Imigranti
eks, baš nemaš povjerenja u državu.
ovo je bio zicer, ono, sam pod obručem..
imali su priliku vidjet kako reaguju drugi, pa reakcije na te reakcije.. a i broj ljudi je ipak mali, ono, ko na prvoligaškoj utakmici.
imali su dovoljno vremena, očito i dogovor o mjestu prihvata ljudi, čak i skorašnja iskustva s organizovanjem te neke neophodne logistike.. jest, transport je već malo zašteko, al sve u svemu, ok.
pitanje je šta će se dešavati u slučaju nekog većeg priliva ljudi.. vjerovatno mađarski scenarij.
po mađarima se pljuje, al potezi aus i njem oko zatvaranja granica pokazuju isti taj stav. samo što je prljav posao ostavljen nekom drugom - dežurnim divljanerima.
imali su priliku vidjet kako reaguju drugi, pa reakcije na te reakcije.. a i broj ljudi je ipak mali, ono, ko na prvoligaškoj utakmici.
imali su dovoljno vremena, očito i dogovor o mjestu prihvata ljudi, čak i skorašnja iskustva s organizovanjem te neke neophodne logistike.. jest, transport je već malo zašteko, al sve u svemu, ok.
pitanje je šta će se dešavati u slučaju nekog većeg priliva ljudi.. vjerovatno mađarski scenarij.
po mađarima se pljuje, al potezi aus i njem oko zatvaranja granica pokazuju isti taj stav. samo što je prljav posao ostavljen nekom drugom - dežurnim divljanerima.
Tocno to...aj da nisam sam u odsustvu euklidaZmaj021 » wrote:eks, baš nemaš povjerenja u državu.
za sve postoje neka, recimo, rjesenja, pa i za taj neki moguci veci priliv izbjeglica. ono pravo pitanje je, sto je to rjesenje?Zmaj021 » wrote:..
..tj, privremeno se sve to da nekako rijesit, ublazit, barem govoreci o hrvatskoj, ali tu ima jos puno pitanja koja ce se mozda tek otvorit, koja jos nisu mozda postavljena.
kazem, jos od turske, pa i grcke, pa i makedonije, vidljivo je bilo da tu lova igra vaznu ulogu. otovreno se govorilo i svijetu i evropi i zapadu i un.. sve ok, ali ko ce to platit?
turska tu mozda nekako stoji i najbolje, ali grcka u problemima, makedonija ono, jedva opstaje, srbija ne zna sta ce sa sobom, hrvatska se gusi u sebi, a ima obaveze i prema eu i prema domicilnoj politici (npr, hrvatskim desnicarima je ovo doslo kao ispunjenje molitve), a i eto, postoje neke medjunarodne, un obaveze, neke konvencije, neki potpisi, neka pristajanja na nesto.
e, tu se vec polako pocinje gubit slicnost mogucih poteza hrvatske i npr madjarske, pa ma koliko to tehnicki izgledalo nekom isto je je zatvranje granica, zatvaranje granica, bez obzira tko to radio.
razumijem da madjarska siti neke svoje interese, ali onda se barem malo upitajmo koji so, to, kakvi su to interesi i na koji nacin se zele ostvariti.
mislim da je vidljiva razlika izemdju motiva i politike ovog sto radi ili pokusava radit ova sada hrvatska vlada i ova sada madjarska vlada, kao i sto ne treba sumnjat kako bi se ponasala npr vlada nekog ha de zea da je na vlasti, tu bio vec bilo slicnosti s orbanovstinom.
mislim, da sad preskocim i posluzim se vulgarnom simbolikom, mozemo onda rec i da npr hitler nije radio nista drugo nego stitio interese svoje drzave.
madjarska sigurno ima svojih problema, ali nisam joj ih ja stvorio, niti ove izbjeglice. usrljala je sama, svojom voljom u nesto, to je doslo na naplatu i sad se oce izvlacit i prijetit nacionalizmom, sovinizmom, fasizmom?
odlican primjer, opis (politickog) stanja duha u madjarskoj je reakcija, frustracija, sto god, one petre laslo.
odlican je to primjer kako se orban poziva na zastitu i obavezu sengenskih granica kao sveti istvan koji ce obranit evropu, a ustvari su ga gazde samo pustile s lanca.
svaki zid djeluje dvostrano i iskrenos e nadam da madjari nece bas brzo otvarat granice prema hrvatskoj i skidat barikade, a ako i kad skine, hrvatska ne bi bas olako trebala madjarskoj prec preko toga. madjarska je jasno dala do znanja sto ona misli gdje je mjesto hrvatskoj u odnosu na nju. ne zelim sad rec, opet je dala do znanja, ali..
madjarska je, osim sto je sveta zastitnica sad kurca palca, potpisnica i nekih medjunarodnih konvencija, o izbjeglicama npr, e pa poslije jebanja nema kajanja.
osim toga, iluzorno je mislit da ce neki takav zid i to u jednoj danasnjoj evropi, moci nesto sprijecit. mozda za dan, dva, tjedan..ali, naoricito kao se omasove ovi pokreti, kao sto voda nadje svoj put, tako ce ta masa napravit bujicu koja ce trazit najkraci put i taj ce madjarski zid jednostavno bit otpuhnut.
toga su i madjari svjesni, stoga i te ograde madjarske nemaju drugu kvalitetnu funkciju osim poruke madjarima o sebi.
ali nece moc sutra plakat ko petra laslo i govorit..nisam ja tako mislila, ja sam zrtva, bla, bla.. kasno ce bit.
s druge strane, budimo iskreni, od hrvaatske se nista (puno) i ne ocekuje, mislim da nitko na svijetu ne bi zamjerio da jedna hrvatska slegne ramenima, da masovno pusti te izbjeglice da pokusaju proci dalje. ili da zatvori prema izbjeglicama granice, onolko kolko moze, jel, mozda cak i reda radi.
sto se hrvatske tice, puno je tih detalja i meni je razumljivo da ih hrvatska sad koristi. najprije, ajde hravtska, smanji broj policije. onda, koji kua hrvatsko radis, di ti je policija? pa smanjen je broj. povecaj, odmah povecaj..
onda sengen.. ok, osim tehnickih nekih problema u koje spadaju valjda i neke nerijesene granice, pa onda ima tu i nekih rokova, procesa, velike su bile opstrukcije da hrvatska udje u sengen.
ne kazem sad jel taj ulazak dobar ili los, ali eto, hrvatska sad nema ama bas nikakvog razloga glumit sengen. ono, ko vas jebe.
s trece strane, kao da ima neki dogovor koji se ne objavljuje na sva zvona, tj ovi valovi izbjeglica nekako se elasticno primaju od strane evrope, kao da postoji neka filtracija, doziranje.
mogu madjari i slovenci histerizirat kolko oce, ali sve ce te izbjeglice..uglavnom sve ili koliko vec, vremenom krenut i stici tamo gdje su naumili, nece balkan postat bazen izbjeglicki ako se zele neke stvari izbjec, nije se s tim igrat.
mislim, ako se deklarira neka evropa i stabilnost, tako nesto. a ako ne, ako se misli da ce se to moc kontrolirat kao nekad, lokalizirat, ovaj put se varaju, nece tu nitko moc ostat po strani, sve ide va bank i to svima..
..bravo, milanovicu.. 
ok, jest, dobra je prilika, pod svjetlima je reflektora, dobio je svojih pet minuta, sve ce ga svjetske agencije spomenut, i jebiga, moras iskoristit trenutak, ali jako dobar stav, dobar govor, zreo, drzavnicki..
..i naravno, obracun s madjarima, kolindom, ajme..
ocekujem sad histericnu kontru, kkrraaaa, kraaaaa.. 
ok, jest, dobra je prilika, pod svjetlima je reflektora, dobio je svojih pet minuta, sve ce ga svjetske agencije spomenut, i jebiga, moras iskoristit trenutak, ali jako dobar stav, dobar govor, zreo, drzavnicki..
..i naravno, obracun s madjarima, kolindom, ajme..
Kaže mi frend koji je domicilno iz tih krajeva odakle ti ljudi dolaze da je na djelu "hijrah".
Pa sam pitao babu Guglu što je to "hijrah".
A ona kaže http://islamqa.info/en/7191...
Vrlo lako bi se moglo dogoditi sranje koje će brzinom svjetlosti eskalirati posvuda. Nemam baš povjerenja u ljudsku toleranciju i empatiju. Za koji dan će netko ovo iskopati i iskoristiti.
I nazvati hijrah zapravo džihadom naseljavanjem. I kad se to počne pumpati...kad krene paranoja bujati, kad se otvore sve kutije i ćupovi gospođe Pandore nadam se da će i dalje ostati zarobljena nada.
Nisam zadovoljan kako se stvari odvijaju. Niti lokalno, niti globalno.
Vrlo lako bi se moglo dogoditi sranje koje će brzinom svjetlosti eskalirati posvuda. Nemam baš povjerenja u ljudsku toleranciju i empatiju. Za koji dan će netko ovo iskopati i iskoristiti.
I nazvati hijrah zapravo džihadom naseljavanjem. I kad se to počne pumpati...kad krene paranoja bujati, kad se otvore sve kutije i ćupovi gospođe Pandore nadam se da će i dalje ostati zarobljena nada.
Dovatija se koga je kod moga...a unda » wrote:..bravo, milanovicu..
..i naravno, obracun s madjarima, kolindom, ajme..ocekujem sad histericnu kontru, kkrraaaa, kraaaaa..
"Orao ne lovi muhe. Mi smo orao."
pa, lose se odvijaju, ali ne od jucer ili od prije godinu dana. bilo tko od tih nekih analiticara, bilo kojeg drustvenog (i prirodnog nekog) segmenta, aktivnosti, svi su pesimisti, dolazi java po svoje & mile non pju mile..karambol » wrote:Kaže mi frend koji je domicilno iz tih krajeva odakle ti ljudi dolaze da je na djelu "hijrah".
pa jel ono gadafi jos rekao da ce evropa past bez ispaljenog metka.
ima tu i tog hidzarha, ali ne radi se samo o tome, jedno slepa drugo, jedno se koristi drugim, drugo trecim i ide to..
ali, ako se radi i samom tom hidzarhu samom za sebe, tj ne da je i to sada alat neki nemuslimana,nekih interesa drugih, nije ni to bez rizika za te hidzarce, nikad nista nije bas jednosmjerno, uvijek postoje i neke reakcije i interakcije, pa se onda razvije neki novi problem, neka nova realnost i usvakom slucaju sve to opet nekako ide dalje kao uvijek i stalno do sada. na zapadu nista novo, na istoku sve po starom. .
i tebe zanosi ova prva reakcija.. 
ima tu mogućnosti, al em sumnjam u integritet ovdašnjih vlasti, em sumnjam u njihovu moć, resurse, u svakom smislu.
na kraju krajeva, jedno zavisi od drugog, pa nije ni da se ima previše izbora, ono, kad si već tu gdje jesi.
stoji da su hr i srb, bar po onome što se plasira u vijestima, nekako ok reagovale, al situacija se sad usložnjava; ponestaje prostora, novca.. ljudi i dalje pristižu, a baferi se ne prazne. ponestaje opcija, a onda i razuma.
sad, koliko se to može dozirati, a da ne pukne, ne znam.
problem je što se ne može jednostavno amortizovat priliv ljudi. mnogi su već na putu i tek će stići ovdje, i moraće ih se primit, a to će onda povuć neki novi talas, itd. suspenzija šengena mi ne djeluje kao nešto bogzna obeshrabrujuće za izbjeglice. uostalom, što imaš manje za izgubit, to su ti zidovi tanji.
--
čitam to oko milanovića.. jest, u ovom trenutku se može tako nastupit, sve ok, al vidjećemo kako će to funkcionisat za koji dan.. pa kad krenu reakcije drugih..
skeptičan sam, klasika. al ajd, bar me se može prijatno iznenadit
ima tu mogućnosti, al em sumnjam u integritet ovdašnjih vlasti, em sumnjam u njihovu moć, resurse, u svakom smislu.
na kraju krajeva, jedno zavisi od drugog, pa nije ni da se ima previše izbora, ono, kad si već tu gdje jesi.
stoji da su hr i srb, bar po onome što se plasira u vijestima, nekako ok reagovale, al situacija se sad usložnjava; ponestaje prostora, novca.. ljudi i dalje pristižu, a baferi se ne prazne. ponestaje opcija, a onda i razuma.
problem je što se ne može jednostavno amortizovat priliv ljudi. mnogi su već na putu i tek će stići ovdje, i moraće ih se primit, a to će onda povuć neki novi talas, itd. suspenzija šengena mi ne djeluje kao nešto bogzna obeshrabrujuće za izbjeglice. uostalom, što imaš manje za izgubit, to su ti zidovi tanji.
--
čitam to oko milanovića.. jest, u ovom trenutku se može tako nastupit, sve ok, al vidjećemo kako će to funkcionisat za koji dan.. pa kad krenu reakcije drugih..
skeptičan sam, klasika. al ajd, bar me se može prijatno iznenadit
ma dobro, ajde, ipak je to milanovic, zna on izvalit te neke poslovice, pa se onda i ti i on misli sta je time htio rec..
trebao je.,.tj mislim da je bilo najbolje da na to pitanje, sto misli o kome..vucicu, kako se zove..najboljebi bilo da je ostao na onom.. nista.
niej trebao dalje nista govorit. ako i nije tako bilo, tj sigurno je bio spreman na to pitanje, meni je djelovao spontano i iskreno. sto mislite o tome sto je rekao vucic? ..kako..ne razumijem pitanje, nista o tom ne mislim, sta se tu ima mislit?
ali imao je zaista dobrih lajni. npr, ona zadnja..
..sto ce vijece nacionalne sigurnosti odlucit?
.. nista, vlada ce odlucit.
..ali, vijece nacionalne sigurnosti je osnovano..
..vijece nacionalne sigurnosti je osnovano iz kurtoazije prema predsjednici kolindi, nista ono nece odlucit, vlada ce odlucit.
popizdit ce kolinda, popizdit. mislim da ce se popodne iz bijesa, iz zelje da nesto promijeni ic osisat ili ce promijenit boju kosse..
A i tajming je dobro isplaniran. U isto vrijeme.MightyMe wrote:Evo sad baš gledan na jutubu.
"Hoćete li ih preusmjeriti prema Sloveniji?", a Zoka: "Pa mislim da je Mađarska tri puta bliže".
A srića da je Kolinda makla titovu bistu. Iman osjećaj da je porazbijala po Pantovčaka 241.
tužićutemami...tužićutemami...a haa...MightyMe » wrote: Ma on i Vulin su nešto tužbe nekakve spominjali. Njih dva su mi kombinacija za pet.
[milanovic]..di me zanosi? koja prva reakcija, cija? [/milanovic]Zmaj021 » wrote:i tebe zanosi ova prva reakcija..
a cuj, ne moze to ic u nedogled. eu opet ima izazov i ako zeli opstat ili sta vec misli, eu ce morat ovo rjesavat, ne moze to rjesavat ni hravtska sama za sebe, ni srbija (zanimljivo, bosna se jos ne spominje, kao ono, nebitna, uopce se ne spominje (..valjda zbog onog marfija.. kad nesto spomenes, ako je dobro, nestane. ako je lose, pojavi seima tu mogućnosti, al em sumnjam u integritet ovdašnjih vlasti, em sumnjam u njihovu moć, resurse, u svakom smislu.
ne da mi se sad trazit, ali sto se hrvatske tice..ne znam jel si mozda sad gledao presicu milanovica, ali tu je on dosta toga rekao.
jednostavno, u danasnjim okolnostima, u danasnjoj evropi, meni nemoguce izgleda da se neki moguci ogroman broj izbjeglica zaustavi u srbiji ili hrvatskoj u nemogucnosti da ide dalje.
iz vise razloga mi to izgleda nemoguce. ok, svasta moze bit, ali rizici su tu veliki. moze madjarska i ko vec dizat zidove do neba, ali citava evropa je danas jedan veliki sustav spojenih posuda na stupovima od secera. moze se negdje to prelit i veselit se da si ti ostao citav, ali samo si dobio vrlo malo vremena prije nego sto se ta voda koja se tamo negdje prelila ne rastopi te stupove i onda aj ca svi..
ravnodušan sam.. sad ću ko unda.. ommmmmMightyMe » wrote: Ma on i Vulin su nešto tužbe nekakve spominjali. Njih dva su mi kombinacija za pet.
Svasta si ti ovdi nadrobija, ima i dobrih stvari, al ima i zestokih pizdarija ka sta si usporedija Orbana s hadezeom..a unda » wrote:
za sve postoje neka, recimo, rjesenja, pa i za taj neki moguci veci priliv izbjeglica. ono pravo pitanje je, sto je to rjesenje?
..tj, privremeno se sve to da nekako rijesit, ublazit, barem govoreci o hrvatskoj, ali tu ima jos puno pitanja koja ce se mozda tek otvorit, koja jos nisu mozda postavljena.
kazem, jos od turske, pa i grcke, pa i makedonije, vidljivo je bilo da tu lova igra vaznu ulogu. otovreno se govorilo i svijetu i evropi i zapadu i un.. sve ok, ali ko ce to platit?
turska tu mozda nekako stoji i najbolje, ali grcka u problemima, makedonija ono, jedva opstaje, srbija ne zna sta ce sa sobom, hrvatska se gusi u sebi, a ima obaveze i prema eu i prema domicilnoj politici (npr, hrvatskim desnicarima je ovo doslo kao ispunjenje molitve), a i eto, postoje neke medjunarodne, un obaveze, neke konvencije, neki potpisi, neka pristajanja na nesto.
e, tu se vec polako pocinje gubit slicnost mogucih poteza hrvatske i npr madjarske, pa ma koliko to tehnicki izgledalo nekom isto je je zatvranje granica, zatvaranje granica, bez obzira tko to radio.
razumijem da madjarska siti neke svoje interese, ali onda se barem malo upitajmo koji so, to, kakvi su to interesi i na koji nacin se zele ostvariti.
mislim da je vidljiva razlika izemdju motiva i politike ovog sto radi ili pokusava radit ova sada hrvatska vlada i ova sada madjarska vlada, kao i sto ne treba sumnjat kako bi se ponasala npr vlada nekog ha de zea da je na vlasti, tu bio vec bilo slicnosti s orbanovstinom.
mislim, da sad preskocim i posluzim se vulgarnom simbolikom, mozemo onda rec i da npr hitler nije radio nista drugo nego stitio interese svoje drzave.
madjarska sigurno ima svojih problema, ali nisam joj ih ja stvorio, niti ove izbjeglice. usrljala je sama, svojom voljom u nesto, to je doslo na naplatu i sad se oce izvlacit i prijetit nacionalizmom, sovinizmom, fasizmom?
odlican primjer, opis (politickog) stanja duha u madjarskoj je reakcija, frustracija, sto god, one petre laslo.
odlican je to primjer kako se orban poziva na zastitu i obavezu sengenskih granica kao sveti istvan koji ce obranit evropu, a ustvari su ga gazde samo pustile s lanca.
svaki zid djeluje dvostrano i iskrenos e nadam da madjari nece bas brzo otvarat granice prema hrvatskoj i skidat barikade, a ako i kad skine, hrvatska ne bi bas olako trebala madjarskoj prec preko toga. madjo dala do znanja sto ona misli gdje je mjesto hrvatskoj u odnosu na nju. ne zelim sad rec, opet je dala do znanja, ali..
madjarska je, osim sto je sveta zastitnica sad kurca palca, potpisnica i nekih medjunarodnih konvencija, o izbjeglicama npr, e pa poslije jebanja nema kajanja.
osim toga, iluzorno je mislit da ce neki takav zid i to u jednoj danasnjoj evropi, moci nesto sprijecit. mozda za dan, dva, tjedan..ali, naoricito kao se omasove ovi pokreti, kao sto voda nadje svoj put, tako ce ta masa napravit bujicu koja ce trazit najkraci put i taj ce madjarski zid jednostavno bit otpuhnut.
toga su i madjari svjesni, stoga i te ograde madjarske nemaju drugu kvalitetnu funkciju osim poruke madjarima o sebi.
ali nece moc sutra plakat ko petra laslo i govorit..nisam ja tako mislila, ja sam zrtva, bla, bla.. kasno ce bit.
s druge strane, budimo iskreni, od hrvaatske se nista (puno) i ne ocekuje, mislim da nitko na svijetu ne bi zamjerio da jedna hrvatska slegne ramenima, da masovno pusti te izbjeglice da pokusaju proci dalje. ili da zatvori prema izbjeglicama granice, onolko kolko moze, jel, mozda cak i reda radi.
sto se hrvatske tice, puno je tih detalja i meni je razumljivo da ih hrvatska sad koristi. najprije, ajde hravtska, smanji broj policije. onda, koji kua hrvatsko radis, di ti je policija? pa smanjen je broj. povecaj, odmah povecaj..
onda sengen.. ok, osim tehnickih nekih problema u koje spadaju valjda i neke nerijesene granice, pa onda ima tu i nekih rokova, procesa, velike su bile opstrukcije da hrvatska udje u sengen.
ne kazem sad jel taj ulazak dobar ili los, ali eto, hrvatska sad nema ama bas nikakvog razloga glumit sengen. ono, ko vas jebe.
s trece strane, kao da ima neki dogovor koji se ne objavljuje na sva zvona, tj ovi valovi izbjeglica nekako se elasticno primaju od strane evrope, kao da postoji neka filtracija, doziranje.
mogu madjari i slovenci histerizirat kolko oce, ali sve ce te izbjeglice..uglavnom sve ili koliko vec, vremenom krenut i stici tamo gdje su naumili, nece balkan postat bazen izbjeglicki ako se zele neke stvari izbjec, nije se s tim igrat.
mislim, ako se deklarira neka evropa i stabilnost, tako nesto. a ako ne, ako se misli da ce se to moc kontrolirat kao nekad, lokalizirat, ovaj put se varaju, nece tu nitko moc ostat po strani, sve ide va bank i to svima..
Usporedbe jednog uvazenog gospodina Orbana sa strankom koja se sa zokijem minja na vlasti ove drzave je kretenoidno. Van svake pameti
..ali, pa da, pa naravno, madjarska je blize. pa o tom se radi. ne smijes bas javno rec, ono bas, bas otvoreno.. iskrcat ce vam izbjeglice na granicu, pa ih vi zaustavljajte, ali mozes sasvim dovoljno javno i jasno rec orbanu..a sta je lolo, ti mislis da si ti zajeban, jel? i mene si onda nasao zajebavat? ti si zajeban, jel? dobro, mi cemo..ok, necemo prebacivat organizirano bas izbjeglice do madjarske granice, ali ih necemo bas ni zaustavljat, mozda samo malo usmjeravat i eventualno cemo ih prebacivat autobusima ako zahladi ili bude kise, pa onda eto, potegnite bodljikavu zicu, dovedite vojsku, pucajte u njih kad navale..i opa orbane, jel ti to madjarsku vojsku saljes na hrvatsku granicu? i pucat ces na izbjeglice u smjeru hrvatske, jel lolo, a? vasa vojska ce pucat prema hrvatskoj, ma nemoj? ali, tako da znas, bit ce tu cnn, rojters, bbc..ma bit ce al dzazira i njihove slike ce doc do islamske te drzave, do hezbolaha i kuraca tih palaca, i vidjet ce kako se ponasa hrvatska, a kako se ponasa i sto radi madzarska, pa se nemoj cudit ako ti rukne koja auto bomba, malo u budimu, pa malo u pesti.. bolje kod vas nego kod nas, pa mi ovdje imamo turizam orbane, jebote. i zato, dragi moj orbane, tebi cast i postenje, al aj ti malo u pckumterinu, cisto ono, diplomatski receno. a ako ces ti vojsku svoju vodit da puca prema hrvatskoj, onda cemo i mi nasu dovest i trenirat gadjanje glinenih golubova minobacacima u smjeru madjarske..mislim, ono, ako se vec puca, ako je sport, pa neka bude sporta svima. aj da te vidimo.MightyMe » wrote:Evo sad baš gledan na jutubu.
"Hoćete li ih preusmjeriti prema Sloveniji?", a Zoka: "Pa mislim da je Mađarska tri puta bliže".
A srića da je Kolinda makla titovu bistu. Iman osjećaj da je porazbijala po Pantovčaka 241.
ono, poker samo takav. jos ce orbanu najmanja briga bit izbjeglice. milanovicu ce se svako malo stucat kolko ce ga ovaj spominjat..
Da zoki ima muda, triba bi zapritit madjarima da ce nasa vojska doc na granicu i tenkovima razlupat zicanu ogradu, a onda cemo i mostove sagradit da imigranti cim prije napuste nasu zemlju 
Aj sta je krivo, aj reci sta. Moji postovi su kratki, pa s pronalaskom ne ser ne bi tribalo bit problema..a unda » wrote:..miki, ne ser..
-
- Information
-