Koje su to, ove zaokružene crvenom ili bijelom?

Utopija?
Da, hramovi optočeni zlatom su baš onako komunistični. I ruha. I žezla.
Beznadno si naivan. Nije vrag da još vjeruješ u bajku da je Tito spavao samo tri-četiri sata dnevno, ostatak vremena radio za narod, a Brijune i jahte uredio je za sebe slučajno?Šabović Adis wrote: ↑19 Sep 2025, 19:51Da, hramovi optočeni zlatom su baš onako komunistični. I ruha. I žezla.
Nemam se što pitati. Sve znam.Šabović Adis wrote: ↑19 Sep 2025, 19:51Zapitaš li se, bolan, ikad šta je to što komunista čini komunistom? Čovjeka čovjekom?
Zapitaj se otkud mu, bog mu dao? Znam da ti nije stalo do rasprave o prorijeklu imovine al eto.
E super, da imam koga pitati - jel odijelo?Nemam se što pitati. Sve znam.
Stalo mi je do rasprave o žrtvama. Koju stalno skrećeš na nebitne pizdarije zato što nemaš argumenata.Šabović Adis wrote: ↑19 Sep 2025, 20:09Zapitaj se otkud mu, bog mu dao? Znam da ti nije stalo do rasprave o prorijeklu imovine al eto.
Ne. Partijska knjižica. Ona je komunistu svjedodžba, diploma, putovnica - i potvrda da se razlikuje od čovjeka.
Sorkač, komunisti ne prinose žrtve. Naprosto, nemaju kome, tako da je i svaka priča o žrtvama, u kontekstu komunizma, sajens fikšn. U najbolju ruku.
Uf, dobro je, ja mislio da ćeš reć da je to jedna knjiga, vrlo specifičnog sadržaja i karaktera, odnosno njen autor koji nikako da se potpiše na svoje djelo. Koji nikako da ti dâ autogram, koliko god mu ga tražio, i dokaže tako autorstvo...stidan, valjda. Nije razmetljiv, al uopšte.Ne. Partijska knjižica. Ona je komunistu svjedodžba, diploma, putovnica - i potvrda da se razlikuje od čovjeka.
Vjeruješ da su je pročitali? Meni se recimo čini da nisu. Ono što govori autor tog specifičnog sadržaja prilično je daleko od prakse. A to znam zato što knjigu jesam proučio. Svašta listam, a što je najgore - i zapamtim.Šabović Adis wrote: ↑19 Sep 2025, 20:34Uf, dobro je, ja mislio da ćeš reć da je to jedna knjiga, vrlo specifičnog sadržaja i karaktera, odnosno njen autor koji nikako da se potpiše na svoje djelo.
Ajd, ovako: misliš da je stih zalud prijeti ponor pakla, slučajno tu? Omaklo nam se? Lupetamo? Možda misliš da nam ne prijeti uzalud, da ipak nismo izvan dometa? Jašta nego pročitali. I apsolvirali. Prijetiti je sve što može, ergo zalud.
Ropotarnica, a? Fajront?Stitch wrote: ↑19 Sep 2025, 21:21Baš ste apsolvirali, svaka čast.
Pozivaš se na himnu države koja je 1992., prije 33 godine, završila ne u ropotarnici, nego u septičkoj jami povijesti i sad baulja poput zombija želeći proždrijeti mozak svakomu na koga naleti. No kako ga oni koji nastoje biti što bliže toj sirotoj kreaturi nemaju previše, nije čudo što je vječno gladna.
Da zalud prijeti ponor pakla... Koliko pretenciozne gluposti, majko mila! Ponor pakla nema što prijetiti. Ni komu. Davno je pobijedio. Gotovo je, finili su, Mare, bali.
Vi?
https://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_So ... vije_(1974.)Član 2.
Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju sačinjavaju Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina, Socijalistička Republika Makedonija, Socijalistička Republika Slovenija, Socijalistička Republika Srbija, kao i Socijalistička Аutonomna Pokrajina Vojvodina i Socijalistička Аutonomna Pokrajina Kosovo koje su u sastavu Socijalističke Republike Srbije, Socijalistička Republika Hrvatska i Socijalistička Republika Crna Gora.
Upućeniji? Ma kakvi.
by Čvorović IlijaIma ko je u ovoj zemlji zadužen za istinu
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests