ona to ni bi rekla u novinama. Zato se dogodio Breivik.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 12 Mar 2014, 14:37

visekratni klon » wrote:Tko želi prvi razbiti taj mit u paramparčad? :ckzubo:

Koji mit, pojasni? Da su useljenici roblje ili da je Norveška ( Švedska, danska, Velika Britanija....etc) eldorado?

Nisam nikad živila na zapadu pa ne znam , a ono malo posjeta ne daju mi kompetenciju da o tome donosim neke zaključke i iznosim stavove. Samo mogu reći da u ovoj eri brzih informacija , lako stekneš minimalno znanje i ne ginem u ljubavi za zapadom...
Možda da sam mlađa, možda onda bi se žrtvovala radi svoje djece ne bi li oni postali isti i istiji svojim domaćinima...sad mi se ta žrtva čini prevelika za premalo ..nešto škuda ne vrijedi prodane duše...ali ne zamjeram nit osuđujem sve one koji se odvaže pa odu u svijet... :ne zna:
kurvanjski avatar, a
visekratni klon

Post 12 Mar 2014, 14:38

Chilimama » wrote:
Koji mit, pojasni? Da su useljenici roblje ili da je Norveška ( Švedska, danska, Velika Britanija....etc) eldorado?

Nisam nikad živila na zapadu pa ne znam , a ono malo posjeta ne daju mi kompetenciju da o tome donosim neke zaključke i iznosim stavove. Samo mogu reći da u ovoj eri brzih informacija , lako stekneš minimalno znanje i ne ginem u ljubavi za zapadom...
Možda da sam mlađa, možda onda bi se žrtvovala radi svoje djece ne bi li oni postali isti i istiji svojim domaćinima...sad mi se ta žrtva čini prevelika za premalo ..nešto škuda ne vrijedi prodane duše...ali ne zamjeram nit osuđujem sve one koji se odvaže pa odu u svijet... :ne zna:
Da je skandinavski tip kapitalizma budućnost kojoj trebamo težiti, da je to pokazatelj da je kapitalizam s ljudskim licem moguć. Općenito stavljanje tih zemalja na nezasluženi pijedestal. I sama sam to gorljivo činila. Bezveze.
Euklid
old school

Post 12 Mar 2014, 14:47

Evo su jučer u europarlamentu glasovali o Izvješću o jednakopravnosti muškaraca i žena u kojem su pozvali da muškarci i žene budu jednako plaćeni za isti posao.

Prijedlog je tijesno propao s 289 za i 298 glasova protiv.

Što je najgore hrvatski europarlamentarci su mogli donijeti preokret da su glasovali složno.
Ali nisu.

Posebno dobra mi je Šuica koja je govorila jedno a digla ruku za drugo :rofl:

E, a jel to onaj Stier kojeg nam je Kar prodavao kao neko novo svjetlo u HDZ-u? :misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ne bastard kao Tarr
Location: Terra Menelausa Catiline Scarve-Scaevole koji je potukao Catargu Aulusa

Post 12 Mar 2014, 16:27

A bilo je dana kada je Stier bio nadobudan.A eto,sjebo ga Karamarko..Zna se.
Čuvaj se senjske ruke
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2014, 14:42

Ravnopravnost spolova bit će nemoguća dok god se bude bude razgovaralo o ženama i muškarcima, a ne o čovjeku, odnosno ljudskom biću, osobi, kako vam drago.

Feminacistice su najgore glupače baš zato što forsiraju separaciju i antagonizam spolova.

Te krave inzistiraju, primjerice, da se osim pilota koristi i izraz pilotica/pilotkinja. To je besmisleno.

AKo je plaća pilota toliko i toliko, ako zna vozit avion, sasvim je irelevantno jel nosi u hlačama kurac ili pičku.

A vi, simpatizerke brkatih feministica s ružnim šiškama i naočalama s okvirima debljine volujske žile, savjetujem da prije nego što počnete srat odete sa mnom u šumu rušit drva. Pa mi tamo serite o ugroženosti žema...
visekratni klon

Post 14 Mar 2014, 16:24

judolino » wrote: A vi, simpatizerke brkatih feministica s ružnim šiškama i naočalama s okvirima debljine volujske žile, savjetujem da prije nego što počnete srat odete sa mnom u šumu rušit drva. Pa mi tamo serite o ugroženosti žema...
Nemam šiške. :durica: I imam sokolovo oko. :raspa: Čak imam i sjekiru. :D Ali ne znam njome rušiti drva, čuvam je za susjeda. :ckzubo:

edit: Ah, mislio si na Ankicu Čakardić. :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2014, 16:33

visekratni klon » wrote:
Nemam šiške. :durica: I imam sokolovo oko. :raspa: Čak imam i sjekiru. :D Ali ne znam njome rušiti drva, čuvam je za susjeda. :ckzubo:

E, to je ta, pička joj materina ružna...

Nemoj da mi neko nešto protiv Mime Simić! :azdaja:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2014, 16:34

visekratni klon » wrote:

Mala, kaćemo u drva, da ti pokaže ćika balvančić? :djecoljub:
:rofl:
visekratni klon

Post 14 Mar 2014, 16:34

judolino » wrote: E, to je ta, pička joj materina ružna...

Nemoj da mi neko nešto protiv Mime Simić! :azdaja:
Šta Mima? Mima je okej, simpa cura. :D
visekratni klon

Post 14 Mar 2014, 16:36

judolino » wrote: Mala, kaćemo u drva? :djecoljub:
:rofl:

Jednom su mi unda i silajn nudili masline, sad ti drva, odo ja učit. :trk:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2014, 16:37

visekratni klon » wrote:
Pa to i ja kažem!
Kak ona lijepo može bit ružna i bez šiški i tih glupih naočala, a?
visekratni klon

Post 14 Mar 2014, 16:38

judolino » wrote: Pa to i ja kažem!
Kak ona lijepo može bit ružna i bez šiški i tih glupih naočala, a?
Ona je prirodna. Ankica je sva unjkava. :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2014, 16:44

visekratni klon » wrote:
Ona je prirodna. Ankica je sva unjkava. :D
Okej, onda sam i ja prirodan kad ližem pičku... :cerek:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2014, 16:46

Al dobro, bez jebe, Mima mi je kolegica, lezbača ili ne, nije izvještačena - za razliku od ove metlobojke, pička joj materina nedojebana...
Kaj je najgore, takve majmunice poput nje se fakat svjesno poružnjuju, bedače bedaste...

Kaj ona misli, ak bude ružna ko jakov izmet*, da ću tek tada obratiti pažnju na to što govori? :zvrko:

*Ma htio sam napisat Mikijev hemeroid, al ponijela me brzina... :giggle:
blue
Asgard

Post 14 Mar 2014, 17:11

visekratni klon » wrote:Tko želi prvi razbiti taj mit u paramparčad? :ckzubo:

Koliko vidim ne valja mu ni Rijeka, ni Bosna, ni Norveška - možda je u njemu stvar? :ne zna:
Razumijem ja da je neshvaćen, ribica :(

Somalijci i Nigerijci koji rade u Norveškoj, vjerujem da rade za siću i socijalnu pomoć. Koliko je to u odnosu na rad za siću i socijalnu pomoć u Somaliji i Nigeriji?

Vidim da ga muči i što se radi od ponedeljka do petka, i ne smije švercati u tramvaju, suosjećam skroz :crying:

Ljudi zaposleni u Skandinaviji, koji rade u nekim uobičajenim firmama na uobičajenim radnim mjestima ne rade, obično, 16 sati. Ako i rade ti prekovremeni su im plaćeni.
Oni koji rade na takvim radnim mjestima, na kojima nema radnog vremena, također su plaćeni. Puno :top:
blue
Asgard

Post 14 Mar 2014, 17:17

Čitam dalje - da postoji ksenofobija, naravno da postoji i u Norveškoj, nema zemlje cijepljene od kretena.
Ne bastard kao Tarr
Location: Terra Menelausa Catiline Scarve-Scaevole koji je potukao Catargu Aulusa

Post 14 Mar 2014, 17:53

visekratni klon » wrote:
A ona je cura..? :misli:
Čuvaj se senjske ruke
Ne bastard kao Tarr

Post 14 Mar 2014, 17:55

blue » wrote:Čitam dalje - da postoji ksenofobija, naravno da postoji i u Norveškoj, nema zemlje cijepljene od kretena.
Čitao sam cijeli intervjuu..Jebote zgrožen sam skandinavskom hladnoćom..Ali što ćeš,navikli ljudi da ne vole strance..Kako bi ih mi tek gledali da imamo visoki BDP,prekrasnu zemlju i mali broj stanovnika.. :ne zna:
Čuvaj se senjske ruke
visekratni klon

Post 15 Mar 2014, 17:23

Image

:giggle:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 22 May 2014, 12:31

Ne znam gdje cu ovo zalijepit, pa eto na ovoj temi

http://www.advance.hr/vijesti/preko-100 ... ece-place/
Preko 100 uhićenih radnika za vrijeme prosvjeda ispred sjedišta kompanije McDonald’s u SAD-u - Eksploatacija u industriji brze prehrane: Više od polovice radnika ovisi o pomoći države, direktori imaju 1,000 puta veće plaće
:crying: :mama:
MightyMe

Post 22 May 2014, 13:28

Viš ti to. A mene fakultet zaposlija da pomažen u nastavi i platija me manje od polovice njihove plaće. Ja intelektualac, a oni frigaju pomfri.
Euklid
old school

Post 22 May 2014, 13:50

'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 22 May 2014, 13:51

miky0 » wrote:Ne znam gdje cu ovo zalijepit, pa eto na ovoj temi

http://www.advance.hr/vijesti/preko-100 ... ece-place/

:crying: :mama: