..sdp

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 05 Jan 2016, 22:01

7nationarmy » wrote:mojih nema, to su tvoje prjektcije,
Vjeruj mi, ne to nisu moje projekcije, vidit ces sta si za dva pasusa napisao :)
7nationarmy » wrote: ja sam samo za manje zlo i manje zlo smo dobili.
Koje si mjerne jedinice koristio za izracun ovog rjesenja :misli:
7nationarmy » wrote: ali ajde, uzmimo da su moji.
Sta sam ono malo prije napisao :misli: aha, da su ipak tvoji :facepalm:
7nationarmy » wrote: kad je i gdje karamarko izjavio za milanovica i sdp da su mrak, fasizam i katastrofa?
Kad i gdje sam ja napisao da je to rekao karamarko :misli:
7nationarmy » wrote: to je diskurs psihicki labilnog milanovica koji se ne svidja ni samom sdp a to ces se uvjerit na stranackim izborima.
Slazem se. On je najgori i najgluplji politicar koji je ikad vladao ovom drzavom. Dopustio je izgubit sve sto se moglo izgubit od tolikog skupa kretena da sveukupni zbroj njihovih ajkjueva ne pralazi ni 50% njegovog :)
7nationarmy » wrote: zbog izave jednog lika na fesu, koji nije stranacka osoba, da netko uopce koristi taj imbecilni termin klerofasizam, svasta.
Taj lik ovcama na misi govori kako je petrov izabra komuniste jer nije izabra njegov i tvoj kradeze. To je vase glasacko tijelo.
7nationarmy » wrote: ne 'nismo' isti, ni po cemu.
Ja sam ti dokazao da jeste isti. To sto ti i unda ne mozete shvatiti tako ocite stvari nije moj problem ;)
7nationarmy » wrote: dobra argumentacija, tom logikom ti si ljubomoran na karamarka.
Ne znam bili se smija ili plaka na ovo :facepalm:

7nationarmy

Post 05 Jan 2016, 22:08

nisam vise siguran da se samo pravis tup, ovoliko pogresnih zakljucaka i nebuloza nije u stanju sloziti cijela armija pedja brbina i igora dragovanova.

placi, nema ti druge.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Jan 2016, 23:43

7nationarmy » wrote:nisam vise siguran da se samo pravis tup, ovoliko pogresnih zakljucaka i nebuloza nije u stanju sloziti cijela armija pedja brbina i igora dragovanova.

placi, nema ti druge.
Jos kad bi znao sto sam to tupo i pogresno zakljucio, di bi ti bio kraj :facepalm:
7nationarmy

Post 05 Jan 2016, 23:49

jedino ispravno napisano je ovo:
Slazem se. On je najgori i najgluplji politicar koji je ikad vladao ovom drzavom. Dopustio je izgubit sve sto se moglo izgubit od tolikog skupa kretena da sveukupni zbroj njihovih ajkjueva ne pralazi ni 50% njegovog :)
i za milanovica i za hdz, ostalo je simpaticno kad je zajebancija i trollanje ali bojim se da se ne zajebavas i ne trollas nego jednostavno nisi za vece rasprave. zato i ne mozes pojmiti kaj mislim kad napisem manje zlo.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Jan 2016, 23:53

7nationarmy » wrote:jedino ispravno napisano je ovo:

i za milanovica i za hdz, ostalo je simpaticno kad je zajebancija i trollanje ali bojim se da se ne zajebavas i ne trollas nego jednostavno nisi za vece rasprave. zato i ne mozes pojmiti kaj mislim kad napisem manje zlo.
Pa da, nije zajebancija kad kazem da mi objasnis kako je to kradeze manje zlo od zokijevih maloumnih mimistara :ne zna:
7nationarmy

Post 05 Jan 2016, 23:57

koliko puta ti trebam jedno te isto napisati, na dva foruma? pitam jer sam tamo napisao milijun puta, ovdje dvaput.
AJ EM BAK!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Jan 2016, 00:08

..evo, dovljno je pogledat ovaj topik, kao simbol neki, da bi se neke stvari bolje razumjele, pa i o esdepeu, sto god to bilo i sto god ko mislio da jest, u kakvim uvjetima pokusava organizirat neku ideju, politiku, stogod, pa cak i od cega je on unutar sebe sam sazdan i kakve to dodatne probleme stvara, cime je opterecen.. ako su uopce problemi, tj mozda se radi o potpunim iluzijama nekakvim, npr da pokusava uvesti, dovesti nesto reda i neke vece razine ravnopravnosti, pogodnije neke, zdravije neke drustvene atmosfere.

tj, ovdje, na topiku se spominjao i neki narod, pa onda sva ta atmosfera neka bolja drustvena bi trebala bit za taj narod, kurac palac li je..

pa evo, kazem, dovoljno je pogledat samo na ovom topicicu sto je i tko je taj narod i je li taj narod zasluzio ista drugo osim samog sebe, a ne pokusavat se dovijat kako mislit za taj narod tako da taj narod pocne sam o sebi mislit mozda nekako bolje, pa onda, eto, mozda nekako autogeno se pocne nesto razvijat, neka druga inercija, bolja inercija..
ali, i po ovom topiku se vidi da je to za sad nemoguce, jer ovaj narod je ono, smece, i to vrlo agresivno smece, i jedina njegova inercija se sastoji u tome, u inerciji sirenja smeca i da se nesto tog smeca, eventulano reciklira opet u smece.

svaka nekakva ideja, a da ne kazem nastojanje da bi se tu moglo nesto napravit na bolje, cisti je idealizam, ako ne sto jos i drugo. pa i marfi je rekao.. stavi vino u smece, dobijes smece; stavi smece u vino, dobijes smece.

i nema tu pomoci. jos dugo dugo vremena. ako uopce. tj ako se ovo drustvo za koji narastaj ne transformira u nekakvo drugo drustvo koje nece imat nikakve atribute koji se mogu povezat sad s ovim drustvom, kakvog ga danas opisujemo i prepoznajemo, pa cak i identificiramo mozda.
jednostavno, bozanic je bio u pravu.. gotovo je. ono, smece je pobijedilo. ne samo politcki, u svim drustvenim porama, sve je zaspamalo i svelo na svoju mjeru i vidjenje i svjetonazor.

i eto, pitam opet, sto onda i kako? iskustava drsutvenih u ovoj drzavi ili drustvu, vec imamo i previse da bi opet mogli nasjedat na neke pirce o nekom zajednickom dijeljenju dramskog prostora i vremena, pa onda, kako to vec u dramama biva, i razvoj nekog dijaloga, naivno misleci da radimo nesto dobro. cak i ono, osobno.
a ustvari, pristajanjem na takav dijalog, u tom kontekstu, nekog smeca jel, samo vlastitom voljom pristajemo bit suucesnicima u svemu tome.
i jos se onda licemjerno pravdamo, da je to zbog onog, ovog, te neka civiliziranost te sve nesto okolokole, a bojimo se rec da nas je jednostavno strah i da neme druge nego i sam postat smece.

eto, takav je to dijalog.. dijalog u kojem dobijes izbor koju od lajni ces izgovorit, pa onda nekim kombinatorickim putevima se odvija kao neka radnja za koju se pravimo da je neocekivana.
opet, rekao bi marfi.. nije dobro pricat s budalom. onaj ko vas gleda sa strane mozda nece uociti razliku. :zubo:

i, eto, sto se tu moze napravit? mislim da nesto ipak moze. za sebe, pa i za onaj dio drustva koji ne pristaje na takvo nasilje, ucjenu.
mora se nekako nac nacin da se uspije izbjec ta agresija koja takvom brut fors inercijom odlucuje o mjestu i vremenu sukoba. pa i onda o intezitetu, modalitetu, itd..

treba oformit nekakav prostor, zapocet s njim, gdje ce takav temperament, misao, osjecaj, tog dijela drutsva koje jednostavno biva dostignuto agresijom bez obzira kako se ponasalo, zapocet dijalog i kritku i razmjenu svih tih nekih misli i ideja medju sobom, strogo pazeci da se izbjegne kontaminiranost tih nekih ideja, volja, sta li su da dodju do te moci, do takvog polozaja da su jednostavno nezaobilazne i da na takav nacin ostvaruju svoju neku korist, profit. smisao.

u psihologiji bi se to mozda nazivalo nekim mjestom ugode (kazem ovo zanemarujuci trenutno sto je za koga ugoda, ali, mislim da ima onih koji razumiju na sto mislim) , u sociologiji mozda kao neki temelj ili okvir ili drustveni prostor za razvijanje zdravih odnosa, kreativnih.
dakle, ili pokusaj zivota ili bit doprinosom dugotrajnoj agoniji, bilo u obliku hrane, bilo u obliku konzumenta te hrane.

..eto. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2016, 00:09

7nationarmy » wrote:koliko puta ti trebam jedno te isto napisati, na dva foruma? pitam jer sam tamo napisao milijun puta, ovdje dvaput.
Ocito da to sto si napisao nije dovoljno normalan argument da ga iko normalan shvati ozbiljno. Pokusaj ponovo :misli:
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 00:20

miki, nema smisla, tko zvijezdu stavi na celo taj nikad vise ne upali mozak. uzivaj.

unda, dovoljno je za pocetak htv ucinit nezavisnom, objektivnom medijskom kucom. gledam jucer otvoreno, prosla ponoc - prekjucer. novokmet ima dva gosta, jednog iz mosta jednog iz hdz. u studiji i dvoje komentatora, s tim da plavusa s kurvanjskim crvenim ruzem i jednom i drugom gostu upada cijelo vrijeme se cerekajuci. guglam da vidim tko je to, neka tuka s hrvatskog radija kojoj je misija u zivotu velicat vesnu pusic i stipu mesica. a sjecam se kad smo se smijali hloverki dok je vodila otvoreno, cak je ona u odnosu na ovo danas poboljsanje a kad hlo zavrsi u zatvoru ja cu otvorit sampanjac.
AJ EM BAK!
Frulica

Post 06 Jan 2016, 04:28

Sugovornici su vrlo agresivno smeće.... Divno. :D
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2016, 04:35

7nationarmy » wrote:miki, nema smisla, tko zvijezdu stavi na celo taj nikad vise ne upali mozak. uzivaj.
Tko sta ima protiv zvijezde na celu je fasist, i kao takav triba bit najostrije kaznjen ;)
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 11:37

kazni me miki :D
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2016, 15:52

7nationarmy » wrote:kazni me miki :D
Hvala na ponudi, ali ipak nemam pederskih sklonosti ;)
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 17:47

eto, prijeti pa se uz smijuljenje povlaci, ni postenog pedera od hrvackog ljevicara, majketi dobro da su ameri i englezi dojahali i oslobodili europu - s vakim smijuljavim borcima danas bi sluzili kimu za testiranja petardi :D
AJ EM BAK!
Zekoslawa

Post 06 Jan 2016, 17:52

..a unda » wrote:..evo, dovljno je pogledat ovaj topik, kao simbol neki, da bi se neke stvari bolje razumjele, pa i o esdepeu, sto god to bilo i sto god ko mislio da jest, u kakvim uvjetima pokusava organizirat neku ideju, politiku, stogod, pa cak i od cega je on unutar sebe sam sazdan i kakve to dodatne probleme stvara, cime je opterecen.. ako su uopce problemi, tj mozda se radi o potpunim iluzijama nekakvim, npr da pokusava uvesti, dovesti nesto reda i neke vece razine ravnopravnosti, pogodnije neke, zdravije neke drustvene atmosfere.

tj, ovdje, na topiku se spominjao i neki narod, pa onda sva ta atmosfera neka bolja drustvena bi trebala bit za taj narod, kurac palac li je..

pa evo, kazem, dovoljno je pogledat samo na ovom topicicu sto je i tko je taj narod i je li taj narod zasluzio ista drugo osim samog sebe, a ne pokusavat se dovijat kako mislit za taj narod tako da taj narod pocne sam o sebi mislit mozda nekako bolje, pa onda, eto, mozda nekako autogeno se pocne nesto razvijat, neka druga inercija, bolja inercija..
ali, i po ovom topiku se vidi da je to za sad nemoguce, jer ovaj narod je ono, smece, i to vrlo agresivno smece, i jedina njegova inercija se sastoji u tome, u inerciji sirenja smeca i da se nesto tog smeca, eventulano reciklira opet u smece.

svaka nekakva ideja, a da ne kazem nastojanje da bi se tu moglo nesto napravit na bolje, cisti je idealizam, ako ne sto jos i drugo. pa i marfi je rekao.. stavi vino u smece, dobijes smece; stavi smece u vino, dobijes smece.

i nema tu pomoci. jos dugo dugo vremena. ako uopce. tj ako se ovo drustvo za koji narastaj ne transformira u nekakvo drugo drustvo koje nece imat nikakve atribute koji se mogu povezat sad s ovim drustvom, kakvog ga danas opisujemo i prepoznajemo, pa cak i identificiramo mozda.
jednostavno, bozanic je bio u pravu.. gotovo je. ono, smece je pobijedilo. ne samo politcki, u svim drustvenim porama, sve je zaspamalo i svelo na svoju mjeru i vidjenje i svjetonazor.

i eto, pitam opet, sto onda i kako? iskustava drsutvenih u ovoj drzavi ili drustvu, vec imamo i previse da bi opet mogli nasjedat na neke pirce o nekom zajednickom dijeljenju dramskog prostora i vremena, pa onda, kako to vec u dramama biva, i razvoj nekog dijaloga, naivno misleci da radimo nesto dobro. cak i ono, osobno.
a ustvari, pristajanjem na takav dijalog, u tom kontekstu, nekog smeca jel, samo vlastitom voljom pristajemo bit suucesnicima u svemu tome.
i jos se onda licemjerno pravdamo, da je to zbog onog, ovog, te neka civiliziranost te sve nesto okolokole, a bojimo se rec da nas je jednostavno strah i da neme druge nego i sam postat smece.

eto, takav je to dijalog.. dijalog u kojem dobijes izbor koju od lajni ces izgovorit, pa onda nekim kombinatorickim putevima se odvija kao neka radnja za koju se pravimo da je neocekivana.
opet, rekao bi marfi.. nije dobro pricat s budalom. onaj ko vas gleda sa strane mozda nece uociti razliku. :zubo:

i, eto, sto se tu moze napravit? mislim da nesto ipak moze. za sebe, pa i za onaj dio drustva koji ne pristaje na takvo nasilje, ucjenu.
mora se nekako nac nacin da se uspije izbjec ta agresija koja takvom brut fors inercijom odlucuje o mjestu i vremenu sukoba. pa i onda o intezitetu, modalitetu, itd..

treba oformit nekakav prostor, zapocet s njim, gdje ce takav temperament, misao, osjecaj, tog dijela drutsva koje jednostavno biva dostignuto agresijom bez obzira kako se ponasalo, zapocet dijalog i kritku i razmjenu svih tih nekih misli i ideja medju sobom, strogo pazeci da se izbjegne kontaminiranost tih nekih ideja, volja, sta li su da dodju do te moci, do takvog polozaja da su jednostavno nezaobilazne i da na takav nacin ostvaruju svoju neku korist, profit. smisao.

u psihologiji bi se to mozda nazivalo nekim mjestom ugode (kazem ovo zanemarujuci trenutno sto je za koga ugoda, ali, mislim da ima onih koji razumiju na sto mislim) , u sociologiji mozda kao neki temelj ili okvir ili drustveni prostor za razvijanje zdravih odnosa, kreativnih.
dakle, ili pokusaj zivota ili bit doprinosom dugotrajnoj agoniji, bilo u obliku hrane, bilo u obliku konzumenta te hrane.

..eto. :kokice:
Dobro, undo, šta je po tebi potrebno da se taj narod kvalificira za bivanje poštenim narodom? :D

Mislim, tebi se eto dopada taj Zoka, i ne samo tebi, ima vas tu više, valjda Zoka nema toliko fanova nigdje koliko na trkelju, i sad bi se svima trebao dopadati Zoka, u protivnom bolje od Karamarka nisu ni zaslužili. Eto, ja mislim da je Zoka obična dripčina neotesana i neuka, ono, zagrebački kvartaš, dečec iz Peperminta koji je u nedostatku boljega došao na čelo jedne stranke i jedne države i onda se u hodu tu i tamo sjeti da je nekakav socijaldemokrat. I počne se ponašati i govoriti kao nekakav socijaldemokrat, pa nama to nešto bude drago, ali da sam impresionirana, brate mili, nisam. Ako SDP stvarno nema ništa bolje od Zoke, eto neka ostane Zoka, ali da je taj čovjek baš ono što treba njoj i nama i boljega od njega ne mogu zamisliti, a eto nije. Šta ja mogu, nije.
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 17:57

meni je najbolje da milanovic uopce nije bio los kad je poceo nastupati na tv prije preuzimanja stranke, onda odjednom krece mahnita faza u koju je mesic usao negdje oko polovice prvog mandata, nema vise vrludanja - neistomisljenici su fasisti, ili mi ili oni, mi dobro oni zlo, svjetlo ili tama. okruzio se ljudima koji u zivotu nisu jednog dana radili izvan partijskih funkcija. jedno je mrziti hdz, ali ovo obozavanje vjecitih studenata s partijskim knjizicama je tuzno i nema veze sa socijaldemokracijom.
AJ EM BAK!
..a unda
Undaminator

Post 06 Jan 2016, 19:29

Zekoslawa » wrote: Dobro, undo, šta je po tebi potrebno da se taj narod kvalificira za bivanje poštenim narodom? :D

Mislim, tebi se eto dopada taj Zoka, i ne samo tebi, ima vas tu više, valjda Zoka nema toliko fanova nigdje koliko na trkelju, i sad bi se svima trebao dopadati Zoka, u protivnom bolje od Karamarka nisu ni zaslužili. Eto, ja mislim da je Zoka obična dripčina neotesana i neuka, ono, zagrebački kvartaš, dečec iz Peperminta koji je u nedostatku boljega došao na čelo jedne stranke i jedne države i onda se u hodu tu i tamo sjeti da je nekakav socijaldemokrat. I počne se ponašati i govoriti kao nekakav socijaldemokrat, pa nama to nešto bude drago, ali da sam impresionirana, brate mili, nisam. Ako SDP stvarno nema ništa bolje od Zoke, eto neka ostane Zoka, ali da je taj čovjek baš ono što treba njoj i nama i boljega od njega ne mogu zamisliti, a eto nije. Šta ja mogu, nije.
mozda je bolje pitanje sto nije potrebno da se narod kvalificira za.. nesto.. ista, bilo sta. tj, sto nije nuzno potrebno u smislu potpuno nepotrebno.
tj, koja su neka nacela ili pocela da bi se neko drustvo uopce nekako razvijalo ili odvijalo.
pa onda, eto, mozemo i taj narod malo nekako uoblicit, da ne bude to neka potpuno amorfna masa tipa voks populi voks dei i to kad se ne zna kad se koji voks uopce oglasava, koji voks u cije ime i tako to.. a niti da se uoblicava u neke psihometrije, danas vrlo, zvuci paradoksalno, popularne..ono, kao neka autopopularnost samomanipulacije, pa to onda nekako opet nadalje bude vezano s onim prvim voksom u obliku neke bezgresnosti jer jadnom narodu gresnost ne samo da nije imanentna, nego je i besmislena, postoji samo zbir individualnih interesa uoblicenih u nekakav zajednicki nazivnik naroda, pa se onda sve to trpa i gura i uglavljuje pod taj zajednicki nazivnik, na bilo koji nacin, eto i demokracijom ili njenom pravednickom interpretacijom (prvi zakon o uglavljivanju.. odrezi debelo i uguraj nogama) i opet to onda moze dovest, zatvarajuci krug, do nekog voksa koji se ne zna gdje je kad i ciji.

kako je sve podlozno kritici, a kako i nad metodologijom postoji metodologija, tj ne moze se stalno varat sve, govoreci o narodu kao o nekoj personifikaciji, utjeloveljenju, bit ce onda uskoro vrlo moguce citav taj narod, koji jest da jest, pozvati na odgovornost na neki nacin i u nekom vremenu koje dolazi.
to se obicno zove ili eto, koristi se taj izraz.. nekim suocenjem naroda sa sobom, nekom katarzom, tako nesto.

naime, taj narod, sto god mi pod tim zamisljali, mora se najprije kvalificirat prema sebi ili sebi, inace ne vidim smisla tom narodu, osim evo, kao nekoj neuroticnoj masi koja ce cas trcat amo, cas tamo, a sve vezana konopcem jednom nogom ili papkom za stup zabijen na sredini obora.
ali eto, koristim i ja tu rijec, narod.. iako mislim da bi trebalo tu doci, da smo vec u stanju malo tu rijec ili tu ideju redefinirati ili prepojmiti ili konkretizirati, precizirati.. prestat je promatrat kao voks van kadra.

..cuj, dopada.. mozda me taj zoka zapada, ne znam. vrlo mi je tesko tu govorit o dopadanju, prepovrsno, prezenski nekako (u smislu nekog seksualnog objekta), pre.. kako sam rekao prije, psihometrijski, ono, americki izborni djirevi, te ve, kravata, nastup, retorika, sou, itd.
mislim, mozemo i tako pricat, na toj razini, ako mislimo da se danas radi samo o tome i samo na taj nacin i da smo sposobni samo za takvu recepciju na osnovu koje cemo eto, pravit se da donosimo ili cak i donosimo neke odluke, da smo vazni, da smo u nekoj igri gdje nas vodi nase neko poimanje zgodnosti o necem ili nekom, pa onda caki i razinicu vise, gdje cemo sve svodit na neku subjektivnu simpaticnost ili antipaticnost.

malo je to sve skupa, nazalost, slozenije, ali ne toliko da se ne bi moglo pokusat neto razumjet, ako nas uopce zanima.
tako da mislim da se tu ne radi jel se meni taj zoka danas.. sutra ce bit neki poka, moka.. dopada.
zoka tu uopce sam po sebi nije bitan. bitno je ono sto po nekim teorijama moci, on predstavlja. bitno je pokusat sagledat sto on predstavlja, koga on predstavlja, zasto, cemu, van njegovih osobnih motiva, nastojanja, zadovoljenja, ambicija, karijeristickih, politckih, ovakvih onakvih.

zoka je (bio) predsjednik vlade i to jedne vlade drzave koja sebi tepa da je res publica. mislim moze bilo tko sebe nazivat kako god zeli.
i taj zoka je predsjednik jedne politicke stranke koja se zove po naslovu ove teme, sdp.
jel sad moram ulazit u to sto je uopce politicka stranka i kada i kojem kontekstu i sto to znaci?

postoje tu neki kontinuiteti, nesto se tu radi, odvija, odlucuje..dakle, ako uopce zelimo govoriti o necem na nesto analitickijoj razini od dopadanja, ako uopce zelimo nesto razumjet, a razumijevati valjda zelimo zato da bi odrdili svoj polozaj negdje, tj kako ce se tudje odluke odrazavati na nas, mislim da je onda vrlo vazno, ako ne i najvaznije, stanje i odnosi u esdepeu. ostali su zaista manje bitni, dosta manje bitni, tu se sve kod ostalih zna i zasto i kako i cemu, sve je tu poznato, apslovirano.

ton i atmosferu ovog drustva stvara, nazalost ili na srecu, esdepe. ostali tu atmosferu diktiraju, drugacije niti ne znaju.
tako da, taj ocito fascinanti nekom zoka, ono, opsesivno fascinantan nekom i van stranke i unutar stranke, mitski skoro toliko fascinanatna da ce jos dosta vremena nakon njega bit isturivan kao neki objekt neceg, promasaja ili nepromasaja, kao neko opravdanje za nasu neku odgovornost koju ne zelimo, od koje smo frivolno i revijalno odustali..jednostavno, nije bitan. niti je taj zoka citava jedna stranka, tj pokret, stampedo (kao sto je bio dobrim dijelom tudjman), niti je esdepe samo taj zoka.. koji eto, ocito nije dovoljno komercijalan, pa mu se zamjera da ne zeli plesat kako neko oce svirat. ili da uopce ne zna plesat.
taj milanovic je zanimljiv sad jedino kao clan ili predsjednik esdepea u ovoj situaciji, koja nije od jucer ili od prije mjesec dana.
da li je on tu samo neki katalizator ili neka kriticna tocka da se neke druge vaznije stvari vide, e to je ono sto je bitno..

jel zoka nekom zgodan ili nezgodan, a izgelda da zna bit i nezgodan, sto uopce i nije lose, jel nekom dopadljiv ili nedopadljiv, jel zna il ne zna hodat u odijelu, jel zna il ne zna zadovoljavat protokalrne kic osjecaje naroda koji o tim protokolima zna jedino iz sapunica i teve serija, mene to nije briga, sve dok taj alat ili orudje radi ono cemu sluzi, a nikako ne sluzi da se nekom dopada ili ne dopada. tome sluze, npr..zavjese.. ili plocice u kuhinji.. tj bilo sto sto cemo potrosacki moc zamijenit kad nam dosadi.
sumnjam da nam se bilo kakva, bilo cija politika moze svest na dopadljivost. mislim, moze, dok ne dodje po nas, a dodje, posredstvom tog naroda, ljudi oko nas koji nam se eto, ne dopadaju mozda, ali njih je teze izbjec, a nesto se promijenit mora, a promjena frizure bas i ne pomaze puno, pa ono, ajd, mijenjaj drugoga da ne bi morao mijenjat sebe.. :D

..jer, po onom kako ce se sad razvijat odnosi u esdepeu, razvijat ce se i neke druge stvari, generirat ce se neke druge stvari, odnosi, van te stranke, kazem, bez obzira sto se u toj stranci bude dogadjalo, a siguran sam.. tj nisam bas siguran, ali mi se cini da bi lako moglo doci do dogadjanja ne-naroda. mislim, kamo srece.

necu rec da ovi sad parlamnetarni izbori nisu vazni, eto, jesu nesto, nesto se njima pokazalo, npr i statisticka, egzaktna podijeljenost neka drustvena i to je, mislim, vrlo dobro, ali oni pravi izbori, vazniji izbori, vaznije odluke ce se za sve nas donosit u okviru onog sto znamo pod imenom.. sdp. :kokice:
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 20:09

..a unda » wrote: necu rec da ovi sad parlamnetarni izbori nisu vazni, eto, jesu nesto, nesto se njima pokazalo, npr i statisticka, egzaktna podijeljenost neka drustvena i to je, mislim, vrlo dobro, ali oni pravi izbori, vazniji izbori, vaznije odluke ce se za sve nas donosit u okviru onog sto znamo pod imenom.. sdp. :kokice:
mazohist ili nepopravljivi optimist ili kombinacija?
AJ EM BAK!
Beau

Post 06 Jan 2016, 20:12

ja mislim, tj. ne mislim, nego priželjkujem da zoka odstupi s mjesta precjednika sdp-a. ili da ga maknu, kako god.
evo, iskreno to želim.

jednostavno, čovjek nema podršku odavno već. niti od naroda, niti u stranci. ili je barem ima nedovoljno. i ne mere se tako radit. naporno je i dosadno.
i ne samo da nema podršku, nego kao da još ima taj "dar" da budi u ljudima ono najgore. ne sjećam se da su još nekoga ovako maštovito i strastveno NE VOLJELI kao njega :zubo: opravdano ili ne, svejedno mi je u ovom trenutku.
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 20:48

ako sdp zeli sacuvati ono malo obraza sto im je preostalo, moraju ga jednoglasno odbaciti. rabijatni manijak koji u demokratskom poretku pobjednike izbora naziva fasistima i tvrdi da mu je pobjeda to jest fotelja oteta - pa taj svakim dahom pljuje socijaldemokraciju i pretvara se u ono sto tvrdi da prezire.
AJ EM BAK!
Frulica

Post 06 Jan 2016, 21:03

Ono što mene zanima od svih tih undinih razlaganja je: ima li u tom tvom: nekako, ne znam, nešto, misli, jasno, malo vidit, prepojmiti, kvalificirat društvu mjesta za: slobode poduzetničke pothvate bez obzira koliko oni novca u konačnici donijeli, ima li mjesta za opciju koja svoje nekakve premise smisla povlači iz Isusove poruke, ima li mjesta za bezgranično i slobodno prigovaranje i njurganje u odnosu na sve ikada, kakav je odnos prema privatnom vlasništvu jel' to pravo prvo poslije nekakvih ljudskih prava...? :o :D

Smije li se promjeniti, prilagoditi, modificirati "business model"... prebacivat iz javnog u privatno, iz privatnog u javno ovisno o situaciji.... Mislim, oću reć ništa ne govoriš osim: nekako, ne znam, nešto, misli, jasno, malo vidit, prepojmiti, kvalificirat... I naravno da je narod agresivno smeće, vođeno govnom. :zubo: :o

Ok, ok, ok... i za sve ikad je kriva crkva & Vatikanski ugovori. Taj zadnji korak do utopije. Naravno i Stepinac i njegov brat također. Postoji li itko ili išta tko/što valja?

Ono, de malo konkretnosti. :o
..a unda
Undaminator

Post 06 Jan 2016, 21:04

Beau » wrote:ja mislim, tj. ne mislim, nego priželjkujem da zoka odstupi s mjesta precjednika sdp-a. ili da ga maknu, kako god.
evo, iskreno to želim.

jednostavno, čovjek nema podršku odavno već. niti od naroda, niti u stranci. ili je barem ima nedovoljno. i ne mere se tako radit. naporno je i dosadno.
i ne samo da nema podršku, nego kao da još ima taj "dar" da budi u ljudima ono najgore. ne sjećam se da su još nekoga ovako maštovito i strastveno NE VOLJELI kao njega :zubo: opravdano ili ne, svejedno mi je u ovom trenutku.
..ma jebo narod, ali ovo, u stranci.. od kad nije imao podrsku? zasto? od koga? meni se cini da to traje jos ono, od racana negdje, od pred kraj one vlade barem sto je nesto javnije poznato, puno prije i nije moglo bit, jer je bio friski clan stranke, a i picula mu bio sef, ucio ga esdepeizmu.

sto je to sto milanovic predstavlja, a da nema podrsku unutar stranke? i od koga to? evo, pada mi na pamet trenutno najglasniji primjer baldasara. koga on predstavlja, sto on predstavlja?
ono, splitski sdp koji je barem dva puta bio pred raspustanjem, baldasar koji je dobio izbore zahvaljujuci kerumizmu, da bi uspostavio baldasarizam, tj i jedno i drugo se radi o organiziranom kriminalu optocenom i zasticenom politikom, ali je ovaj baldasarov puno organiziraniji, perfidniji.
dogodine su lokalni izbori i sam baldasar je svjestan da gradonacelnik vise bit nece, i jasno mi je da on nema puno vise izbora od ovog sad isticanja nekog prvoborackog reformatorstva, a ustvari ima tu jos i nesto drugo, puno konkretnije gdje on zeli ostat u sedlu, ali.. koju on to politku, koju on to socijaldemokraciju suprotstavlja milanovicevoj?

eto, ja se nadam da milanovic nece sam od sebe odstupit, da se nece dat ucjenit da tako ispunjava program mostovih ideologa, pa da odstupi kao, u interesu koherentnosti stranke. nek se rascisti sto, ko i kako i zasto i gdje je tko.. i tko je iza koga. a sto se baldasara tice, tu bi moglo bit veselja te opceg urnebesa.
mislim da je naivno govorit, spominjat sad tu neko vladanje, neku bahatost, neke manire.. mislim, nismo na modnoj pisti, to su smo pitka opravdanja za raju, o necem drugom se tu radi, o interesima nekim, nekakvim, necem, a ne o tome jel on drzi il ne drzi mali prst u zraku dok pije kavu..
..a unda
Undaminator

Post 06 Jan 2016, 21:30

Frulica » wrote:Ono što mene zanima od svih tih undinih razlaganja je: ima li u tom tvom: nekako, ne znam, nešto, misli, jasno, malo vidit, prepojmiti, kvalificirat društvu mjesta za: slobode poduzetničke pothvate bez obzira koliko oni novca u konačnici donijeli, ima li mjesta za opciju koja svoje nekakve premise smisla povlači iz Isusove poruke, ima li mjesta za bezgranično i slobodno prigovaranje i njurganje u odnosu na sve ikada, kakav je odnos prema privatnom vlasništvu jel' to pravo prvo poslije nekakvih ljudskih prava...? :o :D

Smije li se promjeniti, prilagoditi, modificirati "business model"... prebacivat iz javnog u privatno, iz privatnog u javno ovisno o situaciji.... Mislim, oću reć ništa ne govoriš osim: nekako, ne znam, nešto, misli, jasno, malo vidit, prepojmiti, kvalificirat... I naravno da je narod agresivno smeće, vođeno govnom. :zubo: :o

Ok, ok, ok... i za sve ikad je kriva crkva & Vatikanski ugovori. Taj zadnji korak do utopije. Naravno i Stepinac i njegov brat također. Postoji li itko ili išta tko/što valja?

Ono, de malo konkretnosti. :o
nije tema, to sto ti pricas, a ne znam cemu tuda te prepreke stavljas, sve je vec apsolvirano u nekoj kao neoliberalnoj kritici neoliberalizma i to je za topik van ove.. topicke pameti i usmjerenja.
a drustvo koje se zeli bazirati na stepincevim vrijednostima (ne njegovog brata) ili vrijednostima stepinca, koje zeli to nametnuti i to tako da ispadne kao slobodna drustvena volja, takvo drustvo nema buducnosti. nema. samo mucnu propast ima i tu samo postoji samo jedno pitanje, kako to lokalizirat, i tri izbora, tri mogucnosti kako ce odumrijet.. u agoniji, u eksploziji ili u imploziji, tj naprasno. ok, ili onda kao smece kojem treba nac mjesto negdje sto dalje nadajuci se da je biorazgradivo jednom za svagda..

konkretnije ne moze. nemam tu vise sto nadodat ili oduzet.
Beau

Post 06 Jan 2016, 21:47

..a unda » wrote: ..ma jebo narod, ali ovo, u stranci.. od kad nije imao podrsku? zasto? od koga? meni se cini da to traje jos ono, od racana negdje, od pred kraj one vlade barem sto je nesto javnije poznato, puno prije i nije moglo bit, jer je bio friski clan stranke, a i picula mu bio sef, ucio ga esdepeizmu.

sto je to sto milanovic predstavlja, a da nema podrsku unutar stranke? i od koga to? evo, pada mi na pamet trenutno najglasniji primjer baldasara. koga on predstavlja, sto on predstavlja?
ono, splitski sdp koji je barem dva puta bio pred raspustanjem, baldasar koji je dobio izbore zahvaljujuci kerumizmu, da bi uspostavio baldasarizam, tj i jedno i drugo se radi o organiziranom kriminalu optocenom i zasticenom politikom, ali je ovaj baldasarov puno organiziraniji, perfidniji.
dogodine su lokalni izbori i sam baldasar je svjestan da gradonacelnik vise bit nece, i jasno mi je da on nema puno vise izbora od ovog sad isticanja nekog prvoborackog reformatorstva, a ustvari ima tu jos i nesto drugo, puno konkretnije gdje on zeli ostat u sedlu, ali.. koju on to politku, koju on to socijaldemokraciju suprotstavlja milanovicevoj?

eto, ja se nadam da milanovic nece sam od sebe odstupit, da se nece dat ucjenit da tako ispunjava program mostovih ideologa, pa da odstupi kao, u interesu koherentnosti stranke. nek se rascisti sto, ko i kako i zasto i gdje je tko.. i tko je iza koga. a sto se baldasara tice, tu bi moglo bit veselja te opceg urnebesa.
mislim da je naivno govorit, spominjat sad tu neko vladanje, neku bahatost, neke manire.. mislim, nismo na modnoj pisti, to su smo pitka opravdanja za raju, o necem drugom se tu radi, o interesima nekim, nekakvim, necem, a ne o tome jel on drzi il ne drzi mali prst u zraku dok pije kavu..
i ja kažem, jebo narod.

ne znam, baldasar me najmanje brine. mislim da mnogi u sdp-u žele maknut zokija.

kako da ti kažem, ja od svega ovoga što se događalo i što se događa postajem užasno malodušna.
skoro pa priželjkujem da sve ode u pizdu materinu. ono, razočarat ću se ako ne bude tako :rofl:
divim ti se odakle ti volja, pa čak i optimizam.
sve više razumijem lastana.
Tea Tree

Post 06 Jan 2016, 22:06

Di si Bo, jebo te led. :cerek:

Evo ja mislim da je Milanovic najbolje sto ima, ne samo SDP, nego Hrvatska. I moze svatko znati bar jednog boljeg, ma sto to znacilo, ili pametnijeg, sposobnijeg, ma eto, posranijeg :D, ali nema takvog u hrvatskoj politici, cak ni u naznakama.
Mozemo zamisljat ovog i onog, zamisljala sam i ja Clinta Eastwooda dok nije skroz ostario, ali nece se moj ni neki ili neciji Clint doci (ni pozeljeti) baviti politikom i upravljati ovim jadom od drzave.

To sto su njegovi protivnici glasni, pa i oni u stranci, ne znaci da su u pravu. Ne znam sta Baldasar ima na umu, pomisljam cak da prizeljkuje izbacivanje iz stranke pa da moze biti zrtva i na tome graditi neku svoju novu politicku buducnost. Jer mi se, kao i undi, cini da nema izgleda produziti gradonacelnicki mandat, a ono sto sigurno nema sanse jest postati predsjednik stranke, a najavljuje kandidaturu za tu poziciju, ne isticuci pritom bilo kakve svoje kvalitete zbog kojih bi on trebao biti taj nego "Milanoviceve" izgubljene izbore.

Spominjao je netko vec da su tako htjeli i Racana svojevremeno otkantati na unutarstranackim izborima pa nije nista od toga bilo, sto ne daje bilo kakvu garanciju Milanovicu, ali se nije lose podsjetiti.

I ako je to razlog zbog kojeg ga ne bi trebalo ponovno izabrati za sefa stranke, a po onome sto se pise, izgleda da jest ili je bar najveci ili najvazniji razlog, onda bi trebalo Ivu odmah dovesti u SDP, sad kad je vec na slobodi, nije vise u HDZ-u, a nijedne izbore nije izgubio. :D
  • Information