Nacionalizirati, jašta. Ako želimo jednake početne šanse za sve ljude (gdje sam gorljivi ljevičar), ne smije netko imati više od drugoga jer mu je stari bio radoholičarski hrčak. Stari mu je to bio, a ne on. A bez jednakih uvjeta ne može se imati istinski pravedno društvo, gdje dobivaš onoliko koliko daješ (tu sam gorljivi desničar).Lastan » wrote: Da znaš, i ja sam o tome dosta razmišljao.
No zajeb je u tome što ako dokineš nasljeđivanje, što će biti s imovinom koja preostane nakon nečije smrti? Može se nacionalizirati i davati na korištenje, no to se od spahijskog sustava razlikuje samo po davanju na korištenje.
Na kraju sam došao do zaključka da bi ukidanje nasljeđivanja bilo prilično blesavo. Ali da bi se definitivno morala oporezivati imovina.
U principu bi se dodatno naglasio pojedinac i smanjio utjecaj obitelji, koji ionako nije pametan. Generacije se međusobno ne razumiju, niti nikad neće, pa odustanimo od lažnog koncepta. Kad se sve to ogoli, ljudi će se organizirati u skupine koje žele, a ne koje su im nametnute rodom, klasom i slično.
Naravno da to neće biti nekakav kibuc, nego virtualne grupe međusobnog lajkanja, onlajn prijateljstava koje konzumiraš s kauča i slične neobavezne pizdarije. Mislim, to je strašno, meni ideja obitelji jest sveta, ali danas je ta ideja utopija. Znam da većina ljudi misli kako su (ili će biti) dobri roditelji, ali priznajmo, danas je roditelj McRoditelj, obitelj je mrtva.
Živio samoupravni kapitalizam!Emericzy wrote: Ja to nisam htio. Ja sam htio da se od samoupravnog socijalizma napravi samoupravni kapitalizam, po receptu Louisa E. Kelsoa iz pedesetih godina prošlog stoljeća.