..dosla poplava, osla poplava..

Koljite se i gložite!
karambol

Post 20 May 2014, 13:43

visekratni klon » wrote:Dobar tekst, da. Ljudi su dobri, ali ti isti ljudi bi da znaju krivca za poplavu, ono jednog jedinog pravog krivca krenuli raditi nezamislive stvari krivcu. :zubo: Neki od tih dobrih su i potpisnici referenduma. I tako...

Ljudski je suosjećati, to je užasna tragedija, a opet, ljudski je i da se život neometano odvija dalje jer ono, štaš drugo? Neće ovima koji su pogođeni pomoć tuđe suze. A kad prestanu kupovati pomoć, opet ti ljudi ostaju sami sa nesrećom, a drugi će već zaboraviti. Ali tako to ide, to je život. Nemoguće je biti fokusiran isključivo na tuđu tragediju dugo. Bile bi prepune psihijatrije da je tako.

ljudi su dobri, jesu...ali ima i ona druga - dobar ili lud (glup?) je isto... :zubo:

visekratni klon

Post 20 May 2014, 13:45

karambol » wrote:

ljudi su dobri, jesu...ali ima i ona druga - dobar ili lud (glup?) je isto... :zubo:
A kakve to točno veze ima s ičim ili eto tako govoriš da govoriš? :D
karambol

Post 20 May 2014, 13:49

visekratni klon » wrote:
A kakve to točno veze ima s ičim ili eto tako govoriš da govoriš? :D
Pravim se Branimir Bilić... :zubo:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 20 May 2014, 14:07

visekratni klon wrote:..
Nemoguće je biti fokusiran isključivo na tuđu tragediju dugo. Bile bi prepune psihijatrije da je tako.
evo, taj fokus mene zanima. kako se mi to fokusiramo? zašto? kada? na šta?

zašto bi se punile psihijatrije? ako smo zaista takvi, onda smo već sad.. slučajevi, nekakvi..

premotajmo film na bilo koji recentniji događaj, a koji je imao odjeka na ovim našim prostorima. prisjetimo se reakcija, štampe, foruma, sopstvenih promišljanja.. šta se promijenilo?

zašto postoje kurta i murta? ko je kurta i murta? nismo li to možda mi sami? ako jesmo, zašto smo?
možda zato što koristimo krive alate na krivom mjestu?

zašto nam se lako proturaju očite ucjene? zašto smo stalno na nekim frontama, al tuđim po svojoj suštini? kako to da ne prepoznajemo klasičan reket, klasičan spin?

manipulacija osjećanjima je čudo. malo alergije na one koji nam ih p(r)oturaju bi nam možda pomoglo. bar za početak.
visekratni klon

Post 20 May 2014, 14:15

Ne razumijem. Poanta je da nitko ne može beskonačno ridati i živjeti u stanju ridanja, ljudi žive bez obzira na to što neki drugi ljudi pate i to je prirodna obrana, ne vidim što bi i kome pomoglo da je drukčije. Čak i ti ljudi koji pate će jednom morati nastaviti živjeti, a kamoli da ljudi koji gledaju tuđu patnju ne trebaju živjeti nego ridati nad patnjom koliko točno- godinama? Zato mi je to promašeno- kao eto, nitko se neće sjećati. Što znači- sjećati se? sjećamo se i kornata i što sad?
Zmaj021

Post 20 May 2014, 14:27

visekratni klon wrote:Ne razumijem. Poanta je da nitko ne može beskonačno ridati i živjeti u stanju ridanja, ljudi žive bez obzira na to što neki drugi ljudi pate i to je prirodna obrana, ne vidim što bi i kome pomoglo da je drukčije. Čak i ti ljudi koji pate će jednom morati nastaviti živjeti, a kamoli da ljudi koji gledaju tuđu patnju ne trebaju živjeti nego ridati nad patnjom koliko točno- godinama? Zato mi je to promašeno- kao eto, nitko se neće sjećati. Što znači- sjećati se? sjećamo se i kornata i što sad?
ne razumijem.

na šta se referišeš?
visekratni klon

Post 20 May 2014, 14:34

Zmaj021 » wrote:
ne razumijem.

na šta se referišeš?
Na ovu temu i tvoj odgovor, doduše tvoj odgovor niam ni razumjela pa ono. :ne zna:
Zmaj021

Post 20 May 2014, 14:58

visekratni klon wrote:
Na ovu temu i tvoj odgovor, doduše tvoj odgovor niam ni razumjela pa ono. :ne zna:
to sam i pomislio, al rekoh da ipak provjerim.

ispričivam se za konfuznost.. širim malo. :D
visekratni klon wrote:Ne razumijem. Poanta je da nitko ne može beskonačno ridati i živjeti u stanju ridanja, ljudi žive bez obzira na to što neki drugi ljudi pate i to je prirodna obrana, ne vidim što bi i kome pomoglo da je drukčije. Čak i ti ljudi koji pate će jednom morati nastaviti živjeti, a kamoli da ljudi koji gledaju tuđu patnju ne trebaju živjeti nego ridati nad patnjom koliko točno- godinama? Zato mi je to promašeno- kao eto, nitko se neće sjećati. Što znači- sjećati se? sjećamo se i kornata i što sad?
odakle potreba za ovakvim i sličnim opservacijama?

napisah, pa pobrisah još dosta toga. suština je u ovom pitanju.
visekratni klon

Post 20 May 2014, 14:59

Otkud potreba? Pa cijela ova tema je o tome, da ćemo to zaboraviti. Naravno da hoćemo u smislu da nećemo biti fokusirani više na to. I?

To tvoje o reketima i zavjerama nemam pojma šta znači pa ne komentiram.
Zmaj021

Post 20 May 2014, 15:10

visekratni klon » wrote:Otkud potreba? Pa cijela ova tema je o tome, da ćemo to zaboraviti. Naravno da hoćemo u smislu da nećemo biti fokusirani više na to. I?

To tvoje o reketima i zavjerama nemam pojma šta znači pa ne komentiram.
a jebem li ga, ko sa automatom da pričam.. :D

(mislim ja, a onaj drugi konta, šta li ovaj konzumira) :D

dakle, priča je o fokusu, žiži, žarištu.. :D

ne pitam zašto si ti (konkretno ti) napisala to što si napisala, nego (se) pitam kako zapravo pristupamo stvarima oko nas. jesam li išta razumljiviji?
visekratni klon

Post 20 May 2014, 15:17

Gle, ne znam, a i neću više na temu jer mi što više razmišljam o tim ljudima se više prelijeva čaša, a i onako sam na rubu.
Zmaj021

Post 20 May 2014, 15:25

to što nas gura na rub, e o tome pričam.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 May 2014, 19:57

..naletio sam na ovaj video.

..gledam ovoga.. jel ovo predsjednik vlade srbije, je valjda.. i pitam se jel meni on djeluje kao idiot ili pizdun? ili oboje. :D

..jel su ovog potjerali sa faksa nakon prve godine glumacke akademije?
..a unda
Undaminator

Post 20 May 2014, 19:58

visekratni klon » wrote:Gle, ne znam, a i neću više na temu jer mi što više razmišljam o tim ljudima se više prelijeva čaša, a i onako sam na rubu.
..ma jebo rub, sta je tebi.. ko ga jebe.. :D
visekratni klon

Post 20 May 2014, 21:32

..a unda » wrote: ..ma jebo rub, sta je tebi.. ko ga jebe.. :D
:D

Nego, širi ti se petokraka. :zubo:
Zmaj021

Post 20 May 2014, 21:37

..a unda » wrote:..naletio sam na ovaj video.

..gledam ovoga.. jel ovo predsjednik vlade srbije, je valjda.. i pitam se jel meni on djeluje kao idiot ili pizdun? ili oboje. :D

..jel su ovog potjerali sa faksa nakon prve godine glumacke akademije?
a unda, a jebate

ne mogu izbjeć dotičnog lika ni po ovim opskurnim mjestima :rolleyes:

https://www.facebook.com/MKandDS
..a unda
Undaminator

Post 20 May 2014, 21:56

visekratni klon » wrote:
:D

Nego, širi ti se petokraka. :zubo:
..ah, equlibrium.. bravo, pravi proleter. :D

njegov je avatar lipsi. na brzinu sam odlucio stavit zvizdu i nigdje nisam mogao nac neku zgodnu sa srpom i cekicem. a nije mi se dalo kropat, zezat. pa sam uzeo ovu vec gotovu, minimalisticku.. :D

trebalo malo nac te dizajne, redizajne, malo ih personalizirat nekako, pa ih sirit jos vise.. :D
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 20 May 2014, 22:28

hmm, kad smo kod poplava, petokraki, urnebesa..oćel ko pamtit i se sjećat
Image

ne znam keljit slije
kurvanjski avatar, a
Zmaj021

Post 21 May 2014, 15:18

jel pomažete? kako? kojim se rezonom vodite?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=850612

ova tabela se ažurira više puta dnevno. jako dobra stvar.

u ns, ispred medicinskog faxa, pomoć se prihvata kao u pitu formule 1. ono, zaustaviš auto, prileti ti nekoliko studenata, predaš im robu, pičiš dalje :top:
u oš su pomoć primali, al sa upisom imena i prezimena davaoca, ne kužim zašto :ne zna:

e sad, pomoć će trebati danima, ako ne i mjesecima, nakon što se voda povuče, što će reći da će se zalihe morati slati iznova i iznova. valja to imati na umu pri kupovini robe, pa se malo potruditi i potraziti jeftinije stvari. kvantitet na prvom mjestu. niš mudro, al jebiga, lako se previđa.

roba koja se najčešće previđa:
- dječije paste za zube,
- bojice, papir, bojanke i sl.
- peškiri,
- pribor za jelo,
..
neam pojma, dopunjavajte..

cigarete, kafa? ima li smisla? bi li se uopšte takva pomoć prihvatala? meni bi valjala :ne zna:
Pero

Post 21 May 2014, 15:45

Mi smo u firmi skupili što je kome palo napamet i sve odvezli jučer na Velesajam, nek oni dalje raspoređuju kako im je volja. Kao firma smo uplatili neku lovu na odvojene račune za Hrvatsku, Bosnu i Srbiju.
Zmaj021

Post 21 May 2014, 17:28

čini mi se da, osim za nabavku odjeće, novac jeste najbolji oblik pomoći.

al u nekim organizovanijim državama, nažalost.
Zekoslawa

Post 21 May 2014, 18:49

Zmaj021 » wrote:jel pomažete? kako? kojim se rezonom vodite?
Nešto sam nakupovala i ostavila kod Tode i u Plodinama. Kako stalno ponavljaju da treba higijenskih potrepština, uglavnom sam se na to fokusirala (ulošci, pelene, vlažne maramice, gelovi za pranje ruku i sl.), pa onda još drugih stvari svašta pomalo (malo suhe hrane za pse i mačke, malo kašica za djecu, vode...) Odjeće tu kod sebe nemam baš nešto viška jer sam u principu većinu suvišnoga ostavila doma prilikom selidbe ove i one. Nemam baš nešto ni posteljine i pokrivača, to sam uposlila mater da doma iskopa viškove i odnese u Crveni križ. Doduše, sad je po većini trgovačkih centara ćebad na poniženju jer je kraj sezone, pa sam našla u Konzumu dekice za 20-30 kn. Nešto sam sitno donirala na račune za BiH, Srbiju i Hrvatsku, svakome zasebno. Ne mogu bogznašto jer ću onda i sama tražiti humanitarnu pomoć, al eto, pokušala sam koliko mogu.

Uglavnom, nije loše ovako da se "naruči" čega najviše fali jerbo se sjećam kako se u ratu prikupljala hrpa toga što nije potrebno, pa bi se bacalo ili bi završilo tamo gdje nije nužno. Neka ima viška, nije to zgorega, ali je blesavo da se skupi hrpetina istih stvari dok nečega drugog fali.

Jest da mi je u neku ruku blesavo doći u trgovački centar i kupovati stvari na kojima zarađuje em Todo, em država, pa ih onda donirati, al aj, nek im bude.

Znači, kave i duvana za zmajčeka, pišem u tekicu. :D Da znaš da mi je palo na pamet, al opet računam kud ću to. Al da, da sam ja potrebita, toga bi mi prvog falilo. :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 21 May 2014, 21:31

Zmaj021 » wrote:čini mi se da, osim za nabavku odjeće, novac jeste najbolji oblik pomoći.

al u nekim organizovanijim državama, nažalost.
Za uplatu novca sam skeptik, jer ne znam u sto je utrosen, a niti ne znam jeli stigao u prave ruke. Mozda primitivno razmisljan, al me nije briga, no, puno mi je draze za novac kojeg sam naumio/imao na raspolaganju potrosim tako da ja kupim sto smatram da je od pomoci, i posaljem.

A kad smo vec kod toga, za nesto skromno novaca smo uzeli vode, pelene za djecu i konzerve, te je to otislo za slavoniju, a staru odjecu smo poslali za bosnu, zapravo to tek ide sutra.
Zmaj021

Post 21 May 2014, 22:42

Zekoslawa wrote:
Nešto sam nakupovala i ostavila kod Tode i u Plodinama. Kako stalno ponavljaju da treba higijenskih potrepština, uglavnom sam se na to fokusirala (ulošci, pelene, vlažne maramice, gelovi za pranje ruku i sl.), pa onda još drugih stvari svašta pomalo (malo suhe hrane za pse i mačke, malo kašica za djecu, vode...) Odjeće tu kod sebe nemam baš nešto viška jer sam u principu većinu suvišnoga ostavila doma prilikom selidbe ove i one. Nemam baš nešto ni posteljine i pokrivača, to sam uposlila mater da doma iskopa viškove i odnese u Crveni križ. Doduše, sad je po većini trgovačkih centara ćebad na poniženju jer je kraj sezone, pa sam našla u Konzumu dekice za 20-30 kn. Nešto sam sitno donirala na račune za BiH, Srbiju i Hrvatsku, svakome zasebno. Ne mogu bogznašto jer ću onda i sama tražiti humanitarnu pomoć, al eto, pokušala sam koliko mogu.

Uglavnom, nije loše ovako da se "naruči" čega najviše fali jerbo se sjećam kako se u ratu prikupljala hrpa toga što nije potrebno, pa bi se bacalo ili bi završilo tamo gdje nije nužno. Neka ima viška, nije to zgorega, ali je blesavo da se skupi hrpetina istih stvari dok nečega drugog fali.

Jest da mi je u neku ruku blesavo doći u trgovački centar i kupovati stvari na kojima zarađuje em Todo, em država, pa ih onda donirati, al aj, nek im bude.

Znači, kave i duvana za zmajčeka, pišem u tekicu. :D Da znaš da mi je palo na pamet, al opet računam kud ću to. Al da, da sam ja potrebita, toga bi mi prvog falilo. :zubo:
Dekice, odjeću za djecu i sl. mislim da ne treba kupovati. Takve stvare se brzo prerastaju, pa pretpostavljam da ih mnogi imaju viška. Možda bi samo trebalo podsjetiti ljude (meni do prekjuče nije padalo na pamet :udri se bekane:).

Ta kupovina u marketima i jeste blesava, a iz toga što ti smeta porez kužim šta misliš o vlasti. :D : pao s marsa:

Za cigarete smo se dogovorili. Na paketu nek piše "prva ispomoć". :šanerski mig: :D
  • Information