Zmaj021 » wrote:jel pomažete? kako? kojim se rezonom vodite?
Nešto sam nakupovala i ostavila kod Tode i u Plodinama. Kako stalno ponavljaju da treba higijenskih potrepština, uglavnom sam se na to fokusirala (ulošci, pelene, vlažne maramice, gelovi za pranje ruku i sl.), pa onda još drugih stvari svašta pomalo (malo suhe hrane za pse i mačke, malo kašica za djecu, vode...) Odjeće tu kod sebe nemam baš nešto viška jer sam u principu većinu suvišnoga ostavila doma prilikom selidbe ove i one. Nemam baš nešto ni posteljine i pokrivača, to sam uposlila mater da doma iskopa viškove i odnese u Crveni križ. Doduše, sad je po većini trgovačkih centara ćebad na poniženju jer je kraj sezone, pa sam našla u Konzumu dekice za 20-30 kn. Nešto sam sitno donirala na račune za BiH, Srbiju i Hrvatsku, svakome zasebno. Ne mogu bogznašto jer ću onda i sama tražiti humanitarnu pomoć, al eto, pokušala sam koliko mogu.
Uglavnom, nije loše ovako da se "naruči" čega najviše fali jerbo se sjećam kako se u ratu prikupljala hrpa toga što nije potrebno, pa bi se bacalo ili bi završilo tamo gdje nije nužno. Neka ima viška, nije to zgorega, ali je blesavo da se skupi hrpetina istih stvari dok nečega drugog fali.
Jest da mi je u neku ruku blesavo doći u trgovački centar i kupovati stvari na kojima zarađuje em Todo, em država, pa ih onda donirati, al aj, nek im bude.
Znači, kave i duvana za zmajčeka, pišem u tekicu.

Da znaš da mi je palo na pamet, al opet računam kud ću to. Al da, da sam ja potrebita, toga bi mi prvog falilo.