Imigranti
Pa što se pjeniš. Mogu ih neki vraćati nama, pa ćemo mi proslijediti dalje. Sinoć su Slovenci na Delu naveliko prvo pisali da će vlak iz Dobove vratiti u Hrvatsku, pa su ih na kraju otpeljali u Postojnu. Pa nek ih oni registriraju, vraćaju, drže kod sebe kolko treba. I to 150 ljudi. Sad je vrijeme za zaradu para - http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/osje ... 09043.html
Evo vijesti da će i kod nas dignit ogradu 41km dugu. Ne znan kako će stić...a unda » wrote: ..ali, pa da, pa naravno, madjarska je blize. pa o tom se radi. ne smijes bas javno rec, ono bas, bas otvoreno.. iskrcat ce vam izbjeglice na granicu, pa ih vi zaustavljajte, ali mozes sasvim dovoljno javno i jasno rec orbanu..a sta je lolo, ti mislis da si ti zajeban, jel? i mene si onda nasao zajebavat? ti si zajeban, jel? dobro, mi cemo..ok, necemo prebacivat organizirano bas izbjeglice do madjarske granice, ali ih necemo bas ni zaustavljat, mozda samo malo usmjeravat i eventualno cemo ih prebacivat autobusima ako zahladi ili bude kise, pa onda eto, potegnite bodljikavu zicu, dovedite vojsku, pucajte u njih kad navale..i opa orbane, jel ti to madjarsku vojsku saljes na hrvatsku granicu? i pucat ces na izbjeglice u smjeru hrvatske, jel lolo, a? vasa vojska ce pucat prema hrvatskoj, ma nemoj? ali, tako da znas, bit ce tu cnn, rojters, bbc..ma bit ce al dzazira i njihove slike ce doc do islamske te drzave, do hezbolaha i kuraca tih palaca, i vidjet ce kako se ponasa hrvatska, a kako se ponasa i sto radi madzarska, pa se nemoj cudit ako ti rukne koja auto bomba, malo u budimu, pa malo u pesti.. bolje kod vas nego kod nas, pa mi ovdje imamo turizam orbane, jebote. i zato, dragi moj orbane, tebi cast i postenje, al aj ti malo u pckumterinu, cisto ono, diplomatski receno. a ako ces ti vojsku svoju vodit da puca prema hrvatskoj, onda cemo i mi nasu dovest i trenirat gadjanje glinenih golubova minobacacima u smjeru madjarske..mislim, ono, ako se vec puca, ako je sport, pa neka bude sporta svima. aj da te vidimo.![]()
ono, poker samo takav. jos ce orbanu najmanja briga bit izbjeglice. milanovicu ce se svako malo stucat kolko ce ga ovaj spominjat..
Kolinda nije sretna:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/goto ... 42659.aspx
..a unda wrote:..miki, aj vidi malo tamo, spominju te na pzk i politici..
Zasto si ga prozva mikZmaj021 » wrote:ko je su to nebuloze.. pozivaš se na zakon, a sam ga stavljaš van snage. mik, mik.. neće to tako moći.
edit. men se čini da se lijepo naguzio.
Ma to ti je predstava za EU i HDZ. Kao vlada nešto radi. Zatvara službene granične prijelaze (i to neke), a neke ostavlja, a ovi ionako ulaze kroz kukuruze.Zmaj021 » wrote:nije mi jasno ovo zatvaranje prelaza. čemu? ko neće na gp, svejedno će se fatat šume.
uostalom, milanović (odsad mik) je javno rekao da je ok da se prelazi mimo..
Ali slovenci su odbili primit oko 150 imigranata, tako da su oni sad tu kod nas, mada su rekli i nasi da ce ih vratit turskojPero » wrote: Pa što se pjeniš. Mogu ih neki vraćati nama, pa ćemo mi proslijediti dalje. Sinoć su Slovenci na Delu naveliko prvo pisali da će vlak iz Dobove vratiti u Hrvatsku, pa su ih na kraju otpeljali u Postojnu. Pa nek ih oni registriraju, vraćaju, drže kod sebe kolko treba. I to 150 ljudi. Sad je vrijeme za zaradu para - http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/osje ... 09043.html
Zasto nasi preferiraju put prema madjarskoj kad je to tesko, zasto ih ne usmjerit na sloveniju? Oni se ionako groze na Gospodina Orbana, i sigurno jedva cekaju imigrante rasirenih ruku
..ne znam tehnikalije, ali mislim da se radi o nekim tim konvencijama, postupcima predvidjenim u vezi izbjeglica, azila, azilanata..Zmaj021 » wrote:nije mi jasno ovo zatvaranje prelaza. čemu? ko neće na gp, svejedno će se fatat šume.
uostalom, milanović (odsad mik) je javno rekao da je ok da se prelazi mimo..
ne znam jel se radi samo o tome, ali koliko sam shvatio, dijelom se i o tome radi da izbjeglice trebaju bit registrirane po nekim tim pravilima, uzusima, treba ih se evidentirat, neke dokumante moraju imat.
e, ali izgleda da ako im izdas te dokumente, onda prilikom trazenja azila ili cega vec u drugoj, trecoj, kojoj vec zemlji, ako im ne dozbole azil, vracaju ih na tocku, na granicu zemlje koja im je dokumente izdala, tj odakle su dosli.
zato te izbjeglice bacaju te dokumente, isprave, registracije koje su dobili, jer se boje da ako im nadju te dokumente, da ce ih vratit tamo gdje su ti dokumenti napravljeni.
takva evidentiranja se vjerojatno vrse na granicama, granicnim prijelazima ili nekim tim tockama koji su privremeno napravljeni za takve slucajeve.
ako te izbjeglice predju granicu negdje drugdje, sta ces? oces ih lovit okolo, privodit, dovest u taj neki centar, evidentirat?
mislim, ok da se radi o pet, sest..deset..sto, ali tu je vec veci broj, osim toga izrada tih isprava, unos, provjere, sto li vec, traje valjda, a izbjeglice nadolaze i sto prije hoce dalje.
i sad, hravtska bi trebala bit taj neki sabirni centar, sve popisat, pa ako ko i ode nekamo, vrate ga u hravtsku jer su mu nasli isprave izdane u hrvatskoj.
ovako, vlasti imaju opravdanje da ne mogu kontrolirat toliki broj prelazaka granica u ovakvoj situaciji i jedino mogu nesto pokusat u mjeri u kojoj mogu, jel, a ostalo..a nek idu ljudi, nes ih sad hvatat po hrvatskoj, narocito zato jer i ne prestavljaju neku opasnost.
zasto se zatvraju ti granicni prijelazi, mislim, jer se i tako sluzbeno salje poruka dalje da nikom ne pada na pamet vracat u hrvatsku one koji su uspjeli napustit hrvatsku, tj bolje..one koji su uspjeli uc u neku drugu zemlju.
sto se hrvatske tice, takvi sluzbeno ni ne postoje, nisu evidentirani, granicni prijelazi su zatvoreni, dakle, pokusao se onemogucit ulazak i tako hravtska skida svoj dio sluzbene odgovornosti sa sebe.
tj, ako nitko do sada nije napravio svoj posao kako treba, zasto se ocekuje da hrvatska ima mogucnosti to napravit?
čini mi se da je previše istrtljao.. da je dao municije. vjerovatno će sad otvorit sve gp.Pero » wrote: Ma to ti je predstava za EU i HDZ. Kao vlada nešto radi. Zatvara službene granične prijelaze (i to neke), a neke ostavlja, a ovi ionako ulaze kroz kukuruze.
tako nekako i sam kužim, nego, neke stvari nije trebao reći javno...a unda » wrote: ..ne znam tehnikalije, ali mislim da se radi o nekim tim konvencijama, postupcima predvidjenim u vezi izbjeglica, azila, azilanata..
ne znam jel se radi samo o tome, ali koliko sam shvatio, dijelom se i o tome radi da izbjeglice trebaju bit registrirane po nekim tim pravilima, uzusima, treba ih se evidentirat, neke dokumante moraju imat.
e, ali izgleda da ako im izdas te dokumente, onda prilikom trazenja azila ili cega vec u drugoj, trecoj, kojoj vec zemlji, ako im ne dozbole azil, vracaju ih na tocku, na granicu zemlje koja im je dokumente izdala, tj odakle su dosli.
zato te izbjeglice bacaju te dokumente, isprave, registracije koje su dobili, jer se boje da ako im nadju te dokumente, da ce ih vratit tamo gdje su ti dokumenti napravljeni.
takva evidentiranja se vjerojatno vrse na granicama, granicnim prijelazima ili nekim tim tockama koji su privremeno napravljeni za takve slucajeve.
ako te izbjeglice predju granicu negdje drugdje, sta ces? oces ih lovit okolo, privodit, dovest u taj neki centar, evidentirat?
mislim, ok da se radi o pet, sest..deset..sto, ali tu je vec veci broj, osim toga izrada tih isprava, unos, provjere, sto li vec, traje valjda, a izbjeglice nadolaze i sto prije hoce dalje.
i sad, hravtska bi trebala bit taj neki sabirni centar, sve popisat, pa ako ko i ode nekamo, vrate ga u hravtsku jer su mu nasli isprave izdane u hrvatskoj.
ovako, vlasti imaju opravdanje da ne mogu kontrolirat toliki broj prelazaka granica u ovakvoj situaciji i jedino mogu nesto pokusat u mjeri u kojoj mogu, jel, a ostalo..a nek idu ljudi, nes ih sad hvatat po hrvatskoj, narocito zato jer i ne prestavljaju neku opasnost.
zasto se zatvraju ti granicni prijelazi, mislim, jer se i tako sluzbeno salje poruka dalje da nikom ne pada na pamet vracat u hrvatsku one koji su uspjeli napustit hrvatsku, tj bolje..one koji su uspjeli uc u neku drugu zemlju.
sto se hrvatske tice, takvi sluzbeno ni ne postoje, nisu evidentirani, granicni prijelazi su zatvoreni, dakle, pokusao se onemogucit ulazak i tako hravtska skida svoj dio sluzbene odgovornosti sa sebe.
tj, ako nitko do sada nije napravio svoj posao kako treba, zasto se ocekuje da hrvatska ima mogucnosti to napravit?
možda griješim, al čini mi se da ga je malo ponijelo.
teško da se mađari pitaju za horgoš..Pero » wrote: Neće, zašto bi. Čekajmo da Brisel nešto kaže. Ni Mađari nisu otvorili Horgoš, pa nikome ništa.
nego, šta se radi na aus i njem prelazima? jel vraćaju ljude? ili se vrši evidencija pa neki prevoz nekud? kako to tamo hoda?
..so far, so gud.Zmaj021 » wrote:
čini mi se da je previše istrtljao.. da je dao municije. vjerovatno će sad otvorit sve gp.
nista nije lose rekao, dapace. jedino je previ se puta spomenuo mozak. mislim, barem jedno dvajst puta..
s ovim izbjeglicama na unutrasnjem politckom planu se vec odavno kalkulira. evo, cujem neki komentar da nazalost, svaki izbjeglica koji ce uc u hrvatsku, da je to glas vise za hdz i tu ekipu.
baj d vej, ako je to zaista tako, neka..jedino bih volio da se to nekako javno zna, tj da se vise jednom otvoreno uoci da smo mi u biti fasitoidno drustvo, pa onda barem imas neke osnove odakle mozes pocet rjesavat stvari.
ne vidim zasto milanovic isto ne bi iskoristio ovu situaciju i za te unutrasnje politicke borbe. pa o tome se na koncu i radi, sve se oko toga vrti, politika neka je sve ovo i zakuhala.
dakle, osim sto je nastupio ono, klasicno premijerski, zrelo, dosljedno, pa i duhovito, mislim, osim sto je poslao jasnu poruku prema van, bez muljanja, sto ova vlada misli radit i da ova vlada predstavlja ustvari sliku hrvatskog drustva (nema sad veze ako to nije istina) i da je ova politika ove vlade sigurna, ozbiljna za razgovor i suradnju, ako je slika koju je ovom presicom poslao dijametralno razlicita od slike koju je poslao orban, tj populisticku, fasistoidnu, uskogrudnu i u svom svojem htijenju ustvari se pokazao kao potpuno zavisan poslusnik, a jedan premijer jedne drzave koaj je u velikim problemima, mozemo rec i jadna, i cak kao takva je pokazala vecu zrelost i svijest i velicinu nego madjarska, npr..dakle, osim toga i kao clana eu bez kompleksa, ne vidim zasto ne bi iskoristio pet minuta ove situacije i pokusao dignut sebi rejting i stavio na mizerno populisticko mjesto koje zasluzuju, kolindu i karamarka..
Zbog cega uopce na nesretnim imigrantima gradit rejting? Kako jeftino politikanstvo od jednih i drugih. Sramota ko ovom drzavom vlada, sramota ko ovom drzavom zeli vladat 
ma, boj se vuka, boj se lisice..Zmaj021 » wrote:
tako nekako i sam kužim, nego, neke stvari nije trebao reći javno.
možda griješim, al čini mi se da ga je malo ponijelo.
neka je on rekao sto je rekao. a sta ce tajit, mislim, zna se to vec sve. jedino ovdje nasoj raji treba sve crtat je ne mogu sagledat vise od pola koraka i to unatrag.
mislim, ko je shvatio shvatio, a ko nije, onda stvarno jebiga..ono, jebiga sve, nema smisla nista i ista..
a to da ga je ponijelo..pa ima vec neko vrijeme od kad je malo ispolirao taj neki emotivni dio retorike po kojem se vidi da zaista valjda misli to sto govori i nije to lose, neka malo strasti. pa ne obraca se robotima, tj taj je dio isto dobro odradio kad se obracao merkelici i eu
i tebe ponijelo.. sad već uopšte ne sumnjam...a unda » wrote: ma, boj se vuka, boj se lisice..
neka je on rekao sto je rekao. a sta ce tajit, mislim, zna se to vec sve. jedino ovdje nasoj raji treba sve crtat je ne mogu sagledat vise od pola koraka i to unatrag.
mislim, ko je shvatio shvatio, a ko nije, onda stvarno jebiga..ono, jebiga sve, nema smisla nista i ista..
a to da ga je ponijelo..pa ima vec neko vrijeme od kad je malo ispolirao taj neki emotivni dio retorike po kojem se vidi da zaista valjda misli to sto govori i nije to lose, neka malo strasti. pa ne obraca se robotima, tj taj je dio isto dobro odradio kad se obracao merkelici i eu, a to sto ga je ponijelo, to je valjda namijenjeno uglavnom empaticnom zenskom birackom tijelu od 18 do, ne znam..60? ono, strast, politika, stav, cvrstina, jel, pa onda i osjecajnost, eh, seksi..
ok, ok, samo nek vedri..
ma cista analiza.
cuj, sutra ce sve mozda bit drugacije. ova njegova presica, te rijeci ce bit zaboravljene za dva dana, ko zna sta ce on govorit za dva dana, ali ostat ce dojam, ostat ce nesto da je milanovic ovim nastupom porucio i naciji i eu da su karte i u njega i da nece pasivno gledat sto se dogadja, da on isto ravnopravno moze odredit, birat mjesto i vrijeme radnje, a ne da samo njemu, tj hrvatskoj drugi odredjuju.
eu je jasno rekao..sto vi hocete? evo, dogovorimo se, a ako necete, dogovorite se i kazite. ako necete, ne mozete, ja mogu..onolko kolko mogu i sta mogu, ali nemojte me jebat u.. da, mozak.
poruka je jasno poslana i adresirana. sad ce se vidjet kakvi ce bit odgovori i sta se misli i kako dalje radit
-
- Information
-